![]() |
Danas malo jači ručak. Domaća goveđa juha sa domaćim rezancima i mrkvom, kuhana govedina i hren,odojak, 3 vrste krumpira, široki rezanci, zelena slata, kiselo zelje na salatu, gljive punjene sirom i šunkom,pohano meso od buta. Ima se malo više gostiju na ručku
|
Uh bas revijalan ton.
Zapeceni grah (malo ljuci), vratina, crveno zelje na salatu i sa strane sampinjoni u umaku od juhe od gljiva, luka i mrkve. Desert fritule. Odo spat! |
Danas :Juha od kopra, restani krumpir na luku, lešo zelje s kimlom i češnjakom ( JELC !), home made pljeskavice i domaći integralni kruh. Uz to hladno Nikšićko..
ps. od jučer pojedene Scotch bonnet, nije jutros bilo nikakvih posljedica na ćenifi vrijednih spomena...:D peklo je u okvirima dopuštenog. Navečer jedem drugu ! |
Citiraj:
ali pogledat ću onda tu u Plodinama, možda imaju :) |
Od neki dan mi je ostalo bolonjeza tj, napravila sam namjerno više tako da sam danas od toga napravila lazanje s domaćim tijestom. I u z to šalata od radiča i kristalke :)
Nije mi se dalo peć kolače pa sad za desert, uz kavu, tamanim one chocolate chip cookies iz Lidla. Najbolji su :):goood: |
|
Citiraj:
|
Citiraj:
A to si bio ti :) Onaj niski? |
Citiraj:
Evo jedan homemade, majka radila. To je kolač "po mome" :) ![]() - jabuka na dijelove u rolu, malo se ispeče, preko toga ide biskvit pa opet natrag u pečnicu. Nakon što se to sve ispeklo zajedno i ohladilo, okrene se naopačke pa ide red pudinga od vanilije (što gušče :D ) i šlaga... vremenski oko 2 sata za napraviti, a za 20 minuta može biti "skrkano" :D Nemam dobar fotić. Citiraj:
|
Citiraj:
Al sad eto stvarno nema kolača do Božića, osim ako ću trebat radit za svekrvu il šogoricu u 12 mjesecu, treba poradit na liniji :lol2: A ne izgleda ti kolač loše, samo ja nevolim jabukovaste kolače pa mi nije krivo :p |
Citiraj:
|
Citiraj:
Sad će ti Krešo pivu platit. :D |
Nisam znao i šteta što nismo upoznali :( Jednom ću se navratiti kod žderonje ;)
|
Jučer rižoto na kineski - pileći file rezan na trakice, luk, crvena paprika, mrkva, tikvice, šampinjoni i riža. Od začina sol, papar, muškatni orašćić, soja sos, malo domaćeg paradajz sosa i naravano - chilli.
Kad sam sve to zdinstao/popržio, ubacih nutra kuhanu rižu i to je to :) Danas sam jedva zakopčao hlače ujutro :D |
čuj ti sad rižoto sa dodanom kuhanom rižom... nećemo se tak igrati :)
|
Citiraj:
Inače ja i kad kuham rižu, prvo ju popržim na ulju, tako bude puno finija... Danas krem juha od tikvica i mrkve. Nakon toga bih mogao bolonjez, nisam već dugo ::D |
ako je ostalo onda dobro, inače rižoto bez laganog prženja i konstantnog podlijevanja mi je no-go.
|
Citiraj:
Jedino kaj mi je malo pobjeglo čilija pa je žena morala razblažiti s vrhnjem :lol2: |
danas stavio da se odmrznu koprive nabrane na ljeto i popodne kad dodem s posla špinat s pohanim kruhom i pecena jajca :)
|
a di idu koprive? :D
|
Citiraj:
|
Pa, blitva je ok "na špinat"-u stvari jedino je tak napravljena dobra:D
Kod mene danas juha od komada ramsteka, malo mišića+dva komada repa+grincajg:) Dakle juha, malo mesa i hrena a sutra bude pire, paradajz-sos i mesina... |
Lazanje... i to tri komada :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
a gle samo sam stejk odrezao tako da je ostalo dosta mesa po kosti... fina juhica uglavnom ;)
|
Citiraj:
|
Zelje je vec na tavi, a u pecnici krvavice koje sam pronasao negdje duboko u zamrzivaču i srećom da je bio opis i godina na vrećici :D
|
pečene kobasice + pire od krumpira i karfiola s preprženim lukom :zdero:
|
Sarma :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:50. |