![]() |
@Goranbm
Ja dajem glas da ostaneš na Hx-u grafe su najveći potrošaći, al počinju se raditi što jače, a da što manje troše tako da taj Hx može gurat svašta još dugo dugo vremena. I da pokucam u drvo da ti još duže potraje jer je to odlično napajanje ;) |
Ok, puno vam hvala svima :)
|
Do 100 kn trebam neko napajanje, 350-400W Fortron ili Chieftek, polovno.
Nađoh za 100 kn Chieftec GPS-400AA-101 A, 400W Trenutno imam MS ATX P4 400W, znači treba mi nešto bolje od toga.. Preporuke i savjeti dobrodošli, zahvaljujem unaprijed. |
Taj Chieftec je OK, naravno, ako je ispravan i ako mu nije prolupao ventilator (Yate Loon D12SH-12). To možeš naznačiti kod pregovaranja, pa možda dobiješ i jeftinije. :D
Od Fortrona gledaj PNF seriju (ATX-350PNF, ATX-400PNF). Na forumskoj tržnici nedavno se je prodavao ATX-400PNF za 80 kn. Ostala napajanja se obično prodaju za veće novce, tako da ih je bezveze spominjati. |
Evo nešto sam pronašao u oglasima, pa vi kažite koji je best buy za moje komponente:
Matična: Gigabyte GA-N650SLI-DS4 Procesor: Intel(R) Pentium(R) D CPU 2.66GHz, Grafička: Nvidia GeForce 9600 GT Hard: Hitachi HDP725025GLA (230 GB SATA) 1. Fortron napajanje 350W PNF. 50 kn 2. spire atx 420wtb-pfc1 (u kutiji, šarafi) 150 kn 3. Chieftec GPS-400AA-101 A 400W 100 kn 4. Codegen 480X 100 kn (cijene su stavljene samo radi usporedbe) |
Za tu konfu Fortron ti se najviše isplati uzeti od ovih navedenih, pogotovo po toj cijeni.
|
Ja sam mislio da će mi netko reć "uzmi spire, malo je skuplji al je puno bolji" al izgleda da sam se prevario :D
Ako ti tako kažeš onda uzimam fortrona :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Steta sto nema vise onih MS FSP napajanja za oko 200 kn, to su bila solidna nova napajanja, tiha i s dosta konektora..
Za 100 kn nadji fortrona PNF ili chiefteca GPS, samo pazi da vent nije otisao, proslo mi ih je kroz ruke dosta i nije bilo bas rijetko da ventovi nisu u najboljem stanju, ipak je to pomalo staro... Imas jos i coolermaster elite i xilence red, al oni su malo rjedji... Za 150 kn se vec nadje chieftec GPS od 550W.. Za 150 kn od novih stvari imas ovo [link] (verzija sa 12 cm ventom(u linksu je 159)), nije prelose, al je bolje od spirea... |
Sad sam u žurbi pa nemam vremena baš još potražtii po netu, budem sutra kad se vratim.. Samo da vas pitam, kako da skužim jel ventilator otišao? Malo ga promrdam il?
|
Čuješ po zvuku, ako ti nije preglasan/ne buči, nije otišao. Sad sve zavisi koliki je tvoj prag tolerancije za zvuk. :D
|
Evo kupio sam Fortron 350W PNF napajanje i primjetio sam da na onom 20 pinskom jacku fali jedna zica. Jel smeta sta ili? Jednostavno nema zice na jednom od pinova...
|
Pretpostavljam da nema bijele žice. Ako je tako, to je OK.
|
Citiraj:
Onda više neću smetati u ovoj temi, promjenio i napajanje ali komp se opet ne gasi. Ako neko ima kakav savjet, molim ovdje :fala: |
Citiraj:
BTW, jel se PNF uopće još proizvodi? Malo OT, kupovanje par godina starih napajanja te klase na tržnici je "risky business". Bilo bi idealno zavirt unutra prije kupnje ;). Napajanje zbilja treba raditi u idealnim uvjetima da se kondići ne napuhnu u tom roku. Opet, naručivat kondove s Farnella i dat nekom da to prelemi isto nije najisplativije. |
poz. samo da se malo informiram jer nisam dugo gledao. danas bacio oko na corsair/seasonic napajanja i koliko vidim cijene su se preokrenule. sad je sisa skuplji od corsa :stoopid:?
