![]() |
Citiraj:
Ali nije zanimljiv kao N78 jer ima mali bandwidth (10MHz naprema 100MHz kod N78) što znači male brzine... |
Citiraj:
b20 i n28 su uvjek upareni i naravno služe za prijenos na daljinu. Primjer: Ja sam od tornja zracne linije cca 1,61 km te se ja spajam na b3+n78 dok frend je cca 2.35 km te se on spaja na b20+n28 i ja njegovu kombinaciju nikako ne mogu dobiti, uvijek me prebaci na drugi toranj. Duljina je mjerena sa g maps. |
Citiraj:
Dakle, krivica je tvoja... Poslano sa mog SM-A528B koristeći Tapatalk |
Citiraj:
B20, B28/N28 služe za široko pokrivanje područja (coverage) i do 20km od tornja ali nemaju kapacitet, tj. male su brzine pa su zato prikladni za pokrivanje ruralnih krajeva |
5G NSA ili SA plafon 2.5Gbps. Ni čisti 4G nije puno sporiji. Pravi 5G SA nećemo tako skoro vidjeti. N28 pušten? Kaj opet je nevidljiv?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Tek na NR/LTE ima signala ali ne funkcioniraju pozivi(pretpostavjam i SMS) Vratim na NR/LTE/GSM/WCDMA vraćaju konekcije u funkciji pozivi/sms kao da nije ništa dogodilo, po defaultu. Time dobivam 25 notifikacije propuštenih poziva :) veselo. Kod u dialeru *#*#4636#*#* vodi na testing i prema phone information. Na eSIM ima opcija za isključiti VoLTE, samo Samsung kroz update onemogućio isključivanje funkciju postavke VoLTE prema SIM1/SIM2 (riješenje je preko službe tražiti gašenje VoLTE) |
Pitao i dobio odgovor od HAKOM-a da je četvrti telekom - talijanski EOLO u nas startao na 4 lokacije:
Donji Bitelić, Vodnjan, Kukuljanovo i Zadar preko A1 tornjeva Registrirali su domenu eolo.hr prije 10 dana ali trenutno još nema sadržaja pa još ne znamo još kakve će usluge nuditi kod nas |
Ako koriste A1 infrastrukturu pitanje je koliko povoljniji mogu biti.
|
Jel nije ta EOLO ekipa trebala biti za 5G FWA? https://www.hakom.hr/hr/hakom-dodije...eneracije/9081
|
Da, EOLO bi trebao nuditi samo FWA na N78@80MHz i N257@200 MHz (26 GHz) kod nas
Na talijanskom webu vidim da nude net brzine od 200 Mbps do 1 Gbps Vjerojatno će biti više orijentirani na poslovnjake kojima trebaju takve brzine a optika im nije dostupna a mmwave link preskup Vidit ćemo kada puste i HR web što nude i po kakvim brzinama |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ne nude mobilne pozive i SMS |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Kad vidim kakve se tarife nude u EU, zaplače mi se. U drugim je zemljama normalno za za 5€ dobiješ 50 GB i sve neograničeno, kod nas za te pare dobiješ 1 GB. I dok ne bude prave konkurencije, neće biti niti boljih paketa, a cijene će samo rasti i rasti. |
Da samo kojim drugim zemljama. Pogledaj cijene u Njemačkoj koliko je skuplje od nas a tarife katastrofa.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Samsung S21, dual sim, A1 i TM. Našao sam se jutros u krugu Zagrebu pa reko da probam stavit na NR only na TM SIM. U tom modu nema service ali vidi odašiljače. Cellmapper mi ih je našao mnogo na N78 s gNB 801xxx ali sam glupan sprčkao postavku "record 5G data" :hitthewal: pa su na kraju snimljena samo dva koja se vide na karti. Ono kaj je zanimljivo je da mi je cellmapper app govorio da su ti odašiljači A1 a sad kad su uploadani su na karti za HT. Nisam bio u samom centru di je već izmapirano za HT da usporedim, ali ti odašiljači imaju gNB1001xxx. Zasad mi je sve skupa malo :stoopid:, možda neko od vas ima više info. |
Citiraj:
Bilježim i da tvoj mob može mapirati :goood: :fala: |
Citiraj:
U svemu ovome ima samo dva problema: 1. Usprkos dual simu, kad je uključen NR SA onda je toj simici pod obavezno dodjeljen mobile data profil na mobitelu , a data ne radi na SA trenutno. Tak da nemrem pustit da snima uvijek u pozadini, dok mi treba internet. 2. I najvažnije, kako sam pored A1 i Telemach simica u mobitelu snimio signal i bazne koje se bilježe pod HT? HT-Telemach nacionalni roaming? Ne bi htio snimati i puniti bazu s potencijalno krivom datom. :sweating: Nadam se da će se javit neko ko ima više informacija. |
Citiraj:
2. Očito HT nacionalni roaming, jer mapirani ID-ovi odgovaraju HT-ovim tornjevima, dakle nije greška, cellmapper ih je točno očitao kao HT tornjevi :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
I jel možda znaš jel u njemu Exynos ili Qualcomm čipset? :fala: |
Njegov je Exynos, isto kao i moj.
|
Citiraj:
Podmodel za sve tri veličine je SM-G99xB. |
|
Citiraj: