PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

buljo 15.01.2015. 10:38

Citiraj:

Autor syss (Post 2719806)
kad se ne razumiješ :D

ne stavljam ni ja na pizzu, ali stavljam u umak i velim - svježi... mrak je okus.

isto tako ni ne trebaš probavat šunku za pizzu jer je to jednostavno odvratno.

pureća? WTF buljo?!?! :D

Znam kakav je okus svježeg al mi nije za pizzu, čak ni za umak, origano i basta :D

Jednom kad sam radio pizzu radio sam od ostataka kaj sam našao i pizza sa tim čudom (moram točno vidjet kaj je to uvijek zaboravim) je bila fenomenalna, tak da od tad stalno stavljam tu šunku.
Koju ti koristiš?

syss 15.01.2015. 10:46

zato kaj nisi probao :p :D

bilo koju koja nije šunka za pizzu... ali šunku. od svinje. ne od pure :D

Roberto 15.01.2015. 10:48

Citiraj:

Autor syss (Post 2719842)
zato kaj nisi probao :p :D

bilo koju koja nije šunka za pizzu... ali šunku. od svinje. ne od pure :D

sljeme/vrbovec, čak i kplus šunka u ovitku je dobar na pizzi :D

panoramix 15.01.2015. 10:48

Citiraj:

Autor syss (Post 2719813)
jebote uvijek zaboravim taj vražji šećer :D

da, brdo origana mora ići u umak (suhog) onda ne moraš stavljat poslije i ne dobiješ zagorene papiriće nečega, nego fini, jezgroviti okus origana koji se lagano kuhao u umaku.

Origano ima hlapljivo eterično ulje i najbolje ga je na pizzu staviti kad je gotova, protrljati među prstima i obilno poprašiti po svemu.
Ako je umiješan u umak nekak se okus izgubi...

syss 15.01.2015. 10:55

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2719843)
sljeme/vrbovec, čak i kplus šunka u ovitku je dobar na pizzi :D

ma da... to u ovitku, kuhana ili šta već... tak i onak našodram suhog da šunku ni ne osjetim :D

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2719844)
Origano ima hlapljivo eterično ulje i najbolje ga je na pizzu staviti kad je gotova, protrljati među prstima i obilno poprašiti po svemu.
Ako je umiješan u umak nekak se okus izgubi...

oke svježi, ali ja pričam o suhom... ne izgubi se ako staviš tonu, a velim ne pofuri se ;)

Roberto 15.01.2015. 11:12

Citiraj:

Autor syss (Post 2719846)
ma da... to u ovitku, kuhana ili šta već... tak i onak našodram suhog da šunku ni ne osjetim :D

oke svježi, ali ja pričam o suhom... ne izgubi se ako staviš tonu, a velim ne pofuri se ;)

Ja uz šunku obavezno i špeka i kulena/suhih kobasica domaćih i šampinjona. Mesna pizza bez friških šampinjona mi je nezamisliva. I sira brdo, tilzit mi najbolje paše na pizzu, + mozzarela

Druga varijanta - ocijeđena tuna iz konzerve, luk, sir.

Može i malo svježe slatke paprike na njih.

Amdejac 15.01.2015. 11:17

Nakon mahuna i graška na red je došla pureća posebna na pizzu. :D
To može samo Buljo.

syss 15.01.2015. 11:39

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2719855)
Ja uz šunku obavezno i špeka i kulena/suhih kobasica domaćih i šampinjona. Mesna pizza bez friških šampinjona mi je nezamisliva. I sira brdo, tilzit mi najbolje paše na pizzu, + mozzarela

Druga varijanta - ocijeđena tuna iz konzerve, luk, sir.

Može i malo svježe slatke paprike na njih.

o da... kad god naručujem ako nema šampinjona u kojoj god kombinaciji, uvijek ih posebno nadoplatim.

svježa paprika na pizzi je čisti win od dodatka ;)

Citiraj:

Autor Amdejac (Post 2719858)
To može samo Buljo.

:D :D :D

next level - pileća posebna i zvijezdin kečap :D

condements level: buljo :D

Amdejac 15.01.2015. 12:38

Buljo Master Blaster. :D :D

panoramix 15.01.2015. 13:06

Citiraj:

Autor syss (Post 2719846)

Nisam ni mislil na svježi jer se isti rijetko koristi kao začin. Imam ga u vrtu i bez veze je kao svjež.

syss 15.01.2015. 13:19

ja sam ga imao isto i nemam ga iz identičnog razloga - jer je bezveze :D

nemam pojma meni je ovak bolje, makar nisam cijepljen od toga da nakon pečenja pizze još našodram gore na vruće slajsove BIKOZ NIKAD DOSTA :D

Ladytron25 15.01.2015. 14:02

tilzit mi je naj za pizzu...

ovisi kakve pizze pravite...kod mene slavonska :D

E danas je buraz kuhao grah :D grah, suha rebra, malo mrkve...i da vidis :D

panda505 15.01.2015. 16:22

Ima k'o kakve dobre recepte za smoothije ? :)
Pretpostavljam da bi Ammy mogla imati pokoji dobar receptić :D

Ammy 15.01.2015. 19:26

Citiraj:

Autor panda505 (Post 2720045)
Ima k'o kakve dobre recepte za smoothije ? :)
Pretpostavljam da bi Ammy mogla imati pokoji dobar receptić :D

Oooo imam :D

Baš sam neki dan isprobavala jedan - špinat, ananas, banana, grejp, naranča i voda....odličan, naravno ako voliš grejp :D

Mogu ti poslat na PM ili hoćeš na mail, imam ja toga dosta :)

Roberto 15.01.2015. 20:19

Selite se s tim na onaj drugi topic :D

Upravo potrpao u sebe dupli velki hamburger (dvije homemade pljeske) u lepinji, s paradajzom, lukom i kristalkom, tilzitom, ljutim kečapom i majonezom.

Za desert 100 grama milke s lješnjacima i nougatom :D

trouble 15.01.2015. 20:45

1 privitaka
Na povratku mado ubio kebab od junecih snicli u Maksimirskoj. Pašteta je odsad za mene prošlost :)

Ammy 15.01.2015. 20:49

A ma dajjjj...a ja jadna na dijeti :D

panda505 15.01.2015. 21:04

Dijeta ? :D

To je nepoznata riječ u ovoj temi :D

trouble 15.01.2015. 21:09

Kolko turaka imaš u okolici tamo gore? :D

buljo 16.01.2015. 02:20

Citiraj:

Autor Amdejac (Post 2719858)
To može samo Buljo.

Ama sta se ti javljas, na pizzu ionak ide kaj imas pod rukom i onda probas i ispadne dobro i napravis opet, ako nisi probao nemas pravo srat. :p
recimo kak sisa sere o zvijezdinom kecapu i onda ga pitas za preporuku ljutog i frajer veli heinz ljuti, a taj kecap nema lj od ljutine :D
P.S. samo cekam da kaze da si stavim papra/cilija/feferona u blagi :D
jel tko probao svijezi spinat na pizzi? Nesto predobro, je da izgleda pizza zeleno ko pasnjak al je jako fino.

syss 16.01.2015. 10:53

svjezi spinat u chello deep dishu je standardna oprema i to je opasno fino.

što se zvijezde tiče, to je jedan očajan pokušaj kečapa i odgovorno tvrdim da od kupovnih kečapa heinz slatki je najbolji što vaše kune mogu kupiti, ljuti nikada nisam zagovarao jer em:

- nije ljut uopće
- nije ista receptura ko slatki i generalno mi nije tako fin

pomiješao si (po ko zna koji put) lončiće BAULJO :D

Daddy 16.01.2015. 10:55

A pazi sada ovo. Heinz ali ne bilo gdje. Heinz u lidlu. Kupio neki dan i to je whole new heinz ketchup ;)

Probaj, imaju još uvijek.

buljo 16.01.2015. 11:03

Citiraj:

Autor syss (Post 2720368)
svjezi spinat u chello deep dishu je standardna oprema i to je opasno fino.

što se zvijezde tiče, to je jedan očajan pokušaj kečapa i odgovorno tvrdim da od kupovnih kečapa heinz slatki je najbolji što vaše kune mogu kupiti, ljuti nikada nisam zagovarao jer em:

- nije ljut uopće
- nije ista receptura ko slatki i generalno mi nije tako fin

pomiješao si (po ko zna koji put) lončiće BAULJO :D

Jesi jesi, nakon kaj sam ja rekao zvijezda ljuti, i taj je najbolji od ostalih kaj ima kod nas ne uključujući heinz.
Amateru :D

syss 16.01.2015. 12:07

prekini trolat, nikad nisam niti ću reći da je najbolji ljuti kečap heinz... ako ćemo o ljutom mogu ti na slijepo bez da sam probao reć da je bolji onaj neki ultra ljuti od felixa ;)

1v@n 16.01.2015. 12:32

Potpis. Običan heinz i ljuti Felix. Nema baš LJUTOG kečapa kod nas. Dobar je i nekakav novi koji sam probao, dolazi u crnoj ambalaži, ali se ne mogu sjetiti koji je. Dodam kasnije

syss 16.01.2015. 12:41

da taj crni je brijem felix ili spar ili felix za spar :D

sjećam se felixa kojeg sam mlatio ko klinac i to je bio uvjerljivo najbolji kečap u hrvata, zato i velim da na slijepo velim ako je i dalje tako fin + ljut sigurno je bolji od zvijezde koja je jedini kečap kroz kojeg možeš vidjeti danje svjetlo :D

flare 16.01.2015. 13:06

Špinat na mlijeku i 2 kiflice sa sjemenkama :)

syss 16.01.2015. 13:15

krem juha od boba, dva pohana oslića, slani kuhani krumpir u umaku od kopra.

