PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

listerstorm 03.08.2014. 19:04

Citiraj:

Autor Amdejac (Post 2640002)
Napravila je cjelu kolekciju. Od Jagoda, Lubenica, Breskve, žute šljive, plave šljive vulgaris, plave šljive s rumom, plave šljive s čokoladom. A lani je još bio pekmez s jabukama s cimetom, dunja i grožđe. :D

ajme svaka čast....ja bih bio u klubu 100+ odavno :D

nekidan sam kašikom maknio pola teglice...bolje od nutele :D

Amdejac 03.08.2014. 19:15

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 2640026)
ajme svaka čast....ja bih bio u klubu 100+ odavno :D

nekidan sam kašikom maknio pola teglice...bolje od nutele :D

Ja jesam. :)
http://forum.pcekspert.com/showthrea...t=59387&page=9

Hamm 03.08.2014. 19:20

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2640011)
Hamm, kakav je to zapečeni grah? kaj je sve nutra i kak si ga zapeko?

Stara je radila. :p Ja sam samo jeo. :D

Ladytron25 03.08.2014. 20:24

Ja sam danas sebi neki gulaš radila...tj miks svega :D

Svinjetina na kockice, unutra krumpir, mrkva, noklice i grašak :D

Skuhala si za dva dana..al evo..nema više :/ :D

esc 03.08.2014. 20:33

Citiraj:

Autor Ladytron25 (Post 2640086)
Ja sam danas sebi neki gulaš radila...tj miks svega :D

Svinjetina na kockice, unutra krumpir, mrkva, noklice i grašak :D

Skuhala si za dva dana..al evo..nema više :/ :D

još najbolji gulaš i meni:D,ili pire krumpir( ili makaroni) i gulaš,samo kaj onda gulaš mora bit gušći:nuts:

Halos 04.08.2014. 15:23

Pohrani.com

Pizzerija Glorija u Zaboku. Najs. Ajde Zagorci, skocite tam i pojedite jednu Zagorsku, odlična je :D.

Pizza na jednom, cuga na drugom stolu...al ajde :)
(skidao sma kozicu sugavu, zadnji put mi se podrigivalo svinjski na to..)

De5tr0yer 05.08.2014. 09:22

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2640011)
Hamm, kakav je to zapečeni grah? kaj je sve nutra i kak si ga zapeko?

Kad si svojeg radim onda vako nekako to ide:

U tavu luk na malo ulja, dok se ne pozlati, baciš grah na to (ak je iz konzerve s ono malo vode može isto), pustiš malo da se napari i baciš umaka od rajčice na to, u mom slučaju najčešće onaj tetrapak. Začini po želji, volim ljuto i origano pa osim njega stavim curry i/ili chilli.

Nakon toga samo treba "zapeć" tj. pustit da ispari višak vode i da se lagano počne hvatat po tavi.

Jako lagano, a fino samo po sebi. U pravilu serviraj s nekim finim kobasicama ili dobrom mesinom jer je za mene zapečeni grah prilog :D

--

Jučer: špageti s umakom od puretine dimstane na luku sa smeđim šampinjonima, vrhnjem za kuhanje i kukuruzom.

listerstorm 05.08.2014. 10:35

Za doručak čvaraka, kobasice, slanine i pravi paradajz a ne one grapolo i slične imitacije bez mirisa i okusa.

Roberto 05.08.2014. 14:03

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 2640667)
Kad si svojeg radim onda vako nekako to ide:

U tavu luk na malo ulja, dok se ne pozlati, baciš grah na to (ak je iz konzerve s ono malo vode može isto), pustiš malo da se napari i baciš umaka od rajčice na to, u mom slučaju najčešće onaj tetrapak. Začini po želji, volim ljuto i origano pa osim njega stavim curry i/ili chilli.

Nakon toga samo treba "zapeć" tj. pustit da ispari višak vode i da se lagano počne hvatat po tavi.

Tak i ja radim, otprilike :D

Citiraj:

Jako lagano, a fino samo po sebi. U pravilu serviraj s nekim finim kobasicama ili dobrom mesinom jer je za mene zapečeni grah prilog :D
Eh, ja ga znam često i kao glavno jelo jest, samo u tom slučaju nakon luka hitim nutra i popržim špek i kobasice, pa onda sitno sjeckanu chilli papričicu, paradajz sosa, ajvara i malo senfa, pa onda već kuhani grah, začinim po želji i reduciram saft na vatri.

