![]() |
Dečki-ako netko ima spoznaje o zagrijavanju i buci nove 5xxx serije nek to i podjeli sa nama.
Sve ostalo je trla-baba-lan i spamara... |
Ove kartice ionako nisu namijenjene stajanju u nekoj htpc konfiguraciji, tako da ne znam zasto toliko kukanja oko buke i hlađenja. Ako zelis bezkompromisne performanse - to je to. Pa nisu nihovi inzinjeri glupi da ne kontaju kakav je taj hladnjak i da li ce biti dostatan za pristojno hlađenje.
Ako netko bas ima pretjerano razvijeno osjetilo sluha uvijek mu je na raspolaganju voda. S druge strane, pa moraju ljudi napraviti malo prostora za aftermarket hladnjake, pa tko bi ih onda kupovao kada bi referentni hladnjaci bili savrseni? :) |
Ajde, na tragu onog sto je pitao user post ili dva iznad:
imam 3850 karticu s referentnim coolerom i na 30% se nista ne cuje. Ja je drzim tako na fixed, iako ako ukljucim auto vent se iskljuci u idleu, a meni kartica na 55°C. Kako je volim na 40 stupnjeva, ukljucim na tih 30 posto. Kad igram bilo koju zahtjevnu igru, dignem vent na 50 pa do 60%, ovisno o igri i godisnjem dobu, i grijanje je podnosljivo, a buka cujna. However, imam ukljucene zvucnike, i pod uvjetom da ne igram Sraz, ne cujem NIKAD ventilator, osim ako ne prisluskujem, a nemam zasto zato jer vozim auto/kempam/bacam bombe/razvijam civilizacije/you name it. Bottom point je da mi je draze jeftnije rjesenje koje nije namjenjeno entuzijastima (oni imaju aftermarket stvari), a meni koji ne gleda na buku dok igra jer je ne cuje, ja radije biram snagu i solidno rjesenje hladnjenja uz pristoju cijenu. EDIT: Ne bih htio spamat, ako mislite da je , brisite. Jednostavno smo ovdje si uzeli radnu premisu da ce hladnjaci biti slicni prethodnim generacijama. Sto zbog izgleda, sto zbog vec dvije generacije istih rjesenja koja ipak polucuju uspjeh (sto se tice prodaje) pa ih vjerojatno inzenjeri nemaju sad zasto mijenjat... |
Citiraj:
|
Dirt 2 kupon dolazi uz HD5850/70, launch sutra ofc.
Half Life voucher all over again Not so long ago, ATI paid some 6 million dollars to Valve to make Half Life 2 run good on ATI hardware and to be optimized for DirectX 9 at the time. After a long delay, the game did ship but the Halo effect failed to materialize. This time around Radeon HD 5870 comes with Dirt 2, first DirectX 11 game, but the game is delayed as it was supposed to launch on September 10th and now it's pushed to November time, at least. Radeon HD 5850 will also come with the coupon and once the game is out, you will be able to get your DirectX 11 game, again months after the release of Radeon 5870 / 5850. Still, this is better than nothing and Stalker 2 is also one of the soon to come DirectX 11 titles. Specs - http://www.fudzilla.com/content/view/15614/1/ http://www.fudzilla.com/content/view/15616/1/ http://www.fudzilla.com/content/view/15618/1/ • Windows incredibly efficiently - helping to save system memory and enable a superior Windows experience. The Windows 7 Aero desktop was designed using the DirectX 11 API, for which ATI 5800 Series of products provide full support. Besides, they fully supports the new Direct2D API - enabling enhanced 2D graphics features, and anti-aliased text to make applications running under the • Windows 7 desktop look amazingly smooth and readable. |
Citiraj:
|
Kakvi papci. Video je definitivno editiran jer je i duže trajao, sigurno >20 sek. a ne 15 sek kao sada.
|
Citiraj:
|
Danas u noć bude tak i tak pun net HD 5000 serije, pa bude se točno znalo dal su kartice bučne ili ne.
|
Sve 5, ajde neka izlaze nove verzije...i tako to. ja sretan...mada mi se više sviđalo vrijeme kad sam onu 7950gx2 gledao i slinio sa mx440 :)
ugl., dali ce za ove grafe raditi dulje podrsku sto se drivera tiče?Jer za 38xx seriju se bas ne trgaju(pogotovo 3870x2) od nekakvih fix-ova...malo mi to sve jako :) smrdi na izvlačenje para, ja jos uvjiek mislim da ATi kontrolira performanse na osnovu drivera, i ako bi se reklo stvara vrtloženje novaca... A kad se pogleda stara g80 envidjia (gtx/ultrA), i to kako se izvrsno drže vec vise od 3 godine, mislim da su po tom pitanju konkretniji zelenaši, mada vec dosta dugo g92 štancijau. p.s. jel se to meni čini da novije grafe više struje pretvaraju u toplinu?Kakva ce biti šema sa 58xx serijom? |
pa čuj nVidia zadnjih godina samo preimenuje model kartice a štanca isti čip pa nije ni čudo da stoji podrška :D
|
Pa bolje i to nego izdavat problematične kartice :D
|
Neke sam već više puta upozaravao za flejm i spamaru-više neću:)
|
Sve važno cete saznat sutra :D
|
Review će biti oko pola noći ili baš sutra oko podneva/popodneva?
