PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

syss 24.02.2015. 10:39

amdo... riješi ovo :D

Kristijan1 24.02.2015. 10:42

Citiraj:

Autor syss (Post 2740628)
prije:

Pohrani.com

poslije:

Pohrani.com

Pohrani.com

:D

Ova hrana dosta dobro izgleda , a vidim da se pije i staropramen !
Nego šteta je što su slike toliko loše , jel to slikano Nokia X2 mobitelom ? :D

Roberto 24.02.2015. 10:51

Nemojte mi protiv mahuna, izvrsne su... za hranit svinje da im meso bude mekše :D

Nakon puno mesine proteklih dana jučer malo laganije, tjestenina sa špekom i vrhnjem.
Zdinstat malo luka, na njemu popržit tanko rezanog špeka, dodat jednu sitno sjeckanu chilli papričicu, malo provrtit, ubacit kuhanu tjesteninu, dodatno začinit po želji, dodat malo vrhnja za kuhanje i to je to.
Lagan, a zasitan i fin obrok.

syss 24.02.2015. 10:55

ne znam, amdija je slikao sa nekim samsung odronom :D

Guls 24.02.2015. 11:08

Jučer ženi radio pizzu od tunjevine. Tijesto,pelat,tuna,sir,kuruza i na vrhu par mm debeli režnjevi šampinjona.
Nisam slikao jer je žena doslovce pojela sve u par minuta.

Roberto 24.02.2015. 12:09

Citiraj:

Autor Guls (Post 2741337)
Jučer ženi radio pizzu od tunjevine. Tijesto,pelat,tuna,sir,kuruza i na vrhu par mm debeli režnjevi šampinjona.

Možeš probat još luk stavit na tunu. Meni pizza s tunom nije baš bila najnaj kad sam ju probao u pizzeriji, no kod frendice koja je uz ovo još stavljala i luk bila mi je fenomenalna.

Meni je to pizza br. 2, (uz klasiku šunka, špek šampinjoni, sir) uvijek kad radim pizzu napravim i malo s tunom.

Guls 24.02.2015. 12:30

Da, pizze s tunom u pizzerijama su obično grozne, suhe, bez okusa. Ja inače volim luk na razne pizze stavljati, meni ovdje odlično paše, no ženi ne, tako da sam to izbjegao. Nekad sam i namrvio češnjaka u tijesto od pizze, to je meni bio orgazam. Još polijem pizzu s bijelim umakom, di ćeš veće sreće.

syss 24.02.2015. 12:34

znaš di ćeš veće sreće? :D

napravi umak peršin, maslinovo, češnjak eventualno sitno ružmarina i prelij lagano tu pizzu ili zalij tu i tamo sotime ;)

aski 24.02.2015. 12:35

Ne znam tko je tamo sjedio uz Syssa i Hamma, ali po zadnjoj slici gdje sve nije nestalo, se vidi da niste kapaciteti. Ćabe ste pisali u demolišn temu :p

Sad će pauza još malo pa idem po burek, a nakon toga kad dođem doma, bit će nekakav nered :zdero:

syss 24.02.2015. 12:38

buraz moj pa to je bilo toliko hrane da boli glava... nas je na kraju ostalo 3-4 koji smo se izborili sa platom :D

Roberto 24.02.2015. 12:49

Citiraj:

Autor Guls (Post 2741337)

Citiraj:

Autor Guls (Post 2741377)
Da, pizze s tunom u pizzerijama su obično grozne, suhe, bez okusa. Ja inače volim luk na razne pizze stavljati, meni ovdje odlično paše, no ženi ne, tako da sam to izbjegao. Nekad sam i namrvio češnjaka u tijesto od pizze, to je meni bio orgazam. Još polijem pizzu s bijelim umakom, di ćeš veće sreće.

E vidiš, ako je riječ o vrhnju za kuhanje, meni je bijeli umak na pizzi no passaran :D

Može doduše kiselo vrhnje ko prilog, ili ajvar, ili maslinovo, čisto ili začinjeno.
Češnjak dugo nisam koristio uz pizzu, mogao bi opet malo eksperimentirat.

panoramix 24.02.2015. 13:07

Ak' vam pizza s tunom nije dovoljno dobra probajte je dodatno začiniti s pestom genovese ili napravite sami od bosiljka, češnjaka i maslinovog. Parmezan se podrazumijeva.

Usput, danas poriluk čušpajz s kobasama a sutra pileći paprikaš sa suhim mesom tj. na način šefa kuhinje. Koga zanima recept nek' se javi...

Guls 24.02.2015. 13:09

Citiraj:

Autor syss (Post 2741378)
napravi umak peršin, maslinovo, češnjak eventualno sitno ružmarina i prelij lagano tu pizzu ili zalij tu i tamo sotime ;)

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2741385)
Može doduše kiselo vrhnje ko prilog, ili ajvar, ili maslinovo, čisto ili začinjeno.
Češnjak dugo nisam koristio uz pizzu, mogao bi opet malo eksperimentirat.

Zanimljiva opcija s maslinovim, probat ću slijedeći put.

