PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

Jelc 20.12.2011. 14:28

Danas budu friška jetrica malog pu-ajceka na naglo, domaći pomfač i kristalka:)

lutherus 20.12.2011. 17:02

Za večeru otvaram domaće ukiseljene jalapenosice i habanere pa je salata riješena a kao jelo tjestenina sa gorgonzolom i zapečena šunka

panoramix 20.12.2011. 17:21

Citiraj:

Autor lutherus (Post 2054065)
Za večeru otvaram domaće ukiseljene jalapenosice i habanere pa je salata riješena a kao jelo tjestenina sa gorgonzolom i zapečena šunka

Očekujem recenziju obje a može i fotka. Zavidan sam. :goood:

Ammy 20.12.2011. 18:22

jooj tijesto i gorgonzola.....mljac.....a jesi probao njoke uz to,meni puno bolja kombinacija :)

Mi danas imamo modificiran Syssin grah :D

syss 20.12.2011. 18:26

ima sisati još asova u rukavu za ove pripreme odojka i francuske, nikak da aploadam... povrće ala kineska i gljive ala ljuto :D

Ammy 20.12.2011. 18:33

Sutra ćemo kinesko. Kupili smo danas alge, tijesto za rolice, rižine špagete/rezance, shitaku gljive, kikiriki, kinesko mix povrće od leda i neki mix za crispy piletinu. Pripremi smo sve sad samo odlučit kaj radit :D
I tapioku :D (sad vam fali smajli kaj je rozi i ima srćeka oko glave, uglavnom :cerek:

Ovaj grah je ljut, malo se dragi zaigrao...opet :D

lutherus 20.12.2011. 18:49

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2054074)

A gle, meni su taman. Nisu preljute i fino pašu uz sir. Najviše ih volim trpati u sirne namaze i paštete. Ako te zanimaju sjemenke javi se.
Recenzija uvijek, može i od poslastice za novu, jalapeno pita.

Citiraj:

Autor Ammy (Post 2054126)
jooj tijesto i gorgonzola.....mljac.....a jesi probao njoke uz to,meni puno bolja kombinacija :)

Mi danas imamo modificiran Syssin grah :D

Jesam, ali ovako mi lakše, tjesto samo sipam iz vrečice. Nemam vremena za omjesiti njoke ( šiškrle po domaći ).

Ammy 20.12.2011. 18:54

Citiraj:

Autor lutherus (Post 2054146)

Jesam, ali ovako mi lakše, tjesto samo sipam iz vrečice. Nemam vremena za omjesiti njoke ( šiškrle po domaći ).

Ima i gotovih njoka, super su kad mi se žuri, ali inače sam isto pristalica domaćih.
Ja radim taj umak tak da otopim tu gorgonzolu, malo vrhnja za kuhanje i začini, kaj fali....a tvoj recept? zanimaju me novotarije :D

Šampinjoni :D

A ovako se rade, stvarno su kolači ;)
1
2
3

lutherus 20.12.2011. 22:42

Za gorgonzolu otopim maslac u tavi, dodam oko 1 dcl mlijeka i gorgonzolu ( obično ona 2 vindijina trokuta ) i kad se gorgonzola rastopi dodam domaće vrhnje. Kasnije uz miješanje pobacam razne začine ovisno o raspoloženju a bosiljak je vrlo čest.

trouble 20.12.2011. 23:12

Danas sam malo kod starog išao po 3 vrste školjki....a zadnje smo malo zašli u ILEGALU

:D

RAUL 21.12.2011. 08:09

Citiraj:

Autor trouble (Post 2054378)
Danas sam malo kod starog išao po 3 vrste školjki....a zadnje smo malo zašli u ILEGALU

Nemoj da te ja nadjem na moru slucajno:rtfm:

Mad_Duke 21.12.2011. 08:10

Danas će biti krvavice sa zeljem :)
Za prvi dan zime prikladno :)