:D

Roberto 16.01.2015. 14:35

Mutti ketchup, najbolji kod nas koji se može kupit. I koliko mi je poznato jedini koji se kod nas može kupiti, a da nije napravljen sa šećernom melasom od kukuruza. I stavrno je malo drugačijeg okusa, nemoš ga fulat.

Nakon toga heinz, pa onda ostali. O slatkima govorim, ljute se ne isplati kupovat.

Ja već neko vrijeme ketchup zaljućujem svježim ljutim papričicama, a majonezu chilli prahom.

1v@n 16.01.2015. 14:45

Citiraj:

Autor syss (Post 2720431)
da taj crni je brijem felix ili spar ili felix za spar :D

sjećam se felixa kojeg sam mlatio ko klinac i to je bio uvjerljivo najbolji kečap u hrvata, zato i velim da na slijepo velim ako je i dalje tako fin + ljut sigurno je bolji od zvijezde koja je jedini kečap kroz kojeg možeš vidjeti danje svjetlo :D

Po taj Felix se išlo u Austriju jer ga nije bilo kod nas. :D

syss 16.01.2015. 15:01

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2720490)
Mutti ketchup, najbolji kod nas koji se može kupit. I koliko mi je poznato jedini koji se kod nas može kupiti, a da nije napravljen sa šećernom melasom od kukuruza. I stavrno je malo drugačijeg okusa, nemoš ga fulat.

Nakon toga heinz, pa onda ostali. O slatkima govorim, ljute se ne isplati kupovat.

Ja već neko vrijeme ketchup zaljućujem svježim ljutim papričicama, a majonezu chilli prahom.

nigdje ne vidjeh tog muttija, a pričalo se već o njemu... kad naletim obavezno uzmem.

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2720493)
Po taj Felix se išlo u Austriju jer ga nije bilo kod nas. :D

da, kad god je netko išao - e buraz ovo-ono daj dofuraj slatkog i tog kečapa, nakon toga se pojavio i kod nas.

neću nikad zaboravit trenutak kada sam ga ugledao u lokalnom mini marketu, valjda smo tjedan dana kolektivno živjeli na pomfirju i kečapu :D

Juice 16.01.2015. 15:23

Gdje ima za kupit tog Mutti? Vidio sam samo pasiranu od njih.
Felix ljuti imam tu u kvartovskom koji drzi sve te rjedje stvari. 29kn je flasica ona od 400g ili kolko je.

buljo 16.01.2015. 17:42

Citiraj:

Autor syss (Post 2720412)
prekini trolat, nikad nisam niti ću reći da je najbolji ljuti kečap heinz... ako ćemo o ljutom mogu ti na slijepo bez da sam probao reć da je bolji onaj neki ultra ljuti od felixa ;)

Trolat KRE :D
Eh kad bi bilo lakse nac post taj tvoj. Kupio sam i taj ljuti heinz pa se razocarao a sjecam se dobro bas zbog tog posta. :p

A kakav vam je onaj mcdonalds kecap?

1v@n 16.01.2015. 17:58

Čisto ok za običan slatki kečap, ali previše para za premalo muzike...

Roberto 16.01.2015. 19:01

http://online.konzum.hr/#!/products/...up-340-g-mutti

Ima ga u svakom super konzumu, mislim da sam ga i u intersparu vidio.
U konzumu obično stoji pored mutti pasirane rajčice.
I meni dodatni velki plus - u staklenoj flaši je :)

Amdejac 17.01.2015. 01:51

Bauljo, SMB kuglice i maune ti spržile mozak. :D

mamutarka 17.01.2015. 13:58

http://i.imgur.com/Qmr7MSn.jpg
http://i.imgur.com/h3j012z.jpg
http://i.imgur.com/Z2jYPVe.jpg

trouble 17.01.2015. 17:35

Upravo idem na odojka al celovitog :D

syss 17.01.2015. 19:46

Citiraj:

Autor buljo (Post 2720556)
Trolat KRE :D
Eh kad bi bilo lakse nac post taj tvoj. Kupio sam i taj ljuti heinz pa se razocarao a sjecam se dobro bas zbog tog posta. :p

A kakav vam je onaj mcdonalds kecap?

mekdonalds je oke, ali ni sjena heinzu imho (slaki).

međutim pošto si ti razina reference: zvijezdin kečap - onda nam je svejedno :D

syss 17.01.2015. 19:53

Pohrani.com

kristalka na salatu sa bučinim i accetom, domaći paradajz sos i domaći špek na saft, grana padano na ribanje, barilla špageti, dve čaše talijanskog chiantija... ma mrak drugovi moji.

još to sve u wmf (preskupim) tanjurima za tjesteninu (majke mi 40cm promjer) mrak :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:08.