PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

syss 11.12.2011. 01:43

sinoć el mehico grande enčilade, iliti u orginalu - enčilade :)

skombinirao sam par recepata i izvukao ono najbolje iz njih, pa se upustio u avantaru kako slijedi:

Pohrani.com
- potrebni sastojci + sol i papar koji nije na slici, ono lijevo je 1 x zelena, 1 x crvena paprika i 1 x ljubičasti luk... btw. mercator 8 x 8 free tortilja za 19kn ;)

Pohrani.com
- na zagrijano ulje kockice belog mesa, sol, čikn začin, chili i smrvljeni suhi ljuti feferon

Pohrani.com
- kad dobije boju (nekih 10ak minuta sa miješanjem) dodati svježe povrće

Pohrani.com
- paradajz na kockice i njegova voda, hint: ako trebate podlijevati kasnije rađe nasujte vodu u praznu limenku paradajza i onda sa tim podlijevajte pošto paradajza dobrano ostane u piksi

Pohrani.com
- 5/10 minuta prije kraja kuruza i crveni grah

Pohrani.com
- ovak jušno bi trebalo biti pred kraj

Pohrani.com
- tortilju punite sa ocijeđenom smjesom, pa premaz umaka od jednog plavog vrhnja, malo kečapa i malo majoneze i na vrh ribani sir, ja uzeo gaudu

Pohrani.com
- na dno malo ulja premazati i onda prekapati sa umakom od glavnog pečenja taman da prekrije dno, naslagati tortilje koje se frču ko palačinke

Pohrani.com
- premazati sa ostatkom vrhnje-majoneza-kečap umakom

Pohrani.com
- obilno posuti sirom, ja sam uzeo prek pol kile za cijeli recept

Pohrani.com
- umak od punjenja preliti po siru i ako je ostalo nadjeva slobodno pobacati uokolo

trtrtrtrtrtrrrtrt!!!

Pohrani.com

Pohrani.com

eto šta je ostalo na kraju od 2.5 gladnih ustiju (stara je pojela neke dvije patvorevine od šunke i umaka jer ne ljubi meksičku).

kod serviranja sam zabio na tanjur sa strane svježu kombinaciju zelenih i radića sa dolca + bijeli umak (vrhnje, abc vlasac, majoneza, sol).

ubojstvo... ovo ću ziher ponovo delat.

syss 11.12.2011. 02:17

Citiraj:

Autor Ammy (Post 2046376)
Danas je na meniu bio hot-dog, upravo smo smazali svaki po još jednoga :D i sad punog trbuščića mogu ić spavat :roller:

Danas je bio dan kupovine, dragi me počastio likerom, fantazija okusa :D

Pohrani.com

ma di ovog zla ima za kupit???

buljo 11.12.2011. 02:46

Aaaaaaaa sad si me sjetila, bio na maturalcu u pragu i odemo u dučan kupit cugu i gledamo žestice i uzmemo amareto jer je bio po imenu i izgledu najsličiniji amaru.
Uzeli smo 2 boce, vratimo se u sobu idemo probat i nikome ne valja, probam ja i efekt: vau, to je prefino i kasnije skužim da je to bio liker od marcipana, dobio sam 2 boce praktički free :D

Danas za ručak krvavice, restani krumpač i domaće kiselo zelje :)

panoramix 11.12.2011. 07:24

Citiraj:

Autor syss (Post 2046447)
sinoć el mehico grande enčilade, iliti u orginalu - enčilade :)

skombinirao sam par recepata i izvukao ono najbolje iz njih, pa se upustio u avantaru kako slijedi:

kod serviranja sam zabio na tanjur sa strane svježu kombinaciju zelenih i radića sa dolca + bijeli umak (vrhnje, abc vlasac, majoneza, sol).

ubojstvo... ovo ću ziher ponovo delat.

Fini recept i jos bolje fotke, samo mi na njima nekaj fali ! Fali pesja noga i humane papuce...:D

Amdejac 11.12.2011. 08:28

Citiraj:

Autor syss (Post 2046455)
ma di ovog zla ima za kupit???

Metro.

riceburner 11.12.2011. 08:56

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2046493)
Fini recept i jos bolje fotke, samo mi na njima nekaj fali ! Fali pesja noga i humane papuce...:D

fakat di je pes? da ga nisu zmleli u te čimičange :stoopid::wtf2:

panoramix 11.12.2011. 08:59

Pes je valjda kral meso pa je bil u kazni. Pošto su se stare papuče očito potrošile evo prijedloga za nove:D:D

Pohrani.com

Ima i za pesa kad odsluži kaznu :

Pohrani.com

Ammy 11.12.2011. 09:37

@syss a liker je fakat mrak. Ima još vanilija, čoksa i nugat. A i večera ti je bila fina. tak radimo i mi, samo ne stavljamo papriku jer ju ja ne jedem, ne mastimo protvan, a tortilje prije punjenja namažemo mješavinom vrhnja i češnjaka u granulama i zapečemo ih samo sirom jer punjenje uvijek potrošimo :D

listerstorm 11.12.2011. 09:43

Citiraj:

Autor syss (Post 2046447)
- premazati sa ostatkom vrhnje-majoneza-kečap umakom

Ja bih iz ovog combo-a izbacio majonezu i ostavio vrhnje - kečap.

Inače, za recept :goood:.

