![]() |
Grah!
(sa puno drugih dodataka :D) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Jedem zelje u svim kombinacijama osim takvo sa paradajzom:D |
Nije mi vrag dal mira, kupil staru kokicu nesilicu i složil sam dobru juhicu za ručak. Kad se koka ohladila, ocubal sam svo meso i kožice, sve u mikser i složil uz dodatak začina, finu paštetu. Upravo namazal dvije šnite uz Staročeško pivo...
|
Bar znaš kaj ti je u pašteti:D
|
Citiraj:
Sutra : carsko sa krumpačem u pećnici, dinstano crveno zelje s kimlom, vinom i češnjakom. |
daj mi malo o tom dinstanom crvenom zelju ;)
matori gade prisiljeno zelje je jedna od blagodati življenja na ovoj planeti, tako da tišinu molim :D |
Citiraj:
Kvaka je u prekrasnoj boji a okus ( sweet & sour ) mozes balansirati kolicinom secera i vina. |
Danas klasika-pohanci, pire, kisela paprika filana zeljem...
PriŽderala mi se opako ajnpren juha, brijem da bi je sutra mogel napravit-samo da posušim današnji kruh narezan na kockice i da vidiš veselja:D |
Kod mene bolonjez. :D
|
Krem juha od tikvica, pečeno meso i krumpir, krpice sa zeljem.
Pošto je danas poseban dan, onda je tu naravno desert :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Sad prvo popržim na luku tikvice i mrkvu, onda sve skupa smiksam u blenderu, vratim natrag, dodam začina, vrhnja za kuhanje i češnjaka i to je to :) Prefino. Citiraj:
|
Citiraj:
Kad se posluži u tanjur staviti par komada očišćenih bučinih koščica. Nije loše i malo ih prepržiti tko voli jaču aromu. Na kraju odozgora lagano pokapati sa bučinim uljem. |
[QUOTE
Ovo bi valjda funkcioniralo i s bijelim? Bum probal danas popodne :D[/QUOTE] Ovisi o vrsti zelja, trebalo bi kupiti ono okruglo i tvrdo iz dućana. Crveno ispadne dobro upravo zato kaj je tvrdo. Moje zelje iz vrta je bijelo i mekano pa bi se jamačno raspalo. |
Citiraj:
|
@Panorama
Doma sam cijeli tjedan, ali žena veli da dojdeš čim prije dok još ima kolača. :D |
Jedan recept za ljubitelje zelja : Štrudla na način Kaj su jeli naši stari
Za 6 kora za štrudlu ( one deblje, tzv. za bućnicu ) Veliku glavicu običnog zelja narezati na sitno, posoliti, dobro promiješati i ostaviti sa strane. Dvije glavice luka prodinstati do smeđe boje i ubaciti 30 dag faširanoga, prodinstati 10 minuta. Prethodno nasoljeno zelje stisnuti rukama da se ocijedi suvišak tekućine, staviti u drugu posudu i nauljiti s 1 dl ulja. Rasporediti u pleh iz pećnice i peći na 150-170 C dok ne posmeđi ( svakako promiješati nekoliko puta ). Prebaciti tako ispečeno zelje u drugu posudu, dodati dinstano faširano, obilno pobiberiti ili začiniti čilijem, dosoliti po potrebi i promiješati. Gotovu masu zarolati u kore za štrudlu, nauljiti pleh a kore izvana i peći na 180 desetak minuta, tj. dok kore ne dobiju željenu zlatnu boju. Servirati uz pivo ! Dodatak sitno kosanog špeka u faširano ne smeta...:goood: |
Ipak sam se jučer odlučio na pureća prsa koja sam imao u friđu. Začinio ih nedavno nabavljenom cajun mješavinom začina, popržio, zalio vrhnjem za kuhanje i dodao češnjaka, a uz to pire krumpir i zelje na salatu.
Danas bi mogao bolonjez, makar mi se opet pizza mota po glavi :D |
Citiraj:
|
Danas dinstano kiselo zelje i krvavice:nuts:
|
|
dinstana repa, buncek a za juhu juha od hajdine kaše. ukratko današnji ručak.
|
@Panorama
Probal sam jučer one sušene ljute kanadske i uopće nisu ljute. Probala je i žena i isto nije bilo ljutine. Pojeli smo oko pola centimetra od vrha. Danas sam im izvadio koštice i samljeo u ručnom melinčeku za kavu u fini prah. Gurnuo prst u prah pa u usta da probam. Opekao sam si jezik i usnicu. Na usnici mi je stajao plik pola sata. :D Sad se bojim kak će biti ona Mađarica i Jolokia naga iduće godine. |
Danas me muž iznenadio ručkom...čevapi i pomfit, uz dodatak majoneze, senfa i kečapa :goood:
|
Ja danas ubio grah sa kobasom na Rudeskoj. Skup je 30kn ali kobasica je fina a u prilogu se dobiju ljuti feferoni, senf i slata od zelja i dve vrste kruha. Grah je srednja zalost ali ok. Sve u svemu nije lose. Ubio to oko 11 i do navecer sam miran..
Najjaci gableci su mi jos uvijek u Cehima, kod Odre. Turopoljska klet. Rupa ali grah(porcija je 2 i pol tanjura) ili buncek sa restanim i zeljem su im savrsenstvo.. |
Citiraj:
Mađarica nije tak ljuta, otprilike kao ona iz dućana. ps. baka je mrknula kolače a likeri su degustirani i drugarica kaže da je onaj svjetlosmeđi od jaja. ja ne mogu skužit. Sve u svemu jako fino. |
Kad mi se gospođa vrati sa "ajrobika" bude ti rekla od čega je i dala recept.
|
Citiraj:
|
Curi njonja, oči peku...sad bi mi sjela domaća juhica ko budali šamar:D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:11. |