![]() |
Citiraj:
|
Tko nije spreman eksperimentirat nek se drži dalje od kuhinje :d
ja kad sam svojima servirao jagode marinirane u octu su me blijedo gledali, a kad su probali su lizali tanjure :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
|
Di tog ima?
|
Citiraj:
Ja sam ti radio po ovom postupku: http://www.coolinarika.com/recept/ja...meta_refresh=1 E sad omjer, nemam pojma. Brijem da sam tu dodavao aceto ili šećer dok nisam postigao željeni okus i ond au nejga stavio jagode :D I umjesto pinjola sam koristio krokante. Što se tiče sira, ricottu možeš zamiejniti s nekim drugim svježim sirom, meni je super onaj cottage iz lidla. EDIT: nađoh neki omjer na netu za preljev od jagoda i aceta: 60g šećera 2 žlice aceta balsamica 60ml vode 1 žličica škrobnog brašna + 1 žlica vode 250g prepolovljenih jagoda ovaj gore kirkiriki je iz lidla, fin pravo :) |
Citiraj:
|
je, lidl... stvarno fin u vražju mater.
evo maznuo vrećicu i sada čekam da malo isperem usta sa mineralnom, pa ide onda druga vrećica na raport :D |
Ja pohodio plac danas i u mesnici gdje inače nabavljam ugledao nove stvari.
Punjena vješalica u maramici, ćevapi punjeni sirom i šunkom, gurmanska pljeska. Uf, biće svega :D |
Citiraj:
Jucer je pao grah s kobasicom i malo kuhane sunke. :) http://www.pohrani.com/?1E/Vw/4liv4V...0150429001.jpg |
|
kaj ti je ovo prvo?
|
Ljudi prestali jest meso? Sisoje mi stavlja poriluk a ovo lici ko napoj za megazeca a ne za čoeka :D
|
kaj si ti lud, pa okreni stranu prije... salata od 10000 kalorija za koju je trebalo poginit valjda 50 kokoša :D
|
Citiraj:
Bacim luk i cesnjak na tavicu + pileca prsa da se poprzi, dodas vino, bacis baby kelj ili spinat, zalit vrhnjem za kuhanje, sol, papar, chili flakes, pri kraju malo mladog luka bacim i dodas njoke. Krepavam kako je to dobro! |
UNTI!
dobra ideja... ima probat to, thnx ;) |
Citiraj:
Jedno od najfinijih bijelih ribljih mesa, podatno za razne kulinarske kombinacije. Pošto je bil gorki onda je kriv ribar koji ga je ulovil a nije odmah izrezal drob. Ako se to ne napravi u roku pol sata meso dobije gorak okus i miris na amonijak. Sjećam se da su me ranih devedeseteih ljudi čudno gledali u tramvaju kad sam u velikoj vrećici nosil "cucka" od par kila, uz to neoguljenog jer onda još nije bil standard da se pesi prodaju oguljeni. Zato je bila blagodat napravit' juhu ili temeljac od glave, kože i peraja. Za "kaznu" kaj si tek sad otkril morskog kurjaka, očekujem koju flancu ljutih za desetak dana...:goood: |
Jaode danas doma na maminu klopu(čitaj mnoštvo povrća) i naravno sutra roštilj :)
|
Citiraj:
A zato se smanjilo ono postanje ko u sezoni parenja po pc expert forumu od prije par mjeseci :D Čestitam! |
1 privitaka
Citiraj:
Ja sam sinoc dijetno u batku... Ponjene cevape BEZ pomfrija :D |
Kak to onda tek izgleda dok nije dijetno :D
|
Citiraj:
Fini koncentrirani okus mesa, zacinjeno taman sa malo soli, i fini sir i sunka unutra. Jako dobro, jedino bi ja volio kajmak u toj varijanti vidjet :) Citiraj:
Salu na stranu, sirim pomalo morski repertoar i cini mi se da bi cucak mogao zavrsit u rostilj programu, bar povremeno. Prilicno fino za ribu, cak me malo na zubatca podsjetio :D Kupio ociscenog cucka na tresnjevackom placu, otkrio tamo ribarnicu s kvalitetnom i rekao bih friskom ribom. Naravno pod uvjetom da se rano dodje. Namakan u mlijeku, i nije bio gorak izuzev na jednom dijelu, valjda tu nije bio dobro ociscen. Citiraj:
|
Roberto koja je to mesnica?
|
Zumbercanka, na Kvatricu.
|
Pa dovraga ja sam s Kvatrića :D
|
Citiraj:
|
U svoju odbranu ću reć da znam ono kaj je bitno: birtije :D
|
Citiraj:
Onda nema ni zamjerke :D |
Vidim da tu ima dosta iskusnih....
Zna netko od vas (možda iz iskustva) gdje su dobri čevapi u Rijeci? |
Hm, Bracera na Korzu mi je bila dobra. Istina, jeo sam pljeskavicu, a frend rebarca, no oboje je bilo odlično. Preporučio mi je da idem tamo ubuduće kad sam u Rijeci.
|
Citiraj:
Inače mi je ta mesnica prvi izbor kad nabavljam junetinu/govedinu za juhe/ćušpajze, za stejkove i dr. I uvijek se možeš s njima dogovorit da dođeš kad budu imali friško meso. Sve kaj sam do sad uzeo bilo je kvalitetno i fino, tako i roštilj program - ćevosi, punjeni ćevosi, gurmanska pljeska, punjena vješalica, vratina... |
Danas brzinski roštilj, vratina only + hambi peciva, paradajz, grah šalata, ajvar.
Za večeru jagode u acetu i kremi od sira i slatkog vrhnja. |
Jučer prvomajska vratina i šampinjoni na roštilju.
Danas sam se počastil jednim specijalitetom kojeg jamačno niste probali. Dobil sam na poklon pedalj krmića u komadu od vijetnamske svinje. U vrećicu za pečenje sam stavil krmić i brdo povrća. Sat i pol na 170 C. Neponovljivo! :goood: Jedna je mana: krmići su mali...:D:D |
|
|
Citiraj:
Roštilj, strava, na piletini gareži ko da ste ju vukli kroz auspuh moje pokojne Lagune. :D Di ste ukrali onu "cimermansku balticu", šerajzl od trajnožareće peći i "štokrlin"? :D |
Daj nemoj Amdejac stalno nekaj gundrat, baš si ko jedan od one dvojice iz Muppeta s balkona, star i čangrizav.
Da sam znal gps lokaciju došel bi i ja sa svojom balticom te se izboril za komad piceka i rebarce. Syss, nemoj se obazirat na grumpyja no, malo drotkefe nakon runde pečenja ne bi škodilo. |
Pojelo bi se ali ta piletina je fakat pokupila. :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:51. |