![]() |
Citiraj:
Uskoro stize nova graficka, al cekam ATI da izbaci nesto svoje da nvidia mora odgovarat ili da preuzme primat u kvaliteti hardware-a s ovime sto ima sto sumnjam da ce se dogodit doduse... Nakon toga se javim kak to sve izgleda na kompletiranom kompu nadam se! Uh, duzan sam jos super pi kad smo vec kod toga... :( @subac... daj koristi "edit" opciju umjesto postanja dodatnih postova.. |
Ja imam od EVGA i isto je full tiha. Neznam na kolko bi bilo ok dič frekvu a da bude stabilno. Nekaj sam sa ati toolom isprobaval, pa kad sam digo takt sam dobil lošiji rezultat u 3 d marku (a nisam puno dizal, možda za 50 hz) :)
|
8800GTS max OC...
Razmišljam o klokanju svoje 8800GTS, pa me zanima kakvi su vaši rezultati?
Bilo bi lijepo kad bi naveli proizvođača i max. overclock (koji program korišten)... Moja je BFG 8800GTS 640 GDDR3, zasad stock frekve (500/1600 MHz), mislim klokat u NTune... Da, i temperature bi bile korisne, moja je oko 62-63 stupnja full load, 50-tak idle... |
Ako misliš OC-ati koristi Riva Tuner i ATIToolov Artifact Scanning...
EDIT: tipfeler, Tuner, da :) |
Riva Tunder? Misliš Riva Tuner? Radi li on u Fisti?
|
Da, Tuner :)
Mislim da RT radi na Visti (nisam isprobavao) |
Čitam reviewe na netu i vidim da se ova moja BFG-ova da klokat do bola, sa stock 513/1506 bez po' muke digli na 625/2000 i to u običnom NTune-u...
Do *aja... Danas ću probat, baš me zanima kol'ko ću skočit u 3DMarku06... Citiraj:
Ne da mi se to... |
Neznam gdje si to čitao...
Za save taktova imaš profile i opciju ''Apply OC at Win Startup'' ... |
Jel radi nTune i na Intelovim chipsetima, tj. matičnima sa Intel čipsetom
|
Nvidia GeForce 8800GTS 320/640MB
Hm, nekak mi je čudna grafa.
samo 3000 3dmarks06. Jel u nečem problem? Koji su uopće najbolji driveri za 8800GTS 320MB? S čim da klokam grafu? S čim da ubrzam vent? |
Citiraj:
gadno, gadno, ja sa svojom imam više... pogledaj postavke drivere jesu li ti uključeni AA i sl. |
skini ovo,
http://www.nvworld.ru/docs/rt_e.html mozes mijenjati GPU/DDR frekvu, i podesavati brzinu venta.... http://img467.imageshack.us/img467/3...tureus9.th.jpg (na Visti mi bas i nece vent ulovit, ali na XP radi bez greske :) ) |
Citiraj:
Skinini druge drivere,očisti stare u Safe modu,pogledaj da li su default postavke u 3dm06... |
Da treba biti minimalno 7K
|
6624 3d marks, jel to ok?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Meni je sad proc na 3GHz
|
To je definitivno premalo za 8800GTS, a i meni za X1900 AIW pa bi uskoro mogao pasti neki E4300. :)
|
Sto, 3000marks ili 6624 marks?
|
6624, a o 3000 nećemo ni govoriti... :D
|
Pa sta je onda ok?
Yebo, imam feel da je 7900GS bolje španala, neg ova 880GTS. :( |
Citiraj:
|
Misliš na 3dmark 05?
|
Citiraj:
|
8326 3dmarks 05
Onda? Samo da napomenem, stavio sam nove Windowse, probao između NVidia i Tweaked drivers-a, oboje dobivam 6100 3dmarks 06 (kad kloknem grafu na 590/1850MHz) dobijem 6400 3dmarks 06. Ostatak konfe se vidi u potpisu koju imam. Dali je to normalno za tu grafu ili? (mislim na takav score u 05 i 06 3d marksu?) Da ju reklamiram? |
pa slab ti je procesor...
zato dobijaš tako slabe rezultate |
Ockey.
Sad sam ga stavio na 4GHz, i sad dobijem 7727 3dmarks 06. Niš, ode onda ubost E6600+ neku MBO, samo neznam što da zemem. Tu sam ja nešto izdvojio: http://digitec.ch/ProdukteVergleiche...,132691,128681 Da ne otvaram temu, ima preporuka kakvih? Ovo je dućan, http://www.digitec.ch/ @TomRi Nemrem mijenjat brzinu FAN-a. Ostalo mogu, al FAN ne :( |
Aj ti prvo odi probat grafu kod nekog drugog, ovo mi smrdi na nju, pa proc je na 4GHz i to dvojezgreni, kako to može biti nedovoljno za tu grafu :S
Pogledaj u ona dva treada 3DMark 05 i 06 koliko ljudi dobivaju bodova sa tvojom grafom. |
gle, savim dovoljna će ti biti kombinacija E4300+neka ploča npr. gigabyte 965P-DS3
|
Buljo, evo ti grafa, pa ju probaj... ;)
Sad sam još malo clocknul grafu (650/1850) i dobijem 8100 3dmarks 06. |
Citiraj:
Pogledaj dal ti je PCI-E 16x, proc na 4GHz je dovoljan za tu grafu. |
Našao sam jedan review, gdje lik ima sličnu konfu ko ja, ista XFX grafa, i dobiva malo manji score od mene. 7700marks.
Biće da je do proca!? Jer svi testovi s E6600 i više, dobivaju 10k bodova. |
Rekao sam ti već ranije da nam je proc preslab za bilo kakav 3DMark i igre. Ja u 05 dobijem 8500 tek kada proc dignem na 3.5 GHz i grafu na 600/1200 MHz, a toliko bi zapravo trebao imati po defaultu s boljim procom.
|
Šta Pentium D ima tako loše perfomanse?:stoopid:
|
Očito, zahebao sam se što sam ga uzeo, bolje da sam ostao na 3000+ i skupljao lovu za nešto bolje... :(
|
Citiraj:
Bez obzira na proc je premalo. Ja sam na 939 ploči i jednojezgrenim procem na tri gige (mema 225 CL2.5) imao oko 13000, clocknuta je išla do 15000. |
Di to provjerim? AA i ANISO?
Što je uopće ANISO? |
Anisotropic filtering je poboljšana kvaliteta udaljenih tekstura,ugrubo.
To se može na dva načina provjerit, prvi je u opcijama od grafe, da li je to dvoje "forsirano" dakle uvijek radi (ili u nekom programu koji koristiš za podešavanje grafe), a drugi je u samom 3DMarku. |
ANISO = AF ?
Zato me zbunilo ANISO?! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:45. |