Ammy 11.12.2011. 09:47

Majoneza daje jedan poseban okus kada se zapeče, ja ju stavljam na pizzu :D

Mi danas kod svekrve na ručku ima roćkas

Jelc 11.12.2011. 10:36

Fakat Siso, pes i šlapice su ti već postali trademark, nemreš sad bez toga:D

Danas najvjerovatnije paradajz-juha, mesna štruca i pire:)

riceburner 11.12.2011. 10:38

ja bum čiknšit prsa na neki saftic, boce u juhu, prilog rizica, ak mi se bu dalo prosetat do konzuma po neku zelenjavu, ak ne rdeca pesa, droga portoroz :)

Ammy 11.12.2011. 14:04

Moram i ja uslikat svoje šlapice....ženska solidarnost, mislim sa syssovom ženicom :D

Radila sam svekrvi muffine. Pošto ona nije naručila nikakav kolač nego ga je sama radila, napravila sam ovo jer nisu slatki i umjesto običnog sam stavila šećer za dijabetičare. Svi imaju problema sa šećerom, a moraju imati glas razuma, mene, da pazim na njihovo zdravlje :D

Pohrani.com Pohrani.com

A ručali smo juhicu, pečeno meso, krumpire i pohana krilca i za šogija i mene pohano bijelo meso, cikla.

trouble 11.12.2011. 16:19

Danas sam neku patku jeo,sasvim solidno uzevši u obzir da nevolim pernate poluleteće životinje :)

Mad_Duke 11.12.2011. 19:50

Sada delam ovo!
http://www.coolinarika.com/recept/784693/

Tortille su mi se mrvu raspale, (dvije od četri) ali bilo bu mrak! Sam da stara ne kenja kaj je previše ljuto :P

Ammy 11.12.2011. 20:35

Nemrem otvorit coolinariku tak da još živim u neznanju, ali ako su tortilje u pitanju, nemre bit loše :D

Danas sam radila pužiće sa sirom ;)

Jelc 11.12.2011. 20:59

Šlapanjak skoro ko i Sisine:D

Ammy 11.12.2011. 21:07

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2046969)
Šlapanjak skoro ko i Sisine:D

:D :D :D eto nije sam, imam i ja jedne hercig ;)

Mad_duke mora biti dobro (uspjela samotvorit) i to mora biti ljuto :)
Slikicu koju nabaci da malo slinim po ekranu :D

panoramix 11.12.2011. 22:44

Citiraj:

Autor Ammy (Post 2046974)
:D :D :D eto nije sam, imam i ja jedne hercig ;)

Mad_duke mora biti dobro (uspjela samotvorit) i to mora biti ljuto :)
Slikicu koju nabaci da malo slinim po ekranu :D

To je ok, nego daj ti nama Organa uslikaj u šlapicama...:beer:

Amdejac 11.12.2011. 22:54

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2047053)
To je ok, nego daj ti nama Organa uslikaj u šlapicama...:beer:

Evo moje zimske šlapice. :)

Mad_Duke 11.12.2011. 23:04

Evo! Lijeve dvije sam nazvao Hiroshima i Nagasaki! :p hehe

Pohrani.com

Pohrani.com

Pohrani.com

Pupo 11.12.2011. 23:15

Upravo rješavam stare zalihe kulena :)

xtreme96 11.12.2011. 23:21

Ja sam se danas slatkog napuco, stara pravila krofne, stavila unutra obicni eurokrem,neka jeftina kopija nutele,ispalo savrseno, cim su bile gotove odma smazo 7 komada uz mlijeko :D
Sad rjesavam ostatak :)

Roberto 11.12.2011. 23:35

Citiraj:

Autor Pupo (Post 2047077)
Upravo rješavjam stare zalihe kulena :)

Ja jucer napravio 15kg kulena i 15kg kobasica.
Ljuto i fino u 3pm :D

Ammy 12.12.2011. 07:08

@mad_duke ovo izgleda fantazija.....ti i syss ste me navukli, danas ću ih i ja radit...joooj ko će dočekat večer

Odoh sad za rani doručak smazat pužek sa sirom od sinoć :D

syss 12.12.2011. 09:00

vidim šlapice su se uhvatile :D :D

đuka ja sam kombinirao taj recept tvoj i ovaj.

Mad_Duke 12.12.2011. 11:45

Ma, ja ti više/manje pola toga promjenim. Nisam neki fan graha recimo i onda strpam još više mesine i kuruze rađe. I takve egzibicije!

syss 12.12.2011. 11:48

ma ja isto... količina se nikad ne pridržavam i stavljam ono kaj volim više ili manje, a i već sad nakon podosta nakuhavanja imaš neku kuharsku elementarnu logiku kojim redoslijedom ćeš sta staviti u kazan.

do blagdana idemo malo lakše sa nekim kineskim receptima kako bi se mogli mučki obžderavati od masne zimske hrane :)

panoramix 12.12.2011. 13:18

Jučer topio špek i dobio 30 l masti + pripadajuće čvarke te se obžderah istih a toplih, uz dodatak luka i raženog. Zalio graševinom. Noću se javi teška žgaravica, tretman Peptoranima i malo sna. Za kaznu je za ručak kefir s raženim i obavezni popodnevni odmor. Sad znam kak' je Jelcu...:D

Mad_Duke 12.12.2011. 13:20

@syssa

Ma, najgore mi je kada kuham gladan. Onda gledam kaj bi sve mogao staviti unutra :D, a tada je sve dobra ideja hehe

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:10.