![]() |
zadnje kaj pojel bil NY classic jučer u meku oko 10 navečer.
Nevolim previše mek ali ovaj je dobar. |
Citiraj:
|
nije mi ga se čekalo a ny taman došel friško pečeni topli van
|
Danas stara dela lasagne. Nakon jučer tekme, tri komada, martinja, smaka svijeta i svega mi treba nešto takvo. Glava boli sve u šesnaest.
|
Pire i faširanci vulgaris i faširanci punjeni sirom onim za mazanje u kockama, picok kod mene. I radim neki novi kruh sa kefirom :)
|
Citiraj:
Ja sam se isto proveo ko i ti,mama je to po vremenu mog dolaska i ispušnim parama iz mog stana skužila....pa peče pizzu :D a danas: to be continued... :chears: |
Hahaha! Lasagne su odlične!
Ali idem ja do velesajma, samo mrvu kasnije! :) |
:zdero:radim domaće lazanje i štrudlu s jabukama
i kupila sam jutros na placu onu salatu kaj zovu "crveni hrastov list", odlična mi je s bučinim uljem pa ću to uz lazanje :chears: |
|
U cetvrtak poslom bio u Sarajevu, a kako se sastančilo sa "finom gospodom" nakon toga se večeralo u nekom finom i skupom restoranu koji ne drži ćevape :(...
Ali sam zato nakon toga otišao kod Mujanića u Blažuju i kupio dvije kile svježih tj. sirovih. Upravo ih tamanimo sa brdom luka i ajvara :D |
Imam pol kile čvaraka, mislim da nebu doživjeli jutro:D
|
Citiraj:
|
|
Citiraj:
A taman da je bilo sve kak treba nebi ti rekel da imam čvarke:D |
Citiraj:
Slike za cuku vremena... :zdero: |
Citiraj:
Pital bi redaradi di je WC i onda bh greškom otvorio vrata frižidera. :D |
Citiraj:
Danas za ručak su bile dinstane puzice na luku sa jajima ! |
Citiraj:
Citiraj:
|
[QUOTE=Jelc;2023691
Gdje si ih našel vrag matori?:stoopid::D[/QUOTE] U Zagorju, nedaleko ranča. Nije ih bilo puno, danas za ručak i jedna vrećica u škrinji za napravit na kiselo s krumpačem. Upravo smo drugarica i ja pošteno podijelili jednu lijepu, zrelu tamnocrvenu Scotch Bonnet papriku, 350.000 Scovile units, ubranu drito sa biljke koja raste na kuhinjskom prozoru i pojeli je uz šnitu kruha s ajvarom. Peklo je prilično ali ne toliko da se ne bi moglo jesti. Čak je pekao komad kruha kojeg sam uhvatio rukom kojom sam dirao rasječenu papriku. Odmah su nam se zacrvenile oči pa sad izgledamo ko dva napušena hazija...:D Slijedi temeljito pranje ruku da se ne bi slučajno počeškao tamo gdje ne treba...:fuming: Za terapiju, svatko po dva deci kefira i više me skoro ništa ne peče po ustima. Kaj bu sutra ujutro tam dole, bog zna ??? :hitthewal: Slijedi u sutrašnjem izviješću. |
Zato Jelc i slaze kotlice i ventile, bit ce da je i on probao paprike jest :D
|
Citiraj:
Citiraj:
Ne bavim se ja takvim sportom, meni je onaj chili čist dosta:) |
Citiraj:
2,5 dkg omekšalog maslaca 1 suhi kvasac sol (e sad to je oko 1 dkg, imam one male male žličice iz birca, to mi je mjera, stavim 3 takve) malo secera 3 - 3,5 dcl kefira malo mlijeka za premazat kruh Malo zagrijati kefir, pa u njemu otopiti kvasac sa šećerom i malo brašna. Pustiti da se digne, pa umješati u brašno i dodati maslac. Zamjesiti tijesto, ostaviti na toplom oko 30 min da naraste. Izvaditi malo premjsiti, ostaviti da malo odmori i napraviti štrucu. U pleh staviti papir za pečenje pa prebaciti kruh, tek sad upaliti pečnicu na 200 C. Kruh zarezati oštrim nožem, premazati mlijekom i staviti peći oko 30 - 40 minuta. I to je to. Ja nisam imala dosta kefira pa mi je tijesto bilo malo tvrđe. Inače ovo je originalni recept ali sam ja tu neke korake napravila po nekoj svojoj logici :) Danas me susjeda tražila recept za one kiflice, i kak sam se ja tek probudila a njoj se žurilo,napisala joj ja recept ali umjesto 20 g sam napisala 200 g soli. I kak ona inače ne radi takve stvari jadna je stavila 200 g soli na kilu brašna. Pa reko kaj ti nije bilo čuno, veli je malo ali valjda ti znam, pa ipak je tvoj recept i radila si ih već x puta :roller: Pa da se iskupim, napravila sam kiflice iskupljenja. Dio je prazan, a dio je sir grabancijaš pomješan sa običnim sirnim namazom. ![]() ![]() |
Citiraj:
Slika je :goood::goood::goood: Joj da ima barem tikvi :D |
Citiraj:
Pa kaj nema za kupit u dućanu više bući ili barem tikvica? Ili možda neka dobra susjeda koje je spremila buće u škrinju? Vidiš ovi na coolinarici nisu bili oduševljeni time, a onima na fejsu sam izvadila mast :roller: |
Citiraj:
A i vjerujem da stara ne bi radila kad sam je prije nego što sam otiš'o mučio cijeli mjesec da slaže :D Slagala je 3 puta u 2 tjedna :lol2: Ali finoooooooooo je :goood: |
Citiraj:
|
Jelc sunaceko ti kalajsano...mogo si se javit denes
|
Jucer je bio super dan za zderanja! Ujutro dva sendvica, kanije Surf'n ' Fries koji su super. Na velesajmu kobasicu u pecivu sa senfom. Kasnije kod dede na gurmanskoj plkeskavici i za kraj u pizzerjji D.G oko 23h! Nastavljamo danas u revijalnom tonu s nekom vratinom! :p
|
Dok sam mjenjao Rejzera i ostao s Krešom na štandu Sisa je okrenuo dvije runde. Žao mi ko pesu.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:59. |