![]() |
meni orthos puca u prvoj sekundi na 4.2ghz, a sve ostalo savrseno stabilno...hebes orthos onda
|
Ok onda,doduse meni OCCT bude jedno 6-7min stabilan na 3.1 i 1.36v,a igrice rade normalno,dosad sam isprobao shift..isprobat cu jos par igrica i testova kad uhvatim vremena....
|
niste me shvatili. nemislim odustat od OCCT-a, ali mi se cini da ne radi bas kak spada sa mojom grafom/sistemom. i dalje ga koristim za CPU testing, ali neidem daleko kao neki da pustim da mi vrti cjelu noc vec izvrtim pol ure do uru i to je to. komp mi je rock solid sa svim sto bacim na njega osim OCCT GPU testing.
:chears: |
Evo ja sam sada igrao jedno sat vremena F.E.A.R. 2 na maximum detaljima 16xAA na 1680x1050.
Nije se rušilo,dakle procesor je stabilan na 3.1Ghz i 1.36v,mislim da je to cak dobar rezutat jer im obicno treba obavezno 1.4v za preko 3ghz.. ;) Proc mi se grije malo vise nego na 3.0 i 1.3v,sad je u loadu sa freezerom na 2300rpm oko 60C,a prije je bio oko 55... Grafa mi se tek sada ugrijala "kak spada",overclockirana je na 700/1200,izgleda da ju je fear2 opteretio dosta,imao sam lock na 60FPS,to je valjda limit igrice,a najvise mi se spustilo na nekih 45FPS.. Temp grafe sa ventom na 70% prilikom igranja fear2 na max detaljima su: GPU: 68.0,DISPIO: 68.5,MEMIO: 76.5,SHADERCORE: 73.0...Kakve su mi temperature? Znam da se one singleslot 4850 griju i do 100C pa mi je ovo moje po meni jako dobro...al opet sam vidio i jos hladnije 4850... Koliko bi dobio na temp. ako stavim ac s1 i neki 120mm vent? |
imao sam slican problem, blue screen.... ali u mom slucaju graficka je bila pri izdisaju .. tj blue screen moze a i nemora znacit da ti je nesto od komponenata pred "izdisajom"
|
Citiraj:
1. topliji su dani 2. pasta gubi svoja termoprenosiva svojstva 3. prašina se nakupila među rebrima na cooleru |
Pasta je mjenjana prije nekih pola godine,ali je ona jeftinija..neznam sada tocno marku..ugl. neki no name...
Prašine mozda i ima malo,prije nekih mjesec dana sam cistio... Probat cu proc malo jos navuc za nekih 50-100mhz da vidim koliko ide sa 1.36v...Jer imam jeftinu ECS plocu koja nema OC opcije u biosu pa moram clockat sve softverski,a za mijenjanje mnozitelja mi jedino radi RightMark CPU Clock Utility u kojem mogu max voltazu podesit na 1.35v,a ploca ga overvolta na 1.36... Idem vidit kolko jos ide pa se javim ;) EDIT: Igrao pola sata F.E.A.R. 2 na max detaljima na 1680x1050 rezoluciji,proc na 3.2Ghz 1.36v i izgleda da je stabilan, OCCT javlja grešku na #0 jezgri nakon minute...Ali imam vise pouzdanja u igricu koja mi optereti u potpunosti proc i grafu...ALI,proc se dosta grije na 3.2Ghz i 1.36v, u loadu (fear 2) je oko 61-62 stupnja...to je jedna jezgra,a ova druga je za jedno 6 stupnjeva hladnija,vjerojatno zato mi OCCT izbacuje gresku... Kad budem iduci put mijenjao pastu pogledat cu jel ravan proc i cooler (vjerojatno nije) i odma ga lappam...i jos jedna stvar, jedno 6-7cm ispod freezera je 4850-ka na 700/1200 koja se grije do 70C pa se i procesor malo vise uznoji... Mislim da je ovo max sa ovom shit plocom,jer nemogu vise dizat voltazu,a i temperatura mi polako pocinje smetat na 1.36v... |
Evo mene opet :D
Sad sam 20-ak minuta igrao GTA IV i nakon tih dvadesetak minuta se odjednom zaledi zvuk i slika je onako poblesavila kao kad na TV nije nastiman kanal :D Siguran sam da je procesor, bio je na 3.2Ghz i 1.36v,ali nije mi jasno zasto se onda ne rusi u F.E.A.R. 2,no dobro,ja sam zadovoljan i sa 3.1Ghz na 1.36v...vjerojatno bi isao i na 3.2 da imam bolje hlađenje... Mislim da je doslo do pregrijavanja,vjerojatno je uhvatio nekih 65C,tada on pocme zezat... A grafa me nije ni jednom razocarala na 700/1200,kad sam ju testirao proc je bio na 1.3v i 3.0Ghz..tak da sam 100% siguran da je za ovo kriv procesor ;) Jel ima netko nekakvu ideju kako bi ga mogo stabilizirat na 3.2Ghz sa 1.36v bez da kupujem novi hladnjak i slicno? |
