![]() |
Citiraj:
U Batak se nisam zaletio tu u Vlašku. U planu je stalno a nikak otić. |
1 privitaka
Tamo isključivo punjene čevose lignje i mazalice... Ovo sam juce gablo bas :)
|
meni su kod dede super lignje recimo... nikad nisu bile meh, a jeo sam i sa žara i pržene.
nadodajem za batak punjenu vješalicu, to mi je jedino odlično ostalo u sjećanju sa one gurmanske plate (150kn). |
Patagonske kurtone(lignju,parodija na žilavost) jedem isključivo pržene(i s vagonom tartara) jer su jedino tako i jestive. Za sve ostale načine spravljanja imam jadranske u škrinji,ulovljene na vlastito :D
|
1 privitaka
Evo ubio ih.... Pyrus :)
|
|
Upravo sam primio poziv da u 14,00 dodjem na isprobavanje domacih kobasica. :D
|
Sad je 15:51 i online si,kakve su bile kobasice? :D
|
O-dl-cne
Predjelo su bili cvarci (od istog kolinja) i odlican ovcji sir sa tartufima iz Motovuna. Kobasice savrseno izbalansirane mesom i masnocom, lizao prste nakon zderacine. Slijedi, daljinac u ruke i bavljenje sportom. :D |
Ako nisi zalijo pivom i podrignuo, ne racuna se :D
Danas krmici u pecnici s krumpirima i na kraju ubacene prokulice. Ubio se. I sve to zalijo vinom :D :D |
ubio grah i kobaju...ubijo :D
|
Danas ubio pljeskavicu od pola kile ravno.
|
Danas ubio pol kile čevapa ravno
|
Ovdje dođem gledat slike, a ne čitat što je tko jeo. Saberite se :D
|
1 privitaka
Citiraj:
Ne izgleda mozda velko, al pol kile ravno cistog mesa sam umjesio u nju i dodao sira malo Privitak 14255 |
Usput, velika preporuka za Capuciner grill. U nedjelju nas 7 bilo na klopi. Uzeli 3 plate. Ne znam što je bilo bolje...punjena vješalica, ćevapi, ljuta pljeskavica, pileći batak i zabatak ili kobase (koje dosad nisam mogao smisliti na roštilju).
Plata je 130 kn i dvije osobe se najedu do vrha. Tko dosad nije probao njihov grill...idite što prije. Stvarno je nešto posebno. |
Preporuka za Mambo Catering. Dostava brza,hrana ukusna. Dobijes i vise nego sto mozes pojest. Piletina s sezamom+kroketi+salata oko 40 kn otprilike
|
|
Molim slike Blagdanskih ručkova :D
|
Citiraj:
|
Lungići i ostalo pečeno mesi, torta i 50 vrsta kolača, jedva dišem :D
|
Ma koje slike, koji bakrači..........
Predjelo carpaccio od friških liganja. Potom, pašticada s njokima, zelena salata, kolači koje ne jedem, fini prošek koji ne pijem.......... ali zato biševski plavac 2012...........fantazija. Poslije svega neizbježan gutljaj travarice.......fino se podrigne. |
Citiraj:
Jučer smo tradicionalni bakalar u Zelenjaku jeli za ručak. Večera salata od hobe(lovljenje mojom rukom/puškom),zeleni rezanci sa lososom i bakalar na portugalski. Danas neka mrtva suha životinja za ručak(priča se da je pura) sa mlincima. Punjene jadranske lignje(lovljene mojom rukom :D ) sa rižom,odojak i ostale perverzije. Liposukcija |
Za badnjak bilo je fiša i pohanog smuđa. Jučer: Francuska, prasetina, punjeno pile i mlinci :D
Sretan Bozic svima! :) |
Samo za Sysu sa paprom u zrnu.. To je kao na Licki, meni daleko najbolji nacin.
https://www.flickr.com/photos/125477...n/photostream/ |
|
Za doček planiram si napravit burek :D
Btw kud bakalar ? :D |
"svježi" bakalar, tj. smrznuti je ono otkriće stoljeća... na ovaj način gore ili pohan je vrhunska delicija ;)
|
ja sam imala smudja... :P
|
Citiraj:
|
Jučer grah s kobasicama za ručak, večera pečeni sendviči u rolu (smjesa od vrhnja, kečapa, paradajza, luka, šunke, sira, jaja, malo origana, sol i biber, te sve namazano na kruh i zapečeno).
Danas ručak grah od jučer, uz to nešto mesine, monte torta i cure je krenula peči kolače lagano, pa ću i to probati :D |
Kod mene je grah danas :D a za večeru burek s jabukama
Ja cu sutra kolače ali ne previse u subotu je dernek onda cu :D Stara slavi 50 god :D |
|
Čudno kako nitko nije reagirao već. To je štrudla!
|
Citiraj:
Štrudla ne izgleda tako :P |
Bogami ni burek ne izgleda tako
|
Dobro burek je samo s mesom :P
|
Citiraj:
:goood: |
|
Citiraj:
Meni je ovo mozda zadnji jer mi baka ima 90 + a deda jos i vise. Bez jednog od njih nema vise toga jer su uigrana komb. kaj se pripreme tice. Od kad znam za sebe ga jedem tak a prije njega se prvo servira riblja juha, onda malo rizota od liganja koji je dozivljaj i na kraju to. Ja ga obicno prelijem sa malo maslinovog ak je dobro. Pohani nisam probal a ostali mi nisu dobri, pasteta je ok al nis posebno. S obzirom da se u pripremu utuce preko 500kn i mora bit fino, btw.. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:25. |