![]() |
Zašto bi performanse padale kad će rezolucija ostati ista. Pretpostavimo da imaš rezoluciju 1920x1080 - najbitnija stvar kod tvog monitora koju ti je bilo teško pogledati i tu zapisati. Ovo ostalo sam možeš odvagati šta ti je bolje sa tunerom.
|
Citiraj:
Koja rezolucija ti je uopće na tom 23"? |
Performanse ti ne ovise o "veličini" monitora. Bitno je u ovom slučaju rezolucija na njima. Kolko vidim oba 2 su 1920x1080, a ak ti je i ovaj 23'' takav nebi trebal imat nikakve razlike u performansama.
|
1920x1080 je rezolucija na mom monitoru. Znaci, ne preporucate niti jedan zbog rezolucije?
|
Da, preveliki je pixel pitch. Ovaj AOC čak ni nije IPS - najgora kombinacija.
Pogledaj koji model monitora imaš. Ima ovo na ponudi: LG 24EB23TM - IPS, 16:10, 1920x1200, video ulazi (D-Sub, DVI-D), zvučnici, lošiji stalak Dell U2412M - IPS, 16:10, 1920x1200, video ulazi (D-Sub, DVI-D, DisplayPort), USB hub, bolji stalak LG 24EA53VQ - IPS, 16:9, 1920x1080, video ulazi (D-Sub, DVI-D, HDMI), lošiji stalak. 27" IPS-a ni nemaš za ispod 4000 kn, a da je 2560x1440. Najjeftiniji 27" IPS je mislim LG 27EA33V koji ima rezoluciju 1920x1080, pa samim time i veliki pixel pitch. |
Monitor: 27" ili Dell U2412M?
Pozdrav, brat mi je razbioDell U2412M monitor i sada razmišljam da uzmem opet isti ili neki 27". Iskreno bi 27" monitor. Pa bih molio za pomoć hvala
|
Ako sam ne znaš što hoćeš il što ti treba, ne zna nitko :)
|
Uzmi 27", što veće to bolje.
|
Dal' bi uzeo 27'' monitor u istom cjenovnom rangu kao i 2412 ( cca. 2000 kn ) ili bi isao na neki tipa 2713 koji je 2x skuplji od 24''?
Za sto ti tocno treba monitor? Igre + filmovi ili neki rad? Mislim da bi za igre i filmove 27'' 1080p bio i vise nego ok, no za rad je malo upitno. |
Može biti i skuplji. Većinom ce biti za rad tipa photoshop, tu i tamo igre i filmovi.
Imao sam 22" razbio ga je, kupio 24" razbio ga je sada kanim 27" pa ak njega razbije onda cu ja njega :D p.s. nevjerni se nije mogao logirat pa mu činim uslugu |
Kako se to razbije monitor????
|
Ako mislis na 27" 1080p TN, onda ides s konja na magarca.
|
Ti 27" TN monitori su takva strašna glupost da čovjek ne vjeruje... Radio nedavno na jednom, faca mi udaljena 40ak cm, oči negdje malo iznad sredine panela, a u kutovima se već vide iskrivljene boje... :hitthewal:
Osobno imam 27" 1080p monitor s MVA panelom i to je već druga priča. |
Ima kakav kinez 27" IPS sa 2560x1440 rezom , da ga se može kupiti u EU?
