![]() |
Imam tomato, koji kao i A1 koriste jedini 700 MHz i 3700 MHz.
Koji uopće to mobovi podržavaju? Od t mobilea 5g ima svugdje gdje sam gledao. Ne mijenja mi se Redmi note 12 pro 5g jer je odličan. Daklem, preostaje mi samo bonbon. Pošto na tomatu plaćam nešto što ne koristim |
Citiraj:
Odlučio sam se za vanjsku jedinicu: - imam Turističku SIM i ispadne me 24€ mjesečno pravi flat ( Gigabox - 29,95€ sa Magenta 1 ili 31,95€ bez) i ostale mobilne opcije imaju ograničenja na brzinu i promet pa moraš slat sms poruke i ostalo - signal u kući mi je puno slabiji i uopće ne lovim 5G toranj, tako da sam imao u planu i Huawei B818 staviti na tavan radi boljeg signala, ali na kraju uzeo MC 889 Kaj se tiče Xiaomi pretraži tu malo.... imaš par postova gdje su ljudi napisali da je ok, ali da ima jako spor UI |
udaljenost od tornja mi je nekih 500 metara, i unutra na mobitelu imam solidnih 500+ Mbps, evo našao sam neko staro mjerenje 750 Mbps
sad se još samo dvoumim oko uređaja, ako idem na xiaomi moram uzet gigabox+, ako idem na zte kombinirat ću sa turističkom hvala još jednom |
Citiraj:
Imaš u Iskonu samo uređaj za 229€, pa onda ne moraš uzimati Gigabox... Ali po meni je onda bolje dodati još malo pa uzeti ZTE vanjsku jedinicu s kojom ćeš imati bolji signal, a i nema WiFi na sebi koji ti ne treba. |
Citiraj:
|
Citiraj:
https://i.imgur.com/PmvQz77.jpg |
U tom mobu mi je kartica tomato, uvijek piše H+ i 40tak mb/s download, druga kartica bonbon, piše 5g i 500tinjak mb/s.
Zato pitam, nije mi jasno |
Citiraj:
|
Mali OT, koja je Max duljina kabela za vanjske jedinice bez da utječe na performanse i stabilnost same vanjske jedinice, dali bi 20 metara bilo previše?
|
Ne bi trebalo biti problem. Ja imam onaj produzivac za rj45 i ukupno ziher 15m kabla izmedju vanjske i poe adaptera.
|
Citiraj:
|
Probaj APN tomato (ako je nešto drugo) za tomato sim
|
Citiraj:
Jer meni na Samsungu ne može biti 5G na obje kartice nego samo na onoj koja je aktivna za net. A možda i fizički SIM utor ima ulogu kao što sam gore napisao... PS. 5G na 700MHz ti ima dosta male brzine, više služi za veću pokrivenost terena, dok na 3700MHz su gigabitne brzine (naravno, u idealnim uvjetima) |
Budem vidio APN, thanx.
Stavio sam tomato u sim1, bonbon sim 2 utor. Očito sim 1 nije primaran, oba su istog "prioriteta" izgleda Nije ni meni na oba uključen net, samo na jednom. Dakle isključim net na 092 i uključim na 098, piše 5g. Isključim net na 098, uključim na 092, i h+ piše |
Koliko bi smetala temperatura vanjskoj jedinici ako je stavim na odušak, ne brine me bura ni vjetar već temperatura, jer sunce zađe iza dimnjaka oko 15:00
https://ibb.co/wwdDkXT |
Citiraj:
Pod APN piše A1 |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Koji je best buy preporuka za 4g modem, neovisno dal ima los ili dobar wifi pošto imam backup AP koji bi lan kablom spojio ako je modemu los wifi.
Thanks ekipa i znalci. |
Citiraj:
Rekao bih da je best buy ZTE mf297d, ako kupujes polovno. Nit jedan 4g ruter po meni nije best buy. Taj zte novi je oko 160 eur, dok 5g ruter novi kupis za 230. |
Citiraj:
Ma moze i 4g/5g naravno ali 5g je jako los signal kod mene kao i 4g signal. Trenutno koristim mobitel i hotspot a unlimited plaćam 18eur/mj pa razmisljam da rađe uzmem neki kvalitetan router nego da idem na A1/HT i router koji dobijem s njima. Ajmo onda ovako, koja je do 250-300 eura preporuka 4g-5g routera? |
Citiraj:
Isto ću morati uzeti neki 5g, gledam one s ebaya po 200eu rabljeni. |
To ti je Xiaomi 5G CPE Pro, meni je bas odradio drugu polovicu ljeta jer LTE nije bio dovoljan.
WEB UI je spor, to je glavna mana. https://shop.iskon.hr/artikli/router-xiaomi-5g-cpe-pro Sent from my SM-S918B using Tapatalk |
Da, taj Xiaomi iz iskona bi bio best buy 5g ruter. 230€ bez ugovorne obveze.
|
ZTE mf297d > Huawei B818?
|
Citiraj:
Još tražim način kako ga dodati u Xiaomi Home app. Jel postoji bilo koji android app za upravljanje routerom? Imam više Xiaomi uređaja sve uredno kontroliram tamo, osim ovog routera. |
Citiraj:
|
Za upravljanje bandovima ne znam, a SMSove možeš proslijediti na neki drugi broj.
|
Nije rješenje, trebam čitati SMS-ove i slati "Nastavi".
|
Ne znam. Ja imam turističku HT, tamo ne treba produživati SMSovima, samo se nadoplati bon u Moj Telekom aplikaciji.
|
|
Citiraj:
Sigurno ima onaj standard MiWiFi API koji je polu reversean ali neznam koliko ti je to korisno. Imam HT Turističku uvijek baš iz razloga da se nemoram zezati s takvim stvarima, nego samo nadoplatim lovu i tjt. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Javi ako nades kakvo fino rjesenje za automatskim slanjem sms-a. |
Citiraj:
Ja sam na početku ljeta koristio isto B818 ali je loša brzina na LTE-u pa sam se zato prebacio na 5G koji je puno bolji. |
Citiraj:
Dok je bonbon imao onaj 1TB prometa promo, služio mi je kao backup/mwan VDSL-u na B525, navečer bih dobivao ispod 20 mbita ili zapinjanje Netflixa, ujutro oko 100. Čak ni B818 nije prolazio bolje. A1 je jednako očajan. |
Citiraj:
Konstantno je oko 500-600 Down, 80-100 Up... Download čak potegne i 1 Gbit na par sekundi. :-) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Trenutno je improvizirano namontirana na stup na balkonu.... ali ići će na tavan, tak da bude još par metara više.... i ne bi trebalo smetati nikaj jer je samo crijep i cigla, nema armature na tom dijelu... pa ću vidjeti kak bude kad gore stavim.... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:32. |