PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

Hamm 18.02.2015. 18:26

A ne ne, PAN (vulgaris) je teško sranje, a PAN zlatni je već ajde relativno ok piva. Ne preferiram ni ja iz plastike ali TO JE BILA JEDINA OPCIJA! :D

Guls 18.02.2015. 19:04

NOOO!! Pan Zlatni je teško sranje. A tek glavobolja ujutro neopisiva. Pan vulgaris je sasvim ispodprosječna piva. Ali opet, plastika?!
Danas saznao da mogu kupiti gajbu kasačke u Rotometalu,SMB. Hladi se u snijegu.

syss 18.02.2015. 19:12

Citiraj:

Autor Princ288 (Post 2738133)
Haha, u redu ;) pitam jer me dosada plate uvijek iznevjere. Cura je jeda od onih kojima je dva cevapa dosta. Gravce uzimam onda.

majko isusova ako ona stvarno pojede toliko, a ti sve ostalo molimo slikovne dokaze jer ćemo te kruniti lentom žderonje 3. reda BOŽE ME SAKLONI HEROJA :D

Citiraj:

Autor buljo (Post 2738137)
Onda je pitanje dal ćeš sve pojest :D

neće :D

Citiraj:

Autor Hamm (Post 2738165)
:D

@sis...kaj hvali majonezi uz pečene hrenovke? :D Ima i senfa, a kečapa nisam imao pa ga ni nema na slici. :D

Disclamer: sisa se čudio mrkvici u rizibiziju. :D TOLIKO O TOME! :D

JOŠ I KEČAP?!?!

:zapalit: :amdiju: :D

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2738166)
Ovo sam već puno puta čuo... :D ne jede, ne pije, ne jede meso. A onda nakon nekog vremena makne pol kile odojka sa lukom i poziva društvo da se ide na benzinsku po cugu jer nam u birtiji ne daju cugu nakon 3 ujutro :D

HAHAHAHHAH :D

Citiraj:

Autor Hamm (Post 2738177)
A ne ne, PAN (vulgaris) je teško sranje, a PAN zlatni je već ajde relativno ok piva. Ne preferiram ni ja iz plastike ali TO JE BILA JEDINA OPCIJA! :D

slažem se, pan je bio super kada je izašao (ko i tuborg ko i staropramen vulgaris) i onda je postao smeće ko i sve ovo u zagradi (dobro tuborg green je bio oke), ali nemoj mi po zlatnom panu A POGOTOVO NE PO STAROPRAMEN SELEKŠNU!!! :D

Hamm 18.02.2015. 19:21

Kaj ti jedeš u pečene krep cekin hrenovke? :D Meni je to ko hotdog..aka majoneza, kečap i senf. :D

Pramenko vulgaris je ujžas od pive. :D

syss 18.02.2015. 19:27

sine moj, ja kada jedem hrenovke onda odem poslije posla u igomat i uzmem teleće... probaj jednom i nećeš se nikad vratiti na ovaj junk ;)

+ senf i to samo senf i to onaj kojeg nikad se ne mogu sjetit kako se izgovara, ali rade i vrhunski hren :D

Princ288 18.02.2015. 20:28

2 privitaka
Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2738166)
Ovo sam već puno puta čuo... :D ne jede, ne pije, ne jede meso. A onda nakon nekog vremena makne pol kile odojka sa lukom i poziva društvo da se ide na benzinsku po cugu jer nam u birtiji ne daju cugu nakon 3 ujutro :D

Hahahahha, kako bih to najljepse slozio :D ne jede puno, ali jede cesto. Sad nije bila od neke pomoci.

pojela gljive, salatu i nesto mesa, dosta.

Citiraj:

Autor syss (Post 2738201)
majko isusova ako ona stvarno pojede toliko, a ti sve ostalo molimo slikovne dokaze jer ćemo te kruniti lentom žderonje 3. reda BOŽE ME SAKLONI HEROJA :D

Da sam znao da je za lentu potrudio bih se. Meso bilo odlicno i pojelo se sve, pomfri i pole bile suhe pa je ostalo nesto sitno, lepinje nestale odlicne bile. Da nije bilo gravceta pojela bi se cijela plata majkemi.
Za prvi put super, sljedeci put cu se vise potruditi. Lenta me ceka!!

