![]() |
Ne znam, ramstek tako pečen bude žilav, ali pravi deblji steak meni izvana dobije aromu roštilja i pečenog, a iznutra bude roskast i taman mekan.
Al eto, zato svatko sebi bira kak će jest i uživa za sebe, a ne za druge. :D Kad mi netko krene prigovarati da to treba rare i nikako drugačije krene mi se dimit iz glave. |
Ajmo rijecke zderonje, sutra vozim zenu u rijeku u bolnicu pa bih je nakon svog tog stresa vodio negdje fino papati, sto god, moze biti dobar hambi, dobri cevapi, dobro bilo sto, jedino sto ona ima malih problema s prehranom tj. Ne jede sve namirnice, i ako nisu cevapi/hambi ili nesto s rostilja, jede prvo jednu namirnicu pa drugu, no dobro, to ni nije bitno, pa eto, ako netko zna koje dobro mjesto (i jos ako moze adresa uz to bilo bi super); hvala! :) :cheers:
|
Nisam iz Rijeke, ali mogu preporucit Carraku na Trsatu.
Imaju jela s rostilja i pizze. uzeli smo platu carraca i jednu pizzu. Sve je bilo izvrsno, jedino pileci raznjici malo nezacinjeni. Punjena vjesalica vrh. Mislim da s tim neces pogrijesiti, i ja sam tamo na preporuku otisao. Dalje je od mora pa nema puno turista, uglavnom domaci. |
Hvala, to smo ostavili za slj. četvrtak jer mora ponovno tamo, danas otišli u neki restoran Amel, 5min od bolnice. Uzeli čevape u lepinji, čevapi odlični bili samo možda malo da je lepinja bila sočnija, inače sve 5, kao i mjesto i ugođaj, pogled na Rijeku, more, mir tišina, super bilo nakon tog stresa. :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Metro! :) |
|
1 privitaka
Jučer kupovao sebi i dragoj sladač i nisam ovom dragulju mogao odoliti:
|
ikea ručak rulz :D
mučki provokatoru šuti! :D |
kako van se ista jede po ovoj vrucini?? :/
|
Hjoj kako ne, trenutno sam u st petersburgu in russia i uziva se u hrani i padu rublja za 100% za razliku od prije par godina kad sam zadnji put bio. Crvene ribe, scumbrie , siljotke. Onda borsch i chibureki ( ovo obozavam) pa pilmeni. I onda kad se toga najedete uzmete torte cokolade ili sladolede koji su od 90 lipa (nesto tima mcdonalds sladoled) do par kuna xD i svakih 50m je sushi bar koji je isto ful pristupacan cijenom i dobre kvalitete. Tako da uzivancija na ugodnih suncanih 20 ak ℃
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Svaki dan uredno obavljam veliku nuždu po 4 puta iako ne jedem jedan k ali dobro hahaha |
![]() priznajem prevruće mi je za nakuhavanje pa sam uzeo pola piceka (za fakin 10kn) u sparu i napravio salatu paradajz, krastavac, mljevena sol i papar, crvena paprika, dva mala zbregov tekuća jogurta i pola bukse meggle sira sa vlascem... mrak ;) inače ako hoćete ultimativno pečeno pile i carsko - spar (bivša diona) na borongajskoj. ima tamo jedan čiča koji stvarno zna operirati onu njihovu aparataciju... vjerujte mi jedva da doma možete tako napraviti fino meso, a ono košta komedija ;) |
|
mogli ste maznut malo od mene, tak i onak imam previše ;)
|
Citiraj:
Meso i sezonsko povrće, idelana kombinacija za ove dane :) Punjena vješalica + paradajz i kajmak. Malo ljutog umaka uz to. http://i.imgur.com/PAVwlzUl.jpg |
Volim tikvice pa treba iskoristit sezonu domaćih :D
Popečci sa tikvicama i mrkvom. Uz to sam vrhnje s češnjakom, ali može i neko meso, naravno ;) http://www.pohrani.com/t/W/dG/vrFIGBK/dsc0709.jpg http://www.pohrani.com/t/1/Zn/IJ0BkoY/dsc0710.jpg |
Pozz, evo da kazem ja imam mjesanu salatu pretežno za dorucak, u jednoj plastičnoj posudi s poklopcem.. Ne mogu nikakve kerifeke jest. Ja lijepo ujutro sjednem za stol, narezem 2 velika domaća paradajza, uzmem žlicu i vilicu (vilicu za paradajz, žlicu za mješanu salatu) i navalim. E sad sa objasnim tu mjesanu salatu.. Na sitno mrežama šunka, rolana vratina, špek i kobasice.