Koliko se sjecam, Kristijan_7 je kupio par...može kakav info u kakvom su stanju monitori sada, nakon godinu dana? |
Pozz,
Jesam, i tu sam. :D Monitori su alive an' kicking. Još uvijek držim da mi je to valjda najbolja kupnja inf. opreme općenito u životu. I dalje nikakvih anomalija u prikazu, sve radi potpuno savršeno. Na oba primjeraka, i neznam jesam li ja imao ludu sreću, ili kinezi (u biti koreanci ako se ne varam) imaju konzistentniju kvalitetu od recimo Dell-a. Također, moram reć da još uvijek nisam vidio takav model nigdje u prodaji, mada su mu osim vizualnih, sve ostale karakteristike iste, 1xdvi, externa naponska ciglica, bez osd-a, rupe za zvučnike itd. Vidio sam još jedan primjerak valjda ljepšeg rođaka, sa prozirnim stalkom i generalno lijepšim kućištem, no onako u prolazu, činilo mi se da ima dosta manje kvalitetan prikaz, možda je samo stvar kalibracije ili nečeg drugog... |
A najbitnije, di da ga ja kupim? ...i da me ne oderu. :D I da dobijem primjerak kao i ti. :D
|
A gle, stvarno neznam... :(
Ja sam ionako uvozio neku robu iz Kine, pa sam zamolio tamošnju agentice da locira, transferira i isporuči monitore tih speca, Ostalo je bila puka sreća... Ponudio sam tu na forumu tada da ih uzmem još za prodat, al nije baš bilo interesa... |
Moze ime monitora? Ili par slicnih prijedloga kristijane?
|
Da budem iskren, neznam napamet. Javim kad pogledam doma. Preporuke sličnih nemam, koliko sam osobno proučavao prije kupnje, svi bi trebali biti isti bez obzira na razlike u izgledu - odnosno svi su tada imali istu matricu - spekuliralo se da se radi o matricama za nove 27'' Thunderbolt iMacove, što lako moguće i je prava istina, barem po kvaliteti mojih primjeraka. Da se razumijemo, nemam blage imaju li nepresušne zalihe istih, ili su naknadno zbog uočenog velikog interesa našli adekvatnu isplativu alternativu, pa stvarno neznam jesu li današnji monitori istog tipa istovjetne kvalitete prikaza odnosno matrice. Da se još malo razumijemo, tu nema govora o kvaliteti bilo kojeg drugog tipa osim što se dobije vrhunska matrica za malo love, uvjetno rečeno. Sve ostalo je onak, kućišta tak - tak, priključci nula, osd nula, postolje nula...
|
Citiraj:
može objašnjenje ovoga da ispod 2560x1440, 27¨ monitor nema smisla kupovati. Tj. da je bolje onda kupiti 24 inča. Meni je to nelogično s obzirom da monitor korisitim kao tv. Nije li 27 inča bolje gledati sa nekih 2m od 24 inča, bez obzira na pixele. Inače, koja je nekakva min udaljenost za rad na 27 inčnom monitoru? hvala |
To isto da ispod 2560x1440 nema smisla je stvar osobnog ukusa, je, manji su pikseli i veća je radna površina no ako sam udaljeniji od monitora oči će mi crknut od naprezanja kad čitam tekst. Osobno imam 27" 1080p monitor i taman mi je, rekao bih čak da je i zlatna sredina ta kombinacija ako vam glava nije bliža od 40ak cm od ekrana, naravno to će sve ovisiti od osobe do osobe.
|
Nema smisla ako se bavis obradom teksta, slika, videa i sl. radnjama...
Ukoliko je primarna namjena gledanja filmova/serija, igranje itd... 1080p je i vise nego dovoljno na 27", cak i pozeljno ako nemas high-end GPU. Osobno imam Philips-ov 27" na 1080p , i ne pada mi napamet da ga zamijenim sa nekim 24" sa istom rezolucijom... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako netko ima nekakvo rješenje koje se uklapa do 2000 kn +- par stotina, bio bi mu zahvalan. |
Citiraj:
I nisam napisa da se isto odnosi na ljude koji će monitor koristit i kao tv. Ja na monitor gledan ka na uređaj koji držim na stolu i kojeg iz stolice gledam sa nekih metar udaljenosti i u takvom odnosu snaga meni je 27" monitor (1080p) jednostavno prerazvučen i glomazan, a px mi je jednostavno prevelik. A u konačnici iman manju radnu površinu nego sa ovim svojim trenutnim 24" monitorom ili bi ima jednaku površinu da iman kakav fullHD 24". A post se pogotovo odnosio na ljude koji imaju 23" ili 24" 1080p, pa sad gledaju upgrejd na 27" isto 1080p... kakav je to upgrejd?:fiju: Uglavnon uzmi u konačnici šta ti više paše, imaš valjda u svojoj okoliic nekakav informatički dučan koji imaju izložene monitore, otiđi, pogledaj, procjeni, sretno:) |
Ja sam sjeo ispred 1440p 27 ekrana i oduševio se. Ne toliko velicinom ni matricom koliko rezolucijom. Jer je sve tako bistro i tako je lako citat s tog ekrana da to nije normalno. Po meni je 1080p ekran 27 bacanje para. Moram se smislit da li da uz svog u2412m stavio jos jednog u2412m ili u2713m. Sad uz njega imam u2311h koji vec ima kupca.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
:D |
sad kada vidim hvalospjeve o
u2412m zamislio sam se. Igra li ovaj monitor kao tv? |
Citiraj:
I onda sam se docepao retina MBP.. Majko moja mila. Ali je to i dalje 15 ekran, koliko god da je lijep i oku ugodan, i dalje je malen. A za vece rezolucije uz normalne cijene cemo se nacekati. I to poprilicno, jer nekih vecih pomaka ne vidim :( |
Namjeravam uzeti DELL U2713HM, za posao.
