![]() |
klasican prime95 kojeg svi dobro znamo testira samo 1 jezgru, dakle 50% proca
dakle nije dobar za testiranje dual core... zato je nedavno izaso novi prime 95 koj testira obje jezgre, ako koristis njega onda netrebas orthos... |
Citiraj:
|
pokrenes dvije instance :p
|
meni 2 instance prime95 ne stvaraju ni pribliznu temp ko orthos
sta nemora znacit da nije dobro testiranje, ali ipak ako usput trazis i max temp onda bi to trebo bit orthos |
Nešto krivo radiš. Pokreneš dva Prime-a tako da u shortcut-u dodaš npr. za prvi -A0, za drugi -A1. Postaviš pod Advanced>Affinity kod -A0 affinity na prvu jezgru (0), za -A1 na drugu jezgru (1). Za maksimalnu temp. staviš In-place large FFTs. To je to.
Ako hoćeš 'zapaliti' proc., samo pokreni TAT. P.S. Dobra ploča u krivim rukama :) . |
nope, dobro to napravim i dobijam nekih 4c manje nego sa orthosom...
kolko ja znam prime i orthos ne testiraju proc na isti nacin, mozda je u tome razlika? jel opce vazno? a TAT sam presto koristit nakon 2-3 dana jer sam skuzio da to jednostavno nema smisla, NISTA nece tolko zagrijat proc... |
Orthos je Prime preuređen za dvije jezgre. I to je bilo kada je Prime bio samo za jednojezgrene.
Danas imate prime koji može otvoriti worker threadova koliko jezgri imate, pa i više (ali naravno, onda nema koristi od toga). Orthos i Prime računaju istu stvar... |
Evo veliki OT, ali potreban mi je odgovor.
Kako da naravim da snimim ponovo windowse,. Stisne F12, odaberem odakle da radi i samo nastavi dalje i upali mi se windows... U cemu je problem. ploca p35 DS3 |
nadam se da si stavio prvo cd/dvd u dvd/cd rom, ako ti nece kad tako odabires onda si namjesti u biosu da ti je primary boot device cd/dvd rom, a secondary nek bude hdd
|
Ma to sam vec bio sve uradio (i nisam toliko glup da ne ubacim cd)...
|
a dobro :P
eh onda nemam blage veze, tako ti MORA radit, si siguran da je cd ok? mislim neostecen edit: sumnjam da je problem u nekom jumperu jer bios sve to overrida, ali mozes probat stavit hdd na slave a dvd rom na master micanjem jumpera |
u biti da, spusti sve frekvencije , množitelje i djelitelje , digni memorijske latencije , i natjeraj fsb kolko ide da znamo gdje je FSB wall.
Još uvijek se nadam da p35 ima bolje rješen strap. |
evo, ovo je neki max koji sam dobio, probao sam bootat na 410x7 sa maksimalnim mem djeliteljem, ali nije htjelo bootat :(
http://www.imagesforme.com/thumbs/2249superpi3600.JPG e sad, imam pitanje, imam 2 opcije: FSB overvoltage control MCH overvoltage control dal bi koja od ovih pomogla u OC-anju? prvu sam digao na +0.1V reda radi, ali neznam dal smijem vise :) |
ako ce neka pomoc onda je to MCH, mislim da bi do +0.2v bilo ok, sve preko toga ja nebi iso
|
Pozdrav i hvala na savjetima
Kupio preporučenu ploču GA-P35-DS3 i danas dobio memoriju i sve posložio isada samo moram poštelovati stroj na 3.0GHz.Bit če malo muke to sve posložiti ali nadam se da ču uspjeti uz vašu pomoč.
Pozdrav i hvala. |
Nemoj se igrati previse sa MCH voltažama...preko 0.5+ _nikako_...imao sam veselih avantura s pločom...
Btw, pritisni malo tu memu...ja sam na 3.5ghz imao mrvicu lošiju rezu... |
sto je uopce taj MCH? :D
imam samo +0.1, +0.2 i +0.3 opcije, ali jos nisam dizao... a kaj se tice meme, pitao sam tamo u jednom drugom topicu: sto mogu i na kojim latencijama/voltazama ocekivat od te meme i koju max voltazu da joj lupim :) thnx unaprijed :chears: |
Za memu ti napisah na onom threadu :)
Mislim da je MCH voltaža čipseta :stoopid: |
MCH je u principu SB i njega digni
|
aha, a ja mislio da cu sa dizanjem FSB voltaze nesto dobiti :D
oke, probat cu, znaci mogao bi dobiti veci FSB takt? jer sad mi iznad 400Mhz nece bootat :( |
Dizanjem voltaže ćeš dobiti ako tjeraš FSB preko 400mhz...sve manje od 400mhz može na def voltazi
|
MCH - Memory Controller Hub, makar nisam 100% siguran da ta kratica označava ovo, pošto postoji mali milijun stvari što imaju MCH kraticu.
Ugl. označava chipset. |
Evo uspio sam sinoc uradit, sad sve stima. Bio je problem u cd-u.
|
Citiraj:
|
evo neki su pogodili :) http://en.wikipedia.org/wiki/Northbr...28computing%29
kao sta sam vec reko, netreba s tim preko +0.2v, Razer je spomenuo uzasnih +0.5v :) pa nije ni cudo da si imo problema s plocom :D |
ma kakve muke, ide to na 3.0 bez beda
|
ASUS P4S800 - koliko memorije podržava?
Ovo mi piše u specifikacijama za gore navedenu matičnu:
Memory 3 x 184-pin DIMM Sockets support max. 3GB non-ECC DDR SDRAM memory (PC2100/PC1600 up to 3 DIMMs; PC3200/PC2700 up to 2 DIMMs; 1GB PC3200/2700 with 32 DDR chips up to 1 DIMM only) Jel to znači da neće prepoznati još jedan keks od 1Gb, ako već imam jedan od 512Mb? To me je stvarno iznenadilo, a baš sam danas mislio otić po gigu. |
Citiraj:
|
sam malo, to znači da se ne može koristit 3x1gb na ddr400, nego će ti keksi morat radit na 266?
|
Hmm...DA :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:50. |