PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

Amdejac 18.10.2011. 23:47

Da si prije napisal mogao sam ti dati ovo zadnje. Bio sam ti u kvartu, ali nisam imal vremena svratiti do tebe.

Jelc 18.10.2011. 23:55

Nemreš se ti stari moj ni popet na II kat da te herc ne stepe:D

Mislim da bu opala ona krem juha od gljiva iz vrećice i malo zapečenog tosta:)

Codiac 19.10.2011. 15:42

kak radite taj zapeceni tost ? sa cime je to :D tost i sto :D

vga killer 19.10.2011. 15:43

Jel bumo uskoro isli kaj papati?

Amdejac 19.10.2011. 16:10

Budemo.
Maloprije sam stavio musaku u rol i bit će taman gotova kad žena dođe s posla.

Codiac 19.10.2011. 16:16

e musaku nisam jeo sto godina to bi bas mogao sutra jesti

nego da zdernjava bi bila ok .

i cekam neki zapeceni tost (po mogucnosti sa mesinom) recept :D

Hamm 19.10.2011. 16:17

Ja sam jučer jeo sarmu. Bila je ok jedino je zelje totalna bljuzga. :) Ne znam kak vi koji doma ne kiselite zelje uživate u sarmi? :stoopid: Uzeo je stari neko "varaždinsko" kiselo zelje.

Naše domače još nije gotovo pa do tada nema nove sarme. :)

syss 19.10.2011. 16:23

ja sam našao u lokalnom dućanu kiselo zelje "jelenko", veli gazda da već 10 godina uzima njega od prvih batcheva i do sad nisu zayebali... davim se ko prasac.

glavica mi traje 2 dana max.

Hamm 19.10.2011. 16:29

Zakaj ne delaš domače? :)

Nije da je to SF. :) http://www.coolinarika.com/recept/kiseljenje-kupusa/

syss 19.10.2011. 16:33

ma daj to provjeravat, pa skidat pjenu, pa selit na hladno + nemam ni kacu... odem, kupim jelenka za 5-10kn i udri.

edit: kad mi se jede imam ga u roku 3 minute na stolu, a ovo moraš mjeseca dana čekati?! oukeeeeeej :)

Mad_Duke 19.10.2011. 16:34

Ono koje stara čopi na placu mi dodje kao domaće pa mi tak svejedno!

Hamm 19.10.2011. 16:40

Ono s placa ne jedem. Proveo sam par godina radeći sa starom u dućanu (pod praznicima) na dolcu i nagledao sam se kako random prolaznici rukama diraju to zelje, stavljaju ga u usta zajedno s rukom pa im fino komadići istog padaju u kantu ili recimo fino tim slinavim rukama opet brljave po zelju. :) Fala ne bi. :)

@sisa..probaj jednom dobro domače zelje pa procijeni isplati li se malo potruditi oko istog. Isto vrijedi i za ajvar. Ok je ajvar od vitaminke ali nije ni do koljena domačem ajvaru (naravno kako kojem). :) ONi koji su probali ajvar kaj ga mi delamo doma znaju o čemu pričam. :)

Kiseli krastavce kupovne ne gledam jer ako nema domačih kupovne ne jedem. Kisela spužva mi nije špica. :)

MAGARAC 19.10.2011. 16:47

Grah 2. dan
Za razliku od jucersanje kobase, danas je bio buncek kod staraca..

Amdejac 19.10.2011. 16:51

Citiraj:

Autor Hamm (Post 2003713)
Zakaj ne delaš domače? :)

Nije da je to SF. :) http://www.coolinarika.com/recept/kiseljenje-kupusa/

Najbitnija stvar ne piše u receptu.
Zelje mora biti tvrdo, ali ga na njivi prvo treba ofuriti mraz.

Jelc 19.10.2011. 20:41

Od sinoć sam počeo provodit radikalne mjere (kišem, kašljem, temperatura, curi njonja...)

Prvo sam u 02.00 krknul kruha i špeka+veliku zdjelu šalate od kiselog zelja:D

Danas sam u dva navrata muški potegnul domaćeg orahovca, složil si juhicu od sitniša i pol koke i meso poŽderao sa kruhom i povećom količinom hrena a navečer opet bude šalata od kiselog zelja.

