![]() |
Ma to je sve da ne velim kaj... Evo sad izvadio GTX 1080 i stavio GTX 970 i bacio bios na default, znaci ryzen 1700 na defaultu i ram na 2133 mhz...
Otvorim dotu i vrti 150 fps konstantno, a prije na ocanoj konfi na GTX 1080 vrtila je 170-180 fps... |
|
Citiraj:
|
Kaže mi lik da je na svojoj konfi sa i5 4670K i gtx 1070 promjenio svoj 1600 mhz ddr3 kit za 2400mhz i da vidi razliku, ponajviše u fallout 4. Tako da to dosta ovisi od igre i dali postoje kakvi bottleneci
|
Citiraj:
Sent from my SM-G930F using Tapatalk |
Citiraj:
Ako nisi napravi to. I sad me sjetilo na nesto... Ja sam imao gadnih problema sa ovim GSkill sniperima u konfi, komp se stalno rusio i memtest je prikazivao gresku. Isao ih vratit tj zamjenit u Links, i oni vele, moramo ih testirat...zovu par dana kasnije i kazu RAM je ispravan, vracamo vam ga nazad. Ja lud, neznam sta cu...i sjetim se da mi frend radi tamo, i onda mi je on zamjenio, ali tuzno je to da moras imat ''vezu'' da ti se zamjeni nesto neispravno :fuming: To su bila prva 2 keksa od 4gb, godinu dve nakon sam uzeo jos 2 ista i sve radi kako treba iz prve, cak i na visim frekvencijama od deklariranih :goood: |
|
Jel tko naručivao od coolermastera bracket za AM4? Jel stvarno đabe i koliko dugo ste čekali?
Gledam na siteu za 412s i ne kužim dali je out of stock bracket ili cooler |
|
Malo ludih optimizacija...ko je ono rekao da ne treba očekivati čuda?
https://community.amd.com/servlet/Ji...tedImage_1.png |
Citiraj:
|
Citiraj:
Evo još malo beskorisnih optimizacija, da li je ubrzanje od 225 tisuća postotaka OK? https://community.amd.com/servlet/Ji...tedImage_5.png |
Citiraj:
|
A gdje je pečat? Mislim... bez pečata mogu i ja u excelu praviti svakakve grafikone.
|
Citiraj:
Zanima me posto je prosli patch ubrzao igru i na Intelovim procovima pa pretpostavljam da nije rijec o nikakvoj optimizaciji posebno za AMD, nego opcenito peglaju igru koju su zasrali (premda je na konfi pod ''moj komp'' igra radila jako dobro na 1080p, malo padne fps u geothermal valley-u, ali nis strasno). |
Je posebna je optimiziacija, pa pričalo se već o tomb raider patchu zadnjih stranica
|
Citiraj:
http://www.gamestar.de/artikel/ryzen...2,3314847.html Intel nije nis dobio sa ovim patchem, bar ne i7 7700k. |
Citiraj:
https://community.amd.com/community/...yzen-customers |
Normalno da u AMD-ovoj prezentaciji nema Intela, i normalno da pumpaju frejmove s medium postavkama u benchmarku i sl.
Citiraj:
https://image.ibb.co/i0oYOQ/rvc.jpg No još uvijek ekvivalentni Ryzen procesori nisu preskočili Intel-ove modele. Best case je da su jednaki. U DX11 su i dalje katastrofa. Citiraj:
|
Ma katastrofa je slaba rijec...
|
Koji peh, imam jednu Radeon 5750 karticu iz 2009 i sad moram za Ryzen uzimat novu jer ova podržava samo DX11...prebrzo se ti grafički standardi mijenjaju
|
A i ti si sigurno prvi koji bi ryzena spojio sa grafom iz 2009
|
Citiraj:
|
Ja vec 3 godine furam 4k monitor, al da me peku rezultati ryzena u full hd rezi, peku...
|
Koliko je meni poznato svi kritičniji naslovi su patchirani. Mogli bi još far cry primal i watch dogs 2 malo boostat, vjerojatno ništa od toga, al nisu uopće loše performanse kao takve. U primalu ima negdje limit 115-120 fps, ali ono boo hoo katastrofa
|
Citiraj:
|
Tesko, ali ASUS PQ321QE bez problema
|
Citiraj:
|
Je... sada je na mjesto nje ryzen 1600
|
|
Solidni rezultati zasada, još da cijena bude ispod 900kn i taman. Šteta samo što je još G4560 netaknut, al vidit ćemo šta će im APU donit.
|
AMD Takes 10.4% CPU Share From Intel In Q2 2017, Its Largest Quarterly Share Gain In History
Citiraj:
|
s obzirom da im fali r3 i jos hrpa drugih modela u line upu , dobar score :)
|
pozdrav ekipa
došlo vrijeme za upgrade pa ako mi netko može preporučit memoriju koja bi radila sa r5 1600x i c6h matičnom, te hladnjak za koji ne moram dodatno naručivat mounting kit a da će pošteno ohladit ryzena? hvala |
Pa bilo koja memorija radi sa ryzenom. A skoro i svaki hladnjak će pošteno ohladit ryzena jer se negrije puno. A za mounting kit pitaj trgovinu za koje coolere imaju, znam da Forton Windale 6 i MSI Frozr L dolaze sa AM4 kitom al su oni overkill s obzirom na cijenu.
|
znam da je bilo problema sa memorija koliko sam pročito na forumu, očito su riješili sve s biosom onda. ekipa koja je uzela c6h i ryzena može par riječi od vas, kako ste zadovoljni sa ryzenom?
|
Radit će svaka ddr4 memorija, neke uz više, neke uz manje igranja sa postavkama. Najbolje rade 3200c14 kitovi, no sukladno tome i koštaju nešto više.
Što se hlađenja tiče, nisam siguran kakva je trenutna situacija, ali kad sam zadnji put gledao nije bilo previše hladnjaka koji su dolazili sa am4 bracketom. Bang for buck bi bio arctic freezer 240 iako treba naručit am4 kit. Ako pare nisu problem uzmi ekwb fluid gaming a240. |
Šta će njemu voda na ryzenu? Eventualno može 100mhz više izvuć nego na zraku i to je to.
|
Sve ovisi što hoće.
Po meni ili ostavi stock hladnjak ako ne namjeravaš previše klokat (uzmeš r5 1600) ili uzet neki bolji zračni (tipa noctua NH-D14 ili NH-D15 + noctua mounting bracket). Ako hoćeš vodeno, onda ovo što ti je shar naveo. |
Mislim da ću uzet fps windale 6, čino se poprilično dobar. Vodeno možda kasnije uzmem. sad je bitno riješit ploču.cpu i rame.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:23. |