PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

Roberto 15.08.2014. 19:17

calamari ripieni :D

Ovo je sve što je od ručka ostalo, a sad sam dokrajčio :D

Ladytron25 15.08.2014. 20:20

Roberto:P

Ja sam isto sve slistila...a desert je bio u Ivici i Marici...kolač Trnoružica :D

nino 15.08.2014. 20:55

Ja sam se dooobro naZderao. Za predjelo sam slistio Pljukance sa morskim plodovima, a kasnije vec spomenute kalamare in forno con patate.
Desert je bila vocna salata sa sladoledom. U extazi od dobre hrane, zaboravio sam fotkat.

Dosta za danas, sutra rostiljam. :D

syss 16.08.2014. 15:46

sinoćnje moderatorsko ubojstvo u presvetom grahu i bunceku :D

Pohrani.com

dok sam rezao sekundarne sirovine stavio kuvat buncek onak do pola recimo:

Pohrani.com

pa je išlo redom... domaća mast, luk tanko rezan na polumjesece, domaći špek, peperončino, crvena slatka paprika, chilli, kobase i to sve malo zdinstat da se primi, onda voda, 3 x voda od velikog smeđeg graha, 500g pasiranog paradajza i na kraju balade 3 velike mrkve skupa sa "oglobanom" koljenicom:

Pohrani.com

pošto mi nije stala zadnja piksa graha onda i do my magic :D buksa sastrane i opet domaća mast, špek, dinstano kiselo zelje i kada je povenulo onda ide buksa graha i nadotače se sa vodom ovog glavnog graha... ovo je mali slave grah sa zeljem :D

Pohrani.com

jelo se bogami u dva navrata :D

Hamm 16.08.2014. 19:16

:)

http://dobrahrana.jutarnji.hr/ljuti-...caju-na-vrata/

Amdejac 16.08.2014. 19:50

Citiraj:

Autor syss (Post 2645354)
sinoćnje moderatorsko ubojstvo u presvetom grahu i bunceku :D

Pohrani.com

dok sam rezao sekundarne sirovine stavio kuvat buncek onak do pola recimo:

Pohrani.com

pa je išlo redom... domaća mast, luk tanko rezan na polumjesece, domaći špek, peperončino, crvena slatka paprika, chilli, kobase i to sve malo zdinstat da se primi, onda voda, 3 x voda od velikog smeđeg graha, 500g pasiranog paradajza i na kraju balade 3 velike mrkve skupa sa "oglobanom" koljenicom:

Pohrani.com

pošto mi nije stala zadnja piksa graha onda i do my magic :D buksa sastrane i opet domaća mast, špek, dinstano kiselo zelje i kada je povenulo onda ide buksa graha i nadotače se sa vodom ovog glavnog graha... ovo je mali slave grah sa zeljem :D

Pohrani.com

jelo se bogami u dva navrata :D

To si namjerno napravio, znao si da nemogu biti na dva mjesta istovremeno.

Citiraj:

Autor Hamm (Post 2645505)

Pohrani.com

Prva berba očiščena i spremljena u škrinju. Kad sve poberem radit će se ljuti umak. :D

Roberto 16.08.2014. 23:02

Ja već berem neko vrijeme, s tim da bude špica negdje za cca dva tjedna, tad bu najviše zrelih po svojoj prilici.

Amdejac 16.08.2014. 23:36

Čekam još da dozore Panoramine Kanadske ljute, Domaće zelene i žute ljute feferone, Scotch bonnet Chocolade, Bhut Jolokia Chocolade, Trinidad Scorpion Butch.
Za usporedbu o ljutini evo koliko je ljut Tabasco. :D Melem za oči, toliko sam se navuko na ljuto da da tabasco mogu pit iz bočice. :D
http://www.chilliworld.com/SP6.asp?p_id=184

Roberto 17.08.2014. 08:59

Ja sam ove sezoneu sadnju i održavanje papričica uložio minimum truda, a pokazalo se da im ovakvo vlažno vrijeme i ljeto itekako paše.
Biljke su divljački izrasle i u visinu i širinu, prepune plodova.
Jedino što sporije zrele jer je manje sunca nego inače.

Tabasco... potrošim ga na dva sendviča, kaže žena da sam izgubio pojam o ljutini i da mi više ništa nije ljuto :D

listerstorm 17.08.2014. 09:52

Opet je neki novi na vrhu:

http://en.wikipedia.org/wiki/Carolina_Reaper

Amdejac 17.08.2014. 11:07

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 2645660)

http://www.ebay.com/itm/CAROLINA-REA...item233c798e0c

Već je naručena i putuje. :)

kasko 17.08.2014. 14:30

Danas narucil pizzu iz Berubambija.

