PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

Mad_Duke 05.02.2012. 20:48

Ja obožavam lososa :)

trouble 05.02.2012. 20:49

Citiraj:

Autor AMD (Post 2093555)
Losos mi nije nešto. Ko klinac sam ga se nalovi u potoku.

Šta si odrasao u Ottawi? :D

Amdejac 05.02.2012. 21:46

Citiraj:

Autor trouble (Post 2093561)
Šta si odrasao u Ottawi? :D

Otawu kosimo na jesen poslije sijena. :D

Panorama kak si me skužio u toj kapi i prsluku. :D

flare 06.02.2012. 13:49

Jučer sam za ručak radila juhicu od povrća + pečeni svinjski but na jabukama i luku (odlično :goood:) i uz to za prilog pečeno povrće (krumpir, karfiol, paprika, prokulice) + špinat na salatu.

Bilo je jako fino :zdero:

A danas sam gablala krafnu s pekmezom :D (počinje vrijeme krafni, treba to iskoristiit :))

Jelc 06.02.2012. 14:45

Smrzo sam se ko zadnja pica danas pa kad sam se vratio doma napravio usput inventuru škrinje...našao i jednu plečku i jednu ŠUNKETINU, ovu zadnju zvadil odmah van:D

Iskopao sitniš od zigorske pure, 4 krilca skup sa malim batacima, želučeke i srčeka pa hitil u lončinu, ubacio papra u zrnu, korjen peršina i celera, pola paprike, jedan paradajz, posle idu tranu dva krumpača da ima i žena kaj jest kad je divljak i ne jede juhu, jedna svinjska i dvije obične mrkve+par malih komadića suhe chili papričice od matorog.

Poslje fino zvadim van meso, krumpače i mrkvu a ostatak propasiram natrag, malo domaćeg paradajza iz boce, domaća taranica i nasjeckanog lišća peršina....

Za desert imamo dva reda štrudle od višanja i jedan od trešanja:chears:

Ammy 06.02.2012. 17:36

Danas 2 kroasana i 1 sendvić. Sad nemam pojima kaj ću jest, opće nisam gladna. Jedino sigurno znam da ću radit fritule :D Dalek je put sutra pred menom pa da kolegica i ja imamo što grickat putem :goood:

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2094039)
Za desert imamo dva reda štrudle od višanja i jedan od trešanja:chears:

Eto mene na desert :D

E da, jel netko radi biskvit sa višnjama/trešnjama? Jel to klasičan biskvit ili su neke finese u biskvitu? Plizzzz hellllpppp :D

trouble 06.02.2012. 17:47

Danas grah zelje i kobase,Danka Partizanka style :D

mujica 06.02.2012. 18:59

e danas sam se upucal u sofri bureka i klepa, onda merak torta i jedva sam prezivio;)

nego da, prtljah nesto po kulinariki i ma evo link
predobra spika:)

@ammy
ja znam za onaj ful jednostavni, biskvit, bacis nutra visnje/tresnje i speces... ispadne onak ko da su potopljene unutra, mozes malo zalit s onim sokom iz tegle u kojem su bile tresnje da bude saftnije.
taj kolac obicno iz manjeg protvana prezivi 20minuta i mir:)

Ammy 06.02.2012. 19:08

Citiraj:

Autor mujica (Post 2094247)
@ammy
ja znam za onaj ful jednostavni, biskvit, bacis nutra visnje/tresnje i speces... ispadne onak ko da su potopljene unutra, mozes malo zalit s onim sokom iz tegle u kojem su bile tresnje da bude saftnije.
taj kolac obicno iz manjeg protvana prezivi 20minuta i mir:)

ma da to je to, samo mi je nekako u sječanju ostalo da nije običan biskvit....budem probala, kud puklo da puklo :D Hvala

Jelc 06.02.2012. 21:20

Citiraj:

Autor Ammy (Post 2094162)
Eto mene na desert :D

Ja sam počekal koliko je kulturno pa se bacio na protvan...ko ti kriv:D

Nije bilo loše, mrvicu preslatko za moj ukus (ali ja ni ne vilim baš slatko pa nisam mjerodavan:)) ali neloše.
Čak ni trešnje iz škrinje nisu bile loše.

panoramix 06.02.2012. 21:26

Nije mi vrag dal mira pa sam išel složit pizzu vulgaris ( sir, šunka, gljive )

Pohrani.com

Tehnika za najbolje pečenje : pizzu složiti na pobrašnjenu kontra stranu pleha za pećnicu i peći na drugoj stepenici odozgora sa full predgrijavanjem odozgo 10 minuta i samo pečenje traje 5 minuta. Pizza je najsličnija onoj iz picerije. Sve ostalo je kuhanje pizze i nije dobro. Pozdrav Ninotu !

