![]() |
|
To su šampači samo na pol? Kak je to? Ja ih režem na tanke ploškice, nikad nisam tak probal. :)
Super izgleda. :zdero2: |
Bio sinoc malo neka proslava do okrugljaka, nisam dugo bio, usluga super hrana fina ali jebote kako su skrti na prilozima svi to je cudo a najjeftinija stvar. Valjda sto skuplji restoran to manje priloga, to je pravilo
https://drive.google.com/folderview?...XM&usp=sharing |
nope... to su oni baby šampinjoni u komadu ubačeni.
zdinstan srebrenac, malo špeka i jedna mrkva sa chilli scotch bonnetom i soli, bačeno meso nutra, sol i mrvicu vode, šampinjoni, sol i papar i poklopljeno da puste gljive skupa sa suhim peršinom. nakon toga otklopljeno i reducirano, ubačen bešamel i kiselo vrhnje i lagano prokrčkano par minuta. vrh klopica. |
Danas fini rucak. Juntina i saft sa paprikom, krastavcima, mrkvom itd. na starinski nacin, blago ljut. To na bijele zgance. Prvi posteni rucak od ned..
http://www.pohrani.com/t/K/LF/26lDnW...7ba703afdk.jpg Ovo nije lose. Paprika sa sirom, blago ljuta sa maslinama u nekom mix ulju.. http://www.pohrani.com/t/2i/rT/4IW3O...339ab19dfk.jpg |
Citiraj:
Fora mi je kontrast. Dish od djevojke izgleda brutalno profi, skup i ekstra, kad tvoj je onak, domaći, zdravo seljački ;) Super izgleda sve ;) Citiraj:
|
ceka se chicago style doubledecker :)
|
danas izlet u sl. brod u krčmu eden po preporuci lokalnog konobara... bogami se tamo fino klopa moram priznat.
![]() s jedne strane svinjski but preliven umakom od pečenja i limuna, pomfri, mix salata od zelja i zanimljiva šopska... klasična šopska, ali nutra kombinaciji fete i ribane gaude ili sl. skupa sa povrćem i sve zaliveno kiselim vrhnjem... apsolutna dominacija, još da je gore bila posipana malo sa crv. paprikom - vrh. kruh domaći. ja uzeo punjene lungiće omotane špekom i pomfri... još reko dajte da lungići malo "dišu", mogu biti i pink lagano u sredini - i stvarno tako bilo, meso vrhunsko i naravno ništa nije moglo proć bez zapečenog graha, ali ovaj put pravi slavonski, ono pun paprike, slan, sa kobasama vrhunskog okusa, zapečen do jaja... nakon maltene svih ovih zg vodica, ovo se čekalo - među najboljima do sada. ovo sve + 3 cuge - 2glave. RIKOMEND :D |
Sve izgleda pristojno al pomfit mi je saka u oko.
|
nisam čitao nego sam pitao konobara kaj im je specijalitet pa je ispalio te lungiće, nisam ni ja očekivao pomfri... da je spomenuo svakako bi tražio neku "domaćiju" varijantu.
makar su bili stvarno korektni i NAPOKON dobro posoljeni. |
Malo preuvelicavam sa pomfrijem jer mi na usi izlazi bas jer ga svugdje tak uvaljuju.
|
Opa, Kill Grill se u Petrovoj otvorio.
Sviđa mi se kaj susjedstvo dobiva više grillova :D |
Ima već pol godine :D
|
E jbg, ja tek sad skužio :D
Ne idem gore često po Petrovoj pa zato |
|
|
poriluk sa cijelim sijasetom kobasa... nemoj blasfemit :D
|
Kaj se desilo tom poriluku? :O
|
Prva kobasica je u kombinatu Gavrilović a ne u toj rajngli :D
|
tek je počeo... ne brini to nije gotovo :D
|
Veceras probao kebab u Paradise-u preko puta petrove crkve, mnogo mnogo dobro
|
Ja sam odlucila dragom kuhat danas ...i rekao mi je da se mogu udat?!
Dinstala sam vratinu na bijelom luku, malo vegete, i ruzmarin ... napravila umak od gljiva te napravila domaće njoke :D :P |
unsubskrajbam se iz teme :D
3cm debeli juneci biftek snicli stavljeni u ulje na 10 dana. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Shots fired 😂 |
za nikog :P
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Gdje si kupio? Prošli vikend ubijanje - janjetina i odojak. Ubio se, a još uvijek ostatke trpam :D |
izvadio iz skrinje :) domace je domace...
|
Nema do domaćeg :D
@hamm, fino si se obžderavao vidim :) Nego prije par dana radio po prvi put odreske od morskog psa. Odstajali prek noći u mlijeku i žena ih spekla na roštilj tavi, uz to krumpir pire s porilukom i cherry rajčice. Mogu reć da sam se za ribu jako dobro najeo :) |
cucak je odlična klopa... jedna od boljih klopa morskih šta mi je ostala u sjećanju je tamo negdje početak srednje škole, pag i cucak skupa sa hobom ispod peke i malo zapečeno kasnije. mrak.
ja jučer... ~80dag pilećih želučeka na jednom luku, malo špeka, skoč boneta, ulja i soli: ![]() nakon što se to sve izreduciralo u vlastitom soku, dodao vodu od velike kante smeđeg graha i poklopio da krčka... za to vrijeme narezao isto tako negdje pilećih jetrica, pa dodao nutra da sve skupa krčka otklopljeno, sol, papar, lovor i malo piri piri umaka ![]() ![]() pred kraj bacio tu veliku kantu graha i sve skupa prokrčkao i na sam kraj žlica-dvije bučinog ulja, promiješat, poklopit, ugasit plin, pustit da odmori. ![]() obožavam jetrica ovak raditi. |
Citiraj:
Jučer sam se tamo blizu uneredio(al cugom :D ) pa prespavao kod stare i ujutro su igre gladi bile....i naletio na ono kaj mi falilo...toster. Šunka,kulen,tost sir iz vrećice onaj....dimek sir od vindije & tartar.... foot loose. Fakat mi ide slaganje tih tosteva,stara se zgraža veli to ni tost to je sendvičina :D http://www.pohrani.com/t/l/l5/16O5GL...0429094137.jpg |
Citiraj:
Je iznenadio me cucak. Općenito nisam ljubitelj riba, ali ovo je bilo jako fino. Ali ga obavezno u mlijeku treba namakat, inače zna biti gorko meso. Citiraj:
Ali sad si me sjetio, svinjski/pileći paprikaš + pire + grah šalata, obožavao sam to prije jesti, a nisam već dugo radio. Mrak klopa :) |
Danas. Kupila teletinu. Lijepo je na lagano pekla u umaku od maslaca i meda.. i krumpir.
plus puter salata :D |
inače odo ovoga ja radim salatu (ali samo jetrica bez želučeka) i onda kada se sve skupa ohladi staviš ili na kockice narezan srebrenac ili na sitno par mladih lukova.
ubojica od grah-jetrica-luk salate :D |
Svakakve sam kombinacije probao, ali ovakvu salatu ne :D
|
dobro to je uvjetno rečeno salata jerbo je to u biti prilično težak saft od jetrica "olakšan" bučinim uljem i svježim lukom... možeš staviti mrvicu octa da si olakšaš život :D
uz ovakvu salatu preporučam lagani prilog... dobar tek :D |
Najdraže mi je kad imam doma lešo meso i ostane od ručka, fino se nareže na manje komadiće, octa, maslinovog ulja, luka i večera.
|
Ja samo na saft onak i prek njoka... syss nis normalan :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:40. |