Katastrofa, uzas i neukusno do kraja, da su ju zagorili jedino fali. Sastojci smece da vece nemre bit.

NE narucivat iz berubambija pizze.

Roberto 17.08.2014. 14:41

Puno je kontroverzi oko te ljutice rekorderke.

Pocevsi od toga da je upitna stabilnost te sorte ( sad vec valjda i je stabilna u odnosu na 2012. kad je postavljen rekord), pa to da neki uzgajivaci tvrde da je to zapravo 7 pot primo iz kojeg je odvojena jedna podsorta. Druga stvar je sto ne postoji stabdardiziranost i specificirani uvjeti koje bi najljuca papricica trebala zadovoljiti.

Guiness je priznao ovaj rekord iako je tesiranje provedeno na nekom malom sveucilistu u sjevernoj karolini, otkud je i uzgajivac (koji je oko cijele kontroverze zapravo najmanje kriv).

A chili uzgajivaci uglavnom cijene samo sud cili instituta:

http://www.chilepepperinstitute.org/?mobile=1
Oni su prije par godina imali opsezan razradjen test sa zanimljivim rezultatima. Bum probal iskopat link.

Bilo kako bilo, bacite se na uzgoj, rekorderka se da dobro unovcit :D

Ammy 18.08.2014. 20:38

Evo par slikica od vikenda :D

Meso:
Pohrani.com Pohrani.com Pohrani.com Pohrani.com

Šampinjoni, povrće iz vrta i nezaobilazne lepinje s roštilja
Pohrani.com Pohrani.com Pohrani.com

I za kraj torta i kolač od malina
Pohrani.com Pohrani.com Pohrani.com

Roberto 18.08.2014. 21:58

Uf, ove lepinjice prekrasno izgledaju, kao i sve ostalo :)
Jedino mi je piletina malo bledunjava :D

Nego kud uspijete potrpat i te silne torte kolače nakon mesa?
Šteta kvarit okus :D

Nego, ekipa jel si radi netko doma pečenice za roštilj i po kojem receptu?
Palo mi na pamet, kad već ionak delamo kobase, kulen i druge suhomesnate proizvode, zakaj ne bi odmah i pečenice napravil

Ammy 18.08.2014. 22:06

Thx.
Pileći ražnjići su bljedunjavi radi nečakinje od tri godine, dakle nisu bili u nikakvom posebnom pacu i nisu bili ljuti, a morali su ostat meki i sočni :D

Ne jede se kolač odmah nakon mesa, ipak je tu neka pauza. A meni osobno kad se onak baš jako najedem uvijek fali nešto slatko :D

IcyTexx 19.08.2014. 20:41

Jel zna tko do kad radi onaj Burger King na autocesti?

1v@n 20.08.2014. 00:03

Načuo sam da rade do 10.

Provjerio, na fb stranici piše do 10.
Prošao sam onuda u četvrtak na povratku s mora. Nikad više automobila nisam vidio parkiranih na jednom našem odmorištu u cijelom životu :D

IcyTexx 20.08.2014. 00:30

Ja sam prozujao i tek kad sam došo paralelno sa BK počeli su mi suputnici vikat da stanem. Prelet preko ograde, zelene površine i jarka sa 150km/h nije dolazio u obzir pa sam nastavio ravno na njihovo nezadovoljstvo. :D

1v@n 20.08.2014. 00:36

Ništa nisu propustili ako je ravan onima u ostatku Europe. Sumorno uređeni prostori i niš posebno klopa. Od tih razvikanih junk foodova, mcdonalds je još uvijek uvjerljivo najbolji.

IcyTexx 20.08.2014. 01:16

Meni je uvijek bio draži Burger King. I McD i BK imaju lošu hranu, ali BK ima bolju lošu hranu. Ipak ima neki okus grilla, umjetni valjda, masna peciva i meso je deblje i ukusnije + veći su sendviči.

McD ulaže novce u redizajn restorana diljem svijeta i većina ih lijepo izgleda, ali BK je bome rasulo što se toga tiče. :D Stvarno ima opasnih sumornih rupa.

