![]() |
|
Roberto:P
Ja sam isto sve slistila...a desert je bio u Ivici i Marici...kolač Trnoružica :D |
Ja sam se dooobro naZderao. Za predjelo sam slistio Pljukance sa morskim plodovima, a kasnije vec spomenute kalamare in forno con patate.
Desert je bila vocna salata sa sladoledom. U extazi od dobre hrane, zaboravio sam fotkat. Dosta za danas, sutra rostiljam. :D |
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Prva berba očiščena i spremljena u škrinju. Kad sve poberem radit će se ljuti umak. :D |
|
Čekam još da dozore Panoramine Kanadske ljute, Domaće zelene i žute ljute feferone, Scotch bonnet Chocolade, Bhut Jolokia Chocolade, Trinidad Scorpion Butch.
Za usporedbu o ljutini evo koliko je ljut Tabasco. :D Melem za oči, toliko sam se navuko na ljuto da da tabasco mogu pit iz bočice. :D http://www.chilliworld.com/SP6.asp?p_id=184 |
Ja sam ove sezoneu sadnju i održavanje papričica uložio minimum truda, a pokazalo se da im ovakvo vlažno vrijeme i ljeto itekako paše.
Biljke su divljački izrasle i u visinu i širinu, prepune plodova. Jedino što sporije zrele jer je manje sunca nego inače. Tabasco... potrošim ga na dva sendviča, kaže žena da sam izgubio pojam o ljutini i da mi više ništa nije ljuto :D |
|
Citiraj:
Već je naručena i putuje. :) |
Danas narucil pizzu iz Berubambija.
Katastrofa, uzas i neukusno do kraja, da su ju zagorili jedino fali. Sastojci smece da vece nemre bit. NE narucivat iz berubambija pizze. |
Puno je kontroverzi oko te ljutice rekorderke.
Pocevsi od toga da je upitna stabilnost te sorte ( sad vec valjda i je stabilna u odnosu na 2012. kad je postavljen rekord), pa to da neki uzgajivaci tvrde da je to zapravo 7 pot primo iz kojeg je odvojena jedna podsorta. Druga stvar je sto ne postoji stabdardiziranost i specificirani uvjeti koje bi najljuca papricica trebala zadovoljiti. Guiness je priznao ovaj rekord iako je tesiranje provedeno na nekom malom sveucilistu u sjevernoj karolini, otkud je i uzgajivac (koji je oko cijele kontroverze zapravo najmanje kriv). A chili uzgajivaci uglavnom cijene samo sud cili instituta: http://www.chilepepperinstitute.org/?mobile=1 Oni su prije par godina imali opsezan razradjen test sa zanimljivim rezultatima. Bum probal iskopat link. Bilo kako bilo, bacite se na uzgoj, rekorderka se da dobro unovcit :D |
|
Uf, ove lepinjice prekrasno izgledaju, kao i sve ostalo :)
Jedino mi je piletina malo bledunjava :D Nego kud uspijete potrpat i te silne torte kolače nakon mesa? Šteta kvarit okus :D Nego, ekipa jel si radi netko doma pečenice za roštilj i po kojem receptu? Palo mi na pamet, kad već ionak delamo kobase, kulen i druge suhomesnate proizvode, zakaj ne bi odmah i pečenice napravil |
Thx.
Pileći ražnjići su bljedunjavi radi nečakinje od tri godine, dakle nisu bili u nikakvom posebnom pacu i nisu bili ljuti, a morali su ostat meki i sočni :D Ne jede se kolač odmah nakon mesa, ipak je tu neka pauza. A meni osobno kad se onak baš jako najedem uvijek fali nešto slatko :D |
Jel zna tko do kad radi onaj Burger King na autocesti?
|
Načuo sam da rade do 10.
Provjerio, na fb stranici piše do 10. Prošao sam onuda u četvrtak na povratku s mora. Nikad više automobila nisam vidio parkiranih na jednom našem odmorištu u cijelom životu :D |
Ja sam prozujao i tek kad sam došo paralelno sa BK počeli su mi suputnici vikat da stanem. Prelet preko ograde, zelene površine i jarka sa 150km/h nije dolazio u obzir pa sam nastavio ravno na njihovo nezadovoljstvo. :D
|
Ništa nisu propustili ako je ravan onima u ostatku Europe. Sumorno uređeni prostori i niš posebno klopa. Od tih razvikanih junk foodova, mcdonalds je još uvijek uvjerljivo najbolji.
|
Meni je uvijek bio draži Burger King. I McD i BK imaju lošu hranu, ali BK ima bolju lošu hranu. Ipak ima neki okus grilla, umjetni valjda, masna peciva i meso je deblje i ukusnije + veći su sendviči.
