![]() |
Kare mi nije toliko napet kao vratina. Za roštilj mi je vratina zakon. Pečenice, čevosi, čiketina za ženske. A bome su mi fino sjeli i ribeye stejkovi koje sam napacal.
|
za roštilj: vratina, carsko, ražnjići, ćevosi, pečenice, kruh i malo piletine za žene :D
Mogu i krmići i lungić, but i svašta drugo, ali ovo gore je najbolje. Tak bi mogo svaki dan :D |
meni je zadnje otkriće one pikove (brijem) bavarske kobase, nisu baš jeftine, ali brate mili što su fine.
|
Ja otkad sam otkrio lidlove rostiljke i pečenice, dalje nisam ni tražio :d
Te pečenice su također izvrsne uz dinstano kiselo zelje na luku i pire krumpir, isto bayern style :D Su te pikove bavarske klasične kobasice? takve mi na rostilju nikad nisu bile fine. |
čuj baranjske :D :D :D
to ti je ovo - http://www.pik-vrbovec.hr/kobasice-z...g9-p44?lang=hr probaj pod obvezno. isto tako u metrou bijela bavarska kobasa, dosta kima ako se dobro sjećam - most epic. |
Citiraj:
Baranja do Švedske :D Ispravio sam se :D :D :D Ove pikove možda probam, ove druge nisam siguran, ne volim baš kim. |
ako ne voliš kim onda nemoj se ni siliti... makar ne sjećam se koji je dominantni začin točno, brijem da je kim, ali ove bavarske su stvarno otkriće.
edit: velim jedino je problem kaje 5 komada 20kn. |
Citiraj:
|
ja ih nikad nisam vidio na akciji, čak ni u sparu na ono isteku roka trajanja... samo ću ti reć da mi nikad nije bilo manje žao dat 20kn za tako sitan komad roštiljske komponente ;)
|
Goood :)
Uvalit ću to u kolica da žena ne vidi kad bude neka fešta :D :D :D |
Citiraj:
Ljudi u kožnatim hlačama stavljaju đumbir u prahu koji bijelim "bratwurstima" daje taj specifičan okus. |
može biti, znam da je nešto dominiralo, ali je bilo izuzetno fino... jedino kaj sam takve kobase vidio jedino u metro-u.
nešto mi nazire da je to i lidl imao u bavarskom tjednu, ali nisam ziher. |
Citiraj:
|
Odo na tour de Krk....biće janjetine,crnog rižota,janjetine,školjki,janjetine,pršuta,janjetine,burgera,janjetine pizze i janjetine pa rakova :D
|
Biće ti fine školjke ako su ih izvadili negdje oko Urinja... :D
Za rucak ubio kotlete na Barbieriev nacin, a sad kusam Grandisimo, onako sa velikom zlicom iz one kutije :D |
Ne brini,vade se oko Stare Baške mojom rukom,isto ko i hobotnice :D
|
Citiraj:
Recept 50 dkg polubijelog brašna ili glatkog ili mješano pola glatko pola oštro. 4 dcl jogurta. Može tekući, može čvrsti. Sol Jedan prašak za pecivo Smjesu izmješati vilicom prije pečenja. Napraviti male lepinje i baciti na rešetku roštilja. Prvo se počne napuhavati i kad zarumeni okrenuti na drugu stranu. Ako je dobar žar minutu i pol treba da se ispeče. Ljudi se dave u tim lepinjama jer imaju miris roštilja - drvenog ugljena. Još k tome kipuće friško pečene. A jooojj jeo bih samo njih kako su dobre. |
ima probat, flare piši! :D
|
Sysso jel imaš flajšmašinu?
|
nisam školovala.
zakaj? |
Nisi školovala za flajšmašinu ili uopće nemaš flajšmašinu? :D
|
neš ti znanja operirat sotime, pa nije to remont mig-ova :D :D :D
nemam je uopće... pa ponovo pitanje zakaj, kaj imaš za nju? |
Citiraj:
Imam fin recept koji se još da modificirat plus male tajne. :Sory_bat_JBG. :D |
ma da se ne bi još zajebavao sa izradom sirovina za izradu roštilja :D
bit će dobre i ove preskupe bavarske :D |
Citiraj:
Pa prošel bi gore neg dečki iz pilane :lol2: |
Zato i jesi u dužničkom ropstvu. :D
Kupiš svinjetinu kad je na akciji. A na akciji uvjek imaš vratine i carsko. Koščoba od vratine ako se ostavi malo mesa odlična je je ispeč s krumpačem i oglabanje ko cucak. Vratinu i carsko iskombiniraš u omjeru oko 7:3. Skoro ko njemačka brazil. I za siću imaš vrhunske kobasice od pravog mesa, a ne nekakve preplačene žlundre. |
ja sam danas bolonjez :D
a sutra..ovisi kad cu doc s posla... mogla bih neki gulas :D |
Citiraj:
Citiraj:
kaj ide od začina nutra inače? |
Nisi školovala za pečenice i roštilj kobasice. Unti iruda koja rima. :D
|
ama nisam u životu kobasicu napravio :D
|
Citiraj:
Citiraj:
Dobar ti je onaj sekeli Siso. I baš paše sad kad je malo zahladilo. Taman. :zdero: |
Ma, bolje još kad je vruće. To kiselo zelje osvježava :P
|
budemo sigurno ;)
pa velim ti čim sam vidio vani kišurinu i još đuka reko da je jeo sekeli reko to je to... ima pravit i žderat, ali deluxe lungić sekeli :D btw. jučer potraga za zeljem - prvi dućan - nema, samo u sezoni, drugi dućan - nema, ali možemo naručiti za sutra, vi ste već 3. danas koji traži kiselo zelje, treći i zadnji dućan - joj gospon sve smo prodali kaj smo imali. OZBILJNO? :D odoh radit pire za sekeli. |
Citiraj:
|
Kod mene savska-vukovarska u Billi uvijek ima. Samo, nisam još probao taj kupovni. A mesina je isto dobra. Plus, preko radnog dana uvijek možeš pokucati mesaru ak trebaš neš ekstra.
|
|
Kupovno zelje je niškoristi, bolje kupit metak :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
I janjetina je odlična. |
Citiraj:
Lepinje pečemo uglavnom zimi uz drugu klopu, ovako napacani gotovi kruh mi je zakon uz roštilj. Uostalom poanta je i u pacu u koji kruh namočiš, dobi super šmek. @juice, kako rasdiš janjetinu na roštilju? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:52. |