Baš sam se fino iznenadio na tripu u Boston i NYC koliko dobrih burger mjesta ima - ne znam zašto bi tamo ikada kročio nogom u McD ili BK. Dobro, kod nas odem jednom mjesečno u McD. Od "fast foodova" najviše me je zadivio Fuddruckers. Nevjerojatno dobar burger sam tamo pojeo. A o pravim restoranima i njihovim burgerima da ne govorim. Dovoljno je reći da sam na aerodromu u totalno random restoranu pojeo bolji burger nego bilo koji kojeg sam probao u Hrvatskoj. Hijaooo a tek steakovi u npr. Del Frisco's-u...
To je bilo prije 3 mjeseca i još uvijek skidam višak kila sa kojim sam se vratio. :D

trouble 20.08.2014. 01:21

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 2647022)
Meni je uvijek bio draži Burger King. I McD i BK imaju lošu hranu, ali BK ima bolju lošu hranu. Ipak ima neki okus grilla, umjetni valjda, masna peciva i meso je deblje i ukusnije + veći su sendviči.

X

+X za FR :)

flare 20.08.2014. 06:51

Bučnica (koju sam radila nedavno)

Pohrani.com

A kad nemaš kaj za doručak onda spohaš kruh :)
Pohrani.com

U nedjelju smo radili mesnu štrucu s jajima i pečeni krumpir pa je toga ostalo i sad cijeli tjedan jedemo mesnu štrucu + neki novi prilog. Jučer - špinat na mlijeku :care:

syss 20.08.2014. 08:52

nema više štruce :D

@fastfoodnation... jeo sam bk u londonu i ono niš spešl, štoviše baš je dojam nutra ono rupe totalne, mcd ajde-de tu i tamo, ali definitivno najdraži fastfood unas mi je kfc.

cijene su oke, čiketina je super i bogteveseli.

Roberto 20.08.2014. 12:14

Citiraj:

Autor syss (Post 2647052)

@fastfoodnation... jeo sam bk u londonu i ono niš spešl, štoviše baš je dojam nutra ono rupe totalne, mcd ajde-de tu i tamo, ali definitivno najdraži fastfood unas mi je kfc.

Meni vidiš KFC uvjerljivo najgori, otrovao želudac kod njih :D
Sve to skupa je jadno i uglavnom izbjegavam fast foodove kad god mogu, pogotovo te velike razvikane lance. U BK sam još davno otišao iz znatiželje kad sam bio u Njemačkoj i nije me ničim impresionirao, kao ni MekDrek :D

I dalje najbolji kupovni hamburger ostaje mi onaj koji sam kao srednjoškolac pojeo u VŽ u nekom malom kiosku. Lik ga je pred menom radio, i garantirano je sve bilo domaće i bilo je prefino. Ne znam jel još uvijek radi, ali to je bilo zaista vrhunski :)

syss 20.08.2014. 12:16

ma daleko od toga da sam ja često tamo, ali nekad kad mi se ne da kuvat nikaj i imam krejvingz onda odem u mcd ili kfc.

MAGARAC 20.08.2014. 12:25

Meni McD ima bolju piletinu kad je ima, nego KFC. Bil sam i ja u Londonu i KFC je bolji nego tu ali se im restorani rusevine, jadno i otrcano i to u samom centru. BC bezveze, McD isti ko i tu.

Roberto 20.08.2014. 12:35

Citiraj:

Autor syss (Post 2647137)
ma daleko od toga da sam ja često tamo, ali nekad kad mi se ne da kuvat nikaj i imam krejvingz onda odem u mcd ili kfc.

Ma znam, napominjem čisto zbog toga što imam rodbine koja bi se mogla svaki dan hranit u MCD/KFC :D

Svi su mi tu negdje, čim je franšiza, to je teška industrija.

Daddy 20.08.2014. 13:55

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2646474)
Nego, ekipa jel si radi netko doma pečenice za roštilj i po kojem receptu?
Palo mi na pamet, kad već ionak delamo kobase, kulen i druge suhomesnate proizvode, zakaj ne bi odmah i pečenice napravil

Pa da li postoji recept, vjerojatno da ali zakaj je onda ta kobasa bolja za roštilje nego neka druga :D. Ono kaj ti mogu reći da sam u cijeloj povijesti od kada radimo kobase doma ove godine prvi puta stavio iste te češnjovke na roštilj.