Ima li kakva velika mana na monitoru, da se ne zahebem? |
ja ga imam i mane su:
crna nije crna nego nesto sivkasto i u kutovima se vidi probijanje osvjetljenja.. drugo sto zamjeram je sto se trese ko list na vjetru cim malo zatresem stol -.- tko bi to rekao za takvu mrcinu al istina je... ostalo je preodlicno mjesta na desktopu ludilo ss.. https://dl.dropboxusercontent.com/u/6529472/deskt.jpg eto toliko |
Taman si i ja pikiram nesto sa tom rezolucijom i sve mi govori da cu ovaj model Asusa odabrat. Ako ga netko ima ili ga je vidio uzivo, nek sapne nesto.
http://www.adria-computers.hr/index....duct_id=113631 I ne, necu ga platit toliko, dosta manje, manje i od tog Dell-a + 5 god. je gara. :D |
pozdrav društvo, muku mučim već tjednima oko kupovine novog monitora. to je tolika komplikacija da je to strašno. pogotovo za jednog nooba. svi hvale taj ips, slika je stvarno wau, ali svi imaju problem sa igranjem, ghosting i sl. stare matrice naravno nitko ne preporuča.. ovdje se najviše preporuča famozni Dell U2412M koji je blago rečeno božanstvo, ali karakteristike za igre su mu katastrofa. e sad, našao sam ovo čudo, znam da je 27, ali nakon silnih pogledanih monitora odlučio sam se za veću dijagonalu a nema nigdje pravi review ovog monitora pa što vi kažete? odziv je brži nego na dellu, to me najviše privlači. http://www.adm.hr/product_info.php?c...ducts_id=13124
|
Pa zbilja si noob. :D
Kakve su ti to karakteristike za igre? Odziv? :D |
noob, zato i tražim vašu pomoć. :D , pa da, gledao sam milijun reviewova i na youtubeu vidim da je za igre katastrofa. ghosting je katastrofa pretpostavljam zbog tog odziva. ovaj elgej ima bolji odziv ali nema nigdje nikakav review. zato pitam ima li netko iskustva s njim ili nešto takvo. igram igre najviše od svega na računalu pa mi je dosta bitno da nema tih sr**ja dok igram.
Hvala Gilbert na infu iz prve ruke. |
Jedostavno je. Ako imaš para, uzmi 2713, ako nemaš, uzmi 2412m.
2560x1440 je malo previše za nove igre, tako da logičan izbor je 2412. Na odziv necu trošiti riječi, mogu ti samo reci da sam kao nadobudni klinjo 2006. kupio 2ms BenQ 19", i imao je ghostinga za popizditi. Na 2412 sa radio, i monitor je savršen. |
@noob23
Igram svaki dan na U2713 i nikakv ghosting ne primjećujem. Zbog velike rezolucije i cijene nije isplativ baš jer ta rezolucija onda zahtjeva jaču i skuplju grafičku... pare na pare. Ubodi 2412. |
imam gtx680 pa mi grafa nije problem, ali cijena tog della je pa ću uzeti ili taj dell 24 ili ovaj elgej. hvala vam ;)
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:54. |