![]() |
Citiraj:
Pišo sam od smjeha. |
Citiraj:
Donosim na Žderonje 4.12. uz dodatak svježe Scotch Bonnet iz vlastite proizvodnje ( do 350.000 Scoville ). Za trening, malo sušenog čilija od lanjske berbe ( 150.000 Scoville ). Naga bhut jolokia navodno u prijevodu znači : ujed kobre ! |
Citiraj:
Mi danas delamo onu šatrostudentsku svinjaču...šunka, paprika i šampinjoni se malo prepeku, doda se pol litre milerama i naribanog sira pa se prelije preko kuhanog tjesta po izboru i u pećnicu:) Orginal recept navodi i masline i pelate ali mi se nije dalo ići opet u dućan:D |
Citiraj:
ajd samo ti nama ozdravi i obavezno 3 puta dnevno peku papaj... sunce ti tvoje :D ljuto +1 lajkam, plus guglam, myspesjam ili šta već. |
Citiraj:
1: ljut u 3pm, pa nek jede ko hoće 2: ovaj blagi pa ko je curica nek jede blagi. A uvijek se može kombinirat pol blago pol ljuto. :) |
Citiraj:
|
Ili joj dat prije neka ga ona začini, da se ne potučemo ko će kaj stavit :)
Dakle ljute žderonje samo sa goolašom/čobancem. |
ovo će biti zabavno :D
|
Citiraj:
|
Kako za koga :D
Nekak bi htio jako vidjet amdiju kak žvače onu jolokiu :D |
lepinje, luk i ivar
|
S giveaway teme. :)
Citiraj:
Ne bi trebao bit loš ručak... znači ima nade barem za majicu. :zdero: |
Citiraj:
Ja ću donijeti friško mljevenu kanadsku, koju mi je poklonio Panorama. To je ova srednja. Lijevo je Mađarica, također poklon od Panorame, a desno nešto nepoznato. Navodno ljuto do bola, vrsta nepoznata. ![]() Usput da pitam kad će Žderonje? Nekad je to izgledalo ovako: http://my.opera.com/Amdejac/albums/show.dml?id=125968 |
Za vikend sam derao po chili grahu, ostalo je nešto još i za danas :)
Usput, za vikend sam smućkao svoj vlastiti ljuti sos: 2 deci gustog domaćeg paradajz sosa 1 žlica octa 2 žlice dijon senfa 2 žlice umaka od ljutog hrena 1 žlica šećera 1 kavena žličica dimljene paprike 1/2 kavene žličice naga bhut jolokia paprike Ekstremno ljuto, ali može se jesti. Uz žestok osjećaj vrućine i peckanja u grlu. Frend koji voli drmat po ljutom molio me da razblažim jer ne može jesti :D |
U subotu smo na otruševcu nas nekoliko nabrali podosta kestenja. Recimo 30ak kila. :p Ja sam nabrao 6kg te sam cijelu nedjelju proveo pekući kestenje! :D
|
Danas dobivam Cubanelle, guajillo i fresno papričice
|
Citiraj:
koja žderonja broji hranu u jedan, kap i pola ? :D :fiju: ostadoh saam, a ne da mi se kuhati... pa sam skoknuo do obližnje pekare po dva bureka, tri štrudle od višnje aaa, da se ne baci sam sredio i neki saft od jučer :zdero: dižem noge na stol, srčem hladnu i idem pogledati neki film u miru :chears::chears: |
Danas svinjska srca na saft, lagano šarf i domaći njoki:)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Da li je ljuće od podravkinih ljutih feferona?
|
Podravkini ljuti feferoni nisu ljuti.
Cubanelle su više neke slatkaste papričice intenzivnog mirisa, guajillo kažu da meksikanci upotrebljavaju za ljute salsa umake a ljutina im je od 2500 po Scovilleovoj skali a frsno su kao i jalapeno papričice. |
ljubičasta večera i jedan zoom :D
|
Citiraj:
|
Ja bio gladan, a nije bilo kruha doma. Imao 2 jogurta kaj su stajala u frižideru pa rekao da napravim kvazi brzu pizzu od onog kaj mi je raspoloživo!
2x mala jogurta ~isto toliko brašna 2x jaja 1x prašak za pecivo soli koliko paše Sve to sa mikserom promješao i stavio u mali protvan. Razvukao do rubova. Dodao paradajz sos, strpao šunke kaj sam imao i na vrh sir. ![]() Na žalost srednji mi se protvan bio prao pa sam uzeo malo premali (pa je tijesto bilo deblje nego inače), ali ispalo full OK. Ovo mi je super jer taman prije početka upalim peć da se zagrije i dok je gotovo ona je taman. Utrpao unutra na 15-20 minuta. Super stvar kaj je gotova za manje od pol sata. |
Za gablec sam si donesla ostatak mesne štruce od neki dan:goood: i feta sira. Uz to ću malo majoneze i salatu od rikule s bučinim uljem i acetom :zdero:
A jučer sam bila u Mlinarici, nakon sto godina...i dalje je klopa više nego odlična :chears: (i srela sam Ozrena :chears:...oni koj ga znaju znaju tko je a za druge nije ni važno :D) |
Zadnja dva dana ubijam ričet, kuhanu šunku i kombinaciju vrhnje-hren. :D
|
Žderonje, 04.11.2011
Bakina kuhinja Tor Jeltz Hamm vga killer Masni ostali nek se dopisuju:) |
Bakina kuhinja
Tor Jeltz Hamm vga killer Masni Cuga: domis jbg faks mi je od 16-21, pa ako budete jos tam, navratim :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:48. |