Za sad sve isto osim kaj me prestalo peć u grlu i bronhijima nakon tretmana sa orahovcem-sve si mislim da sad nakon čaja ponovim "terapiju":p

Amdejac 19.10.2011. 20:46

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2003887)
Od sinoć sam počeo provodit radikalne mjere (kišem, kašljem, temperatura, curi njonja...)

Prvo sam u 02.00 krknul kruha i špeka+veliku zdjelu šalate od kiselog zelja:D

Danas sam u dva navrata muški potegnul domaćeg orahovca, složil si juhicu od sitniša i pol koke i meso poŽderao sa kruhom i povećom količinom hrena a navečer opet bude šalata od kiselog zelja.

Za sad sve isto osim kaj me prestalo peć u grlu i bronhijima nakon tretmana sa orahovcem-sve si mislim da sad nakon čaja ponovim "terapiju":p

Ja bi razmel da si nekaj delal pa da te je vlovil propuh i da si se prehladil, ali poznavajući tebe to se nije moglo dogoditi.

P.S.
Probaj se po noći kontrolirati i otići na WC, a ne pišati u potkošulji i gaćama s balkona. :D

riceburner 19.10.2011. 22:40

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2003887)
Danas sam u dva navrata muški potegnul domaćeg orahovca, ponovim "terapiju":p

upravo se posluzio terapijom :) ali razblazio kockom leda :fiju:

syss 19.10.2011. 23:34

Citiraj:

Autor Hamm (Post 2003725)
@sisa..probaj jednom dobro domače zelje pa procijeni isplati li se malo potruditi oko istog. Isto vrijedi i za ajvar. Ok je ajvar od vitaminke ali nije ni do koljena domačem ajvaru (naravno kako kojem). :) ONi koji su probali ajvar kaj ga mi delamo doma znaju o čemu pričam. :)

Kiseli krastavce kupovne ne gledam jer ako nema domačih kupovne ne jedem. Kisela spužva mi nije špica. :)

radila je prije ohohoho stara i probao sam domaće... razlika definitivno nije velika kao kod kupovnog i domaćeg ajvara, ali ajvar je tek prava zayebancija.

nekome ispraksiranome nije, ali za prvi put vrlo vjerovatno ćeš usrat stvar, potrošit cijeli vikend i lupat glavom o zid, propit se, prebit ženu i dijete, droga, krađa, ulica, zatvor, silovanja u zatvoru, ubojstvo i tako dalje :D :D

za kisele se slažem... kad ima svježeg kopra, a nažalost ga ima jako rijetko, onda zakiselim "jednodnevne" i to je delicija samo takva.

Mad_Duke 19.10.2011. 23:39

Lakše mi je zaje jaja nego ajvar :P

syss 19.10.2011. 23:53

yebiga kod nas se ne radi i ko zna na kaj bi to ličilo... tak da se ja držim vitaminke dok mi netko ne uleti sa domaćim.

thnx amdo ;)

ShanTech 20.10.2011. 10:27

Citiraj:

Autor Hamm (Post 2003701)
Ne znam kak vi koji doma ne kiselite zelje uživate u sarmi? :stoopid:

Zelje zdućana :D

Citiraj:

Autor Hamm (Post 2003701)
Naše domače još nije gotovo pa do tada nema nove sarme. :)

Domaće je najbolje :goood:

Citiraj:

Autor AMD (Post 2003734)
Zelje mora biti tvrdo

Naravno ;)

flare 20.10.2011. 10:54

Ja sam isto bolesna ko pas :(...pa se kljukam mandarinama i čajem s medom i limunom...nemam opće teka, mogla bih neku juhicu (iz vrećice ofc jer sam u firmi :S)

vezano za domaću zimnicu...da, naravno da je bolja nego bilo što kupovno no ja jednostavno nemam niti vremena za pripremu a niti prostora za držanje. tako da uglavnom kupujem (zelje, krastavce, općenito kiselinu i sl...našla sam kupovno koje mi je dobro i niije mi ne znam kak bad to kaj nemam domaće :))

a najbolji kupovni ajvar mi je definitvno "dida boža"...jako je skup ali je najbolji :goood:

Jelc 20.10.2011. 10:59

Zrinka, ona babetina sa kratkom sijedom kosom na Trešnjevačkom ima dobro kiselo zelje-samo ne znam da li je već počela prodavat jer prošli tjedan kad sam bio na placu nije je bilo.

