![]() |
ja taman sinoć za večeru prezvuršt zveknuo sa ciklom i hrenom... btw. kad si napravite domatju ciklu, klasika sol, ulje, ocat ili šta već stavljate, naribajte nutra korjen hrena.
to nam je jedna kumica prodala na placu i od tada ne jedem ciklu na drugačiji način JER JE PREFINO! :) |
Citiraj:
Citiraj:
danas dorucak, banana sa zobenima i mlekom :hitthewal: tlak je jutros 89, malo je bolje :) za gablec tuna s maslinovim, 2 paradajza, snita integrisanog i 2 deci acidofila :zdero::banned: |
Čevape = 3 fenjera, dubrava :) Najbolje ;)
|
3 fenjera? Je dobro je ak si koreanac :D
Danas pohana piletina i restani... |
dobil nalaze krvi i svega....
mascoba i secer ok, ali kolesterol previsok... dva tjedna pijem tablete i onda pak kontrola... naravno samo zdrava papica:hitthewal::hitthewal::hitthewal: |
A kruh možete peći i u vatrostalnoj zdjeli s poklopcem. U hladnu pečnicu se stavi zdjela, pojača na najjače i kada se zagrije unutra se stavi kruh, poklopi i peće 20 minuta onda se otklopi i peće još 15 minuta. Neće se primit, jer je vruća zdjela, a korica će biti odlična :-)
To naravno ne važi za šparet na drva :) Danas suha hrana. Pašteta i lneki ivadski sir. Za desert rum štangice.....mmmmmljac |
fuckin zdravi dorucak...
200g friskog sira s laganim mlekom, 2 cesnjaka i 50g purecih prsa... a zena se davi u toastu s belim kruhom, domacim masnim tilzitom, spekom i kulenovom sekom... umireeeem.... |
jučer sam pojeo najbolje lazanje ikad, a to velim iz više razloga :D
ne znam kako vi, ali top 1 problem svih lazanja (domaćih ili takeout) je samo tijesto koje je gnjecavo, raskuhano, debelo i generalno nepoželjno. kore sam stavio iz kutije drito u protvan, nikakvo kuhanje, močenje i štatijaznam. radio sam po ovom receptu, with a twist u sastojcima jer neke stvari jednostavno nema dovoljno po našem ukusu. 50 dag mljevene junetine 30 dag šampinjona - 500g 25 dag sjeckanih pelata - 500g 2 dcl koncentrata rajčice - 250g veća kapula 2 pice češnjaka vezica petrusina srednja mrkva (sitno naribana) - kutija naribane 2 žlicice crvene paprike i vegete - malo više crvene paprike i osjetno više vegete žlicica origana malo papra - i malo soli 50 g maslaca - 100g 30 g oštrog brašna oko 5 dcl mljeka malo soli, papra, muškatnog orašćića 20 dag naribane gaude - 400g 25 dag Barilla - 500g, ostale 2 kore prvi put sam probao muškatni oraščić u standalone obliku i ima fenomenalan okus, ali jako aromatičan pa treba stvarno malo staviti u bešamel. foto report :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja danas mazno čizburgerčinu :D
|
Preključer sam se bogovski usvinjio dobrog starog bažula sa kobasama, samo sam ga u tanjuru malo doradio sa žlicom-dvije one "vode" iz staklenke ljutih feferona i našodral gore malo chilija:)
Uz to domaći kruh i šalata od luka. Jučer klasika-pastrve uvaljane u kuruzno šnobra i na tavu, krumpač šalata i pita od jabuka. Probal sam na tavi i komad lososa ali je bio totalno oduran...onaj slavonski šaran je za njega posna riba:D |
@Sisoje
Dođi kod mene da te naučim raditi domaće tijesto za lazanje koje netrebaš kuhati. U stvari recept je vrlo jednostavan. 30 dkg oštrog brašna 3 jaja 1 kavena žličica soli U posudu prvo stavi 20 dkg brašna, sol i 3 jaja i zamjesi tijesto te postepeno dodavaj ostatak brašna da dobiješ tvrdo tijesto. To tijesto ti je univerzalno za rezance i tjesteninu (torteline, raviole i sl.) Kad umjesiš tjesto nareži ga na tanje komade i puštaj kroz mašinu za rezance (košta 75 kn), tanji ga dok ne dođeš do 5 ice. Tanje tijesto nije dobro, pretanko je. Ovo tijesto nemoraš kuhati nego ga samo slažeš. Od kad sam ženi pokazao ovo tijesto za lazanje više ne želi jesti kupovno. Edit: Zaboravil sam reć da smo danas uspavali dva pajceka. Već sam se ubio u jetricama, i saftu od friškog mesa. Još malo pa će neka mesina. :) |
Citiraj:
@amdejac... zapisano ;) |
Citiraj:
Lagano je navečer pal za slobodu jedan peptoran:) |
Citiraj:
Radi se sa OŠTRIM brašnom. |
@sys lazanje su ti mrak, obožavam ih!
Kak je danas kolinje, a ja ne jedem to kaj se jede za ručak, pala je jedna pizza. Bila je jedna pizzeria koja je radila sendvić-pizzu pa si ja takvu radim doma, kada ju jedem sama naravno :goood: ![]() Slikica iznutra...dakle, kečap, šunka, sir (to je ovo žućkasto), kiseli krastavci i majoneza (to je ovo bjelkasto) i mogu se stavit još masline narezane na listiće...sve u svemu jako mljac! |
Uuuu, odlično, odlično, probao sam to, odlična stvar. A ovo sa krastavcima je isto ok, probao sam krastavce na "običnoj" pizzi, i nije loša šema, al mora biti puno šunke :D
Fakat zakon izgleda! Ja po običaju, kao svake subote, imam pizzu... |
Citiraj:
Kak je netko onda još online?:D I dijeli recepte za lazanje?:p |
Halos hvala :)
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
I da bila su 2 pajcekića ;) |
Citiraj:
|
|
Ideja mi se jako sviđa! Kupio bi odmah da vidim negdje :)
http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net...33_700b_v1.jpg |
ma bilo bi mi žao rezat po tome :D
|
Danas pol pečenog ćiknšita, krumpač i paprike punjene zeljem.
Drugu polovicu bumo sutra ispohali+domaći pomfač+kristalka:) |
Danas totalna jednostavnost.
- špeka na tavu (tri štrafte mesa i dvije štrafte lajta) - kad je špek bio na pola gotov bacio sam gore luk - kad je luk bio na pola gotov bacio sam gore papriku i dva ljuta fefaća - kad je i to bilo gotovo bacio sam gore šest jaja - kad su jaja bila na pol gotova bacio sam gore 10dkg (cca) sira (podravec) Uz to kiseli krastavci i ajvar. Za utažit žeđ zlatni pan. :p Sada kestenje i tomislav. :p |
upravo sam uredio ormarić sa začinima... inače se radi o elementu iznad vrata koji je širok ko ta vrata, znači nekih 70-80cm.
složene jedna piksa do druge i imam takva 3 reda. ne računajući slatke. :D |
Mesna štruca i pire.
Sad pojela mlaki kruh s paštetom i kefir. |
Nakon bjesomučnog pijančevanja ovog vikenda,najbolje sjedaju lazanje s 8 tona sira u Vivi :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:36. |