PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Slusalice (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=45948)

FerrZG 23.05.2022. 13:02

Pa velika je razlika medu ta dva navedena modela.
Sennheiser HD560 S su over-ear open back, dok su Beats on-ear closed back.

Najnoviji i jako hvaljen Senn model u odnosu na prahistorijski Beats model.. ako ces ih koristiti samo po doma ili za radnim stolom HD 560 S je no brainer tu, IMO. :fiju:

vlatko27 23.05.2022. 13:32

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 3601953)
Ovako, tražim naglavne žične slušalice do 1000-1200 kn. Više love ne bih davao jer trenutno imam AKG Y50 koje su mi super, ali nažalost puknuo je rotacijski mehanizam, pa tražim zamjenu.

Gledam SENNHEISER HD 560S i BEATS EP ON-EAR. Cijenovno je dosta velika razlika, pa me zanima ima li netko iskustva? Pretpostavljam da u tom cjenovnom rangu neću "osjetiti" razliku od 300-400 kn?

Ja bi ti za tu lovu preporučio Beyerdynamic, uz mailbox.de ispadne taman u tvom budžetu. DT 770 ako hoćeš zatvorene, 990 ako hoćeš otvorene, 880 je nešto između otvorenih i zatvorenih. Gledaj 32 Ohm verziju ako nemaš dobro pojačalo na koje ih spajaš, tj. ako koristiš ih uz mobitel npr.

Ove tvoje AKG su zatvorene, tako da ovo bi ti bilo full;
https://europe.beyerdynamic.com/dt-770-pro.html

130 eura + mailbox

Ja osobno volim otvorene i svima bi preporučio otvorene(990) ako ih koriste u kućanstvu. Ja imam DT 990 i najbolje i najudobije sluške ikad.

Beats žali bože novaca, Sennheiser HD560S su odlične sluške pa ti vidi. Meni su ove Beyerdynamic vrh, pogotovo još što imaju i cool retro dizajn.

Mommistake 23.05.2022. 13:51

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 3601953)
Ovako, tražim naglavne žične slušalice do 1000-1200 kn. Više love ne bih davao jer trenutno imam AKG Y50 koje su mi super, ali nažalost puknuo je rotacijski mehanizam, pa tražim zamjenu.

Gledam SENNHEISER HD 560S i BEATS EP ON-EAR. Cijenovno je dosta velika razlika, pa me zanima ima li netko iskustva? Pretpostavljam da u tom cjenovnom rangu neću "osjetiti" razliku od 300-400 kn?

Bježi od Beats-a, nakupovao sam ih se u životu, požalio gotovo s svakima.

Stvarno pazim na te stvari, uvijek u kutiji, kabel uvijek namotan onako školski, imam doma troje ili četvero, ni jedne nemam da rade 100% kao prvog dana.

Tak da, kad istekne garancija, krepat će 100%. :D

A i zvuk je osrednji. Bass prejak, kvaliteta ispod razine.

Tako da, moja preporuka, preskoči.

sinisa1989 23.05.2022. 18:43

Naručio HD560s. Javim dojmove kad stignu :)

Hvala svima :)

Halos 23.05.2022. 22:24

Jeli netko koristio Senn HD25?Može stariji ili novi model, pa da podijeli iskustva ili paralelu sa drugim sluškama

thx

darkijas 24.05.2022. 16:35

Može za mene preporuka naglavene. Pošto vidim da je nikakav izbor unutarnjih slušalica koje nemaju onaj famozni implantat okrećem se naglavnima. Dakle ne trebaju bežične i da izoliraju uho od vanjske buke jer sa sluškama ne planiram na bic ili slično pa paradirat po gradu. Čisto da spojim na laptop ili mob i u tišini slušam. Vjerujem da one navlake od umjetne kože brzo ispucaju pa onda možda bolje krpa. Dakle imam vec creative fatality i forma slušalica mi je sasvim dobra i zvuk je sasvim zadovoljavajući. Dakle neš u tom rangu ili malo bolje, do 500kn max

Mommistake 24.05.2022. 17:11

Citiraj:

Autor darkijas (Post 3602291)
Može za mene preporuka naglavene. Pošto vidim da je nikakav izbor unutarnjih slušalica koje nemaju onaj famozni implantat okrećem se naglavnima. Dakle ne trebaju bežične i da izoliraju uho od vanjske buke jer sa sluškama ne planiram na bic ili slično pa paradirat po gradu. Čisto da spojim na laptop ili mob i u tišini slušam. Vjerujem da one navlake od umjetne kože brzo ispucaju pa onda možda bolje krpa. Dakle imam vec creative fatality i forma slušalica mi je sasvim dobra i zvuk je sasvim zadovoljavajući. Dakle neš u tom rangu ili malo bolje, do 500kn max