Mad_Duke 06.02.2012. 21:31

Kewl! Ja ju stavi unutra, ali ju pečem na najgornjoj. Tako da mi se nabrzaka zapeče odozgora sve, a tjesto taman bude spečeno onda (a ne da mi se gore kuha i da nije gotovo, a tijesto je već spečeno ak stavim na srednju). Još da mi pečnica ide preko 250 to bi bio vrh :P

panoramix 06.02.2012. 21:37

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2094368)
Kewl! Ja ju stavi unutra, ali ju pečem na najgornjoj. Tako da mi se nabrzaka zapeče odozgora sve, a tjesto taman bude spečeno onda (a ne da mi se gore kuha i da nije gotovo, a tijesto je već spečeno ak stavim na srednju). Još da mi pečnica ide preko 250 to bi bio vrh :P

Ne treba ti 250. Temperatura na najgornjoj štengi u pećnici je, i kad staviš na 180, više nego dovoljna zbog male udaljenosti od onog crvenog grijača na "plafonu". ne znam kakvu pećnicu imaš, no treba je uključiti na oznaku grill a ne samo na pojačano pečenje odozgo.

Jelc 07.02.2012. 14:39

Rezultat inventure škrinje:

Našel sam usput i zadnju vrećicu mljevenog, oko 60 deka a trebalo je i kiselo zelje potrošit...stavio meso, rižu i zgledalo mi je malo pa sam sitno nasjeckal ostatak vratine (oko 15 deka), uvalio tranu šunke, špeka i kobasu i AJMOOOOOO:D

Stol je zasran i brašnav jer se radila kruhčina (mrcina od kile brašna):)

Tak da bijem da bu se neko danas ubil ko zadnji sacpra:D

Zmaj000 07.02.2012. 15:15

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2094890)
Rezultat inventure škrinje:

Našel sam usput i zadnju vrećicu mljevenog, oko 60 deka a trebalo je i kiselo zelje potrošit...stavio meso, rižu i zgledalo mi je malo pa sam sitno nasjeckal ostatak vratine (oko 15 deka), uvalio tranu šunke, špeka i kobasu i AJMOOOOOO:D

Stol je zasran i brašnav jer se radila kruhčina (mrcina od kile brašna):)

Tak da bijem da bu se neko danas ubil ko zadnji sacpra:D

U ova sarma ce biti bomba, a ja sad odo malo nakoso medjuobrokovat :D

http://www.pohrani.com/f/s/bF/RSSRjTJ/picture-073.jpg

Jelc 07.02.2012. 15:23

Citiraj:

Autor Zmaj000 (Post 2094919)
U ova sarma ce biti bomba, a ja sad odo malo nakoso medjuobrokovat :D

http://www.pohrani.com/f/s/bF/RSSRjTJ/picture-073.jpg

Već sat vremena slušam kak troši plin bez-veze za tak malo sarme...inače ne kuha ispod 12-15 komada:D

Blago tebi, ja sam pomlatio sve kobase, ovu sam bio stavio u škrinju pa je samo zato poživjela do danas a i ta nebu dugo:p

Halos 07.02.2012. 15:31

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2094362)
Nije mi vrag dal mira pa sam išel složit pizzu vulgaris ( sir, šunka, gljive )

http://www.pohrani.com/t/o/Th/rhfUGiy/060220121031.jpg

Tehnika za najbolje pečenje : pizzu složiti na pobrašnjenu kontra stranu pleha za pećnicu i peći na drugoj stepenici odozgora sa full predgrijavanjem odozgo 10 minuta i samo pečenje traje 5 minuta. Pizza je najsličnija onoj iz picerije. Sve ostalo je kuhanje pizze i nije dobro. Pozdrav Ninotu !

Dobro zgleda, ovisi, ja recimo pečem od 10-12 minuta, a manje samo ako je full tanko tijesto, onda 5 . Nevolim baš one mršave full, a nikad neimitiram picerije, trebalo bi biti obratno po meni :D .

Ali ideja je ok, bum probal baš naopake.

Nadam se da više ljudi "trpa" ajvar u mix, jer pizza je odlična pogotovo ako treba popraviti okus jer koristimo one kupovne pasirane rajčice od raznoraznog škroba i boja :) .

trouble 07.02.2012. 15:35

2 šiša i rizi bizi....

panoramix 07.02.2012. 16:08

Citiraj:

Autor Halos (Post 2094942)
Dobro zgleda, ovisi, ja recimo pečem od 10-12 minuta, a manje samo ako je full tanko tijesto, onda 5 . Nevolim baš one mršave full, a nikad neimitiram picerije, trebalo bi biti obratno po meni :D .

Ali ideja je ok, bum probal baš naopake.

Nadam se da više ljudi "trpa" ajvar u mix, jer pizza je odlična pogotovo ako treba popraviti okus jer koristimo one kupovne pasirane rajčice od raznoraznog škroba i boja :) .

Ako si sumnjicav prema vec pasiranom paradajzu, uzmi pelate u bricku ili konzervi pa ih samo malo zgnjeci vilicom ili 5 sekundi stapnim mikserom.
Ako imas neki komad ravnog lima, napravi na njemu okruglu pizzu i samo je polozi na vec predgrijani naopako postavljeni lim.
Ajvar igra ako su spek i kulen u kombinaciji.

