PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

Amdejac 30.12.2011. 01:14

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 2060834)

Nema ovo veze sa pravom mučkalicom.

panoramix 30.12.2011. 07:27

Citiraj:

Autor Ammy (Post 2060979)

Dakle prije i nakon pečenja...uff baš sam ponosna na sebe :D

Bas lijepo izgledaju a vidim da je stari skrtac odobril malo vecu potrosnju struje pa je i korica fino smedja :D
Jos da sam degustiral uz domace pivo....:goood:

Ammy 30.12.2011. 07:42

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2061215)
Bas lijepo izgledaju a vidim da je stari skrtac odobril malo vecu potrosnju struje pa je i korica fino smedja :D
Jos da sam degustiral uz domace pivo....:goood:

Hahaha, ne kužite vi to s koricom, a izgleda da ću dugo bit na tapeti radi toga :D
Pa mogao si doć, bila je degustacija oko 23 sata uz domaće pivo :goood:

Roberto 30.12.2011. 10:18

Citiraj:

Autor AMD (Post 2061178)
Nema ovo veze sa pravom mučkalicom.

Ima, ima...
Orginalna mućkalica je jelo koje se radi od ostataka roštilja koje se onda dinsta sa svježim sezonskim povrćem. To je osnovni recept.

Varijacija na temu ima mali milijun, svaki kraj ima svoje neke običaje i pravila, vrste mesa i povrća, ali u suštini je uvijek ista stvar - meso s roštilja i povrće.

Zdinstaš svježe sezonsko povrće (mrkva, luk, paprika, paradajz...po želji), podliješ s temeljcem od juhe (poslužice i kocka za goveđu juhu, rastopljena u mlakoj vodi), dodaš meso s roštilja (prethodno očišćeno od kostiju), začinioš po želji, eventualno možeš dodati malo paradajz sosa i pustit da zakrčka - i to je to :)

Amdejac 30.12.2011. 10:50

Joooj, vidio sam svakakve recepte. Neki se čak kunu da u mućkalicu mora ići coca cola. Kad probaš pravu Leskovačku mućkalicu onda shvatih da su drugi recepti jeftina kopija.
Kod nas nisam naletio na dobru mućkalicu iako sam obišao skoro sve pečenjare koje se kunu u originalne recepte. U osnovi kao što kažeš je meso sa roštilja i sezonsko povrće, ali postoje omjeri pvrća, paprika mora biti pečena na roštilju. Za probanje originala put za Leskovac ili u Sloveniju, Gornja Radgona, Pomurski sejem.
http://www.pomurski-sejem.si/slo-kzs/kzs.htm
Tamo svake godine dolazi ekipa iz Leskovca sa svojim specijalitetima.

Roberto 30.12.2011. 11:02

Citiraj:

Autor AMD (Post 2061324)
Joooj, vidio sam svakakve recepte. Neki se čak kunu da u mućkalicu mora ići coca cola. Kad probaš pravu Leskovačku mućkalicu onda shvatih da su drugi recepti jeftina kopija.
Kod nas nisam naletio na dobru mućkalicu iako sam obišao skoro sve pečenjare koje se kunu u originalne recepte. U osnovi kao što kažeš je meso sa roštilja i sezonsko povrće, ali postoje omjeri pvrća, paprika mora biti pečena na roštilju. Za probanje originala put za Leskovac ili u Sloveniju, Gornja Radgona, Pomurski sejem.
http://www.pomurski-sejem.si/slo-kzs/kzs.htm
Tamo svake godine dolazi ekipa iz Leskovca sa svojim specijalitetima.

da, to je porijeklom leskovačko jelo, ako se entko može hvaliti da ima orginalni recept, to su leskovčani.

Ja volim svaki recept prilagodit sebi i svojim željama, pa tako i ovaj. I volim eksperimentirati s hranom :D
I volim upotrijebit ono što imam na raspolaganju.

Ovo ljeto sam mućkalicu radio s pečenim tikvicama s roštilja umjesto pečenim paprikama, a paprike sam sitno naribao i zdinstao s lukom, mrkvom i malo češnjaka.

Šta reći osim da smo se na kraju skoro potukli tko će posudu pomazat :D

flare 30.12.2011. 21:56

Amy - svaka ti čast :care:...sve tvoje kiflice/kolači izgledaju predivno :)...ja takvo što, na žalost, ne znam napraviti

Upravo sam se vratila sa Zrinjevca/Cvjetnog/Jelačić trga - čaj s rumom, sendvič s pršutom (režu pršut pred tobom i odličan je :)) i kobasice...uz nezaobilaznu Rakijarnicu na Cvjetnom :goood:

Uživajte sutra :chears: i svih drugih dana u godini

Amdejac 31.12.2011. 04:51

Citiraj:

Autor flare (Post 2061750)
Amy - svaka ti čast :care:...sve tvoje kiflice/kolači izgledaju predivno :)...ja takvo što, na žalost, ne znam napraviti

Pa ti meni reci kak da smršavim :rolleyes:

Ammy 31.12.2011. 10:07

Citiraj:

Autor flare (Post 2061750)

Upravo sam se vratila sa Zrinjevca/Cvjetnog/Jelačić trga - čaj s rumom, sendvič s pršutom (režu pršut pred tobom i odličan je :)) i kobasice...uz nezaobilaznu Rakijarnicu na Cvjetnom :goood:

Uživajte sutra :chears: i svih drugih dana u godini

Hvala, hvala.
Lijepo je tebi bilo u obilasku ;)

Citiraj:

Autor AMD (Post 2061865)
Pa ti meni reci kak da smršavim :rolleyes:

Nikak :roller:

panoramix 31.12.2011. 10:42

Upravo završio lončić sa 12 sarmi a poslije ide u rol domaća raca i naravno uz to mlinci i cikla. Svim Žderonjama i Žderonjkama puno uspjeha u kuhanju, koju kilu više na vagi, dobrih recepata i nadasve zdravlja u 2012. godini želi matori kuhar.

samsung89 31.12.2011. 16:30

Pohrani.com
:goood:

Jelc 01.01.2012. 13:09

Za doručak usputno čerupanje odojka i umakanje kruha u maščobu, za ručak klasika od sarmuljka i pirea:)

Ammy 01.01.2012. 13:56

Za doručak kolači :roller: Bili su moji pa su oni doručkovali špek, kobasice, salamu i sir.

Za ručak će biti goveđa juha, kuhana govedina, ostatak odojka i tortilje za mene :D (isto ostatak od jučer). I radim baguette, po receptu idu masline, ali njih ću izbacit ovaj puta :D

domis 01.01.2012. 16:09

za dorucak sarma, nakon dorucka kolaci, prije rucka kolaci, rucak sarma, desert kolaci :D

listerstorm 01.01.2012. 17:13

Za ručak pašticada s njokima. Za večeru ostaci janjeće plećke od sinoć.:D

Hamm 02.01.2012. 12:47

Suza za zagorske brege...

Starci se vrnuli iz zagorja i dofurali su:

domaćeg sira i vrhnja, kobasica i špeka. Tak normalno da sam se jučer usvinjil s tim. Danas domaće dimljene krvavice, restani krumpač iz zigorja i domaće kiselo zelje na salatu. :) MILINA! :)

Kasnije bum spil deci-dva domaćeg crnog i odo gledati pod kapke. :)

panoramix 02.01.2012. 13:00

Danas za ručak reliquie reliquiarum od stare godine: sarma s restanim i staročeško crven x 2 pa onda u dreamland...

Roberto 02.01.2012. 13:22

Kod mene još ostalo odojka od neke večeri.

Danas ću ga dokrajčit, treba sam odabrat salatu (krumpir salata mi zvuči kao dobar izbor) :)

Jelc 02.01.2012. 13:33

Odojak i ostatak francuske.
Sve si mislim da probam francusku malo "doradit" sa chilijem...treba i to probat:D

Halos 02.01.2012. 13:35

kebab iz šcp-a... opet

dooobarrr :)

panoramix 02.01.2012. 13:49

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2063001)
Odojak i ostatak francuske.
Sve si mislim da probam francusku malo "doradit" sa chilijem...treba i to probat:D

Sigurno ćeš staviti onog čilija kojeg sam ti lani donio, kad si zauzvrat platio pivo u lokalnoj birtiji u tvom kvartu...:D
ps. dao Bog da te peklo na exitu !

nino 02.01.2012. 13:55

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2063014)
....kad si zauzvrat platio pivo u lokalnoj birtiji u tvom kvartu...:D...!

Ako je rijesio kao meni parking, onda znam kako ti je. :D

Danas musaka. :zdero:

Jelc 02.01.2012. 14:11

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2063014)
Sigurno ćeš staviti onog čilija kojeg sam ti lani donio!

Je, obećanje ludom radovanje:D

Nisam u životu imal problema da me ikaj "peklo", al zato imam čir na dvanaestercu:p

Citiraj:

Autor nino (Post 2063022)
Ako je rijesio kao meni parking, onda znam kako ti je. :D

To bu ti rješila sutra moja žena, ne moraš se bojat da budeš oštećen u bilo kojem smislu.

Tvoje je samo da pošalješ tu kopiju uplatnice i broj računa.

Ammy 03.01.2012. 10:56

Danas vafli za doručak i gablec na poslu. Pekla sam ih jutros :D nakon svi onih silnih kolača baš sam se zaželila vafla, palačinki ili fritula. I tako je odluka pala na vafle jer s njima ima najmanje posla ranom zorom i nije bitno ako se nisam razbudila do kraja :D

Jelc 03.01.2012. 13:37

Danas-sarma:)

Nebum se zamaral sa prilogom, samo natrpam dvije-tri u onaj veliki poklopac od vatrostalne, gore špek i suha kobasa iz sarme, rezanog i safta+kruh i udri:D

syss 03.01.2012. 13:49

ja jučer ubio 4 ali ono muške prave, malo kiselije zelje bilo... taman fina.

Hamm 03.01.2012. 13:50

Danas poriluk i faširanci. :p

Željac 03.01.2012. 13:51

danas gusti sataraš (više manje kao neki umak :D ), svinjetina na naglo i topli home made kruh :D
:beer:

Elder 03.01.2012. 13:57

Dorucak jajca s vrganjima, rucak repa

Mad_Duke 03.01.2012. 14:14

Evo mene natrag! Sisa, pojeo sam ti poklone :P hehe Ostalo još kajsije, ali to mi treba :p

Baš ste me sjetili, šetali se Novim Sadom nas nekoliko sa frendom kaj je kera odveo u šetnju i vratimo se kod njega na neki čaj da popimo i malo popričamo kad me njegova stara pita otkud sam. Velim ja iz Zagreba i ona nestane. Za 10 minuta se vraća sa sarmetinom samo za mene sa još srnetinom unutra! Ufff :) Volim to njihovo gostoprimstvo :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:06.