![]() |
|
Eeevo baš, ja, evo, baš :D , napucan od ličke janjetine idem prileć... bio je i domaći kruh iz krušne peći.
Krkljanac vulgaris! |
Danas : Hobotnica na salatu i oslić s krumpirom.
|
Danas red krumpača, red češnjaka, red lignji, red češnjaka, red krumpača pa u rol da se ispeče.
|
Danas bakalar na bijelo :-) njam njam
|
Joj, meni to tak dobro, ali dobim sijedi čekajući da se ispeće :D
Kod mene danas bakalar na juhu sa krumpačem :) |
Citiraj:
|
Jadranske ulovljene ljetos sam davnih dana pojeo tako da sam bio primoran kupiti smrznute od leda. Oa patagonijska sr..nja nisam htio uzimat.
Na sve strane pričaju o Bakalaru kao da je to naše nacionalno dalmatinsko jelo. Dalmatinci su počeli pripremati Bakalar tek u 15 stoljeću kad su im ga prodali digići Mlečani. I to ga nisu jeli svi nego samo bogati (kao i danas) dok su ostali jeli plodove jadranskog mora. |
Divljak cca 2 kg, napacan solju,paprom,crvenom slatkom i ljutom paprikom !!!
http://i39.tinypic.com/mljdht.jpg |
|
Za sutra se kuha sarma s mesom od kobasica, a danas za ručak smuđ s krumpirom i fiš :)
|
E danas orada ikrumpiri, a sutra prava gozba. Puretina, odojak, teletina, janjetina, kuhana kokoš, nokle od guščje jetre, 3 vrste krumpira, mlinci, francuska salata, meso iz rasola,.....
|
Lignje s krumpačem se peku u bučinom ulju. :)
|
Citiraj:
|
Danas riblja juha , škampi i švoji (listovi...)
http://www.pohrani.com/f/3x/ba/3FypvV5Q/dsc00059.jpg |
Oslić i pomfi :D
(sigurno je sigurno) ;) |
U jednoj tavi orade a u drugoj pastrve, uz to krumpač-šalata.
Ostatak ribetine budemo očistili i utopili u maslinovom sa hrpom peršina i češnjaka:) Pozdrav sa brega:beer: |
Oslić + grah šalata!
:) |
losos sa krumpačem :D
prije toga juhica od povrća :D :beer: |
nakon ubijanja oka slijedi ubijanje ostalog bakalara:)
|
Pošto nisam ljubitelj ribe a lijepih lignji nisam našao danas za ručak su bili šampinjoni sa jajima i zelena salata, jedva čekam da prođe ovaj dan jer makar sam pojeo 2 puna tanjura bit ću galadan jaaako brzo...
|
mrzim ribu a morao jesti šarana i štuke valjda,tako da sam bio gladan cijeli dan,pivo me drzalo do sada,gotova francuska salata,odo se ubiti :)
a poslije 12 malo pečenice,francuske salata i zelene,pa sve ostalo sta ide uz to,ni neznam sta je stara sve pripremila |
ništa do večere, za večeru fiš i pečena riba (šaran) + krumpir salata
|
Ujutro: špek, dimljene/sušene pečenice, pršut od braće pivac, masline, feta, gauda i francuska salata. :)
Hrpetina kolača i popratnih slastica. Ručak: oslić i krumpir salata. Večera: zbrojite doručak i ručak pa dobijete večeru. :D Sad odo malo ubiti oko pa oko 22h van s ekipom popiti koju za Božić .:) |
|
Danas radio cijeli dan pa kao postio sa par kifli i dukatelom.
Nikakve ribetine ne volim niti želim jesti. Čovjek se pošteno od ribe nije najeo. Nije to-to dok ne rokče i kokodaće po dvorištu :D Sad je pak već dan gotov i normalno pečenka je tu. Najljepši dio sam uzeo - od plečke prema rebrima :) Sad koji kolač i može se mirno u krevet :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Na selu bi rekli "kad kokoši odu spavat može se i početi Badnja večera" i u mojoj obitelji su se uvijek toga držali :) Otkad znam za sebe večerali smo oko 10 navečer na Badnjak. :) (OK kokoši idu leći čim se smrači ali metafora stoji :) ) A i uostalom danas uopće nije zapovjedani post, tako da smo mogli i od jutra :D |
uuuu ko mene sarma, pire, pečenka spečena na krompiru(nazalost samo u rerni), pohana piletina(i prsa i batci), domace kobasice sa malenog gospodarstva iz nuštra(čitaj: sto manje gospodarstvo, to bolje kobasice, vise ljubavi u njima, s cim se mogu slozit jer sam probo svasta i mogu rec da je ovo jos najbolje sta sam dosad ;) ), vrancuska, fina kokošja domaća juhičica od piletine, malo oradice i brancina cisto da se najde, a od kolača: šape(one od oraja i sta mi sveg ne stavi u nji), legendarno tradicionalni čupavci, trostruki uzitak, mađarica, oblatne... i još toga onako podosta
a da apsurd bude jos veci to je bilo spremljeno samo za nas troje :P nailepši badnjak ikad!!! p.s. a i sljedecih par dana ;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:09. |