![]() |
Citiraj:
|
Ajd onda reci koji coin kopas i kako si sve podesio?
ja sam gledao solo mining jos davno tamo i odustao sam kad sam vidio da je potrebno podesit IP addresse, a znam da to onda nije samo upisati neke podatke i clicknuti start. |
https://nulltx.com/why-is-the-ethere...sible-reasons/
Evo malo stiva za ETH i moguci razlozi zasto pada, meni se cini onaj razlog manipulacije ICO-a najvjerojatniji... |
jel tko pokušao/uspio prodati rig posljednjih mjesec dva?
trenutno po cijeni 9000 nitko ni da pita. |
Bas sam u drugom topicu pisao o tome. Tko ce kupiti kada svatko tko si malo razmisli i proracuna dodje do zakljucka da je daleko isplativije kupiti coin neki za te novce i drzat ga ako vjeruje da Crypto prici nije dosao kraj. A mnogi koji jos nisu usli u to vjeruj mi sad u ovom trenutku niti ne pomisljaju da udju. pa tko ce uc da rudari i gubi novac? Neide to tako...
|
Citiraj:
mislim da ću pokušati po dijelovima :zdero2::goodnite: |
Nije bas ni to dobro, ja naletio prije par minuta na Facebook post jednog australca prodajze za 200 AUD rx 570 Gygabite, sto ispadne manje od 1000 kuna... I nema ni jedan jedini reply...
Da sam gamer sad bi riskirao i kupio 1080ti, ajd mozda jos malo da se priceka da padne na 3000 kuna. |
A jojjjjj
A kada se desi opet neki bull run, onda bude opet davfali suho zlato za grafe |
Da, volatiliti je abnormalan i u tom aspektu. Sad ne vrijede nista, a za par mjeseci bi mogle biti ko suho zlato... Pa sad isto kao i s coinovima, se ne isplati prodavat po niskoj cjeni...
|
Citiraj:
Sad ih smatram kugom nekako slicno nicehashu, jer ulete novcicima koji su slabije raspostranjeni, nabiju difficulty i odu, i tako zagorcavaju zivot stalnim rudarima. Ja ih vise ne koristim. |
Citiraj:
|
Niti uptita za 1060 3gb ...
Samsung mema 6 komada radi 150 ... garancije još 30 mjeseci ... Neču ni prodavati za 1300 ili ispod ... a troše ispod 600W ... |
Ajd ako su full size sa 2 venta još bi možda i mogao dobiti 1300kn, ali ako su one mini sa 1 ventom onda nikako
|
Citiraj:
|
Citiraj:
No ja sam vise pricao o velikim ulaganjima, kupovinama vise rigova, mada jedan rig od 6 Vegi je isto velika investicija. Pogotovo sada kada su izasle 2080 po 800$, neznam kako ce to imat utjecaj na trziste... Navodno rade 56MHS ETH-a, a neceg drugog vjerojatno jos vise, ali to je sve rekla kazala, jer nisu jos stavljene u pogon. Sad je doba gamera da ubodu jeftinu grafu. A sto se tice 1060 3GB, pa nove iz ducana idu za skoro 1300 kuna. Ja imam jedan rig s njima i nemislim ih prodavat, isto rade kao i 6GB, a jeftinije su. A ljudi bjeze od njih jer imaju 3Gb pa misle da nece moci nista kopati, a vjerojatno ce se s njima jos godinama kopati ETH |
Sa 3gb karticama do odprilike 4.mj. 2019. Na Linuxu. A nakon toga neki drugi algoritam. Čak su mi draže od rx570. 25mh/s sa 75w. Rig sa 5 komada 440W.
|
zašto tolika mržnja prema wttm? baš gledam ovaj drugi kalkulator https://crypt0.zone/calculator/s/wice3t8h i prikazuje ORB coin kao najprofitabilniji za 1060.
već kopam dva dana i nije ni blizu onome što piše, opet točniji wttm |
Mislim da svi ti kalkulatori imaju strasno veliki delay isto kao i chartovi za difficulty. Dobro za ovaj difficulty nisam siguran, ali on se ponasa cudno. Sad opet raste, vjerojatno su neki kupili jeftine ugasene rigove i upalili ih... Ili kako da to protumacimo?
|
to što se događa s mrežom je druga stvar.
ako ćemo o usporedbi ova dva kalkulatora wttm je definitivno bliži stvarnosti. za 4x1060 3GB mi crypt0 izbacio da ću dobiti 24 ORB dnevno, a wttm 6 već nakon 3 sata kopanja mi je bilo jasno da neću biti ni blizu 24, već bliže 6, ali svejedno sam pustio nek dalje kopa |
Citiraj:
Jesu 3 su G1,a 3 obične WF2 OC ... gigabyte ... 6 komada 540 W,a hashaju 150 MH/s temp 55 stupnjeva ... |
Te nemoj prodavati, ja imam 40 komada i nijedna nije ni blizu 25MHS, jedva 23MHS. I temperature preko 60celziousa u ovo doba.
|
Imao sam i sa hynix memom,jedva 19,ove samsungice deru ...
Nego jeli možda nekoga zanimaju kućišta od lima za po 6 kartica,po želji sa ili bez ventova (4 ili 6 komada) ... Ostalo mi par komada (recimo 5 ili 6) ... ;) |
Dodatak na Links problem o kojem sam pisao prije nešto više od mjesec dana. I dalje odbijaju garanciju zbog oštećenja pina/ova, ne podastiru nikakve dokaze o tome iako sam ih iste tražio i sada tvrde da je kartica potpuno ispravna jer su ju oni testirali, te ukoliko ju ne preuzmem da će mi zaračunavati ležarinu 10 Kn dnevno. A šlag na tortu je ako istu ne preuzmem u roku od 60 dana, dotična prelazi u njihovo vlasništvo.
|
Citiraj:
Nabaci koju sliku da vidimo i neku simbolicnu cijenu :) |
Citiraj:
Pa odi do njih, traži da ti na licu mjesta izvrte testove tipa 3DMark/Unigine/Furmark i ako kartica prolazi onda je preuzmeš |
nevjerujem da te namjerno zezaju, mora da je negdje doslo do problema u komunikaciji.
|
Citiraj:
Može danas popodne (čitaj iza 18.00) kad dojdem s posla |
Ja sam recimo stavio rig 6x1070ti Gigabyte GeForce GTX Gaming plus Corsairovo hx1000i napajanje, asus maticna 1500kn+ itd i sve za 18.000 pa nitko nije ni nazvao hahaha
Mislim meni je svejedno dal prodao ili rudario dalje ali samo kazem da je interes 0 a sve komponente vrhunske... Drugim rijecima potraznja je na nuli ili blizu nje jer ovaj rig s normalnim cijenama, ne prenapuhanim kosta sam preko 25k... |
Pa normalno da je trenutno potražnja 0 kada se izmajna jedva da se struja pokrije
|
Bitno da na njuskalu svi prodaju zbog:
- odlaska u inozemstvo - nedostatka prostora - buke - topline Jos nitko nije napisao da prodaje jer nema ROI. Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:39. |