![]() |
Pa ko kaže da nema?
|
pa tu opciju sam probao i ja i onda probao ookla test na mobu i pokazivao max brzinu ..ja sam očekivao da će po tom testu i odabiru b (mob, tablet lap i ostalo koje se spaja prek WiFI) pokazat manje - oko 1-2 mb/s
|
Citiraj:
|
Evo ja isprobao, dvaput na tabletu.
"b only mod" http://www.speedtest.net/android/1051818034.pnghttp://www.speedtest.net/android/1051819375.png "mixed mod b+g+n" http://www.speedtest.net/android/1051823851.pnghttp://www.speedtest.net/android/1051825474.png |
|
Dakle da zaključimo (kao što je to već neko spomenuo) 802.11b u teoriji max 11 Mbit/s a u praksi 5,9 Mbit/s.
802.11b Citiraj:
|
@AMDjac - zaboravo da sam išta pitao ovdje...:kafa:
|
Pozdrav svima, jel mozda netko uspio upogonit usb za printer i hard disk,ni jedno mi od tog nije uspjelo,mada su u ruteru uredno prepoznani.
Nekaj krivo radim. moze bilo kakva pomoc? |
Odspajanje sa interneta
Kako promijeniti connection trigger na manual ? (network - wan ) stalno vraća na always on.
|
Meni taj ruter radi sasvim dobro imam spojen sve zivo (doduse ponekad se pokolju uredjaji ako su svi na automatski al dobro),
IP telefon sam cak konfigurirao is ve + PSTN tj obicna linija prek jedng telefona. Nego, ocu sad blokirati pristup jednom URL-u, kak da to napravim? Probao sam i ne ide. (A mozda sam zabrijao da to prek rutera radim, a sta cu kad sam zaboravio druge nacine) Bitno je napomenuti da ne zelim zabraniti pristup do te domene nego samo jedan "direktorij" te domene - dakle jedna web stranica je ta koju moram zabraniti a ostale stranice na domeni da budu dostupne. |
koji browser?
|
Meni taj ruter radi sasvim dobro imam spojen sve zivo (doduse ponekad se pokolju uredjaji ak su svi an automatski al dobro), IP telefon sam cak konfigurirao is ve + PSTN tj obicna linija prek jedng telefona.
Nego, ocu sad blokirati pristup jednom URL-u, kak da to napravim? Probao sam i ne ide. (A mozda sam zabrijao da to prek rutera radim, a sta cu kad sam zaboravio druge nacine) Bitno je napomenuti da ne zelim zabraniti pristup do te domene nego samo jedan "direktorij" te domene - dakle jedna web stranica je ta koju moram zabraniti a ostale stranice na domeni da budu dostupne. |
Već smo x puta rekli da zbog T-Koma custom verzije, nemamo pravi manual.
Vidi kakve opcije ima pod Firewall i sl., možeš izvaditi slike opcija > negdje uploadaj > pa ovde stavi linkove. U principu ako ima opciju blokiranja samo uneseš neželjeni url i aktiviraš stavku / liniju, eventualno treba jedan Reboot. |
Neka moja iskustva:
- na moju lošu liniju bolje drži od wrt-iziranog sx-a (drži 24h) - rade sva 4 porta po automatici (nisu neki blokirani kao kod drugih) - wifi ima dobar domet ali ipak ima nekih problemčića u sa nekim chipsetovima na linuxu mislim Kod mene je zbog nekih razloga većina uređaja na wifi pa imam - 3 kom linux enigma2 boxa sa wifi adapterima - 1 kom prismcube xbmc linux box - 1 kom mede8er sa dodatnom wifi karticom E sad probleme vidim - sporijem radu neki pluginsa na e2 boxevima (sub player) - pucanje veze između prismcube xbmc i mede8era kod glednja filmova sa zadnjeg - nemogućnosti otvaranja e-mailana više android uređaja (ovo sam primjetio i na drugim mjestima gdje zte obitava tako da točno znam koji kafić ima isti :) ) |
Pozdrav ljudi!