Citiraj:
skini free tool "Crysis Benchmark Tool v1.05" i instaliraj crysis i vrti testove. neznam kakav je fear2 sto se tice opterecenosti, ali ocito nije bas nesto. GTAIV je prilicno stresan ak se ne varam. :chears: |
Citiraj:
|
Znam ali problem je u tome što sam ograničen na 1.36v,ploča nema OC opcije u boisu i radim sve softverski ;)
Mislim da bi bio nesto stabilniji ako je hladniji... |
Overclock na ASrock ConRoe1333-D667 R1.0
imam ASrock ConRoe1333-D667 R1.0 i INTEL Core2Duo E6550 2,33GHz. Mislim napraviti overclock, i sad jel ću moći dignut na 3,20GHz ili više (s nekim boljim coolerom i 2-3 ventilatora, jos ih nisam kupio al mislim da budem). Gledam po BIOS-u i nigdje nemogu naći nesto da dignem voltažu, a s CPU-Z mi mjeri voltažu od 0.992V do 1.224V.
Jel ta ploča dobra za overclock i jel na nju mogu staviti RAM-ove od 800MHz i da rade na toj frekvenciji? MOLIM ZA POMOĆ! |
Citiraj:
to je njegov max na toj voltazi, i nemoras si kupovat bolji hladnjak jer neces uspit dalje ga dizat zbog napona, preporucio bi ti flashanje zadnjeg biosa ako vidis da u opisu dodaje volt opciju ili da si nabavis bolju mbo |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
@beli14
ne znam puno o toj maticnoj al u biosu probaj naci PCIe frekvenciju, ona mora bit na 100mhz ako ne mozes nac opcije za voltazu itd to je vjerojatno zato jer trebas namjestit da se stvari postavljaju rucno, a ne automatski, dakle sve opcije koje vidis da su na "automatic" ili slicno, postavi na "manual", s tim bi mogo otvorit dodatne opcije sta se tice samog overclocka neces jako daleko na toj ploci cak i ako otkrijes opcije za voltazu itd, mozes probat podizat frekvenciju FSB-a, ali preko 400mhz nemoj ocekivat, ako i toliko...to bi ti bilo 2.8ghz koliko bi taj procesor mogo ic cak i na default voltazi dakle cak i da ne nades opciej za podizanje voltaze procesoru, to bi trebalo radit nadalje imas jos veci problem, a to je MS shrotex napajanje... ddr2 800mhz ram mozes slobodno stavit na ovu plocu i mijenjanjem RAM dijelitelja mozes namjestit da rade na 800 i vise MHz ako bi ih overclocko, sama po sebi bi ih ploca stavila na 667mhz, ali ko sta sam reko, to mozes rucno namjestit i nije nikakav problem (pod uvijetom da ima opcija za to u biosu) |
znaci maticna je šrot...znaci trebam kupiti novu
koju da kupim? do 500kn .... mora biti dobra za overclock a napajanje mislim uzeti corsair cx600 |
Citiraj:
a da kupim novu plocu ( neku koja je dobra za overclock) bi mi li procesor isao na 3,2GHz s dizanjem voltaže procesora, northbridgea, rama-a |
a ono, mozes ali apsolutno nema smisla...
ti se za pocetak trebas upoznat s ovime sta imas, procitat na netu overclock guide-ove, imas ih i na pcekspertu malo sam ti izguglo plocu i PCIE ti je vec na 100mhz tako da te to netreba brinut probaj kolko ide pa vidi kak ide, ali taj procesor neces daleko dogurat osim ako kupis neki p35/p45 chipset, a oni znaju bit malo skuplji, a opet poboljsanja koja ces dobit neces niti osjetit vjerojatno zasto ti uopce sluzi kompjuter i zasto mislis da moras overclockat? sudeci po tvojoj grafickoj ne igras bas puno igrica ili? |
kompjuter mi treba za prvenstveno za igrice. Posto je star 5. god. vise nije dobar kao nekad al PES 2011 mi radi na full dataljima i rezuluciji bez trzanja na 60FPS ( ak stavim sve na najlosije opet je 60FPS ) dok Black Ops moram igrati na 800x600. Imam 3 tisuće HRK i sad, premalo za Sandy Bridge. Neki Core2Quad je 1800kn pa sad razmisljam ili clocknut ovaj E6650 ili kupiti novi procesor + novo kuciste + nova maticna ( s DDR3 RAM-ovima ). Al ak će ići to na 3,2GHz onda bolje to.....jer za 2-3 godine idem po neku konfu za 6000kn. A za graficku cu nesto vec smisliti.
