![]() |
Danas : dinstana junetina s graškom u paradajz saftu i pire.
|
Citiraj:
mrak. |
Citiraj:
|
Meni je pljeska bila čist ok, epska borba se bila vodila na relaciji Buljo vs pljeska-cijela birtija je pljeskala Bulji kad ju je napokon uspio pojest:D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Matori, kaj je sa onim chilijem?:D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ok:) Žena radi nekakav kolač pa nema vremena za nakuhavanje, na moja pleća nejaka je pao ručak-špagaći i bolognese:D |
Citiraj:
IMO. Tamo je najisplativije uzeti neku mesinu i gurmansku plijesku, te podijeliti dotičnu na pola jednom, pola drugom (uz još neko jelo). Ali generalno, deda je nothing special! |
Danas ručak za pamćenje, pomfi i hrenovke :roller: Kupili smo neki dan u metrou hrenovke s mozarelom, nisu loše, te sam ja jela, dragi obične pikove, uz to tartar :goood:
Sad odoh radit kiflice s čokoladom, da se malo iskupim :D |
Citiraj:
|
evo ih mmmmmmm
@Milentije Kiflice: 1 kg brašna 1 germa 20 g soli 20 g šećera 3 jaja 100 g ulja (1 dcl) 200 g vode (2 dcl) 100 g mlijeka (1 dcl) 150 g margarina Zamjesiti tijesto i pustiti da odmara 20 minuta. Onda ga podijeliti na 4 dijela, pouljiti i ostaviti još 10 minuta. Razvaljati tijesto u krug, izrezati na 8 ili 16 dijelova, zarolati i pustiti da se još dižu cca 30 minuta. Premazati ih jajetom ili mlijekom, posipati sezamom, kimom, soli..... i peči oko 10-15 minuta na 200 C. Može se puniti sa slanim ili slatkim nadjevom ili ostaviti prazne. Ako su prazne onda su lijepe kada se tijesto podjeli na 16 djelova jer ispadnu malene, taman za 2 griza, a ako se pune onda je najbolje na 8 djelova :) Ja koristim suhi kvasac i stavim 10 grama (onu jednu vrečicu i još malo). Svi sastojci su hladni, netreba kvasac dizat posebno. Samo margarin ostavim da bude malo mekaniji jer se lakše umjesi sa brašnom. Isprobala sam kombinacije sa sirnim namazom, šunkom, marmeladom, čokoladom, makom, prazne posipane sa raznim posipima...sve je fino, a kombinacije su neiscrpne :goood: |
|
Danas sam na slanim incunima, maslinama i lozi :) Kombinacija za podizanje tlaka ako je nekome nizak :)
|
|
|
Citiraj:
Znam da je ono dole biskvit, pa mješavina neke dvije kreme a ono bijelo nekakva pizdarija u koju ide šampanjac... |
Jetrice s lukom... i žgancima.
A sad u krevet da se sve to primi :D |
|
U mojoj kući je običaj za Božić imat pečenu vratinu,naravno prvo malo napacana,dim-dva za aromu i to je temeljac,a uz to šta se nađe-francuska,pire krumpir,kiselo zelje,ma šta god hoćeš ide uz to...hmmmm eto sline cure...:zdero: A Božić je sve bliže dragi moji...
|
Citiraj:
Ne treba napominjati da se neki rado poigraju s kosti jer tu je najbolje meso. |
Meni se opako priŽderala juha od gljiva...onak zdravoseljački sa malo suhog mesa, gljivama i krumpačem...nebi se žalil ni protiv kiselog vrhnja i kopra:D
|
pa to je već ČOBANAC :D :D :D
|
Ne samo da ne znaš kotlić napravit:p nego nemaš pojma ni kak prava domaća juha od gljiva izgleda:)
I još tvrdiš da u životu nisi videl da netko stavlja mrkvu u rizi-bizi:D Tipični anaugarković fan. |
evo ja pohvalim i odma drvlje na mene :(
mrkva nije sastavni dio rizi-bizija... rizi (grč. rizi): riža, bizi (tal. bizzi): gražak, crtica između (kin. simbol crtice): piletina. :D :D batali anu, gledam samo barbierija ili hranu i vino, a i oni su neki dan uspjeli sa metalnom stranom čekića pretuć biftek, nasolit ga i staviti sa strane... onak... UBIT!!! :) |
Mrkva je sastavni dio rozi-bizija. :D To kaj na onim gay-wanna-be-kuhari serijama ne stavljaju to je samo zato što su gay-wanna-be-kuhari. :D
|
krvavica + kisela paprika + kukuruzni
Ovo bi mogo svaku večer (što uglavnom i činim, bar do isteka zaliha). :D |
šnicli s češnjakom i paradajzom + pečeni krumpir :)
|
Citiraj:
ja isto nisam videl nikad mrkvu u rizibiziju... osim mozda komadice iz vegete... al opet vegeta je za juhu i samo za juhu i za nista drugo, tak da ni rizi-bizi sa vegetom nije rizi-bizi. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:59. |