Trebam pomoć u vezi spajanja ZTE-a i TP-Linka WR1043ND v1. Zapeo sam na prebacivanju ZTE-a u bridge. Zvao sam SZK, ali mi ne mogu(ne smiju) dati podršku za to. NA ZTE-u sam ugasio, a na TP-linku upalio DHCP. Spojio sam LAN1 na ZTE-u i WAN port na TP-Linku. U ZTE se ulogiravam kao administrator i na njemu sam izbrisao postojeću VDSL konekciju i kreirao novu. http://prntscr.com/5nwyij Da li sam ju trebao kreirati pod DSL WAN Connection ili pod ETH WAN Connection? Na TP-linku sam pokušao upogoniti PPPoE, ali se ne želi spojiti. http://prntscr.com/5nwyxx Da li netko vidi gdje sam pogriješio? Hvala! |
Pa u bridge mošeš sam prebaciti preko moj.hrvatskitelekom.hr al pazi vjerojatno ti telefon neće raditi.
internet user-postavke za wlan i gore imaš postavke modema Evo i slike gdje je to http://i.imgur.com/p9NNk50s.jpg |
Tocno tako, sam si preko spomenutog sajta prebaci ZTE-a u "bridge" mod. Opcija za to napravit je malo skrivena, ali postoji, pa upotrebi mastu ;)
Inace, telefon - VoIP/IMS, bi ti trebao radit jer se na taj nacin samo PPPoE (0/33) prebacuje u bridge, a sve ostalo (IMS i IPTV) ostaje kao i prije. Naravno da ces telefon i MaxTV morat koristit sa ZTE-a, a internet preko dodanog routera. |
Prebacio sam na bridge preko te stranice i kad se restartao vratilo mi se defaultno ime WiFi mreže. Na internet preko Wi-fi od ZTE-a mogu bez da sam kreirao PPPoE konekciju na lapu. Mislim da bridge nije uključen.:wtf2:
Edit: koliko vidim, samo se pojavila kvacica na "PPPoE passthrough" na ZTE |
To je to, tako se zove (PPPoE Passthrough) ta potrebna "semi bridge" konekcija. To nije potpuni bridge za sve konekcije (zato ti telefon i IPTV ostaje na ZTE) nego se na taj nacin propusta (premoscuje/bridge-a) samo potrebna PPPoE konekcija za internet.
BTW, kad si bio na onoj stranici na kojoj si ukljucio "bridge" mod, tamo si trebao upisat i svoj naziv WiFi mreze i lozinku pa ce ti router, svaki puta "kad pozeli" povuci tvoje podatke sa servera, povuci ispravne podatke. |
a kako taj ZTE dobit da vuče vrijeme sa NTP-a kako treba
Jer moj fiksni simens telefon ima svoj sat i datum. ali kada me netko zove recimo danas.. piše da je to 16.1 u 20:03 a danas je 3.1 Opet provjeravam telefon.. sat i datum su ok.. odem u modem.. jer i tamo preko IMS-a vidim pozive in/out i tamo je krivi datum/sat Nema nigdje opcije za namjestit.. samo ntp, a pokraj piše da je 2000.g :) |
Ok, sad mi vise nista nije jasno.
Trenutna situacija: ZTE je u polu-bridge modu. Kad spojim Lan1 na ZTE i WAN na TP-Linku, TP-Link ne zeli uspostaviti PPPoE (ne znam ni jel treba s obzirom da je ZTE već spojen na net.) Kad spojim ZTE na Lan1 od TP-Linka komp ima internet, s time da IP dobije od TP-Linka. Zapravo nisam dobio ništa. Ili sam nešto krivo podesio ili sam si ja malo krivo to sve zamislio. Htio sam dobiti da ZTE glumi modem, a da na TP-Linku podešavam sve što mi treba (NO-IP, remote access, port forwarding...). Očito je problem što imam VOIP (MaxTV nemam). Ili? Probat ću se poigrati još malo s tim, možda sam nešto propustio. |
Trebao bi negdje imati opcije za unos imena/ip adresa NTP servera...
|
Citiraj:
Resetiraj ZTE, spoji njegov LAN1 na WAN ulaz TP-Linka, kojeg moras konfigurirat za WAN uspostavu konekcije, dakle odabrat ulazni modem, unijeti ispravne IP adrese i podatke za spajanje na internet. Procitaj kako se to konfigurira u OVOM postu. |
Provjerio sam jos jednom... Kvacica je na PPPoE i kad se restarta automatski se spoji. Nisam vise doma, tak da ne mogu provjeriti da li je on demand ili automatically. Hvala za link, to sam trazio pa ga nisam mogao naci. Probat cu cim se vratim doma.