Unti veselja :) :mljac:

1v@n 20.08.2014. 15:03

USA je raj za steakove i chilli, ali uvjerljivo najbolji burger sam jeo u Istanbulu.
Ako se netko nađe na Grand Bazaaru, ovo je u blizini.
http://www.virginiaangus.com.tr/index_en.html

listerstorm 20.08.2014. 18:08

Citiraj:

Autor Amdejac (Post 2645686)

I ja ću to ili Trinidad Butch.:D

trouble 21.08.2014. 02:47

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2647241)
USA je raj za steakove

Je...ako oces wet aged and bagged džon onda je. Bar po mom iskustvu iz Bostona i NY.

syss 21.08.2014. 09:10

kakav sam jučer napoj napravio majko isusova... dakle prisiljeno zelje meets grah & zelje :D

imao viška svježeg zelja koje je bilo pred kraj, našle sa kante graha i kanta kiselog zelja pa je recept ispao tak jasno ALL IN :D

bacio malo masti, špeka i kožica sa random dimljenih životinja (bikoz obožavam kožice u grahu) na dinstanje i kad se to malo dobilo bacio luk na tanke polumjesece, peperončin i sol... kad se to dobilo bacio svježe zelje i sol da malo ugine:

Pohrani.com

kad je malo uginulo, stavio 3 suha rebarca da ubacimo malo života u to bezdušno zelje :D

Pohrani.com

malo koncentrata paradajza, papra, čilija, crvene paprike, lovora, mrkvice, voda od dvije velike kante smeđeg graha i malo obične vode:

Pohrani.com

nutra još grah i malo prokuvat i eto random zelje sa grahom :D

Pohrani.com

salata paradajz i krastavac u pol litre jogurta, žlici naranđastog vrhnja, maslinovog i onog barique jabučnog:

Pohrani.com

dobar tek :D

panoramix 21.08.2014. 13:15

@ Syss : jako dobro, sjedi odličan !
Kad buš opet imal viška svježeg zelja zamotaj si koju lajnu štrudle od zelja. Unglaublich kak dobro secuje uz ladno pivo.
Ak trebaš recept, javi.

Danas sam zbiksal 4 šnicla vratine u vlastitom soku s obiljem luka i češnjaka, naravno u ekspres loncu. Uz to restani krumpač na luku i za uvod juha od junećih kostiju s žutom mrkvom i ljupčacem.

syss 21.08.2014. 13:45

ja ti nisam školovala za bilo kakva tijesta i kolače, ali slobodno napiši pošto imam jednu expertku za to :D

panoramix 21.08.2014. 14:12

Za 6 lajni ( kore za bučnicu, deblje) :

2,5-3 kg svježeg zelja, naribati na sitno, dobro osoliti, promješati i ostaviti pol vure da povene i pusti sok. Dobro ožmikati ( muški posel ) i prebaciti u drugu posudu. Zalijati s deci ulja, dobro promiješati i razastrti na veliki pleh. Peći u pećnici na 150-180 uz povremeno miješanje dok svo zelje ne dobije lijepu svijetlosmeđu boju i više ne hrska pod zubima.
Začiniti obilno biberom i s par režnjeva sitno kosanog češnjaka ( opcija su i sitno kosani čvarci ili prepržene kockice špeka bez otpuštene masnoće).
Nafilati kore, lagano nauljiti papir za pečenje, položiti, nauljiti malo odozgora i peći na laganoj vatrici dok se kore fino ne zarumene.
Pripremiti hladno pifce i udri !

U pravilu rešim dve lajne dok je topla a sasvim je ok je sutra podgrijana u mikrovalki.

Ova je štrudla em jeftina, em je fina.

flare 21.08.2014. 16:47

Ovo bum ja delala panoramix :). Thnx. (Sisa bu ožmikal zelje :D)

Ladytron25 21.08.2014. 18:07

Eh probala sam nesto novo..Klookana i aligatora.... Isla u Beč neki dan..i probala tam...

Meso je ok..aligator je ko piletina :)

panoramix 21.08.2014. 18:16

Citiraj:

Autor flare (Post 2647775)
Ovo bum ja delala panoramix :). Thnx. (Sisa bu ožmikal zelje :D)

Ajde, baš se veselim. Ja sam tu štrudlu dobil u miraz od drugarice i oduševljen sam, nije sve u novcima...:D
Šalu na stranu, do tada sam znal samo za klasiku (bučnica, od sira, višanja itd.) ali ovo mi je bilo otkriće.
Čekam fotke i recenziju.

syss 21.08.2014. 19:42

nećeš dugo čekat imam osjećaj za filing :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:53.