Citiraj:

Autor RAUL (Post 2054514)

Školjka hugger :p :D

Roberto 21.12.2011. 12:05

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2054074)

Kolko sam videl na prethodnim stranicama, imaš i ti otrova u arsenalu :D

Ja sam sve domaće ljuto kaj sam imao samljeo, dio je nedavno otišao u kulen, a ostalo sam već prije potrošio za začinjavanje jela, od juha pa do deserata :D

neki dan mi je stiglo još nešto sjemenja, a gratis sam dobio sušeni čokoladni habanero i bhut jolokiu. Habanero sam već satrao, nije bio preljut, a finog je okusa :D

Jučer sam si napravio hot dogove s pečenicama iz lidla, kao prilozi senf, majoneza, ketchup, luk i paradajz, i sve to u kukuruzni francuz.
Tak mi je bilo dobro da danas ponavljam :D

I da, naravno, zaljutio sam ovim:
http://www.hotsauceworld.com/enrushotsauc.html

Codiac 21.12.2011. 14:29

buncek :D

Hamm 21.12.2011. 14:33

Hambi pecivo, pljeska iz konzuma, ljuti kečap i majoneza. :D Ubio to i sastrane malo gricnuo 30 deka pomfrita i šest čevapa. :D

Jelc 21.12.2011. 15:08

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2054711)
Jučer sam si napravio hot dogove s pečenicama iz lidla, kao prilozi senf, majoneza, ketchup, luk i paradajz, i sve to u kukuruzni francuz.
Tak mi je bilo dobro da danas ponavljam :DD

Ti si jedan mučki provokator:D

Kakve sad vražje pečenice iz Lidla, ja vidio samo nekakve skroz bijele a tak su debele da ih nemreš nagurat u taj jadni francuz taman da sve izvadiš iz njega???:stoopid:

riceburner 21.12.2011. 15:21

za gablec Pohrani.com + Pohrani.com + Pohrani.com + Pohrani.com + Pohrani.com

syss 21.12.2011. 15:46

bogme ni ja tam nisam vidio kobasu iznad 4300k temp boje :)

panoramix 21.12.2011. 16:29

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2054915)
Ti si jedan mučki provokator:D

Kakve sad vražje pečenice iz Lidla, ja vidio samo nekakve skroz bijele a tak su debele da ih nemreš nagurat u taj jadni francuz taman da sve izvadiš iz njega???:stoopid:

To nisu klasične Pečenice vulgaris ssp. Croatica već Švapske bijele kobasice, Weisswurst, fino začinjene muškatnim oraščićem. Meni su fine uz k. zelje. a kaj se tiče stavljanja nutra :D , ak' nejde u francuz idu dvije skupa u pol kruha...:goood:

Jelc 21.12.2011. 16:40

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2055000)
To nisu klasične Pečenice vulgaris ssp. Croatica već Švapske bijele kobasice, Weisswurst, fino začinjene muškatnim oraščićem. Meni su fine uz k. zelje. a kaj se tiče stavljanja nutra :D , ak' nejde u francuz idu dvije skupa u pol kruha...:goood:

To su "pečenice" koje dilaju po proštenjima u sloveniji, austriji i kod njemaca:D
Na pivskim feštama i slično...daju se nać i u nekim kantonima švice...skoro me žena poslala u krasni da kaj je j***m i da valjda zna kak pečenice izgledaju...