Sennheiser HD559.

darkijas 24.05.2022. 22:31

da, to bi bilo to odprilike, mada malo probija budžet. Ima li još kaj slično da valja, creative aurvana live v2 ili logitech nekakav. Dakako može malo i jeftinije

syss 25.05.2022. 01:03

Ne znam da li se spominjalo da sada, ja sam uzeo - https://www.tronsmart.com/products/t...elling-headset

Ne okrenuh se nazad za te pare i fičre + još uvijek sam na prvom punjenju od kad sam ih uzeo prije koji mjesec :D (naravno koristim ih malo, ali da - stvarno sviraju 100h).

ANC totalno prihvatljiv, razgovori bez problema, geste po slušalici rade... meni dosta za to sitno kad mi trebaju.

FerrZG 27.05.2022. 01:59

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3600209)
yep, sretan sam da ostajem na XM4

a i mikrofon je onak isti, 0 impruvmenta

Mikrofon je actually godlike u odbijanju pozadinske buke prilikom poziva :D

Mommistake 27.05.2022. 08:20

Citiraj:

Autor darkijas (Post 3602362)
da, to bi bilo to odprilike, mada malo probija budžet. Ima li još kaj slično da valja, creative aurvana live v2 ili logitech nekakav. Dakako može malo i jeftinije

https://www.muziker.hr/audio-technic...BoCj1EQAvD_BwE

darkijas 28.05.2022. 09:56

Vjerovatno ću kupit Sennheiser. Koliko su u prosjeku bežične slušalice skuplje od ekvivalentnih žičanih, ili je vrijeme žičanih odbrojano pa se takve paralele ne mogu ni povući

sinisa1989 28.05.2022. 15:37

Prekjučer stigle HD560s. Pogledao sam par recenzija na YT-u, pa sam otprilike znao što mogu očekivati. I mogu samo potvrditi recenzije. Čak su me ugodno iznenadile za otvorene slušalice, pošto sam dosad imao samo zatvorene. Nažalost, nemam DAC da iskoristim puni potencijal, no na laptopu/desktopu sam izrazito zadovoljan. Jako su udobne, uši mi se uopće ne znoje i vrlo brzo zaboravim da ih nosim.

U usporedbi s AKG Y50:
- u vokalu je razlika ogromna, na HD560S je puno jasniji/detaljniji
- bass je na istoj razini, eventulno malo slabije izražen, no daleko od toga da je slab
- puno udobnije, opruga nije toliko čvrsta, tkanina jastučića nije kožna, pa se ne znoje uši

darkijas 09.06.2022. 14:32

Na kraju ipak niš od kupnje novih sluški. Naime malo kopanja po ormarima od rodbine rezultiralo pronalaskom 5-6 slušalica mahom od starih mobitela, od kojih jedne samsung-ove a druge od htc imaju sasvim pristojnu kvalitetu zvuka kada se spoje na lap ili mob, a ove ostale su ćesme. Jedino mi žao za one sony što sam kupio za 60kn, mogao sam radije pojesti pristojne ćevape sa puno luka i popit pivu

Mommistake 23.06.2022. 11:46

Uzeo upravo Soundcore Life Q30 - po svim review-ima najbolje za tu lovu. Imaju 15% popusta na stranici, ispale me 500kn.

Pošto sam jučer nakon 30 letova doživio neugodno iskustvo na avionu, Maršalke mi je oduzela žena, Sony nisam uspio uloviti nigdje na aukciji, ove mi se čine kao najbolji izbor za letove. Imam Airpods PRO, ali ti vragovi meni konstatno ispadaju iz uha (probao sve moguće nastavke i gumice, isti vrag), što rezultira da ANC uopće ne radi kako treba, pa tražio alternativu. :)

Pogledao par review-a, koliko vidim, u nekim stvarima su čak i bolje od nekih ozbiljnijih Bose ili Sony, tako da, za mene se čini kao dobra kupnja.

Javim dojmove.

Velikus 26.06.2022. 06:28

rijetko kad se vidi JBL na threadu pa me zanima zašto nisu popularne?

Sennheiser HD 280 Pro su "standard" studio žičane sluške

listerstorm 26.06.2022. 13:26

Društvo, planiram si uzeti slušalice za filmove (nije bitno ako nisu dobre za glazbu).

