PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

micek_kc 19.01.2012. 23:18

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2078491)
Žderonje 20.01.2012

Klopa:

Tor
Jeltz
Hammdija
Organ?
Snjakma
Buljo
Čupavi
trouble
MentalHarikiri
Wolverine
Panorama + chili
micek_kc
Daddy

Cuga:
Sisa
Djuka

Danas je bil pal bolognese a sad gledam nekakav jadnički komadić špeka kak usamljen stoji u friću pa si sve mislim da ga riješim muka:D

Samo da pitam,lokacija je ista ko i prije? vec nisam bio skoro 2 god pa da provjerim...

Jelc 19.01.2012. 23:52

Sve isto:)

micek_kc 20.01.2012. 05:03

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2079372)
Sve isto:)

Jos malo da te gnjavim...kad pocinje okupljanje,da si znam planirat posto dolazim iz Koprivnice... :zdero2:

Hamm 20.01.2012. 08:20

Pa racunaj biti kod bake najkasnije u 17:30. Tada se ide jesti.

trouble 20.01.2012. 12:29

Moram se ispričat s klope,rokam u Karlovac na šljaku i nadam se da sam do posljepodne slobodan pa ću navratit na cugalicu nekakvu. Ako je problem za "stolicu" sponzoriram ja čim se vrnem,nadam se da sam do 7 tam,vidimo se :)

flare 20.01.2012. 13:51

Citiraj:

Autor Ammy (Post 2078852)
Fino :goood:
Daj mi reci za komorač kakvog je on okusa. Ja sam pila čaj :D on je onako čudan i ostavlja neku svježinu tipa mentola, nije valjda takav i friški?

...malo je mentast tj. osvježavajuć ali meni više miriši na anis...nisam ga probala na salatu skroz sirovog ali ovako u saftiću mi je bio fini :)

danas sam gablala pršut, svježi sir i jednu kiflu a za ručak ćemo valjda na ćevape ili tak nekaj...neda mi se kuhat danas :)

Jelc 20.01.2012. 23:39

Lude Ždere, bio je je chili tulum a neki su ga dobili i u pivu, colu...Buljo i Amdija su ga i popušili:D

Panorama je donesel i domaće pivo (fino grije u želucu), chili i suhe paprike za sjeme:chears:

buljo 21.01.2012. 00:49

Opake ždere, jedne od boljih :D

Amdija je prvi popušio chili a nakon njega čmarko, sisa i ja. :D
Nos mi je odštopan još uvijek.

Ali ona faca amdije kad je povukao je epic, i sisino motanje.

micek_kc 21.01.2012. 00:59

Evo stigao sam doma konacno... Decki su vec sve rekli...

Hvala panoramixu na chilliju i hvala bulji na prijevozu :)

vga killer 21.01.2012. 01:16

Ak ste vi normalni.....hahahaha :D hebo vas čili

Hamm 21.01.2012. 09:50

Ne znam tko se sjetio ali prank je bio vrhunski! :D Odštopalo mi sinuse i fino sam se iskašljao. :D (ne preporučam nikome) :D

Sve u svemu bilo je dobro! :D

Panorama fala ti na svemu. Pivica ti je vrhunska. ;)

tor 21.01.2012. 10:10

E, pivce je mrak:)

Daddy 21.01.2012. 12:46

Je, moram pohvaliti pivo. Godi, a kasnije i grije. Vidi se da nije produkt masovne proizvodnje. Bilježim se za buduće degustacije :D

Chili, majke ti ja ne znam šta onda rade ona čuda od 1 000 000 + scoville-a ali ovo je meni za moju formu malo too much. Ništa što se treningom ne bi svelo na prihvatljivu mjeru ali sada, huh... :D
Još uvijek mi je vrh jezika malo grogi :D

micek_kc 21.01.2012. 15:35

jedna prigodna za Hamma :D
http://www.pohrani.com/f/c/vs/2hv1I4...chchiligag.jpg

buljo 21.01.2012. 15:46

Citiraj:

Autor tor (Post 2080254)
E, pivce je mrak:)

I pivce i chili su odlični.

Jelc 21.01.2012. 16:26

Danas klasika, saft od juneće lopatice, pužići i kristalka:)

panoramix 21.01.2012. 17:48

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2080516)
Danas klasika, saft od juneće lopatice, pužići i kristalka:)

Uzmeš od maloga puajceka masti, na njoj provrtiš žličicu čilija 1 minutu i onda gore hitiš pužiće i promiješaš...za bogove!

Mad_Duke 21.01.2012. 18:52

Postavim video ammdije sutra :D Ajde da se i ja pojavim bar na kratko pošto zadnja 2 ili 3 puta nisam mogao dojti! Meni je večer naime interesantno završila na koncertu Vuce u Roku :D hehehe

Ammy 21.01.2012. 19:31

Danas za ručak bile mahune varivo.