|
Hm Hm HM...
ako si prvenstveno za igrice onda prvenstveno trebas novu graficku :) npr. ati 5850 za 1150kn nova novcata ili jos manje za polovnu, ako volis nvidiju onda gtx 460 ili pricekaj gtx560 (ne-Ti model) koji bi uskoro trebo doc (takve grafe su pre jake za tvoju konfiguraciju i definitivno 100% moras uzet novo napajanje za to ali su dobar zalog za buducnost ako bi obnavljo konfu nebi moro mijenjat napajanje ni graficku) procesor za mali/nikakav gubitak novaca mozes prodat i kupit polovni e6300 (45nm) (!ako ploca podrzava 45nm procesore!) - takav procesor ima manji FSB i veci mnozitelj te bi se sigurno puno lakse overclocko (do 4ghz cak mozda) i na tvojoj ploci Inace za 3000kn se moze slozit dobra konfa, ali trebo bi ic na AMD u tom slucaju ako se ne varam, svakako mozes otici pod "konfiguracije" odjel pa pitaj ljude, dobit ces korisne odgovore takodjer mozes i dodat na tih 3000kn koje imas i novce od postojece konfiguracije ako bi je prodo |
a ako uzmem ATI 5770 http://www.links.hr/index.php?option...kl=051.806.471
i neko bolje napajanje...kako će se procesor pokazati prema igrama?....jel ono stavim novi PES 2012 ili novi COD ( kad izađu) jel će raditi s tim procesorom? |
samo mislim da je 128-bit sabrnica na ATI 5770...pa ću uzet Sapphire ATI Radeon HD 6850 Toxic ( 1400kn )....
|
5770 je skoro 2x slabija od 5850 i 6850
za razliku u cijeni 5850 je daleko najbolja kupnja(u odnosu na ovu cijenu iz linksa), a jaca je i od 6850 u vecini stvari - jel bas mora bit iz linksa? links je daleko najskuplji ducan kod nas, ako vec ne zelis iz ducancica tipa magazin itd onda gledaj stvari iz ADM-a btw nauci se Editirat post, nemoj radit duple postove |
ja pogledam komponente u linksu i onda naziv komponente upise u trazilicu nabava.net .... a taj e6300 procesor to nije Core2Duo?
|
a ono sluzbeno je pentium ako se dobro sjecam al to je c2d...iste performanse nista ne brini, takodjer ako kupujes s775 procesor kupi polovni
|
ima INTEL Core2Duo E6300 http://ark.intel.com/Product.aspx?id=27248 65nm
ali ima i INTEL Pentium Processor E6300 http://ark.intel.com/Product.aspx?id=41493 45nm znaci ovaj Pentium? :D .. a kako da provjerim ak maticna podrzava 45nm procesora? gledao sam na http://www.asrock.com/mb/overview.as...33-D667%20R1.0 al nista ne nalazim samo pise da podrzava procesore Intel Pentium |
pise ti "supporting Dual Core Wolfdale processors"
wolfdale su 45nm procesori dakle podrzava 45nm e6300 Edit hmmm zapravo ne znam sad vise, pise ti lijevo gore cpu support list i tamo nema nista osim e8xxx serije...nisam siguran |
a sta kazes na ovu plocu http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=7x8IbK8Vs2QULDCh za overclock?
|
mozes gledat bilokoje procesore od e5200 na dalje, svi su oni dobri sa velikim mnoziteljima i malim FSB-om, jedino editiro sam prosli posti, stvarno sad nisam siguran dal ti ploca podrzava te procesore, budem probo malo istrazit pa javim ako nesto konkretno nadem, googlaj i ti jos malo
|
@ beli ako imas 3 k kuna :
Procesor Intel Core i5-2500K 3.3GHz,1MB/6MB,95W,Socket 1155 Asrock P67 PRO3-B3 - Intel P67, ATX, 4xDDR3 2133MHz, Gigabit LAN DDR3 4GB (2x2GB) Kingmax, 1333MHz, FLFE 2.816,98Kn |
Citiraj:
@beli14 Što se tiče 6850 Toxic, nije baš tiha pri loadu, tako da preporučam neku sa boljim ventom, npr. MSI GTX460 1GB. EDIT: U Protisu je jeftinija. EDIT 2: @Astral - Ako je još ima onda naravno da je prva opcija 5850 tf2 (zaboravio na nju). :) |
@xulos - to je ok samo mu fali graficka od cca 1200kn
eventualno da proda ovo sta ima i jos nadoda malo, to bi bio dobar upgrejd @DiRT - gtx 460 je odlicna, ali tf2 5850 za 300kn manje je bolja IMO |
Bolje mu je uzet novu plocu proc i rame pa kasnije grafu.Ovako updejta EOL konfu i daje pare bzvz.( P.S radije gtx 460 nego 5850).