Što se mog bijelog umaka tiče, to ti je slijedeći način: kupiš sirni namaz s zelenjavom od vindije, veliko pakiranje, uzmeš pola, hitiš u tavu, pečeš jedno dve minute, dodaš pol kiselog vrhnja, malo soli, češnjaka nasitno, peršina nasitno, i pečeš još 5 minuta, nakon toga istreseš u posudu pa u fridž na nekoliko sati. Umak da se ukakiš :)

syss 24.02.2015. 13:17

majke mi ti imaš najluđe kombinacije u svemiru :D

pazi sada ovo - na pizzu staviš plavo vrhnje i zapečeš :D

Guls 24.02.2015. 13:20

Citiraj:

Autor syss (Post 2741400)
majke mi ti imaš najluđe kombinacije u svemiru :D

pazi sada ovo - na pizzu staviš plavo vrhnje i zapečeš :D

Samo najfinije, od svjetskih najpriznatijih majstora :D

Pečeno vrhnje na pizzi na kraju ispadne suho, kao kozji sir, to mi baš ne paše. Jer, kad ja radim pizzu, ne radim ju kao u pizzeriji, znači pećnicu na najjače i rokaj mješavinu nutra na 5-7 minuta.
Ja zagrijem pećnicu na 180-200c, napravim malčice deblje tijesto i onda ostavim da se pizza peče jedno 15 minuta, tijesto je vlažno, smjesa sočna, sve u biti kao da je puno tekućine, ali tekućine nigdje nema. Zato onda dodajem još svoj umak koji to sve onako, kako bi rekao, zaokruži. Mislim, meni osobno milina. A bome i svima koji su probali, a zgražali su se nad mojim idejama :D jedino stara mrzi moje tvorevine, možda je ona u biti jedina iskrena :D

syss 24.02.2015. 13:28

cijeli svijet peče pizzu na max pečnice (250c) na par minuta ALI EVO NJEGA!!! :D

Roberto 24.02.2015. 13:31

Citiraj:

Autor Guls (Post 2741394)
Zanimljiva opcija s maslinovim, probat ću slijedeći put.

Što se mog bijelog umaka tiče, to ti je slijedeći način: kupiš sirni namaz s zelenjavom od vindije, veliko pakiranje, uzmeš pola, hitiš u tavu, pečeš jedno dve minute, dodaš pol kiselog vrhnja, malo soli, češnjaka nasitno, peršina nasitno, i pečeš još 5 minuta, nakon toga istreseš u posudu pa u fridž na nekoliko sati. Umak da se ukakiš :)

Prije da se začepiš nego ukakiš :D

Ja jednostavno ne volim nikakve bijeli umak varijanti na pizzi, samo kiselo vrhnje nakon pečenja kao prilog.

Ovak s dužim pečenjem se to više kuha nego peče. Nije loše ni tako ako hoćeš takvu pizzu.
No ja pečem (svi zapravo :D) na najjačoj mogućoj temp. i što kraće, slično ko što recimo bude iz krušne peći. Da još više skratim vrijeme probao sam peći i na papiru/zagrijanoj tavi.

Na 250 maksimalno 5 minuta za pizzu.

syss 24.02.2015. 13:35

treba nabavit onaj kamen za pizzu i onda ko po stejku rokat... max moguća temp i deri ;)

panoramix 24.02.2015. 13:49

Citiraj:

Autor syss (Post 2741413)
treba nabavit onaj kamen za pizzu i onda ko po stejku rokat... max moguća temp i deri ;)

Stari škrtica, kad buš otišel u Bauhaus po granit 25x25. Odriješi kesu, i to je to. Ak' treba poslije degustirat' pizzu....zovi, samo zovi....:D

syss 24.02.2015. 13:50

UNTI zaboravio sam za taj life hack :D

panoramix 24.02.2015. 13:51

Citiraj:

Autor syss (Post 2741413)

Kad buš stari škrtico otišel u Bauhaus po granit 25x25 za peći pizzu.
Ak poslije treba degustirat napravljeno...zovi, samo zovi...:D

syss 24.02.2015. 13:52

ne moraš dvaput... znam da si mator i to ALI TOLIKO BRZO ZABORAVIT!!! :D

Guls 24.02.2015. 15:10

Citiraj:

Autor syss (Post 2741409)
cijeli svijet peče pizzu na max pečnice (250c) na par minuta ALI EVO NJEGA!!! :D

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2741410)
Ovak s dužim pečenjem se to više kuha nego peče. Nije loše ni tako ako hoćeš takvu pizzu.

E baš takvu pizzu i hoću postići. Ove suhe pizze sam se najeo za cijeli život jer mislim da sam probao sve i jednostavno nema ničeg novog. Tu i tamo si napravim suhu tj originalnu pizzu s pršutom i to je više manje to. Tako da, eto, tko je za kuhanu pizzu? :D

syss 24.02.2015. 15:16

SVI!