Moja večera je quiche sa prokulicama bilo je baš fino :)

Hamm 22.01.2012. 04:49

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2080634)
Postavim video ammdije sutra :D

Postavim ti minu ispred kuće sutra! :D Đuka nedo ti bog išta objavljivati. :D RAZGULI! :D

Uglavnom on topic. Danas eto jelte sada došao sa svadbe. UNTI! :D

Govorim za svoj stol:

tri pladnja, pršuta, sira, maslina, kulena i nekih kobasa

rajngla juhice

dve plate kuhane govedine + hren

dve plate pečenog krumpača, faširanaca, pohanih purečih rolada punjenih šunkom i sirom, riža i neko povrće

janjetina + odojak s ražna (dve plate)

torta

i za kraj gulaš TAMAN ljut! :D

O cugi nebum nikaj pisal..ipak je to svadba i sve je jasno. :p

panoramix 22.01.2012. 12:42

Unatoč što kuham pivo, nisam zanemario ni svoj mali vinograd od 125 trsova Chardonnaya pa tako danas pozivam sve Žderonje da proslave Vincekovo uz primjerenu hranu i čašu-dvije:D vina.
Na rasporedu : dinstano kiselo zelje sa komadima pečenog piceka i purice, uz dodatak suhog bunceka, pečeni krumpir na masti od gujde i klasična juha od goveđih kostiju.
Piće: odlična Frankovka iz Europe ( Slovenija ) , dopremljena jučer sa seoskog turizma : http://www.martinovi.com/?name=default.php gdje smo se jučer propisno obžderali i dovukli doma brdo zaseke ( http://www.kuharica.hr/recepti/jela_...e_slanine.html )
Proporučujem za posjet, nas četvero, obilan ručak, predjelo i makovnjača na kraju, uz litru i pol Frankovke = 60 €.

flare 22.01.2012. 12:45

pečem pile na boci od pive...javim kad bude gotovo kakvo je :)

Jelc 22.01.2012. 12:49

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2080962)
Unatoč što kuham pivo, nisam zanemario ni svoj mali vinograd od 125 trsova Chardonnaya pa tako danas pozivam sve Žderonje da proslave Vincekovo uz primjerenu hranu i čašu-dvije:D vina.
Na rasporedu : dinstano kiselo zelje sa komadima pečenog piceka i purice, uz dodatak suhog bunceka, pečeni krumpir na masti od gujde i klasična juha od goveđih kostiju.
Piće: odlična Frankovka iz Europe ( Slovenija ) , dopremljena jučer sa seoskog turizma : http://www.martinovi.com/?name=default.php gdje smo se jučer propisno obžderali i dovukli doma brdo zaseke ( http://www.kuharica.hr/recepti/jela_...e_slanine.html )
Proporučujem za posjet, nas četvero, obilan ručak, predjelo i makovnjača na kraju, uz litru i pol Frankovke = 60 €.

Bravo matori, zoveš sad kad nisam stigel otpilit goste, bravo:D

Citiraj:

Autor flare (Post 2080965)

Pile je na boci ili je boca u piletu?:D

Znam za onu foru sa čašom ali za ovo nisam čul...

buljo 22.01.2012. 12:59

Citiraj:

Daj slikaj to, baš me zanima kak to izgleda.

Ja sam jučer prvi put radio chili con carnu, kuhalo se skoro 3 sata jerbo je unutra bila junetina.
A danas kako se čini kood dede...

panoramix 22.01.2012. 13:56

Citiraj:

Nadam se da nisi stavila piceka na praznu bocu od piva. :wtf2:

flare 22.01.2012. 15:15

nene, na punu, naravno...super se speklo :) i bilo je jako fino :goood:

@jelc - natakneš pile na punu bocu pive i dok se peče piva se lagano izljeva preko pileta i podljeva ga (vrlo malo pive je išlo van no svejedno se speklo odlično :))

jedina tlaka mi je bila okretanje (oko osi naravno, jer se ona strana koja je okrenuta prema vratima od pećnice ne zažari dovoljno pa ga moraš okrenuti na pola pečenja) jer sam se bojala da mi se ne prekrene...inače :goood:

@buljo - tlaka mi je stavljat slike na pce jer se moraju preko nekog "vanjskog" servisa a to mi se neda :D (zato i nemam nikad slika ovdje :fiju:)

uz pile sam pekla krumpir, mrkvu, prokulicu, luk i peršin...sve u svemu bilo je odlično :)

Jelc 22.01.2012. 15:34

Citiraj:

Autor flare (Post 2081074)
natakneš pile na punu bocu pive

Odurno:D

Pa to je gadnije za gledat nego kad moja žena uvaljuje veliku jabuku ili krumpač peradi u....

Kad si već radila-trebala si ga naopačke nabit, većina maščobe koja bi se cijedila je na trtici:)

Mi danas krmiće na naglo, pire i kristalku.
Desert-pita od jabuka.

trouble 22.01.2012. 16:20

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2080634)
Postavim video ammdije sutra :D Ajde da se i ja pojavim bar na kratko pošto zadnja 2 ili 3 puta nisam mogao dojti! Meni je večer naime interesantno završila na koncertu Vuce u Roku :D hehehe

I ja sam probao uć tamo.... PROBAO :)

Danas nesna štruca s pršutom i sirom...njam :)

flare 23.01.2012. 14:12

kaj nitko niš ne ždere danas? :)

ja sam si za gablec pohala kruh :goood: a kad dođem doma onda ću radit mexičku hranu za večeru :zdero: pa će mi ostat toga sutra za gablec.

a imam i kolača od maka :care: :)

Hamm 23.01.2012. 14:25

Sendvič od pršuta. :) Ništ posebno. :p

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:16.