|
Spoji ti se DSL link, telefon i IPTV, a internet ne, ili bar ne bi trebao ;)
|
Citiraj:
http://www.pohrani.com/f/f/XH/3fj4lOQg/untitled.jpg |
To sam pokusao ali sam napisao carnetov ntp i nije htio povuc
Budem sad probao sa windows time Ili ga muci što radi u bridge mode pa on "nema internet" Jer mi je mikrotik dalje ruter A voip uredno radi i wifi |
Bravo za sliku, sad će mu biti lakše podesiti, za nadopunu:
- možeš upaliti DST pa će i ljeti biti ok sat - kao alternativa za NTP Server možete postaviti time.t-com.hr ili 195.29.150.3, zg1.ntp.carnet.hr ili 161.53.160.4 Za tu varijantu preko drugog routera (Mikrotik ili neki drugi), probaj staviti ip lan strane glavnog routera, zavisi kako radi ili je podešen NAT, Firewall hoće li to proći ili ne, dodatno na Mikrotiku možeš postaviti osim da ima NTP klijent pa da sam povuče datum / sat, također ima NTP Server opciju pa time može dati datum / sat drugim uređajima / kompovima ... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Kad stavim time zone na GMT i enable DST, onda pokazuje ispravno vrijeme |
https://www.dropbox.com/s/ndowh1s7l0...00.48.png?dl=0
moj ZTE baš i neče updejtat svoje vrijeme bio je power off, reboot očito je sad on nema internet pa buni... odoh malo provjerit u mikrotik, da mu šeram net :D Citiraj:
bilo je tako i slozeno.. ali sam zadnje nešto updejtao i mikrotik.. trenutno sam na 6,24 verziji i bas tražim kamo je nestao NTP server, samo je client a u modemu je bio ip od mikrotika za NTP MAjko mila koji problemi zbog modem i telefona sa CLIP sustavom. Ne kuzim zašto vuče vrijeme neko tamo drugo, a ne ono koje on ima u svojoj memorije i koje je naravno točno Edit: tako nekako mikrotik update koristi all in one update paket gdje fali ntp paket i naravno server opcija vratio, stavio mikrotik za ntp i vozi, sve radi.. fiksni telefon opet prima dobar sat kada je bio poziv a nitko se nije javio (makar ima svoj sat, očito mu modem šalje svoj zvog ims-a) + bridge mada je i modem na listi za nat |
Čisto ako netko ne čita MaxADSL temu...
Ako imate problema s wirelessom da u jednom trenutku sve radi, a u drugom ne, prebacite wireless mode u 802.11 b+g. Čim se makne odašiljanje "n" standardom, problema više nema. |
Citiraj:
|
Ma sad radi. Vuce si vrijeme od mikrotika i sad je i telefon ok
@ 1v@an Hvala sto si spomenuo, a ja se neki dan mucio zasto mi laptop vuce net samo 10mbit ko da je limitiran a ide do 20mbit Pa sam prcao sa driverima pa radilo sat dva i opet je plafon 10mbit a mob na istoj lokaciji (2m od modema) radi full 20mbit (a wifi kartica veli da je spojena 65mbit) |
|
Citiraj:
Da li je problem ako ostavim ZTE na 192.168.1.1, a TP-Link na 192.168.1.2? Čitao sam na onom linku da bi trebao svaki u svoj subnet, no i ovako radi. Hvala @Prezime i @Nikky |
Ako uredno radi onda nema potrebe mijenjati ...
|
Citiraj:
Inace, kako Nikky veli, drz se zlatnog pravila: ne popravljaj nesto sto nije pokvareno :) |
Kad sam vidio da je greška u ZTE-u ovaj dio nisam ni mijenjao. Čim sam stavio Manual, sve je proradilo.
ZTE IP: 192.168.1.1 DHCP: off TP-LINK IP: 192.168.1.2 DHCP:192.168.1.5-25 Default GW: 192.168.1.2 No sad ima još jedna čudna situacija: DL mi je cca 6 Mbps, a trebao bi biti oko 30. UL je cca 3 Mbps. :wtf2: Edit: Ipak je sve OK, nešto me Wi-Fi zeza. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:07. |