Privitak 14567

Roberto 18.02.2015. 20:43

deda je u samom vrhu zg grilla :)

inače, ako netko namjerava otići u baš burek, neka odmah odustane :D
klasična priča, otkad su se proširili, niđe veze. loše, jako loše.

ne da se tu usporedit u odnosu na prije dvije godine.

samo jedna usporedba:
baš burek - burek sa piletinom i šampinjonima 13 kn
dafina - mini burek s plietinom i špampinjonima - 7 kn

količinski i težinom otprilike isto, skoro duplo jeftinije i jedno deset puta finije u dafini

Hamm 18.02.2015. 20:45

Dafina je premium pekarna! :) Sad sam bio u iskusenju da odem do nje. :)

Roberto 18.02.2015. 20:53

Je, nekad sam radio u blizini. Jeo stalno kod njih, ne znam ima li klope koju tamo nisam probao.

Sve fino, a mini bureci mi bili najdrazi, i slani i slatki :)

Guls 18.02.2015. 21:02

Gdje da ženu odvedem na kvalitetne palačinke u Zg? Cijele dane cvili da je gladna (pms radi svoje), a ja iskreno nisam imao neka dobra iskustva npr tamo prekoputa save, palačinka je velika, ali bez okusa i mirisa, bezveze mi je to onda nakrcati svime i svačime... priča se nešto o Dubravi i palačinkarnici? wut wut?

Juice 18.02.2015. 21:17

Palačinkarnica Milky Whey

listerstorm 18.02.2015. 21:23

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2738275)
burek sa piletinom i šampinjonima

huh? burek s piletinom i još s gljivama? :D

Roberto 18.02.2015. 21:33

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 2738303)
huh? burek s piletinom i još s gljivama? :D

Nismo u sarajevu :D
ovdje je sve bolje sa šampinjonima :D

Hamm 18.02.2015. 21:39

I da smo u sarajevu to nema nikakve veze pošto je to tursko jelo. Tak da kaj se mene tiče burek je od sira, mesa, višanja, jabuka, piletine itd.... :D

Pobogu turci imaju kebab od ribe. :D

Roberto 18.02.2015. 21:52

Jezus... Imat cu nocne more od ribljeg kebaba :D

Hamm 18.02.2015. 21:54

Probala kolegica i veli da je fino. :) Probao bi da sam u prilici. ;) Kaj ne. :)

listerstorm 18.02.2015. 22:32

Citiraj:

Autor Hamm (Post 2738313)
I da smo u sarajevu to nema nikakve veze pošto je to tursko jelo. Tak da kaj se mene tiče burek je od sira, mesa, višanja, jabuka, piletine itd.... :D

Pobogu turci imaju kebab od ribe. :D

Ta podjela (burek=meso) vrijedi samo u bosni (umotani burek), a kažu da prvi burek s ex-yu prostora nije izbosne, već iz Niša (okrugli burek).

trouble 19.02.2015. 07:53

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2738307)
Nismo u sarajevu :D
ovdje je sve bolje sa šampinjonima :D

Al nismo ni u Tirani... Burek je samo jedan i svaka cast, ideju ste mi dali za rucak :) burek meso i kila jogurta

Roberto 19.02.2015. 08:24

Ma kajgod, u burek idu i druge stvari ne samo meso, samo bosanci smatraju da može samo meso tranu :D

Obrazujte se 1 2 :D

trouble 19.02.2015. 08:40

Pa samo u bosni su ga i izmislili :D

Citiram pod vrstama bureka:

Citiraj:

Vrste bureka
Bureci se razlikuju po načinu pripreme mesa. Razlikujemo burek od sjeckanog, mljevenog ("faširanog") ili svinjskog mesa. Također, burek može biti okrugao ili "motan" (u obliku cijevi savijene u spiralu).

Dakle nema sjeckanih šampinjona,jabuka,polica osiguranja,VGA grafičkih,sira,zemlje crljenice :D

syss 19.02.2015. 09:19

KREK :D :D :D

@princ... eto sad si se uvjerio da tu ne trabunjamo bezveze i znamo prepoznat dobru klopu ;)

Roberto 19.02.2015. 17:29

Krumpiroljupci, pozdrav domovini! :D

Kuća krumpira u centru Zagreba

trouble 19.02.2015. 17:38

Ok,još jedno mjesto koje neću nikad posjetiti :D

1v@n 19.02.2015. 17:48

Citiraj:

Autor trouble (Post 2738793)
Ok,još jedno mjesto koje neću nikad posjetiti :D

:lol2:

Svaka čast krumpiru kao prilogu, ali glavno jelo...daj me nemoj :D

Guls 19.02.2015. 17:51

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2738802)
:lol2:

Svaka čast krumpiru kao prilogu, ali glavno jelo...daj me nemoj :D

Naj me, Ivek, naj :D pa krumpir je bogom dana hrana nas siromaha. Ako ću po nečemu pamtiti rat, to će biti krumpir. I danas ga s guštom radim, pa čak i kao glavno jelo, pogleč :D

trouble 19.02.2015. 17:57

Citiraj:

Autor Guls (Post 2738809)
Naj me, Ivek, naj :D pa krumpir je bogom dana hrana nas siromaha. Ako ću po nečemu pamtiti rat, to će biti krumpir. I danas ga s guštom radim, pa čak i kao glavno jelo, pogleč :D

Pa ček kaj si preživio 1. svjetski rat u Irskoj il si zaglavio kodnas negdje da je samo krompira bilo?

Guls 19.02.2015. 18:01

Bili smo u okruženju jedno vrijeme ebiga, naši vojnici pokrali dućane tako da nismo imali što jesti. Nebitna priča, bitno je to da sam zavolio krumpir ko brata svoga :D

aski 19.02.2015. 18:17

Najbolji burek je na trznici Kvatric, a sve ostalo je nista :D

Veceras se ubio u gulasu kojeg pripremih nocas :D Dopizdio mi je juneci pa sam presao na svinjetinu :D Moram reci da je fino kad se ubace razni zacini (citaj: dalmatinski mix :D ).

Juice 19.02.2015. 18:31

Citiraj:

Autor aski (Post 2738829)
Najbolji burek je na trznici Kvatric, a sve ostalo je nista :D

Potpisujem :D

listerstorm 19.02.2015. 18:33

I na kraju, okrugli (srpski, najstariji s ovih prostora) ili motani (bosanski) burek? :D

Hamm 19.02.2015. 18:37

Najbolji burek je u Dafini i eto KAJ OCETE SADA? :D Sve ostale pekare su goli kur** za nju. :)

Danas sam uzeo juhu od karfiola za galbec, a doma vinski gulaš i kristalku. :) MILINA! :)

1v@n 19.02.2015. 19:12

Mislim da je Dafina ispred svih kaj god hoćeš od pekarskih proizvoda.

syss 19.02.2015. 19:33

Citiraj:

Autor Guls (Post 2738809)

evo ga na... i osim šampinjona i ovo si zajebo :D

dakle :D

krumpir u komadu se radi isključivo kao pole, onda te pole polegneš sa kožom u protvan, dakle samo opereš krumpire, izdubiš sredinu ali u jednom potezu da dobiješ komad krumpira, premažeš pole svinjskom masnoćom, malo posoliš i onda staviš u rupu komad špeka i poklopiš sa tim poklopcem od krumpira kojeg si izdubio.

the end.

Guls 19.02.2015. 19:49

Aj du not aksept :p

Ja također volim pole, ali začudio bi se koliko ljudi, između ostalog i ja jer stalno zajebem :D , ne zna napraviti dobre pole. Znači većinom su te pole lijepo pečene i hrskave izvana, dijelom zbog masti dijelom zbog soli (ja npr radim s maslinovim, povraćat ćeš poslije, ali daje poseban šmek), ali za dobro pečeno i sočno iznutra treba znati podesiti pećnicu i rezati na prave centimetre, ovisno o tome koliko ti pećnica ima dobre grijače. Jer iznutra obično bude kao kesten pire, suho i nezanimljivo. I gdje god da dođem, tako je. Kora fina, nutra bljak. Mokri pijesak. Tako i moja žena, zapeče krumpir, a ono unutra ko tvrdi žumanjak od jajeta. Krumpir se može izbosti sa vilicom i preko njega se prelije posebna čarobna smjesa koja onda uđe u te pore i od obične pole napravi multiorgazmično iskustvo. Smjesa se sastoji od žumanjka/vegete/papra/malo vrhnja za kuhanje.

