![]() |
Da si prije napisal mogao sam ti dati ovo zadnje. Bio sam ti u kvartu, ali nisam imal vremena svratiti do tebe.
|
Nemreš se ti stari moj ni popet na II kat da te herc ne stepe:D
Mislim da bu opala ona krem juha od gljiva iz vrećice i malo zapečenog tosta:) |
kak radite taj zapeceni tost ? sa cime je to :D tost i sto :D
|
Jel bumo uskoro isli kaj papati?
|
Budemo.
Maloprije sam stavio musaku u rol i bit će taman gotova kad žena dođe s posla. |
e musaku nisam jeo sto godina to bi bas mogao sutra jesti
nego da zdernjava bi bila ok . i cekam neki zapeceni tost (po mogucnosti sa mesinom) recept :D |
Ja sam jučer jeo sarmu. Bila je ok jedino je zelje totalna bljuzga. :) Ne znam kak vi koji doma ne kiselite zelje uživate u sarmi? :stoopid: Uzeo je stari neko "varaždinsko" kiselo zelje.
Naše domače još nije gotovo pa do tada nema nove sarme. :) |
ja sam našao u lokalnom dućanu kiselo zelje "jelenko", veli gazda da već 10 godina uzima njega od prvih batcheva i do sad nisu zayebali... davim se ko prasac.
glavica mi traje 2 dana max. |
|
ma daj to provjeravat, pa skidat pjenu, pa selit na hladno + nemam ni kacu... odem, kupim jelenka za 5-10kn i udri.
edit: kad mi se jede imam ga u roku 3 minute na stolu, a ovo moraš mjeseca dana čekati?! oukeeeeeej :) |
Ono koje stara čopi na placu mi dodje kao domaće pa mi tak svejedno!
|
Ono s placa ne jedem. Proveo sam par godina radeći sa starom u dućanu (pod praznicima) na dolcu i nagledao sam se kako random prolaznici rukama diraju to zelje, stavljaju ga u usta zajedno s rukom pa im fino komadići istog padaju u kantu ili recimo fino tim slinavim rukama opet brljave po zelju. :) Fala ne bi. :)
@sisa..probaj jednom dobro domače zelje pa procijeni isplati li se malo potruditi oko istog. Isto vrijedi i za ajvar. Ok je ajvar od vitaminke ali nije ni do koljena domačem ajvaru (naravno kako kojem). :) ONi koji su probali ajvar kaj ga mi delamo doma znaju o čemu pričam. :) Kiseli krastavce kupovne ne gledam jer ako nema domačih kupovne ne jedem. Kisela spužva mi nije špica. :) |
Grah 2. dan
Za razliku od jucersanje kobase, danas je bio buncek kod staraca.. |
Citiraj:
Zelje mora biti tvrdo, ali ga na njivi prvo treba ofuriti mraz. |
Od sinoć sam počeo provodit radikalne mjere (kišem, kašljem, temperatura, curi njonja...)
Prvo sam u 02.00 krknul kruha i špeka+veliku zdjelu šalate od kiselog zelja:D Danas sam u dva navrata muški potegnul domaćeg orahovca, složil si juhicu od sitniša i pol koke i meso poŽderao sa kruhom i povećom količinom hrena a navečer opet bude šalata od kiselog zelja. Za sad sve isto osim kaj me prestalo peć u grlu i bronhijima nakon tretmana sa orahovcem-sve si mislim da sad nakon čaja ponovim "terapiju":p |
Citiraj:
P.S. Probaj se po noći kontrolirati i otići na WC, a ne pišati u potkošulji i gaćama s balkona. :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
nekome ispraksiranome nije, ali za prvi put vrlo vjerovatno ćeš usrat stvar, potrošit cijeli vikend i lupat glavom o zid, propit se, prebit ženu i dijete, droga, krađa, ulica, zatvor, silovanja u zatvoru, ubojstvo i tako dalje :D :D za kisele se slažem... kad ima svježeg kopra, a nažalost ga ima jako rijetko, onda zakiselim "jednodnevne" i to je delicija samo takva. |
Lakše mi je zaje jaja nego ajvar :P
|
yebiga kod nas se ne radi i ko zna na kaj bi to ličilo... tak da se ja držim vitaminke dok mi netko ne uleti sa domaćim.
thnx amdo ;) |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Ja sam isto bolesna ko pas :(...pa se kljukam mandarinama i čajem s medom i limunom...nemam opće teka, mogla bih neku juhicu (iz vrećice ofc jer sam u firmi :S)
vezano za domaću zimnicu...da, naravno da je bolja nego bilo što kupovno no ja jednostavno nemam niti vremena za pripremu a niti prostora za držanje. tako da uglavnom kupujem (zelje, krastavce, općenito kiselinu i sl...našla sam kupovno koje mi je dobro i niije mi ne znam kak bad to kaj nemam domaće :)) a najbolji kupovni ajvar mi je definitvno "dida boža"...jako je skup ali je najbolji :goood: |
Zrinka, ona babetina sa kratkom sijedom kosom na Trešnjevačkom ima dobro kiselo zelje-samo ne znam da li je već počela prodavat jer prošli tjedan kad sam bio na placu nije je bilo.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Zato salatu kad prodaješ na placu većer prije potopiš u vodu a kad važeš i malo prst staviš na vagu da se nevidi :zubo
|
Citiraj:
Žena radi sve u rukavicama, svaki komad ide u svoju vrećicu, rezano se posebno pakira...dobro je da te to brine a ne kaj dobiješ u svojoj pašteti, kebabu ili bureku sa mesom:D Žena ima dobru robu i čista je, prošeći se pa buš videl-nije ti daleko:) |
Velim ti godine gledanja prodavačica zelja stvorilo je snažnu averziju prema istima u meni.
Burek se mesom ne jedem (više), kebab u i tamo, a pašteta bože moj. Barem nema (nadam se) tuđih slina. :) |
Citiraj:
Pa više slina buš pobral u običnoj pekari nego tam:) Danas juha od jučer i bolognese sa onim metarskim špagaćima+kisela paprika punjena zeljem Orahovac sam upravo maznul:D |
Citiraj:
Misliš da se to u trgovini neradi? Malo malo vidim da tetkica u konzumu/billi uredno prska salatu i ostalo zelje. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:56. |