![]() |
Danas budu friška jetrica malog pu-ajceka na naglo, domaći pomfač i kristalka:)
|
Za večeru otvaram domaće ukiseljene jalapenosice i habanere pa je salata riješena a kao jelo tjestenina sa gorgonzolom i zapečena šunka
|
Citiraj:
|
jooj tijesto i gorgonzola.....mljac.....a jesi probao njoke uz to,meni puno bolja kombinacija :)
Mi danas imamo modificiran Syssin grah :D |
ima sisati još asova u rukavu za ove pripreme odojka i francuske, nikak da aploadam... povrće ala kineska i gljive ala ljuto :D
|
Sutra ćemo kinesko. Kupili smo danas alge, tijesto za rolice, rižine špagete/rezance, shitaku gljive, kikiriki, kinesko mix povrće od leda i neki mix za crispy piletinu. Pripremi smo sve sad samo odlučit kaj radit :D
I tapioku :D (sad vam fali smajli kaj je rozi i ima srćeka oko glave, uglavnom :cerek: Ovaj grah je ljut, malo se dragi zaigrao...opet :D |
Citiraj:
Recenzija uvijek, može i od poslastice za novu, jalapeno pita. Citiraj:
|
Citiraj:
Ja radim taj umak tak da otopim tu gorgonzolu, malo vrhnja za kuhanje i začini, kaj fali....a tvoj recept? zanimaju me novotarije :D Šampinjoni :D A ovako se rade, stvarno su kolači ;) 1 2 3 |
Za gorgonzolu otopim maslac u tavi, dodam oko 1 dcl mlijeka i gorgonzolu ( obično ona 2 vindijina trokuta ) i kad se gorgonzola rastopi dodam domaće vrhnje. Kasnije uz miješanje pobacam razne začine ovisno o raspoloženju a bosiljak je vrlo čest.
|
|
Citiraj:
|
Danas će biti krvavice sa zeljem :)
Za prvi dan zime prikladno :) Citiraj:
|
Citiraj:
Ja sam sve domaće ljuto kaj sam imao samljeo, dio je nedavno otišao u kulen, a ostalo sam već prije potrošio za začinjavanje jela, od juha pa do deserata :D neki dan mi je stiglo još nešto sjemenja, a gratis sam dobio sušeni čokoladni habanero i bhut jolokiu. Habanero sam već satrao, nije bio preljut, a finog je okusa :D Jučer sam si napravio hot dogove s pečenicama iz lidla, kao prilozi senf, majoneza, ketchup, luk i paradajz, i sve to u kukuruzni francuz. Tak mi je bilo dobro da danas ponavljam :D I da, naravno, zaljutio sam ovim: http://www.hotsauceworld.com/enrushotsauc.html :D |
buncek :D
|
Hambi pecivo, pljeska iz konzuma, ljuti kečap i majoneza. :D Ubio to i sastrane malo gricnuo 30 deka pomfrita i šest čevapa. :D
|
Citiraj:
Kakve sad vražje pečenice iz Lidla, ja vidio samo nekakve skroz bijele a tak su debele da ih nemreš nagurat u taj jadni francuz taman da sve izvadiš iz njega???:stoopid: |
|
bogme ni ja tam nisam vidio kobasu iznad 4300k temp boje :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Na pivskim feštama i slično...daju se nać i u nekim kantonima švice...skoro me žena poslala u krasni da kaj je j***m i da valjda zna kak pečenice izgledaju... |
Lazanje :zdero:
|
Citiraj:
Za večeru bi mogel sira i vrhnja sa dodatkom žličice gore navedenoga...:goood: |
|
Citiraj:
|
Računajte onda i mene u tu priču :)
|
Citiraj:
Užas, jedva čekam petak da više dođem kući na domaću spizu :goood: |
Citiraj:
A denes stiglo,ulov prošlog vikenda s Krka.... sve curke polkilašice :D Sutra pristižu hobe....biće ovo eben žićbo,bar po klopi hehehe |
@Jelc, nisu to klasične pečenice, već nekaj poput roštiljki, debljina hrenovki. Uzeo sam hot verziju, jako fino za hot dog i stane u francuz :D
Panoramix, Buljo, Duke, dat ću vam ja sjemenja kojeg imam, dolje navedenog imam oko 40 sjemenki svake vrste pa vam mogu dati, a možda bi se našla i pokoja bhut jolokia chocolate :) Imam ponešto i slatkih sorti - kalifornijsko čudo, orange sun bell, chocolate beauty f1... Mogu vam dati sjemenje, ili flance kad izrastu, a ako ćete vi kupovat nekaj drugo, preporučam se :D |
Citiraj:
Žena uzela jedno pakiranje al niš ne piše da su ovakve ili onakve... Jebigasad, kukuruzni francuz sam već poŽderal:D Koliko dugo si ih pekao? |
Citiraj:
I obicne su fine :) Peko sam ih negdje 8 do 10 min na laganoj vatri, uz stalno rolanje po tavi. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:11. |