Našao sam 2 modela, no nisam siguran koji bi uzeo:

Sony WH-600 - cca 2.000 kn
https://www.sony.hr/electronics/slus...-glavu/wh-l600

ili

Sennheiser RS 175 - cca 1.600 kn
https://www.sennheiser-hearing.com/e...n0b42fmci0skc/

Ima li netko iskustva s "home theater" slušalicama, isplati li se dati cca 2.000 kn za slušalice za filmove?

quazar912 27.06.2022. 08:48

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 3608370)
isplati li se dati cca 2.000 kn za slušalice za filmove?

ne

Mommistake 27.06.2022. 09:16

Citiraj:

Autor quazar912 (Post 3608506)
ne

+1

Velikus 27.06.2022. 11:01

da, i meni zvuci puno
doduse, neki modeli beats, bang&olufsen, i sl. slusalica zbog imena su papar skupe, cak i premasuju 2k, ali po meni ne vrijede te novce
... no svaka roba ima svog kupca

2000kn je vrijednost opreme za grunge audio produkciju :)

Mommistake 27.06.2022. 11:15

Nemoj beats i bang&olufsen u istu rečenicu. :)

Beats je ime s ispodprosječnom kvalitetom izrade i zvuka, B&O je ipak nešto više. Čak bi rekao da nemaju tako razvikano ime kako imaju razvikanu kvalitetu. ;)

1v@n 27.06.2022. 11:25

Slusalice

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3608536)
Nemoj beats i bang&olufsen u istu rečenicu. :)

Beats je ime s ispodprosječnom kvalitetom izrade i zvuka, B&O je ipak nešto više. Čak bi rekao da nemaju tako razvikano ime kako imaju razvikanu kvalitetu. ;)

Prevario bi se. Imam B&O jer sam ih dobio kao kompenzaciju. Stoje doma i skupljaju prašinu. Zvuk je dobar ali ništa spektakularno i bolje od daleko jeftinije konkurencije. Imaju zamjenjivu bateriju što je pohvalno, ali se ne gase same kod nekorištenja nego isprazne bateriju do kraja.
Kontrole su im užasne, aplikacija također. Način ulaska u pairing je svaki put drugačiji i ne odgovara onome što piše u uputama, nit je logičan. ANC je na razini prvih Bose modela što danas više nije prihvatljivo.

Jedino što je na razini te cijene su dizajn i korišteni materijali. Uspoređujem direktno s Sonyjevim XM3 slušalicama koje također imam. Sony je daleko bolja kupovina za daleko manje novaca.

Mommistake 27.06.2022. 11:27

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3608538)
Prevario bi se. Imam B&O jer sam ih dobio kao kompenzaciju. Stoje doma i skupljaju prašinu. Zvuk je dobar ali ništa spektakularno i bolje od daleko jeftinije konkurencije. Imaju zamjenjivu bateriju što je pohvalno, ali se ne gase same kod nekorištenja nego isprazne bateriju do kraja.
Kontrole su im užasne, aplikacija također. Način ulaska u pairing je svaki put drugačiji i ne odgovara onome što piše u uputama, nit je logičan. ANC je na razini prvih Bose modela što danas više nije prihvatljivo.

Jedino što je na razini te cijene su dizajn i korišteni materijali. Uspoređujem direktno s Sonyjevim XM3 slušalicama koje također imam. Sony je daleko bolja kupovina za daleko manje novaca.

Zanimljivo.

Imao sam jedne davno, najbolje slušalice koje sam ikada imao, izgubio ih.

Sony nisam nikada probao na dulje staze, tako da ne znam, ali za mene je B&O bio pojam. Ali možda griješim, da.

Ali Beats, 10/10 marketing, 3/10 kvaliteta. :D

Btw. moje Soundcore Q30 poslane upravo, idu iz Poljske (bojao sam se da idu iz UK).
Tako da, neće biti carine ni poreza!
TOP!

Mogy 27.06.2022. 18:01

Ekipa, može preporuka za bežične slušalice koje idu preko ušiju sa ANC-om, do 1500kn (nije bed ako su i malo skuplje) primarno za slušanje mjuze, a i povremeni gaming. Koristio bi ih uglavnom za PC. Možete slobodno dati par prijedloga. Hvala :D

Da li netko ima Sony xm4 model? Vidio sam da je izašao xm5, ali su preskupe. Da li su neke sluške bolje po vama od prije navedenih. Da li moram kupiti dodatno neki Bluetooth priključak za PC kako bi mogao spojiti sluške na Windowse ili se sve dobije u paketu?

mamutarka 27.06.2022. 18:49

imaš u temi akcije danas na amazonu sony xm4 za 1700kn ako se ne varam

Mommistake 27.06.2022. 19:03

Citiraj:

Autor Mogy (Post 3608627)
Ekipa, može preporuka za bežične slušalice koje idu preko ušiju sa ANC-om, do 1500kn (nije bed ako su i malo skuplje) primarno za slušanje mjuze, a i povremeni gaming. Koristio bi ih uglavnom za PC. Možete slobodno dati par prijedloga. Hvala :D

Da li netko ima Sony xm4 model? Vidio sam da je izašao xm5, ali su preskupe. Da li su neke sluške bolje po vama od prije navedenih. Da li moram kupiti dodatno neki Bluetooth priključak za PC kako bi mogao spojiti sluške na Windowse ili se sve dobije u paketu?