|
Beli imas srece ako dobis 800 za taj komp, a kamoli 1500 :-)
I to jos ako nebo prodavo hard disk i kuciste/dvdrw onda jos i puno manje mozes dobit |
moram negdje smisliti jos jednu tisuću......ponekad stvarno mrzim sto imam 14.g i sto nemam posao :D
|
moze li mi netko preporuciti alate za overclock integrirke (Radeon 4250)? U biosu mogu namjestiti maks takt gpu-a na 1000, dok frekvenciju memorije ne mogu nigdje dirati, a gpu-z tvrdi da je spustena sa 667 default na 397...nisam ni siguran ima li ona svoju memoriju ili koristi moj ram?
|
@beli14
Što se tiče 6850 Toxic, nije baš tiha pri loadu, tako da preporučam neku sa boljim ventom, npr. MSI GTX460 1GB. a sta s ovom grafom MSI R6850 jeftinija je od MSI GTX460 a i jača ( barem mislim da je jaca) kakvo hlađenje ima MSI R6850 ? - 1270kn u INSTAR-u |
Dobio sam 3,4Ghz Prescott E0 pa reko da ga bacim pod overklok no trebam malu pomoć, dolje kod konf. ću napisat kako sam stavio u biosu voltažu itd. Htio bi ako je ikako moguće stavit da radi na 250FSB a može i više i memoriju na 500Mhz ako je moguće, al procesor mi je bitniji, dosad sam par puta pokušao no nikako ne uspijeva, svaki put neke greške itd. PAT je disejblan u win, a u biosu je enabled pa bi bilo super kad bi netko znao kako da ga opet enablam jel čim fsb dignem iznad 200 on se gasi.
Konf: proc.: P4 3,4Ghz Prescott E0 u idle-u klokiran na ovoj dole kombinaciji u drugom testu je od 38-41 stupanj, u full loadu se vrti oko 47, ali ne prelazi ju. Kuler: Scythe katana 3000 (bez reguliranja brzine stalno se vrti na max.) matična: Asus p4p800-e deluxe (matična ima dosta velik pad Vcore napona kad je procesor u max. loudu) memorija: 2x1gb ddr400 g.skill Dual Chan. @ 2.65V 1:1 stavljeno DDR400 probao sam stavit Auto i FSB na 250, al izbaci u loudanju win. neku grešku. grafička:HD3850 Sapphire 512Mb stavljen zalman vf900 (klokirana) Agp Pci Freq. stavljena na 66.66\33.33 hdd: Wd640Gb i seagate 160Gb napajanje: Seasonic 520W Modular kućište: CM 590 sa napred dva kulera koja upuhuju zrak, na vrhu dva šta izvlače i iza jedan koji izvlači, ukupno pet. Testove koje sam napravio: Prvi Test: nakon 38 min. orthos baca grešku. FSB - 240 @ 1.5V memorija - latencije 3.4.4.8 na 400Mhz @ 2.65V Drugi Test: nakon sat i 10 minuta sam ugasio nije nikakvu grešku izbacio stavljeno FSB236Mhz @1.5V , ddr400 @2.65V, neznam više šta da isprobam nit nemogu nać kolka je max. safe voltage za ovaj proc. ako netko zna nekakvu još kombinaciju da okrenem neka kaže,hvala. Komp već par dana radi stabilno na ovim naponima i taktu iz drugog testa pa ako bi netko možda znao kakvu kombinaciju da ga još malo dignem, ako bi išlo. Samo da napomenem vcore na matičnoj ima dosta velik pad npr. kad stavim u biosu 1.5V pa opet uđem u bios pokazuje 1.44-1.456V kad stavim 1.5125V pa opet uđem piše 1.45-1.47 no u win. kad uđem u CPU-Z mi dobro pokazuje evo sad je na 1.5 i pokazuje tolko kad je idle, al kad surfam il bilošta drugo zna dosta past za 0.50 pa i više. slika: CPU-Z slika |
Citiraj:
prescot u loadu 40C nebi bash reko :smoke: |
Citiraj:
slika |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:01. |