|
"Deadline" je kolko sam zapamtio sutra u 6:01 ujutro
|
Citiraj:
|
|
Genetic gaming protein DNA resequencing
Cerebral ATI stream processors DirectX 67 with 262 zilion shaders per second LOL |
sto se tice buke, pod opterecenjem doseze oko 40dB... u rangu 4870X2
idle necujna, naravno :D |
Jedan od prvih reviewa...
Link |
Neda mi se sad proucavati performanse, ali po ovom testu svaka im cast na idle potrosnji od samo 27W i sto je razina "buke" na razini 4890, a opet ispod NVIDIA high enda.
Hehe samo na povecanoj efikasnosti bi se dalo na godisnjoj razini ustediti do par stotina kn na struji. |
http://www.guru3d.com/article/radeon...-review-test/1
"The noise levels coming from the card paint a different picture. I'm not really thrilled about it. At IDLE you'll have no problem with the card whatsoever as noise levels remain under 40 dBA. Once the GPU starts to heat up the fan RPM will go up as well. The card however remains steady at roughly 42 dBA which really is a very normal noise level. Not annoying at all. So that's good as well." Office,classrom 50dB Living room 40dB Bedroom at night 30dB 2173 okr/min venta LOAD -> 77-81C (core,memorija,shadercore) 1070 okr/min venta IDLE -> 35C Idle je super, mogao bi se ručno još sniziti pa se grafička nebi ništa čula, 2100 okr u loadu nije tako strašno prema onih 3000-3500okr/min kod h4870 ili koliko je već bilo (zaboravio sam) |
U jbt,kakve kartice...
Javite ako vidite koj jos review i neke linkove kada dodu u shopove (nase ili vani). |
Iskreno - očikavao sam veću razliku između GTX285 i 5870. Ipak se radi o novom čipu i tehnologiju nasuprot preimenovanom i prastarom G92. A ono, kajla.
|
http://www.pcekspert.com/articles/706.html , i naši su napravili review!
A čuj jača je za oko 95-100% od hd4870 to je napredak itekakav, samo kao što max kaže vjerovatno(mislim da to nije prava riječ) će nvidia rasturit. S ovim postom iznad se slažem, malo sam više očekivao. Nvidia da napravi skok u performansama samo za 25% u odnosu na gtx285 sa gtx380 karticom ona je zasigurno pobjednik, ali mislim da će taj postotak biti viši. |
Mislim da će većini korisnika na našem tržištu 5850 model biti prihvatljiviji i cijenom,ali i bang-for-$$$ efektom,što zbog popularnosti 4850 modela,što analogijom stvari (5870=4870x2),lako moguće da je u rangu 4850x2 modela, što je odlično,uz Dx11 i ostale nove tehnologije. Eyefinity je stvarno impresivan ali opet,bojim se,kartice sa 6 DP-ova,kod nas - teško.
|
Toliko buke i galame nizašto... Lijepo je za vidjeti da su uspjeli obuzdati potrošnju i buku (kolko-tolko), ali što se tiče performansi, očekivao sam dosta više. Ako će cijena biti oko ~2500kn onda će se isplatiti kupnja, ali sve iznad toga je neisplativo. No uvjeren sam da neće biti niti blizu tih cijena kod nas kad dođu...
|
ako budu visoke cijene ja cu radje kupiti jos jednu 260 polovnu i siknem je u sli
|
Ne treba sad cicijati,direktna usporedba je 4870 vs. 5870 model,a ne 4870x2. Za to ćemo pričekati x2 model serije 5800.Pa onda usporediti,a ako je zaista suditi i po singleGPU 5870, x2 model će GTX295 pospremiti u lijevi džep,a u desni opasno konkurirati GT300tkama.