pretpostavljam da su jos uvijek "isti" kao i prije? koji jos preporucate u rangu 450-650kn. 650-750W. koji je "najtisi" u idle-u? :chears: |
Prepakirana "sisa"
|
Cors i Sisa više nisu 'u ljubavi'. Osim ovog kojeg je naveo lolo, Sisa ti je i XFX 550W.
|
hm, zanimljivo. po cjena reko bi da je sisa presisala cors ili se oboje jos odlicni?
btw interesira me 650W-750W da zamijenim postojeci 620W, ako mogu dobit sta tisine, znaci da je vent unutra na idleu sto tisi. ispod 650W mi nema smisla gledat jer ovo sto sad imam je blizu. :chears: |
Citiraj:
Mada ne vidim zasto bi kupovao jace, taj Seasonic gura tvoju konfu bez problema |
|
Sorry nisam vidio, sinoc je bio party do 4 pa se nisam jos razbudio :D
On: Tvoj Seasonic je jako tiho napajanje, nema smisla da kupujes novo samo zbog tisine! :) |
|
ma necu nista uzimat, nema smisla. al dobro da sam pitao da sad znam kako stvari stoje jer sam se do danas vodio kao pred leto dan, da su cors i sisa zajedno.
zahvaljujem :chears: |
Tko ima vremena neka baci oko:
Megatest: 43 PSUs from 500 to 700 watt |
Citiraj:
:fala: za link |
OCZ CoreXStream 2 500W - jel valja to kaj? Opcenito mislim, u rangu kojeg napajanja, ima li boljeg napajanja za tu cijenu?
3 godine garancije i ~440 W na +12V zvuci ok za cijenu od 370 kuna. |
Proizvođač tog napajanja je HEC. LC Power GP3 napajanja su kvalitetnija, a da ne spominjem XFX 450 koji je donedavno koštao ~400 kn, sad je najjeftiniji za 449 kn. Dakle, ima boljih za tu ili oko te cijene. :)
|
Tražim napajanje (polovno zbog cijene) 600-700W.
Vidim da je dosta hvaljeno SEASONIC 620W, SS-620GB, S12 II. Može kakva preporuka takve kvalitete do nekih 500kn (polovno)? :chears: EDIT: Što kažete na ova dva Corsair i OCZ: 1 2 |
Taj Cors ne valja. Sva CX serija osim CX400 je loša. Imaš na tržnici praktički novi modularni Seasonic 520W.
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=234203 |
Ako ces novo, ovo ti je najbolje u toj cijeni
http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=9848 Na trznici imas modularni seasoniz za 500kn... http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=234203 A ako ti treba jeftinije i slabije, ja ti imam Xilence RedWing Edition, 580 W - 250 kn, pod garom sam moram naci racun |
|
Nego što ti uopce mislis spojiti na napajanje? jer mislim da ti je xfx 550 i previse, jer on moze drzati sigurno moju konfu
|
Evo ekipa ovo je bilo brzo, uzeo od kolege geronimo_2 onaj navedeni Seasonic 620W :chears:
|
:goood:
|
Otkud taj Siso odjednom? Nije li on mijenjao tog Sisu s alengrosevicem koji je imao 1kW Corsa?
|
ja sam mjenjao sisu 520 sa elengrosevicem...
|
poz. seasonic preko noci otiso gore preko 100kn. :wtf2:.
napravio sam narudzbu u ADM-u sinoc (kostalo 1200kn) i danas mi dode meil: "Na žalost zbog nove cijene uvoza i tečaja dolara, cijena napajanja je porasla..." sta se nebi nakon stvaranja web narudbe trebalo po toj cijeni vodit? |
Jedino da si već platio po staroj cijeni onda bi možda imao temelja se natezat s njima... To šta si samo narudžbu napravio, mislim da je oni mogu mijenjat skup sa cijenama...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:17. |