![]() |
Ma piletina je ionak za žene :D
ono carsko mi primamljivo izgleda :) |
3 privitaka
|
Malo "suho" izgleda. :)
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
carsko je... hm... svijet za sebe. pac od heinz kečapa, sol, papar, kurkuma, skoč bonet, naranča, limun, med, lovor... meso na koži "karirano" nožom i onda sa tom stranom u pac preko pol dana, nakon toga na zadnju vatru dok je još dovoljno jaka da ga zapeče i onda sa svih strana ga zatvorit. nakon toga kada vatra umre ide mazanje i pokrivanje sa plehom sa svih strana... majko isusova ako postoji bolji komad mesa za ovakav način pripreme, a 18kn/kg. |
@Hamm možda na slikama da, uživo vrlo sočno i prhko :)
|
Inace u nk trnje se ide na janjetinu, ali i grill moze proc :)
Kaj to skvo jede? Sve ok izgleda jedino peciva izgledaju suha i krusna. Vise volim socne lepinje, namocene u masti od pecenja. |
Citiraj:
|
Citiraj:
janjetinu nisu htjeli, ovo je teletina ispod peke (koljenica) + roštilj |
Citiraj:
I teletina je dobar izbor :) Jučer domaća pizza - šunka, pršut, špek, kulen, 4 vrste sira (gauda, ementaler, mozzarela, gorgonzola), brdo šampinjona, malo friških papričica i luka. Jedva dišem :D |
Jučer kajgana sa špekom, lukom i šparogama, + paradajz salata.
Koje osvježenje u meniju, predobro :) |
Jučer piletina na naglo koju sam marinirala u soja-sosu, sezamovom ulju i malo kurkume, prvi puta stavljala kurkumu pa da neš ne zeznem nisam pretjerivala, ali mogla sam slobodno više jer mi je okus bio božanstven.
Danas si razmišljam o pečenim pilećim prsima, eh sad ili pečene u marinadi od senfa, češnjaka i meda ili punjena sa špinatom i sirom :D |
ma kurkume možeš nadrobiti maltene koliko hoćeš... možda još i mrvicu currya ubaciš čisto nek se nađe.
kad ja imam tako nedoumice oko dobrih stvari onda obično napravim na oba načina :D |
S kurkumom se teško može pretjerati, blagog je okusa i neslana, tako da samo sipaj.
ja ju najviše volim ubacit u rižu, predobra kombinacija. |
Danas bifteki, treci dan za redom. Kupio kilu i nesto i samo to tamanim danima.
|
unti! kurkuma i riža... nije mi palo na pamet.
zadnjih par dana radim si neki čudni rizibizi kao prilog - šalica riže, šalica i pol vode, vegeta i pileća kocka sa peršinom, soja sos i poklopim. kad počne lagano krčkat dodam malu buksu graška i to ispadne neki bizarni rižoto finog okusa :D |
2 privitaka
Privitak 14928 Privitak 14929
Neznam kak se zove, na vrhu tkalciceve kraj bosanca (ne rocket). socan i ukusan |
Citiraj:
gdje si kupio? obično u mesnicima ne daju ako ne ubodeš cijeli komad. Citiraj:
Kolko para? @syss, kurkuma i riža - fenomenalno. Više ne radim neku rižu kao prilog a da ne ubacim kurkumu. |
pa kila i nešto je komad brijem... oke možda nešto manji.
jako primamljive sam vidio u ex-mercator konzumu na vukovarskoj, vakumirani, ubij me koji brand, ali jako fine boje sub-200kn/kg. budem probao rižu prvom prilikom ;) |
@roberto 24kn
|
Ja sam si zabrijao da je biftek od cca 3/4 kile :fiju: :D
|
pa je ako je govedo imalo tonu :D
|
3/4 - 0,75kg, sasvim normalna masa goveđeg bifteka.
u nekoliko slučajeva sam probal i šnicle s oko 1,5kg bifteka, ali to nije to. prestaro meso... http://www.volim-meso.hr/teletina-junetina-govedina/ |
Lapsus, mislio sam na 3 do 4 kg, a to je već poveće govedo :D
|
Citiraj:
Pa komad cijeli, 1.40 kg je imao. 109,90 kn/kg je bila. |
Citiraj:
Di si kupio ak nije tajna? |
Citiraj:
Al neka akcija je to bila, ne znam jel još uvijek je. |
pozdrav škvadro
ima koji meeting u dogledno vrijeme? |
ovdje ću pitat iako nije možda baš vezano za hranu
Svaki dan nosim vodu na posao, u plastičnoj jana boci, nekad kupim nekad nadopunjavam jer se nakon nekog vremena usmrdi flaša. E sad, bombardiraju me sa štetnosti tih plastičnih flaša sa svih strana i savjetuju neke Tupperware flaše, poput ove http://www.tupperware.hr/cps/rde/xch....xsl/1060.html koristi netko neke slične proizvode pa da preporuči nešto? Ili da ostanem na jana bocama i ko ih *ebe :D |
To he da platis flasu 80kn :D
Imas po centrima i one od nogometasa Stanica, Aquaviva. 30kn pol litre flasa. Dobijes i vodu u njoj cak, u Tupperwareu ne dobijes :D Al ja kazem ko sisa i pij iz Jane. Ili ak vec oces, imas i metalne boce, i staklene. |
ma znam da ima staklena, al aj napuni staklenu s vodom i furaj na poso svaki dan, deformirat će mi torbu :D
|
Ja sam si ovo uzeo dok sam lutao uokolo s backpackom. Napuniš kolko ti paše, ubaciš leda i osim što ti može hladiti leđa, ne moraš vaditi van nego samo cuclaš :)
Lako se čisti i održava. |
Citiraj:
Ali, poželjno se riješiti metalnog čepa. Nakon nekog vremena se ljušti i ostaje crno na navoju gore. Uzet plastični čep od jamničke i vozi miško ;) |
Ili si uzmi kvalitetniju bocu za baciklo (bidon). Stvar ti je u vrsti i sastavu plastike i o tome imaš more po interpletu. :)
|
Bitno da ti je boca BPA free. Sad su ti sve boce manje-više takve. Ja sam kupila u nekom paketu od rexone, a one ti još imaju dodatak u sredini koji zamrzneš pa ti hladi dodatno vodu, naravno dok se taj led ne otopi. Zna biti i dobrih u Kauflandu od 7 dcl za 40 kn.
|
Žderonje
Ako ti je bitno zdravlje zaboravi sve osim stakla. Ima i laganih staklenih ako te muci tezina posto si rekao da ce ti izdeformirat torbu.
Ako ti 375ml nije premalo javi mi se u inbox ako hoces, mogu ti je nabavit za 20kn, sebi sam je uzeo bas zato jer mi je dosadasnja od 500ml bila preteska, ova je bas lagana, a super je. Ili si je mozes sam nabavit ako ides u graz pa ti kazem di :D |
aj mi uslikaj tu da vidim kakva je ta, ovako mi se 375 čini malo, al lako se nadopuni. pod torbu ne mislim ruksak nego brifkejs koji mi ima taman nekako za onu janu od pola litre mjesta a da ne izgleda izdeformirano :D
|
mamutarka off topic pitanje,kakav ti je win 10?
|
|
To dijetni roštilj? :D Puno čiketine, di su kakve komadine :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:20. |