Pitanje po kojoj cijeni samo. Ostalo je manje više sve na mjestu u člancima, osim što zaboravljamo da će performanse itekako rasti novim driverima,i da se testiralo na betama,guru3d revw.:chears: Bude to svjetski sa prvim Dx11 naslovima,W7 i korekcijom cijene kad se malkice bar namnože modeli.Da ne spominjem pad cijene Dx10 modela serije 4xxx kojeg svi priželjkuju sa starijim grafama. Ali malo pomalo,novi šerif je u gradu,i painted je in red.:) Sa Dx11 značkom. |
ja čekam 5670... ili kako se već nasljednik 4670 bude zvao. sve ovo troši previše struje, prebučno je i preveliko... nisu svi hardkor gejmeri :)
|
Citiraj:
Obuzdali oni potrošnju, zagrijavanje i buku osjetno Kartice manje troše i hladnije su od nvidijinih GTX modela što je veliko poboljšanje u odnosu na HD4800 Također performanse su pri velikim rezolucijama uz korištenje AA/AF u rangu ili čak i nešto bolje od HD4870x2 što je za jedan GPU odličan rezultat. IMHO da na grafu nakaleme 2GB memorije kao što to imaju neke HD4890 bila bi još brža Nadam se samo da thedreamu nebu otopila jadnu tv karticu sa 40°C u idle-u (vent na 20%) i jedva 80°C u loadu sa ventom na 30% jer očito je da se grafa pregrijava, to je ATI to mora biti tak :D Mislim da bu mu sad jasan odgovor na ono njegovo pogrdno A ti jesi? :p |
Citiraj:
I kako mogu reci da je ATI sad konacno u prednosti, kad na kraju ispada da se sa novom generacijom chipa natjecu sa nvidijinom starom? To nije korak naprijed, to je samo dostizanje. No dobro, driveri su tu u pitanju, perf ce samo rasti ali nekako mi se cini da ce ih gt300 ipak pokositi. Cak i ako nvidia ne implementira podrsku za dx11 (mislim, i za dx10.1 je bilo silovanje korisnika, svi zivi su znali da serija 4000 to podrzava a glupa nvidija ne, a ruku na srce - jel itko to gdje primjetio? Upalio sam dx10.1 rendering jednom u Clear Sky-u i dobio 25 fps na svojoj konfi? Ono, wtf, to bi kao trebao biti jedan od glavnih razloga za kupnju radeona?). Ne znam da li biti sretan sto su napravili odlicnu karticu ili biti razocaran sto su konacno napravili odlicnu karticu? Prava eksplozija performansi bi trebala biti nadam se sa X2 rijesenjem, iliti Hemlockom ajmo ga tako zvati, ali uspjeh 5870/5850 je bojim se trenutan. U biti nista novo, uspoređujuci generaciju sa generacijom, ATI opet ide na slabije ali jeftinije rijesenje, jer ako gt300 zbilja bude brzi i luđi od ovog, nece im preostati nista drugo nego spustat cijene. |
Citiraj:
pa čuj iste su se stvari pričale kada su izašle prve dx10 grafe (G80 čip) -koja to igra podržava Sad imaš OS koji podržava dx11 a sumnjam da neće ubrzo i neki naslov s punom podrškom Dalje koje su polemike bile kad je izašla CUDA, PhysX -joj kaj će nam to, ko bu to koristil A gle kak plaču kad ne mogu Shift vozit kak treba Sve ima svog korisnika, glavno je da se ide naprijed sa tehnologijom |
Ja isto ne kuzim kaj vama treba da bi vas zadovoljilo.
Grafa sa jednim cipom je brza nego ove stare sa dva, necujna je, ne zagrijava se pretjerano, slika ljepse zgleda i to bez ikakve zaebancije. Meni se svida |
Citiraj:
:D:D:D Uzet ću USB Tuner.:p:chears: Da,pa lijepo da si se pohvalio..:zdero: Ima nešto najavljenih igara Dx11,tipa DIRT2,Alien vs. Predator novi,i slično.. |
Citiraj:
@ vga killer - sve 5, grafa je odlična, malo se grije i ima jako dobre performanse, ali znaš onu: tko se zadnji smije najslađe se smije... Tako da, čekamo odgovor iz nVidie i direktnu usporedbu "nova generacija vs. nova generacija". |
maxonja daj reci mi kolko to ljudi kupuje high-end (čitaj Nehalem) a koliko ljudi kupuje mainstream
aj prestani pisat ko da 75% korisnika kupuje high-end i 99% njih klouka svoj stroj pa svim silama moraš imat najbolji CiPijU na tržištu Da, natječu se sa starom jer nove nema na tržištu pa se moraju natjecat sa starom od koje btw ima bolje perf, manje se grije i manje troši UJ pa fakat su u komi kaj ne? |
|
Citiraj:
Stvarno neki pisu ko da imaju 15 godina i ne znaju apsolutno nista o trzistu i njegovoj strukturi. Valjda bi svi bili zadovoljni da su performanse 2x GTX 295 i da kosta $99. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:26. |