McD ulaže novce u redizajn restorana diljem svijeta i većina ih lijepo izgleda, ali BK je bome rasulo što se toga tiče. :D Stvarno ima opasnih sumornih rupa. Baš sam se fino iznenadio na tripu u Boston i NYC koliko dobrih burger mjesta ima - ne znam zašto bi tamo ikada kročio nogom u McD ili BK. Dobro, kod nas odem jednom mjesečno u McD. Od "fast foodova" najviše me je zadivio Fuddruckers. Nevjerojatno dobar burger sam tamo pojeo. A o pravim restoranima i njihovim burgerima da ne govorim. Dovoljno je reći da sam na aerodromu u totalno random restoranu pojeo bolji burger nego bilo koji kojeg sam probao u Hrvatskoj. Hijaooo a tek steakovi u npr. Del Frisco's-u... To je bilo prije 3 mjeseca i još uvijek skidam višak kila sa kojim sam se vratio. :D |
Citiraj:
X +X za FR :) |
|
nema više štruce :D
@fastfoodnation... jeo sam bk u londonu i ono niš spešl, štoviše baš je dojam nutra ono rupe totalne, mcd ajde-de tu i tamo, ali definitivno najdraži fastfood unas mi je kfc. cijene su oke, čiketina je super i bogteveseli. |
Citiraj:
Sve to skupa je jadno i uglavnom izbjegavam fast foodove kad god mogu, pogotovo te velike razvikane lance. U BK sam još davno otišao iz znatiželje kad sam bio u Njemačkoj i nije me ničim impresionirao, kao ni MekDrek :D I dalje najbolji kupovni hamburger ostaje mi onaj koji sam kao srednjoškolac pojeo u VŽ u nekom malom kiosku. Lik ga je pred menom radio, i garantirano je sve bilo domaće i bilo je prefino. Ne znam jel još uvijek radi, ali to je bilo zaista vrhunski :) |
ma daleko od toga da sam ja često tamo, ali nekad kad mi se ne da kuvat nikaj i imam krejvingz onda odem u mcd ili kfc.
|
Meni McD ima bolju piletinu kad je ima, nego KFC. Bil sam i ja u Londonu i KFC je bolji nego tu ali se im restorani rusevine, jadno i otrcano i to u samom centru. BC bezveze, McD isti ko i tu.
|
Citiraj:
Svi su mi tu negdje, čim je franšiza, to je teška industrija. |
Citiraj:
Unti veselja :) :mljac: |
USA je raj za steakove i chilli, ali uvjerljivo najbolji burger sam jeo u Istanbulu.
Ako se netko nađe na Grand Bazaaru, ovo je u blizini. http://www.virginiaangus.com.tr/index_en.html |
Citiraj:
I ja ću to ili Trinidad Butch.:D |
Citiraj:
|
kakav sam jučer napoj napravio majko isusova... dakle prisiljeno zelje meets grah & zelje :D
imao viška svježeg zelja koje je bilo pred kraj, našle sa kante graha i kanta kiselog zelja pa je recept ispao tak jasno ALL IN :D bacio malo masti, špeka i kožica sa random dimljenih životinja (bikoz obožavam kožice u grahu) na dinstanje i kad se to malo dobilo bacio luk na tanke polumjesece, peperončin i sol... kad se to dobilo bacio svježe zelje i sol da malo ugine: ![]() kad je malo uginulo, stavio 3 suha rebarca da ubacimo malo života u to bezdušno zelje :D ![]() malo koncentrata paradajza, papra, čilija, crvene paprike, lovora, mrkvice, voda od dvije velike kante smeđeg graha i malo obične vode: ![]() nutra još grah i malo prokuvat i eto random zelje sa grahom :D ![]() salata paradajz i krastavac u pol litre jogurta, žlici naranđastog vrhnja, maslinovog i onog barique jabučnog: ![]() dobar tek :D |
@ Syss : jako dobro, sjedi odličan !
Kad buš opet imal viška svježeg zelja zamotaj si koju lajnu štrudle od zelja. Unglaublich kak dobro secuje uz ladno pivo. Ak trebaš recept, javi. Danas sam zbiksal 4 šnicla vratine u vlastitom soku s obiljem luka i češnjaka, naravno u ekspres loncu. Uz to restani krumpač na luku i za uvod juha od junećih kostiju s žutom mrkvom i ljupčacem. |
ja ti nisam školovala za bilo kakva tijesta i kolače, ali slobodno napiši pošto imam jednu expertku za to :D
|
Za 6 lajni ( kore za bučnicu, deblje) :
2,5-3 kg svježeg zelja, naribati na sitno, dobro osoliti, promješati i ostaviti pol vure da povene i pusti sok. Dobro ožmikati ( muški posel ) i prebaciti u drugu posudu. Zalijati s deci ulja, dobro promiješati i razastrti na veliki pleh. Peći u pećnici na 150-180 uz povremeno miješanje dok svo zelje ne dobije lijepu svijetlosmeđu boju i više ne hrska pod zubima. Začiniti obilno biberom i s par režnjeva sitno kosanog češnjaka ( opcija su i sitno kosani čvarci ili prepržene kockice špeka bez otpuštene masnoće). Nafilati kore, lagano nauljiti papir za pečenje, položiti, nauljiti malo odozgora i peći na laganoj vatrici dok se kore fino ne zarumene. Pripremiti hladno pifce i udri ! U pravilu rešim dve lajne dok je topla a sasvim je ok je sutra podgrijana u mikrovalki. Ova je štrudla em jeftina, em je fina. |
Ovo bum ja delala panoramix :). Thnx. (Sisa bu ožmikal zelje :D)
|
Eh probala sam nesto novo..Klookana i aligatora.... Isla u Beč neki dan..i probala tam...
Meso je ok..aligator je ko piletina :) |
Citiraj:
Šalu na stranu, do tada sam znal samo za klasiku (bučnica, od sira, višanja itd.) ali ovo mi je bilo otkriće. Čekam fotke i recenziju. |
nećeš dugo čekat imam osjećaj za filing :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:53. |