![]() |
Citiraj:
Lešo stočni preliven sa preprženim špekom na kockice i prezlima...:goood: Ak je dobro gujdi, dobro je i meni ! Posebna priča je raštika. Sliči stočnom samo je niža rastom i aromatičnija okusom. Kuhana sa suhim mesekom i krumpirom je nenadyebiva...:dobartek: |
Ima veze sa žderama,susjed bi kupio stroj za mljevenje mesa,veće količine za kobase itd.,preporuke i gdje kupit
Naišao na ovaj web shop |
I kak da padnem ispod 100 kg?
|
Dve vreće cementa od 50 kg... hitiš ih u zrak i padneš pod njih :D
Da ne maslam preveč, danas bio kod Alija u ŠC Prečko na kebaburi, malo smo mu ja i kolega nabijali na nos kak je počeo štediti na stalnim mušterijama i to, pa nam je slozio tenkove od kebaba, ja nisam znao kak da zagrizem , odsad stalno "vršimo pritisak" :D |
Citiraj:
@amy..kruh zgleda super. :) |
nedam se zelenjava je samo za salatu :D
jucer je bio buncek sa kiselim zeljem i kuhanim krumpirem za gablec :) danas neznam sta bi al mogu reci da me privlaci 600gramski hambi iz mekpersa :) |
gablec, tuna, dve snite integrisanog, jogurtic...
kad dodem doma kuham kelj na cupajz bez klobasi :((( |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Kobasice, ak su kupovne, su meni najgori izbor za začinit čušpajz.
Ja si nemrem zamislit ćušpajz bez špeka ili bunceka. Katastrofa je biti lišen toga :( Danas će izgleda biti laganini ručak - pohani kruh, sir i vrhnje, pršut, salama, paradajz i luk na salatu :D |
Citiraj:
a mozda ipak ubacim malo kobase da zamirisi? :fiju: pa to mi nemre skodit tlaku?:stoopid: jutro pak sranje, 96 srcani:hitthewal: |
hebote rice pa sta radis za takav tlak :(
|
Citiraj:
|
Kuha se za sutra ričet sa špekom, vrganjima i mrkvom. Uvijek je bolji drugi dan, a treći ponajbolji...
|
Jedna brzinska, čevapi u ZG-u, nepitam ništa samo da su što bolji? (ili pitam puno... :D)
Zasada imam u kombinaciji Grill Bundek, trebam još koji hint i to je to. I jedno OT pitanjce, sjećam se da su se spominjale mini rajčice i sl., dali je tko probao održavati to u stanu, kući, zatvorenome i sl.? |
Citiraj:
ako ga ostane do treceg dana :D @ Halos - Grana, Stari kotac, Kod dede to ti je sve isti dio grada... Skoro do kraja Horvacanskom... |
Ako je rijec o somunu, onda po meni sport u utrinama
|
Citiraj:
Čevosi : lokalno se obžderavam na Savici, vlasnik je obrezan tako da je pajcek u čevosima isključen a najbolji mi je šiš. Lokacija: Slavonskom od zapada do skretanja za Savicu, desno i kod raspela lijevo pa je kućica sa čevosima odmah sa desne strane preko puta Konzuma i Kineskog restača. Mo'š birat. |
@panoramix - vjerojatno ću to obići u drugoj seriji, ili sljed. tjedan na gablec :), zasada imam u planu do Grane skočiti za početak, čeznem za dobrim čevosima :D !
Što se tiče rajčica, ma nešto me odvelo kroz surfanje pa sam naišao na uzgoj tih mini rajčica, ujedno uzgoj u tegli za cvijeće i tak, pa sam ostao paf...čuo sam da ekipa mladi luk tak sadi. A da nevelim da ću i gljivar postati :D (tražim konkretno info za nabavu micelija, ostalo je više manje sređeno) |
Da, nema smisla sad saditi papričice i biljčice općenito. Prehladno je, i premalo sunca ima preko dana. Sumnjam da bi se razvile kako treba i do kraja. I da se razvije biljka, pitanje da li bi vidio plodove na toj biljci.
Našao sam par slikica kako papričice izgledaju kod mene kad malo porastu. Ovo je mislim 2009 rod :) ![]() ![]() Citiraj:
Samo naprijed s gljivama, ja nikad neću prežalit otkad su neki prijatelji od staraca prestali s uzgojem. Od onda nisam pošteno jeo gljiva. Jedino što za gljive treba dosta opreme ako se hoće da stalno imaju rod. |
Citiraj:
Flanci ti izgledaju, tj. izgledali su odlično! Danas sam si napravila tjesteninu sa čardaš sirom, malo špekeca i vrhnje za kuhanje, mljac. Sad sam zamjesila kruh, stavila sam malo pirovog brašna baš me zanima kakvog je okusa, jer sam negdje pročitala da okusom podsjeća na kesten....ak je tak mislim da bu me onaj moj objesil :lol2: |
Citiraj:
Došla mi je neka glad iznenada pa sam posegnuo za tzv. slavonskom krvavicom ![]() a uz to sam ispekao tzv. Bauernbrot tj. raženi bez kupovnog kvasca, napravljen sa kiselim krušnim kvasom domaće proizvodnje, startanim u ponedjeljak. Vidi : http://en.wikipedia.org/wiki/Sourdough Evo tu je : ![]() |
Jooj koji vrag me teral pogledat tu sliku panorama....ja to nevolim i ružno mi izgleda... :nono:
Idem si ja pojest jednu rum pločicu...bio teklić iz Požege :D |
ja bih tu još nabacio kiselu papriku i :nuts:
|
Citiraj:
Donja ti se sigurno dopada, još da možeš probat. Bum jedamput spekel i donesem. |
Ooooo druga slikica je mljac :D
|
panorama reci nam slobodno malo više o toj kolbasi... zgleda da bi je intravenozno primjenio na sebi :D
|
Tko je pitao za čevape.
Zadnje sam jeo odlične Sarajevske čevape u "Nova Galerija" (iza hotela Antunović, a prije konzuma i city centra one), odma do INAine benzinske. Klasika veliki čevapi 10 komada u pola lepinje, ali lepinja je ogromna za 22 kn. Lijep prostor. Super cijena i taman su sjeli. Nit premali nit preveliki. Pečeni na drvenom ugljenu. Ak' dođete navečer možda sretnete Halida pa ga nažicajte da otpjeva jednu. :D |
Citiraj:
To je donijela drugarica sa trznice u Sl. Brodu, cijena 25 kn/kg (djabe!), domaci uradak, punjeno u svinjski zeludac slicno kao prezvurst, samo je fila nesto sitnije mljevena uz dodatak krvi. Neprocjenjivo ! Usvinjio sam se time sinoc uz ajvar pojacan ljutom domacom a uz to prefina grasevina od Zigrovica iz Sv. Ivana Zeline ( lanjska zlatna medalja u Kutjevu ) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:15. |