Provjeri review od Soundcore Q30.

500kn su ti, a kaže ekipa da jedu puno jače slušalice. Ne znam kakve su, ali ako je vjerovati review-ima, odlične su.

Meni dolaze u petak, mogu baciti kakav review.

Za Sony čujem samo najbolje, tako da, s tim nećeš fulat.

Mommistake 29.06.2022. 08:22

Stigle Q30, Poljska, Mađarska, Austrija, Slovenija, Velika Gorica, Varaždin, moja adresa u roku manje 36h.

Na prvu, paket sam po sebi je nikakav (komad papira i unutra kutija od slušalica), ali sama kutija od slušalica i slušalice, kvalitetne do razine da sam se iznenadio.

ANC odličan (nisam siguran je li na razini Sony-evih), ali je ili jako blizu ili tu negdje (čitaj: isti). Kvalitetne, lijepe, odobne, pokrivaju cijelo uho, piše 5 minutes charging = 4 hours of music.

Spojile su se doslovno u manje od 2 sekunde, transparent mode radi kak treba, basa ima dosta, ja sam zadovoljan, ANC kontrola na slušalicama, volume i mijenjanje pjesama na slušalicama.

500kn s ANC-om, mislim da bolje nema na tržištu do 1000kn.

EDIT: APlikacija je isto super, može se custom equilizer složiti, dodati basa, treble, maknuti basa. Za sada prezadovoljan.

Velikus 29.06.2022. 12:05

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3608871)
Stigle Q30
500kn s ANC-om,
mislim da bolje nema na tržištu do 1000kn.

Za sada prezadovoljan.

zainteresirao me model

(btw, https://www.versus.com )

iskreno, očekivao sam ovakav feedback

i 40 (60h) sati muzike ! wow!

svakako ga imam na nišanu :)

ps
valjda mu https://www.youtube.com/watch?v=P8Q5j9kXT_o nece skurit membranu :)
[ After all these years: still the ULTIMATE bass test! ]

ali, Q30 ide i visoko ;)
https://www.youtube.com/watch?v=93pE3npDRRs&t=135s

enjoy!
:chears:

suba 29.06.2022. 12:05

Kakav je mikrofon? Razmišljam da bi se mogao možda prebaciti na bežićno pa si me zainteresirao :D

Elven 29.06.2022. 13:29

Anker je top, ja imam njihove Soundbuds Slim i fenomenalne su, rade već 4 godine, baterija još uvijek drži OK... Mikrofon je nešto slabija karika kada sam vani, moram ga full približiti ustima, ali zvuk mi je odličan za tak male drivere, sugovornike čujem jasno, muziku čujem čisto..

Tako da samo mogu misliti koliko su Q30 dobre, i još ANC koji radi... zainteresirao si me, iako imam Sony XB650 (nema ANC, ali ja to ni ne koristim).

Mogy 29.06.2022. 17:08

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3608642)
Provjeri review od Soundcore Q30.

500kn su ti, a kaže ekipa da jedu puno jače slušalice. Ne znam kakve su, ali ako je vjerovati review-ima, odlične su.

Meni dolaze u petak, mogu baciti kakav review.

Za Sony čujem samo najbolje, tako da, s tim nećeš fulat.

Hvala ti. Vjerojatno tu uzeti Sony xm4, ali provjeriti ću još ove sto si spomenuo. Jedno pitanje. Posto bi ja xm4 koristio primarno za Windowse, da li moram kupiti još neki dodatak za Bluetooth kako bi mogao povezati PC sa sluškama? :chears:

Mommistake 29.06.2022. 17:26

Provjerite review-e. Ni jedan negatian, svi začuđeni dobivenim (u pozitivnom smislu).

Citiraj:

Autor Mogy (Post 3608962)
Hvala ti. Vjerojatno tu uzeti Sony xm4, ali provjeriti ću još ove sto si spomenuo. Jedno pitanje. Posto bi ja xm4 koristio primarno za Windowse, da li moram kupiti još neki dodatak za Bluetooth kako bi mogao povezati PC sa sluškama? :chears:

BT dongle ako ti matična nema BT.