- nobody

:D :D :D

Guls 24.02.2015. 15:18

http://www.fitnessmash.com/wp-conten...hy-God-Why.jpg

Roberto 24.02.2015. 15:19

Citiraj:

Autor Guls (Post 2741473)
E baš takvu pizzu i hoću postići. Ove suhe pizze sam se najeo za cijeli život jer mislim da sam probao sve i jednostavno nema ničeg novog. Tu i tamo si napravim suhu tj originalnu pizzu s pršutom i to je više manje to. Tako da, eto, tko je za kuhanu pizzu? :D

Ma kajgod, nikad mi pizza pečena brzo na visokoj temepraturi nije suha, izuzev ako ju zaboravim izvadit na vrijeme pa se prepeče.

A ako ju i jedem s vrhnjem ili ajvarom, nije zbog sočnosti nego da se prije ohladi i da mogu odmah jest :D

A ako se baš dogodi da ju predugo pečem/zaboravim izvadit, uvijek imam više paradjz sosa napravljenog za pizzu sa strane pa ju osvježim.

Guls 24.02.2015. 15:42

Ja uvijek zaserem, tako da sam i odustao :D
Vidiš, fascinantno, i meni uvijek ostane viška paradajz sosa. To uvijek pesu bacim, izgleda da mu fali :)

syss 24.02.2015. 15:49

bacit paradajz sos... hijaooooooooooo imam valjda 5 recepeta sad iz glave di se to može iskoristit.

meanwhile:

Pohrani.com

Guls 24.02.2015. 15:51

Tehnički, nije bacanje, već hranjenje drugih :D
Kakva je to rižoriba :p

syss 24.02.2015. 15:52

binimoto sushi ;)

Roberto 24.02.2015. 16:05

Citiraj:

Autor Guls (Post 2741501)
Ja uvijek zaserem, tako da sam i odustao :D
Vidiš, fascinantno, i meni uvijek ostane viška paradajz sosa. To uvijek pesu bacim, izgleda da mu fali :)

heh, nije da sam ja ispeko dobro iz prve :D

bacat paradajz sos od pizze psu, grehota :D
ja bi ga pit mogo ak ga već ne mogu u hrani iskoristit :D

Citiraj:

Autor syss (Post 2741512)
binimoto sushi ;)

Valja li binimoto čemu?

Nego, ovo je sushi i pol :D
https://www.facebook.com/video.php?v..._finch_trailer

syss 24.02.2015. 16:11

jedan od načina je popit svakako, ali najjače od pizza paradajza je napraviti virgin bloody mary sa tjesteninom, malo pojačano sa paprom ;)

ja sam ga sada prvi put jeo i jako mi je fin moram priznat.

odoh gledat ovu američansku patvorevinu :D

Fatal 24.02.2015. 16:27

zdere, dajte preporuke za dobru tavu za palacinke. koji uopce materijal odabrati? teflon i keramiku ne bi...

danas za rucak juneci gulas :)

Roberto 24.02.2015. 16:30

Citiraj:

Autor Fatal (Post 2741542)
zdere, dajte preporuke za dobru tavu za palacinke. koji uopce materijal odabrati? teflon i keramiku ne bi...

Probao brdo raznih tava, tefal te ovo te ono, i na kraju se vratio na običnu starinsku limenu tavu :)
Mislim dobar je i tefal, teško se zalijepe u njemu, ali nemam taj problem ni s limenim tavama, i koristim samo malo maslaca da podmažem tavu prije prve palačinke i to je to.

Samo gledaj kod limene da je dovoljno debelo dno da se ne savija od vrućine i da je ručka dovoljno čvrsta da se ne strga ako voliš okretat palačinke u zraku (been there done that :D).

Ammy 24.02.2015. 16:31

Citiraj:

Autor Fatal (Post 2741542)

Kupila ja keramičku, nije loše. Dobro je kaj ti netreba ulja a loše jer se onda palačinka posuši (ako ne stavljaš u smjesu podosta ulja), tak da ja i kada pečem u njoj stavim par kapi ulja (doduše treba puno manje nego u teflonskoj) ali se nekak više u zadnje vrijeme uhvatim dobre stare teflonske.

Kupila neku no-name, ali kak i Roberto veli bitno da je debljeg dna i čvrste ručke

Guls 24.02.2015. 16:41

Taman sam ti teflonsku mislio preporučiti. Ja pečem na baš palačinka teflon tavi, cca 99kn u emmezeti, palačinke ispadnu lijepe, ne kelje se.

Fatal 24.02.2015. 16:44

brine me keramika i teflon zbog tih vecinom nekvalitetnih premaza koji se onda mogu otpustat u hranu. vjerojatno bi ih cesto spremao pa mi je bitno da je ajmo rec zdravo. imao sam onu babinu staru limenu ali mi mozda rade isao na lijevano zeljezo ili inox...mozda i titan??

syss 24.02.2015. 16:52

Pohrani.com

UHVAČEN!!! :D

fin je, što je je ;)

Juice 24.02.2015. 16:58

Taman danas dovršio bočicu :D

panoramix 24.02.2015. 17:40

Citiraj:

Autor syss (Post 2741429)
ne moraš dvaput... znam da si mator i to ALI TOLIKO BRZO ZABORAVIT!!! :D

Fata je Fata al dvaput je dvaput...:D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:31.