Dobra je ova fora sa špekom u krumpiru, mislim to je iskreno kopija moje fore :D moguće da dobro funkcionira jer daje potrebnu maščobnost krumpirskoj masi i mora da je jako fino. Samo ja volim tvrdi špek, hrskavo zapečen, a ne kad mi se raskenja jer on se u krumpiru - skuha, nije li tako?

syss 19.02.2015. 20:04

HIJAOOOOOOOO :D

dakle sam spomen maslinovog na polama, a da ne spominjem ovu blasfemiju vrhnja, jaja i bože me sakloni čega sve ne I TO SVE dolazi od nekoga tko voli krumpir... hijaoooooooo :D

dakle recept za pogaču imam od prabake koja je bila seoska kuharica u deep, deep slavoniji, uz to ide domaća svinjska mast i pole koje su obavezno odstajale u kuhinjskoj krpi u posudi 10ak minuta nakon pečenja... to sve skupa se onda jede u debelim zimskim danima, pole se rade tako da se prerežu, namažu s masnoćom, malo posole i to je to - nema ničega više.

nema tu centimetara i mjerenja, uzmeš podjednako velike krumpire i razrežeš ih na pola, a isto tako ako su pole sirove iznutra onda znači da se jednostavno ne radi o dobroj temperaturi pečenja, pogotovo ako su hrskave izvana ;)

kroz doba sam istraživao razne suhomesnate proizvode NA pole, međutim to je fail... ali ako staviš komad špeka U POLE e onda je to druga stvar jerbo će se pole zapeć, a iznutra će se fino prožet otopljeni špek (koji je pak vruć jelte) i dobiješ, vjeruj mi, jako, jako fine advanced pole od orginalnog recepta u koji ide maltene ništa nego dobar krumpir ;)

da špek nikako neće biti hrskav, to je tako jasno, ali će biti jako fin jer pokupi škrob iz krumpira, a opet pusti mast... međutim možeš ga i maknut i jest sam krumpir koji je puno oplemenjeniji od masnoće "from inside" ;)

Roberto 19.02.2015. 20:07

Amateri, pojma nemate :D

U pekac na dno poslozite snite speka, mrkve i friske paprike na pola zrezane, na to krumpir i jeda veliki luk zrezan na cetvrtine. krumpire zrezati na kolute. I gore zlica masti. Prekrit foliju i u pecnicu na 200. Nakon 40 min maknut foliju, promijesat i zapec cca 20min.

kaloricno savrsenstvo :)

@syss ovo tvoje od bake slicno starom zagorskom krumpiru iz rola koji se jede s lukom i domacim suhomesnatim proizvoda u hladnim zimskim nocima

Maslinovo na polama, strahota :D

panoramix 19.02.2015. 20:07

Ja police radim isključivo s goderom. Ne paše mi kad se crveni dio špeka preveč zapeče i bude tvrd i neukusan. S goderom se obilno zamasti a špek je k'o čvarak, još bolji...
hint: goder = tanki bijeli dimljeni špek, bez crvenih umetaka.

Nije na odmet spomenuti da nije svaki krumpir podoban za police tako da rezultat često ovisi o tome.

syss 19.02.2015. 20:08

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2738912)
Amateri, pojma nemate :D

U pekac na dno poslozite snite speka, mrkve i friske paprike na pola zrezane, na to krumpir i jeda veliki luk zrezan na cetvrtine. krumpire zrezati na kolute. I gore zlica masti. Prekrit foliju i u pecnicu na 200. Nakon 40 min maknut foliju, promijesat i zapec cca 20min.

kaloricno savrsenstvo :)

to nisu pole da ga jebeš uzduž i poprek :D

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2738913)
Ja police radim isključivo s goderom. Ne paše mi kad se crveni dio špeka preveč zapeče i bude tvrd i neukusan. S goderom se obilno zamasti a špek je k'o čvarak, još bolji...

e vidiš sada već pričamo ozbiljno ;)

Amdejac 19.02.2015. 20:23

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2738913)

Nije na odmet spomenuti da nije svaki krumpir podoban za police tako da rezultat često ovisi o tome.

Priznaj. Nemrem ili nemam s čim hrustat. :D

listerstorm 19.02.2015. 20:26

:D:D:D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:47.