Mogy 30.06.2022. 00:24

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3608965)
Provjerite review-e. Ni jedan negatian, svi začuđeni dobivenim (u pozitivnom smislu).

BT dongle ako ti matična nema BT.

Može preporuka za neki dobar BT dongle? Posto ću uzeti dobre sluške ne bi htio bas neko jeftino smeće koje ce mi raditi probleme s uparivanjem itd. Tnx :goood:

Mommistake 30.06.2022. 08:21

Citiraj:

Autor Mogy (Post 3609016)
Može preporuka za neki dobar BT dongle? Posto ću uzeti dobre sluške ne bi htio bas neko jeftino smeće koje ce mi raditi probleme s uparivanjem itd. Tnx :goood:

Ma nećeš fulat s tim. :D

Ovo ja imam već godinama:
https://www.ekupi.hr/BD01/Bluetooth-...m_medium=click

I koliko vidim, i dalje je u vrhu ako gledaš nekakve liste.

xlr 30.06.2022. 10:12

Ako ciljas na dobru kvalitetu zvuka i imas kvalitetniji source kojeg zelis "progurati" kroz bt, trebat ces traziti adaptere s podrskom za LDAC codec. U suprotnom si ogranicen na SBC/AAC.
https://helpguide.sony.net/mdr/wh100...002752840.html

Ako ti maticna vec ima bt, ne trebas nista kupovati. Barem ne prije nego probas kako radi s njom.

Velikus 30.06.2022. 12:06

Citiraj:

Autor xlr (Post 3609040)
Ako ciljas na dobru kvalitetu zvuka

adaptere s podrskom za LDAC codec.
U suprotnom si ogranicen na SBC/AAC.

ELI5:
moze please malo pojasnjenja u vezi DAC-a

In some peoples' opinion the iPods with Wolfson DACs sound better than the ones with Cirrus DACs.

U čem se zapravo kuži razlika (u side-by-side situaiji)
i koje matične (pc/mac) imaju tzv. dobar onboard audio čip?

thnx
:chears:

spawn 30.06.2022. 12:26

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3608871)
Stigle Q30, Poljska, Mađarska, Austrija, Slovenija, Velika Gorica, Varaždin, moja adresa u roku manje 36h.

Na prvu, paket sam po sebi je nikakav (komad papira i unutra kutija od slušalica), ali sama kutija od slušalica i slušalice, kvalitetne do razine da sam se iznenadio.

ANC odličan (nisam siguran je li na razini Sony-evih), ali je ili jako blizu ili tu negdje (čitaj: isti). Kvalitetne, lijepe, odobne, pokrivaju cijelo uho, piše 5 minutes charging = 4 hours of music.

Spojile su se doslovno u manje od 2 sekunde, transparent mode radi kak treba, basa ima dosta, ja sam zadovoljan, ANC kontrola na slušalicama, volume i mijenjanje pjesama na slušalicama.

500kn s ANC-om, mislim da bolje nema na tržištu do 1000kn.

EDIT: APlikacija je isto super, može se custom equilizer složiti, dodati basa, treble, maknuti basa. Za sada prezadovoljan.

Ako moze test za filmove i gaming. Ne trazim vrhunac samo je dobar allrounder za sve a vrhunski za glazbu. I naravno mikrofon je bitan da je malo bolji, da ne moram vikat kad razgovaram. Ako ima sve ato treba uzmem si i ja jedan.

Mommistake 30.06.2022. 12:40

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 3609067)
Ako moze test za filmove i gaming. Ne trazim vrhunac samo je dobar allrounder za sve a vrhunski za glazbu. I naravno mikrofon je bitan da je malo bolji, da ne moram vikat kad razgovaram. Ako ima sve ato treba uzmem si i ja jedan.

Mogu istestirati filmove na kompu, ako ti je to relevantno.

Gaming, ne znam kako da testiram, nemam BT na kompu, na macbooku ne gejmam a PS5 isto treba jebeni BT dongle.

spawn 30.06.2022. 14:06

Kako ces filmove na kompu ako ne mozes gaming? Isto treba BT :D . Imaju li sluske mozda aux ulaz, neke imaju u slucaju da ostanes bez bat

Mommistake 30.06.2022. 14:34

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 3609085)
Kako ces filmove na kompu ako ne mozes gaming? Isto treba BT :D . Imaju li sluske mozda aux ulaz, neke imaju u slucaju da ostanes bez bat

Laptop. :D

Imaju ove aux, tako je, zaboravio na to.

Probam.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:23.