![]() |
I9 9900k 561eur
I7 9700k 436eur obje incl 21% vat kod niskozemaca(dutchcomputercenter) |
A ono, očekivane cijene. 6c12t ne postoji kod refresha, pa tu onda vjerojatno ostaje i7 8700K ponuda, a i5 9600K mjenja i5 8600K, praktično isti cpu, 100mhz više, te se možda bude OC-ao 100 mhz više, a biti možda malo jeftiniji nego ovaj na launchu (kod nas je bio nekih 2200-2300kn ako se dobro sjećam)
|
Citiraj:
|
Ovo već lagano postaje tragikomično. S jedne strane Intel i dalje ne popušta kad su cijene u pitanju, Core i9-9900K bi prema ovome trebal biti duplo skuplji od Ryzen 7 2700(X) modela, a s druge strane svako malo na vidjelo izlazi još jedna u nizu Spectre + Meltdown varijacija na temu. Mogu oni braniti usporedbu prije i poslije zakrpa koliko ih volja, ali netko (ServeTheHome ili Phoronix među prvima) bude si dal truda i odvrtel sve po spisku na nekoj od popularnijih dual-socket Xeon mašina. I onda usporedba sa single-socket EYPC sustavom. Lako za ovo kaj imamo po doma, to tak i tak ne dira Intel previše.
|
Intel Hyper-Threading Accused of Being a Security Threat Citiraj:
|
Citiraj:
|
|
U planu mi je na zimu uzet novi komp, ali nekako sve više mislim da ću 8. generaciju piknuti.
|
ja bi isto 8 rado. nedavno slozio braticu 8600k na z370.
odusevljen. nego vidim, osla mu cjena gore. |
8600K će zamjeniti 9600K koji će valjda imati normalniju cijenu, ali neće ni donijeti ništa novo osim imena i možda većeg overclocka
|
https://www.phoronix.com/scan.php?pa...icrocode&num=1
Citiraj:
|
|
|
|
Obzirom da trenutno ima problema s isporukom 14nm čipova, Intel će određeni dio proizvodnje outsourceati TSMC-u.:)
|
Damn!
Možda je taj manjak kapaciteta razlog blagog poskupljenja intelovih cpu-a |
|
First Intel Core i7-9700K Review Surfaces https://www.techpowerup.com/247494/f...eview-surfaces
|
U prosjeku 3 fps-a daje više u igrama nego 8700K, a 100€ skuplji :D
|
možda igre koje ''trebaju'' više jezgara pokažu veći FPS
neznam zapravo jel bolje 6c12t ili 8c pretpostavljam da su jezgre>ht |
Bolje za Intel da se ovo pokaze fejk.
Poslano sa mog H8266 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Citiraj:
Mislim da je Intel izbacija 6c/12t model u 9xxx seriji, ispalo bi da sam sebi puca u nogu. Zanimljivo je vidit prve bench rezultate i usporedbe 8700K vs 9700K, vrlo mala ako ikakva prednost za puno $ IMO... Ipak, spominje se da su testovi odradjeni sa 1070Ti pa postoji mogucnost da bi sa 1080Ti rezultati bili nesto drugaciji. |
znači ići osmu seriju ladno i bit siguran na 6 jezgri neko vrijeme
|
Zavisi za što koristiš računalo i što trenutno imaš, možda si i sad siguran što se tiče proca.
|
Intel is serving major Xeon discounts to combat AMD EPYC
Citiraj:
Evo i Škota:) na temu Xeon vs. EPYC. |
Intel Core i9-9900K 8 Core Flagship CPU’s Cinebench R15 Benchmark Leaks Out – Overclocked To 5 GHz Across All Cores, Massive Multi-Thread Performance
Postavlja se pitanje dali će ga uopće biti u narednim mjesecima zbog problema sa proizvodnim kapacitetima, te ako ga bude koliko će koštati - 6 iljadarki? |
Intel CPU Shortages Predicted, AMD to Reap Benefit Amid Analyst Upgrades
Exiled Ovo na 3:42 s ramom zvuči bolesno :D |
Da:), čak i ne zvuči tolko nemoguće kad danas jedan single-socket EPYC 7551P podržava 2TB.
|
Malo je OT ali mene zanima nesto. Cemu konstantno linkanje tog "Škota"?Osim sto ima ODVRATAN naglasak od kojem mi usi krvare on ne govori nista novo sto ne mozete naci na nekom drugom i boljem kanalu.
|
Škot prvo predviđa šta će biti, onda analizira što je bilo i koliko je toga pogodio i/ili koliko točno mu je netko prišapnuo.
Meni ga je gušt slušat, ali malo zna bit naporan kad zabrazdi za neku sporednu temu i kad nešto pogodi pa se hvali kako je on to super predvidio. A naglasak mi je baš fora. EDIT: A kad smo kod iritantnih likova, najiritantnija YT persona koju sam pokušao gledat i slušat je Linus. Pa ga jednostavno ne gledam i izbjegavam ko kugu ;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:58. |