Hamm 20.10.2011. 11:13

Citiraj:

Autor Hamm (Post 2003725)
Ono s placa ne jedem. Proveo sam par godina radeći sa starom u dućanu (pod praznicima) na dolcu i nagledao sam se kako random prolaznici rukama diraju to zelje, stavljaju ga u usta zajedno s rukom pa im fino komadići istog padaju u kantu ili recimo fino tim slinavim rukama opet brljave po zelju. :) Fala ne bi. :)

Citiraj:

Autor Jelc (Post 2004450)
Zrinka, ona babetina sa kratkom sijedom kosom na Trešnjevačkom ima dobro kiselo zelje-samo ne znam da li je već počela prodavat jer prošli tjedan kad sam bio na placu nije je bilo.

Mmmmm mljac mljac mljac mljac. :D A tek tete sa sirevima kad s onim nožekom pomalo pika sir i onda ga fino obliže i onda opet reže taj isti sir. :)

lutherus 20.10.2011. 11:16

Zato salatu kad prodaješ na placu većer prije potopiš u vodu a kad važeš i malo prst staviš na vagu da se nevidi :zubo

Jelc 20.10.2011. 11:22

Citiraj:

Autor Hamm (Post 2004470)
Mmmmm mljac mljac mljac mljac. :D A tek tete sa sirevima kad s onim nožekom pomalo pika sir i onda ga fino obliže i onda opet reže taj isti sir. :)

Kaj dripaš a nisi nikad ni kupoval tamo?:)

Žena radi sve u rukavicama, svaki komad ide u svoju vrećicu, rezano se posebno pakira...dobro je da te to brine a ne kaj dobiješ u svojoj pašteti, kebabu ili bureku sa mesom:D

Žena ima dobru robu i čista je, prošeći se pa buš videl-nije ti daleko:)

Hamm 20.10.2011. 11:26

Velim ti godine gledanja prodavačica zelja stvorilo je snažnu averziju prema istima u meni.

Burek se mesom ne jedem (više), kebab u i tamo, a pašteta bože moj. Barem nema (nadam se) tuđih slina. :)

Jelc 20.10.2011. 12:05

Citiraj:

Autor Hamm (Post 2004484)
Velim ti godine gledanja prodavačica zelja stvorilo je snažnu averziju prema istima u meni.

Burek se mesom ne jedem (više), kebab u i tamo, a pašteta bože moj. Barem nema (nadam se) tuđih slina. :)

Pa više slina buš pobral u običnoj pekari nego tam:)

Danas juha od jučer i bolognese sa onim metarskim špagaćima+kisela paprika punjena zeljem

Orahovac sam upravo maznul:D

Pupo 20.10.2011. 12:09

Citiraj:

Autor lutherus (Post 2004474)
Zato salatu kad prodaješ na placu većer prije potopiš u vodu a kad važeš i malo prst staviš na vagu da se nevidi :zubo

Misliš da se to u trgovini neradi? Malo malo vidim da tetkica u konzumu/billi uredno prska salatu i ostalo zelje.

lutherus 20.10.2011. 13:55

Citiraj:

Autor Pupo (Post 2004556)
Misliš da se to u trgovini neradi? Malo malo vidim da tetkica u konzumu/billi uredno prska salatu i ostalo zelje.

Da prskaju, al da ostane svježija. No kad sam na placu sa dedom prodaval povrće salata je uvijek bil kroz noć potpoljena vodom jer bi upila nešto vode pa da ujutro bude teže. Pa ako je lik koj kupuje malo arogantan stisneš dodatno prst na vagu da dođe još više.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:56.