Ova gore varijanta mi djeluje zapečena u rewrni na malo drugačiji način. Vidjeh već sličnih recepata na coolinarki, ima s gljivama i raznim varijantama, samo nikak da isprobam.

Danas poždero špagete bolonjez :)

mamutarka 05.08.2014. 15:05

3 privitaka
Privitak 13651 Privitak 13652 Privitak 13653

Fina princes krafna :D

panoramix 05.08.2014. 17:34

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2640758)
Tak i ja radim, otprilike :D

Eh, ja ga znam često i kao glavno jelo jest, samo u tom slučaju nakon luka hitim nutra i popržim špek i kobasice, pa onda sitno sjeckanu chilli papričicu, paradajz sosa, ajvara i malo senfa, pa onda već kuhani grah, začinim po želji i reduciram saft na vatri.

Ova gore varijanta mi djeluje zapečena u rewrni na malo drugačiji način. Vidjeh već sličnih recepata na coolinarki, ima s gljivama i raznim varijantama, samo nikak da isprobam.

Danas poždero špagete bolonjez :)

Pravi zapečeni grah tj. gravče na tavče kako ga je nekad spravljao gazda Stevo iz legendarnog restača u Buzinu, treba također začiniti s malo sušene metvice i kadulje.
Obavezno ide u pećnicu u vatrostalnoj posudi da se na površini zapeče i napravi korica ( od tuda i naziv jela ).

@ Roberto : purrira papričica čiju si mi flancu dao lijepo napreduje u laganoj polusjeni vrta s obiljem vode. E, ta bi dobro sjela u navedeni grah !

m4dm4n 05.08.2014. 18:27

1 privitaka
Pržena tunjevina u maslinovom ulju, krumpir prvo skuhan pa onda spržen, i kuhana bljitva. :D

flare 05.08.2014. 19:23

Nije me bilo par dana pa evo redom: u subotu - game night koji podrazumijeva klopu :zdero2: a kako je u Lidlu bio španjolski tjedan nakupovala sam pršuta, chorizo kobasice, kozjeg sira i maslina…sve je prefino, pogotovo taj kozji sir koji nije skroz suh a nije ni mekan. I fino je slan a nije preslan. Ma prefino :) (ovo narančasto u sredini je dinja :D koja super paše s pršutom i tim slanim sirom)

Pohrani.com

Onda smo u nedjelju, malo za promjenu, orade i grah salatu s bučinim uljem (naravno) :)

Pohrani.com

A danas lungić + pečeni krumpiri, luk, mrkva i tikvice. Sve podlijevano temeljcem od povrća. Uz to ostatak one grah salate i još rikola i paradajz na salatu. :goood:

Pohrani.com

Brko 06.08.2014. 12:26

Dinja... Bljujem ako je nanjušim na 10 metara narezanu. :D nemrem opisat kako mi se to voće gadi. Kao i kod povrća svježi krastavac :D
Sve može, al to dvoje... Radije sarin šnjofam :D

syss 06.08.2014. 12:32

danas sve neke pobjede imaš :D

Daddy 06.08.2014. 12:39

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 2640674)

Ma to, to se traži stvarno mi je zlo od ovih kupovnih "domaći" paradajza. Pa to je doma vidlo samo kod mene kada ga donesem doma :D :D. Eto ga i kod mene je počeo sramežljivo zrijeti :)

Jedino kaj ga je napalo neko sranje, suše se listovi i počeo je crne točke dobivati :(

syss 06.08.2014. 12:41

jedi ga u mraku pa nećeš vidjet crne točke.