Ručak mi se svodi na nekakvo cetveronozno stvorenje na naglo, ili roštilj, saftek i makarone. Ili nekaj pohano.. Super mi je domaće krpice sa zeljem i pečena rebrica ili pošten komad mesa i mlinci dobro zamasceni sa masti od pecenja. Večera obično, ili mjesanu salatu od jutra ili često od ručka ostatke, Jel svi ostali izbjegavaju iste.. |
Citiraj:
|
lako... umjesto kruha uzmeš još dodatno bilo čega sa tanjura :D
|
Kome treba kruh da se najede pored 400 grama teške punjene vješalice? :D
|
Ja se davim samo u povrću ovih dana... Nego gdje ja u Zg-u mogu pojet dobar hamburger? :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Trebao je biti kao jako ljut, jer uz jako jako ljuti umak koji imaju (dvaput je mlada simpatična zaposlenica napomenula da je jako jako ljut i jesam li siguran da to hoću), a uz to u njega idu i friške čili papričice. Nije ona znala s kim ima posla, i nije to meni bilo ni izbliza ljuto :D Inače, pljeska u burgerima im je postalo lošije kvalitete, čudna neka sirovina, nije poput prijašnjih. Bolje meso imaju recimo rocket burger ili papas. Valja i dalje, ali ovo ima industrijski štih. Da se razumijemo - i dalje je to vrlo dobar hamburger i uz normalnije cijene od razvikanih fensi šmensi mjesta, ali oni koji su pohodili mekpers i prije skužit će razliku. Inače, mekpers i izvan hamburgera ima ima izvrsnu ponudu sendviča (kralj rudeša recimo), tortilja i izvrsne štrojncle. Umaci su im fenomenalni, i atmosfera je meni osobno jako dobra, ko neka tipična američka zalogajnica. Trenutno mi se Šalša na trešnjevci čini kao naj izbor za hmaburger u ZG. pečeno i dimljeno pecivo, 200g pljeska od ramsteka, pita te koliko hoćeš da bude pečeno, friško sezonsko povrčće i fini umaci. Kao prilog iamju i grillano povrće i pancetu. Sve u svemu, jako fino :) |
Sendviči su u mek Per'su XY puta bolji od zloburgera, hamburgera i ostalih điđi:)
Kralj / Kraljica Rudeša, Kralj Specijal, Piletina Grill - fantazija :) |
Citiraj:
@Iskrica Prije par stranica smo razglabali o dobrim hamburgerima u gradu, baci pogled da ne krene opet hamburger saga :) |
Citiraj:
|
Ako netko planira nabavljati glineni lonac ili pekač ovo je prilika.
http://www.vivre.hr/c-6957/bakina_pita Ja sam naručio ovaj lonac od 8 litara. http://www.vivre.hr/p-459424/posuda_...ic_flowers_fan Za sarmu, bosanski lonac i druge složence dušu dalo, a i cjena je OK. Dostava je oko 36 kn. Ima mogućnost da se plati kad dostave doma na adresu. Prilikom registracije dobije se 40 kn što odbijaju od prve narudžbe. Znači taman minus poštarina. :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
I ja volim kruha pojest, ali ponekad mi paše ovako, bez kruha - samo meso i povrće. Danas bu nekaj pilećeg čini mi se... |
Pa da kruha uvijek treba. Avijacija mi nikad nije bila draga.. Više preferiram nekaj četveronožno. Ja danas imam ćevape..
|
znam da je ot, ali ja od kada sam prestao jedino i isključivo kruh jest (naravno pojedem ga tu i tamo, ali ono rađe ga zamijenim za više mesa ili salate) sam trajno pao sa 115 na 100kg.
|
Citiraj:
|
:D :D :D
mučki provokator :D |
|
|
Po samom sastavu se vidi da je lokalitet te salate negdje oko Čučerja. :D :D
|
da ima sira, bila bi šopska sam tak :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:39. |