Ammy 21.12.2011. 18:15

Lazanje :zdero:

panoramix 21.12.2011. 19:05

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2054711)
Kolko sam videl na prethodnim stranicama, imaš i ti otrova u arsenalu :D

Ja sam sve domaće ljuto kaj sam imao samljeo, dio je nedavno otišao u kulen, a ostalo sam već prije potrošio za začinjavanje jela, od juha pa do deserata :D

neki dan mi je stiglo još nešto sjemenja, a gratis sam dobio sušeni čokoladni habanero i bhut jolokiu. Habanero sam već satrao, nije bio preljut, a finog je okusa :D

Tak mi je bilo dobro da danas ponavljam :D

I da, naravno, zaljutio sam ovim:
http://www.hotsauceworld.com/enrushotsauc.html

Čokoladni habanero sam sijao proljetos ali je sjeme očito bilo falš pa ništa nije niklo. Zato sam imao 3 stabljike Scotch bonnet koja je fino ljuta, ali osebujnog okusa, koji voliš ili ne. Samljeo sam desetak komada sa ketchupom i sad imam flašicu homemade hotsauce. Još nisam odlučio što ću sijati na proljeće. Mogli bi uskladiti nabavu pa onda razmijenimo flance.
Za večeru bi mogel sira i vrhnja sa dodatkom žličice gore navedenoga...:goood:

Ammy 21.12.2011. 19:40

zlatna zaliha :D

Mad_Duke 21.12.2011. 19:55

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2055144)
Čokoladni habanero sam sijao proljetos ali je sjeme očito bilo falš pa ništa nije niklo. Zato sam imao 3 stabljike Scotch bonnet koja je fino ljuta, ali osebujnog okusa, koji voliš ili ne. Samljeo sam desetak komada sa ketchupom i sad imam flašicu homemade hotsauce. Još nisam odlučio što ću sijati na proljeće. Mogli bi uskladiti nabavu pa onda razmijenimo flance.
Za večeru bi mogel sira i vrhnja sa dodatkom žličice gore navedenoga...:goood:

Ajde ako ćete nabavljati uključite i mene. Dam pare pa skupa uzmemo! Ja bi sadio malo doma nešto kaj actually mogu "jesti" :D

buljo 21.12.2011. 20:00

Računajte onda i mene u tu priču :)

panda505 21.12.2011. 20:21

Citiraj:

Autor Ammy (Post 2055166)

you're killing me here!

Užas, jedva čekam petak da više dođem kući na domaću spizu :goood:

trouble 21.12.2011. 21:20

Citiraj:

Autor RAUL (Post 2054514)

To mi iz Hercegovine nabavljamo :lol2:

A denes stiglo,ulov prošlog vikenda s Krka.... sve curke polkilašice :D

Sutra pristižu hobe....biće ovo eben žićbo,bar po klopi hehehe

Roberto 21.12.2011. 23:04

@Jelc, nisu to klasične pečenice, već nekaj poput roštiljki, debljina hrenovki. Uzeo sam hot verziju, jako fino za hot dog i stane u francuz :D

Panoramix, Buljo, Duke, dat ću vam ja sjemenja kojeg imam, dolje navedenog imam oko 40 sjemenki svake vrste pa vam mogu dati, a možda bi se našla i pokoja bhut jolokia chocolate :)

Imam ponešto i slatkih sorti - kalifornijsko čudo, orange sun bell, chocolate beauty f1...

Mogu vam dati sjemenje, ili flance kad izrastu, a ako ćete vi kupovat nekaj drugo, preporučam se :D

Jelc 21.12.2011. 23:13

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2055319)
Uzeo sam hot verziju

Kaj ih ima više verzija?:stoopid:
Žena uzela jedno pakiranje al niš ne piše da su ovakve ili onakve...

Jebigasad, kukuruzni francuz sam već poŽderal:D

Koliko dugo si ih pekao?

Roberto 21.12.2011. 23:28

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2055324)
Kaj ih ima više verzija?:stoopid:
Žena uzela jedno pakiranje al niš ne piše da su ovakve ili onakve...

Jebigasad, kukuruzni francuz sam već poŽderal:D

Koliko dugo si ih pekao?

Na ljutima je okrugla naljepnica HOT, slicno ko i na njihovim ljutim cevapima.
I obicne su fine :)

Peko sam ih negdje 8 do 10 min na laganoj vatri, uz stalno rolanje po tavi.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:11.