:D :D :D

Daddy 06.08.2014. 12:42

Jesti ćeš ga i ti u mraku ili nastavi sa "domaćim" ;) :D

listerstorm 06.08.2014. 19:59

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2641127)

Znači...može ovo i ovo :D

syss 06.08.2014. 20:04

hijaooooooo viđe švargle kakva je prava šampijonska :D

listerstorm 06.08.2014. 20:13

Citiraj:

Autor syss (Post 2641305)
hijaooooooo viđe švargle kakva je prava šampijonska :D

Kulinovom sekom bi ju platio. :D

syss 06.08.2014. 20:15

ito si dobro sročio brate :D

nino 06.08.2014. 20:21

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2641127)
Dinja... Bljujem ako je nanjušim na 10 metara narezanu. :D nemrem opisat kako mi se to voće gadi. Kao i kod povrća svježi krastavac :D

Eto, vidio ovaj post, otisao do friga i narezao si cijelu jednu melonu. Za prilog, istarski pršut. :p

To mi je sad u ljetnim danima top zderacina + sad kad krene grozdje + parmiggiano...mmmmm :zdero:

btw, netko je spomenuo da su melona i lubenica povrce. :D Meni svejedno.

syss 06.08.2014. 20:30

vidiš grožđe i parmiđano nisam probao... meni je isto pršut i lubenica mrak totalni.

listerstorm 06.08.2014. 20:47

Meni je ribanac snack uz čašu merlota ajme kombinacija.

Ove voćne nisam probao...:D

syss 06.08.2014. 20:50

ja si znam nekad (čitaj na plaći) složiti pladanj - ribanac snack, kockice pršuta, kruha na kockice (tostiran kad mi se da) i masline pa pred neki dobar film.

umjesto 10-20kn na čips potrošiš 200kn na ovaj pladanj i livin' large :D

inače običan ribanac ono ribano govno, da prostiš na izrazu, ja bi zakonom zabranio da se prodaje koliko je to odvratno. mislim sva već pre-ribana takva zdanja su čista nula naspram svježe ribanog sira, ali ovo je posebna kategorija za UBIT :D

listerstorm 06.08.2014. 21:02

đe ćeš ljepši način za ubit kunu od takovoga pladnja, a kako je danas sjela plaća...:D

onaj naribani ne kupujem, uzmem ciglu i na trenicu :)

rodney 06.08.2014. 21:03

Citiraj:

Autor Daddy (Post 2641137)
Jedino kaj ga je napalo neko sranje, suše se listovi i počeo je crne točke dobivati :(

Suosjećam, i ja sam se nakopao za puževe i ovo sranje. :fuming:

Roberto 06.08.2014. 21:05

Citiraj:

Autor syss (Post 2641316)
vidiš grožđe i parmiđano nisam probao... meni je isto pršut i lubenica mrak totalni.

Uf, oboje su brutaln odobre kombinacije, idealna ljetna klopa :)

Citiraj:

Autor syss (Post 2641322)
ja si znam nekad (čitaj na plaći) složiti pladanj - ribanac snack, kockice pršuta, kruha na kockice (tostiran kad mi se da) i masline pa pred neki dobar film.

Ja napravim ovo - narežem sezonskog vioća za salatu: paradajz, luk, paprika, krastavac 8može i kiseli, uz to narežem ukiseljenih maslina.

Popržim na maslacu špeka (može i pršut), pa poprržim i kruh ili tost narezan na kockice i ubacim to dvoje u ono gore povrće. Malo aceta i bučinog ulja i ubiejm se, fino a lagano :)

Citiraj:

Autor panoramix (Post 2640843)
P
@ Roberto : purrira papričica čiju si mi flancu dao lijepo napreduje u laganoj polusjeni vrta s obiljem vode. E, ta bi dobro sjela u navedeni grah !

Izvrsno. Purrira meni jedna od najdražih vrsta čilija, dobra kaj god da radiš s njom. Meni osobno od nje je najbolja mljevena ljuta paprika za začinit kobasice/kulen.

Citiraj:

Autor Daddy (Post 2641137)

Plamenjača i slična sranja i kod mojih u Zagorju pokosila paradajz. Na cca 200 stabljika propalo skoro 70 posto. I svima u okolici ista stvar. Kvarno vrijeme, nema puno pomoći.