Bubba 07.02.2012. 17:23

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2094362)
Tehnika za najbolje pečenje : pizzu složiti na pobrašnjenu kontra stranu pleha za pećnicu i peći na drugoj stepenici odozgora sa full predgrijavanjem odozgo 10 minuta i samo pečenje traje 5 minuta. Pizza je najsličnija onoj iz picerije. Sve ostalo je kuhanje pizze i nije dobro.

Ke? ;)

panoramix 07.02.2012. 19:33

Citiraj:

Autor Bubba (Post 2095085)
Ke? ;)

Kaj sam se neprecizno izrazio ili treba crtat' :D

Ammy 07.02.2012. 21:22

@panorama pizza izgleda famozno.

Sinoć sam radila fritulice pa smo to kolegica i ja grickale jutros po putu. Uz mećavu i neočišćene ceste mali zalogaji su super :D a i dobro su došle jer sam kasnila na posao :D pa nisam stigla ništa ubacit u kljun ranom zorom, a pauza za ručak je tek u podne, mislim da bi svisnula od gladi do tada :D Za gablec je bio pomfi i zelena salata. Ručak doma grah.

Halos 07.02.2012. 23:12

Dvije porcije graha sa hrpom luka...dosta mi ga je, bojim se za sutra kak bum zdržal :D .
Sad sam tamanio integralni svježepečeni kruh po domaći, i strava je, malo majoneze i češnjaka (killer kombinacija ha? :) )

@panoramix - budem probao to što kažeš, domaći sam potrošio :( ...

Jelc 08.02.2012. 14:29

Jučer je bil pire ali danas samo dvije sarme, kobasa, komad šunke, hrpa narezanog zelja, safta i kruh...j***š finese:D

panoramix 08.02.2012. 15:49

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2095839)
Jučer je bil pire ali danas samo dvije sarme, kobasa, komad šunke, hrpa narezanog zelja, safta i kruh...j***š finese:D

Kod mene isto pire, al' uz juneći saft i paradajz juha s rižom. Staročeško crveno je uključeno u ponudu.
Navečer bum si složil jednu pizzu uz dodatak čili umaka iz vl. proizvodnje.
Hint: stavi namakati ječam za sutra, dolazi jako hladno vrijeme, treba se ugrijati i jesti jaku hranu. Špeka i žute mrkve valjda još imaš.

Jelc 08.02.2012. 16:11

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2095903)
Hint: stavi namakati ječam za sutra

Kajgod, doma se to jako rijetko jede a i inače ne baš...Amdo zato praši po ričetu malo-malo:D

Roberto 08.02.2012. 17:24

Cca 800g domaćeg graha
2 glavice luka
1 crvena, jedna žuta i jedna zelena paprika babura
1 mrkva
100g špeka
2 paradajza
3 protisnuta režnja češnjaka
1 manji komad sušene vratine
1 manji komad sušene šunke
1 par domaćih sušenih kobasica
3 kožice od pojedenog špeka :D
Domaći paradajz sos, voda
Začini - ružmarin, mažuran, peršin, dimljena paprika, lovorov list i naravno, ghost chilli :)

Popržio luk i špek, dodao na kockice narezanu papriku, pa mrkvu, pa paradajz (isto sve narezano na kockice). Kad se lagano popeklo, ubacio vodu, meso, grah i ostale sitnice, i 40 minuta kuhanja u express loncu :)

Sad ću se obžderati :)
http://tinypic.com/r/213iu4z/5

Bubba 08.02.2012. 17:43

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2095188)
Kaj sam se neprecizno izrazio ili treba crtat' :D

Aj' crtaj, jer moram priznat da nisam shvatio sto si *tocno* zelio reci s onim boldani. ;)

Roberto 08.02.2012. 17:54

Citiraj:

Autor Bubba (Post 2095992)
Aj' crtaj, jer moram priznat da nisam shvatio sto si *tocno* zelio reci s onim boldani. ;)

Pobrašniš donju stranu onog pleha kojeg dobiš s pećnicom i na njoj pećeš, na plehu okrenutom naopačke :)
http://www.google.hr/imgres?q=pleh+z...:0&tx=72&ty=65

Wolverine 08.02.2012. 18:16

Citiraj:

Autor Bubba (Post 2095992)

Bubimire pa kaj ti je računjanje SuperPia pomutilo sposobnost logičnog zaključivanja i vizualizacije. :D

Dakle:
Korak 1.
uzmeš pleh za pečenje i okreneš ga naopak tj rotiraš oko osi x za 180°

http://www.pohrani.com/f/2r/ya/XYjriKz/00.png

http://www.pohrani.com/f/2b/nd/2qoT2s2T/2.png

Korak 2.
okrenuti pleh pospeš brašnom

http://www.pohrani.com/f/39/r0/2FN2zJ5L/3.png

Korak 3.
Na okrenuti pleh posut brašnom postaviš pizzu i to strpaš u pećnicu :D

http://www.pohrani.com/f/6/vJ/JWpCJ2M/4.png

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:54.