![]() |
Citiraj:
Ostalo mi je nekih starih peciva pa sam ih htjela iskoristiti i jutros si za doručak složila tople sendviče. Prerezala sam peciva, namazala putrom i gore šunku, sir, malo ketchupa i papra. U pećnicu na 15 min. :zdero: (fotka nekom drugom prilikom) |
Ja sam jos uvijek u potrazi za dobrim kajmakom :( Prevrnuo Billu, Spar, Mercator i jos par njih i nigdje nista osim onog mladog precjednika i megle koji sam jucer kupio i koji nista ne valja :D
|
Metro, zna imat Zlatiborski. Imaju dvije verzije, mladi i zreli (stari).
|
Probajte si domaći napravit, to je najbliže onome od svih domaćih sastojaka :D
http://www.coolinarika.com/recept/do...cne-radinosti/ Ja u nedjelju isprobavao novu igračku, flajšmašinu na struju :D Samljeo kilu junećeg buta, malo loja i kilu svinjske vratine, prvo na krupno pa na skroz sitno. U blenderu samljeo jedan veliki ljubičasti, chili papričicu, dodao deci vode, 2% soli, slatke paprike i para, i sve dobro promiješao. Sad se sveć dva dana ubijam u prefinim pljeskama :) Kaže žena da su vrlo slične okusom onima iz burgeraja, samo su veće :D |
Odmah si isprobao 5 litara du mu možeš reći jel valja ili ne. :D
|
Citiraj:
|
To je i Syss pisao, ali nisam bio uspješan u potrazi. Ma jao, danas napadam Lidl i svaki koji mi bude unutar rute :D
|
U kafulandu ima domaceg kajmaka. Veronika ili euro milk. Nisam zicer.
@amd..normalno. Ok je vino. Ne boli glava. :D |
Citiraj:
|
Ma kaufland 100% ali nisam zicer koji je proizvodac. :)
|
Citiraj:
Nema ga u Konzumu, KTC-u ni (naravno) Lidlu, ali uspio sam ga pronaći u Sloga trgovini po akcijskoj cijeni od 4,50 kn za pakiranje 150g (200g precjednika je 20 kn u Konzumu). Uzeo sam odmah 50% izloženog (5 od 10 komada). :D Nadam se da će ga imati i ubuduće, iako je pitanje koliko se prosječni podravec uopće interesira za kajmak. |
Ponavljam se opet.
http://62.240.12.110/wp-content/gall...r-k-kajmak.jpg Ovo je premijum kajmak. :) Metro. |
|
To je sve radio amaterizam,kad ga trebamo,iz Maglaja il negdje malo sjeverno...donosi lik sa Kvatrić placa. Ovo sve pravog mlijeka vidlo nije :)
BTW,danas,kod trga prema Katedrali...purger burger....savršenstvo za 30kn(burger + pomfri + umaci). Onaj Papas se za tu cijenu može sakrit! |
Kak radis ovu kinesku juhu?
I zna li netko di da kupim kvalitetan tuna stejk? :) |
Citiraj:
Dosta se prehrambenih artikala uvozi iz Srbije i ovaj je kajmak odličan. |
Citiraj:
Još me jedan frend iz Međugorja koji je godinama živio u ZG,pito dal sam ja zbilja iz Šibenika se dizo do Jablanice na janjetinu,a zapravo došao s ljetovanja s Krka? I jesam li ponorel? Duga priča Dado,duga priča :D |
Citiraj:
Znači tog cvergla bih volio probat u takvom komadu :care: |
Citiraj:
|
Ja iskreno na janjetinu nisam naučen, i nikad mi nije legla, ali kao i kod svake živine najbitnije je što ona jede za života, u tome je okus/miris ništa drugo.
Sve ovo što mi kupujemo nema veze sa kvalitetom koliko god lijepo izgledao komad mesa, ali s okusima domaćeg ništa se ne može mjerit, naravno ako se blago ne šopa industrijskom hranom. |
3 privitaka
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ni ja ne jedem jagnje, a imam hercegovacke krvi, kako je tek meni na svadbama kad donesu janje a ja van moram od smrada
|
Ja nemam ni kap hercegovačke ni dalmatinske krvi, ali ubijem se u janjetini svaki put kad ju jedem :D
|
Ma kakva jagnjetina? Ne priznajem nista osim klempe na raznju! Tko ne zna sta je "klempo", mogu i prevesti - pajcek :D
|
Od plodova mora najvise volim kad mi janje upadne u more :D
|
Citiraj:
Ovo kad ti upadne ne znam bas xD |
Citiraj:
Jok, ni malo me ne tangira :D :lol2: |
Janjetina, meso koje ima jako ruzan miris. Kod mene se isto svi guse u tom mesu. Inace, iz Dalmacije sam, ako to stogod znaci :D
BTW. :D:roller: Po naglasku mi se cini da je ovo u Zadru ili okolici Zadra. |
ahhahaha
"stavi so priko cukra.. da priko cukra stavim so??? a iruda ti jebem, na pečeno janje?" :D |
Citiraj:
Ma te lokalne janjeće spike su imo bezveze. Jeo sam janjetinu posvuda, i ne bi vjerovali najbolje janje sam jeo u - Zagorju. Za krštenje ujakovog sina, ujak kupio tamo janje i platio lokalnom pekaču da ispeče. Ja sma zagorac, naučen na odojka, ali ovo je bila vrhunska janjetina, bez ikakve dileme vrhunska :) Ni mrvu nekog neugodnog mirisa, savršeno nasoljeno po mom ukusu, ni premalo ni previše, i savršeno pečeno. Vruće došlo na stol, mislim da sam ja sam pojeo dve kile, i još pol kile paradajza i luka :D Nego, jučer drmnuo jako fine ćevape na tržnici u Utrinama. Velka porcija (10 komada + lepinja) 32 kn, srednja (5 komada + lepinja) 16 kn. Ćevapi jako fini, lepinja malo pretvrda oko rubova inače ok. Izgleda ko neki pajzl, ali imaju solidnu kolekciju piva za isprobat pa smo frend i ja malo degustirali nakon ćevapa :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Uglavnom, uđeš sa zapadne strane placa pored bankomata zagrebačke banke i nakon deset metara je s lijeve strane pult gdje peku ćevape i tamo možeš naručit odmah za van, a s desne strane tog prolaza imaju prostoriju sa stolovima. Dakle da, ugrubo bi ti stolovi bili u južnom dijelu. Budem doma pogledao na računu kak se zove, ak sam uzeo račun, ne sjećam se najbolje :D |
Citiraj:
Isise bože pa di me nađete? kakve 3 ovce tokom zime? Odi samnom va Staru Bašku ovu zimu na lignje pa ces vidjeti kakve gluposti pričaš,ktome pola tih slavonaca i pola primoraca dolazi po mužjake za parenje dolje....ovaj forum je magnet zaglupe i gluplje izjave :D Citiraj:
|
"Izgleda ko neki pajzl, ali imaju solidnu kolekciju piva za isprobat pa smo frend i ja malo degustirali nakon ćevapa"
Jesu dobri čevapi u Sportu, ako je to tamo. |
Citiraj:
A drugi put onda i hamburger probam :) |
Danas . zapečeni grah i carsko meso a za početak juhica od junećih kosti.
|
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:08. |