Danas grah s kobasicama :)

Inače, od ribanih parmezana, jedini koji kolko tolko valja je onaj plavi iz lidla, čak je prilično dobar.

syss 06.08.2014. 21:06

eto sada imaš ideju :D

kada hoćeš extra potrošiti, a pošto si već suludo ulupao pare onda je to tak jasno, zemeš kantu onih kraljevskih maslina ono đubre ogromno i to srčeš skupa sa ostatkom ekipe sa pladnja - milina ;)

ja mislim da je moj životni side mission uništiti svaki ribani ribanac na planeti i pobrinuti se da se isti više ne nađe na ohlađenim policama dućana... nemrem ti opisati koliki gnjev izaziva ta vrećica "sira" u meni :D

edit: dobar je i onaj ribani iz spara, plavi ili crveni... ali svejedno bolje uzet trokut i ribat solo ;)

edit2: sad vidjeh ovaj tvoj recept za skupi snack - WILL DO!!! :D

edit3: maslac, špek, bučino i ačeto pa lagano? level zaluđenosti - žderonje na pce :D

Brko 06.08.2014. 21:32

Citiraj:

Autor nino (Post 2641311)
Eto, vidio ovaj post, otisao do friga i narezao si cijelu jednu melonu. Za prilog, istarski pršut. :p

To mi je sad u ljetnim danima top zderacina + sad kad krene grozdje + parmiggiano...mmmmm :zdero:

btw, netko je spomenuo da su melona i lubenica povrce. :D Meni svejedno.

Dinje volim samo gledat i to ako su dve u paru :D

syss 06.08.2014. 21:34

evo pa uživaj ;)

:D

MAGARAC 06.08.2014. 21:37

Riza na mlijeku sa cokoladom, mljac. Dukat poizvodi. Nije ni visnja losa. 4.5 kn i dosta kalaorija.

syss 06.08.2014. 21:38

ama budi ozbiljan brate to je fakin puding sa nekim zrnima nutra... napravi doma rižu na mlijeku, zabij malo cimeta i/ili čokolade nutra i ko preživi će pričat :D

MAGARAC 06.08.2014. 21:43

Neda mi se a ovo je OK. Probaj ak vec nisi, cokolada je odlicna i ima je a riza ko riza..

Dorucak, gablec u 9 i 30. Sve se cijedi iz restanog, vratina malo hrskava. Slata sa zelejem i paradajzom se ne vidi na zalost..

http://www.pohrani.com/f/1G/AT/3qLSZ...0804101903.jpg

Preko puta policije u Petrinjskoj, dobar grah sa kobasicom, 25kn. Preporuka. Grah imaju svaki dan.

Ammy 06.08.2014. 21:46

Ko reko da nema domaćeg paradajza :D
Pohrani.com

Ovaj je greškom odrezan - Black cherry
Pohrani.com

Ne kuham ništa :fiju: radila sam sladoled
Pohrani.com

syss 06.08.2014. 21:46

@magarac... pa probao sam i zato konstatiram to gore ;)

napraviš kantu toga za par kuna pa si uzimaš na posao ili kaj već malo po malo, a usporedba je ono van pameti koliko je to finije kada solo složiš.

MAGARAC 06.08.2014. 21:53

Ne kuham skoro nist. Koristim prednost jeftinih i finih gableca na poslu a nakon mi se neda ni iz krveta dic kad jednom zalegnem a zalegnem odmah. Vikednom se uvaljujem na neku zadravu klopu, ribe i slicno i to je to na zalost. Dok se doteglim do ZG izgubim volju za kuhanjem. Bum uskoro na more pa cu tam bi glavni kuhar ko i obicno..

syss 06.08.2014. 21:54

sine... omašio si thread :D :D :D

Roberto 06.08.2014. 21:55

Citiraj:

Autor syss (Post 2641331)
edit2: sad vidjeh ovaj tvoj recept za skupi snack - WILL DO!!! :D

edit3: maslac, špek, bučino i ačeto pa lagano? level zaluđenosti - žderonje na pce :D

Inače sam to iskopirao i doradio iz Nokturna, oni imaju sličnu salatu pod nazivom Miro. Ak ćeš radit, bitno je da croutons (popečene kockice kruha ili tosta) ubaciš na samom kraju, začiniš s ačetom i uljem sve skupa i odmah ždereš. U protivnom se kruh rastopi i zgnjeca pa nije baš fin.

Jebiga, čim je tu sirovo povrće to je salata, čim je salata - lagano je :D :D :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:15.