![]() |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
+kristalku sa češnjakom i friški raženi:D |
Citiraj:
|
U subotu ide veprić i srna na gulaš s njokima. :p Danas grah kao i zadnja dva dana. :p
|
Citiraj:
Ja kupim smrznute borovnice u Metrou, dobre su. Cijena im je mislim 15 kn za 30 ili 40 dkg. Znala sam kupiti i u Konzumu ili Merkatoru sviježe, ona mjerica od 25 dkg je bila 14 kn. Je skupe su nažalost. Nadopuna :) Danas sam za ručak napravila vratinu u umaku od pive i pire. Fantazija od okusa. I upravo ispekla palačinke pa se odoh ubit u njima :D |
Citiraj:
Citiraj:
Ljudi ubio sam se ko svinče u tome. Vratina s domačom pivom zaljevana domačom pivom. :D |
jos par min i gotove su lazanje iz lidla, pa bumo vidli dal to nest vredi :D
edit: dobar okus, premalo sira, puuuno previse bešamela. al ajd za 20kn dobiva pozitivnu ocijenu |
Jel netko vidio u nekoj trgovini mašinu za izradu müslija (žitnih pahuljica)?
|
za dvajs kuna gladi bradu da se nisi potrovo :D :D
šalim se, meni su stvarno oke te lazanje i tih gotovih nema ni blizu tako dobrih (koliko sam ih ja probao, a nijesam sve). @amd... ja redovno kad delam chilli con carne, moram i neki side-dish raditi za staru i ženu jerbo se ne mogu kontrolirat sa paprikom :D |
|
Svaka čast. :) I mi delamo sve to ali u manjim količinama. :p
Danas: osam palačinki, kava, kava, lignje, cola, kava i kolači. :) |
Danas za objed murina s gradela i blitva pod uljem :)
|
Pohane tikvice :D
|
Pazi ovo:
Sastojci: -kore za pitu, jedno pakovanje -2dl jogurta -3 jaja -šalica brašna -šalica ulja -prašak za pecivo -malo soli i papra Smućkati ovo sve gore (osim kora naravno), postaviti na radnu plohu dvije kore jednu na drugu, premazati sa ovim, postaviti jos jednu koru, premazati, pa jos jednu i naravno premazati, onda na to opet koru i gore redom: paradajz umak za pizzu, ribani sir, ribana sunka, origano, gljive, kukuruz i sta vec stavljate na pizzu. Zarolati i staviti u nauljen pleh. Od jednog pakovanja se naprave tri ovakva rolata, taman da popune pleh. Peći cca 15 minuta na 150-200 stupnjeva, tj dok ne porumeni. Rezultat: http://www.dodaj.rs/f/2Z/JQ/2xwK2ldi/imag0150.jpg http://www.dodaj.rs/f/1E/V3/1bUFmmE2/imag0151.jpg |
Danas za ručak pomfri i pljeskavice, a desert bučnica s makom :goood: odlično je, hvala panda505:D
@wragg ovo je jakoooo fino sviđa mi se :goood: Ja sam radila isto to samo bez gljiva i kukuruza |
Flekice all day all night ;D
Za ručak flekice sa kupusom ( tako se kaze valjd ) + kulen ,a za veceru flekice sa sirom. |
Citiraj:
Žena odvela kindere na selo, a ja ostao i kuham bolonjez. btw, hvala za recept za slaju :) |
Citiraj:
Taj dio me malo buni:D |
Iskreno, nemam pojma ni za sto sluzi taj prasak, ali dobio sam takav recept pa sam ga i proslijedio sa njime :D
|
Prašak za pecivo prilikom zagrijavanja ispušta CO2.
Vjerojatno ide u filu kako bi napravio prozračnost između kora. U neke recepte ide soda bikarbona zbog iste stvari ili mineralna voda. Nekad su i u palačinke stavljali sodu bikarbon ili prašak za pecivo kako bi palačinke bile rahlije tj. imale sisitne rupice (pjenaste, spužvaste). Danas većinom stavljaju mineralnu vodu koja u sebi ima CO2. |
Citiraj:
|
@wragg nema na čemu i drugi puta :-)
Upravo se grijemo uz vruću crno-bijelu čokoladu :D http://www.pohrani.com/f/2d/Ma/38U2m...kolada1jpg.jpg http://www.pohrani.com/f/1Z/Mb/3QRao...kolada2jpg.jpg |
Paradajz je vrag biljka, ako je u plasteniku, obješena na špagu može donijeti enormno prinosa. I da je stvar bolja, iz jedne biljke paradajza se može posadit dosta jer se zaperci mogu saditi kao rasada i razvije se u biljku kao da je iz sjemena.
|
|
Citiraj:
Ma, svake godine bar par pizdarija sa "običnim" paradajzom a ovo malo govance ne dira ništa, raste i rodi ko ludo-na godinu ih budemo više posadili:) Fino zgleda, gdje u Brdovcu? |
Ma cimam malo, to sam kod frenda jeo, dečko je toliko izvježbao da je to strašno :D
Citiraj:
|
Ovo je ozbiljna tema i sa hranom nema zajebancije, drugi put leti:banned::D
|
Juce u Vivi na trešnjevci...crveni rižoto s škampima,porcija ubojica...foot loose koji je trajao sve do 2 u noci kad sam napao one slavosnke kobasice od 30 centi na Bundekani :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:49. |