Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 17.10.2006., 20:58   #1
^SuperUnknown^
Prečupavi mod
 
^SuperUnknown^'s Avatar
 
Datum registracije: Mar 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 8,711
Vijesti i novosti o Intel procesorima i čipsetima

Dakle, bus se pumpa na 1333 MHz i modeli bi trebali biti:

E6850.........3.00 GHz.........1333 MHz.........4MB L2
E6800.........2.93 GHz.........1066 MHz.........4MB L2
E6750.........2.66 GHz.........1333 MHz.........4MB L2
E6650.........2.33 GHz.........1333 MHz.........4MB L2

http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=4589
__________________

Member of PCE 100+kg demolition squad


Primary macine:
Apple Mac Pro 5,1
2x Six-Core Intel Xeons X5690@3.46 GHz
64 GB ECC DDR3 800 MHz
Geforce GTX 980 4 GB
Blackmagic Intensity Pro PCI-E HDMI capture/output card
Terratec Cinergy HTC USB XS HD + EyeTV
Kingston 120GB SSD
30 TB HDDs
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Samsung DVDRAM GE20LU10@USB@Desk
Mac OS X 10.12.3
Apple Alu Keyboard shared via Teleport
Logitech G400 shared via Teleport

Secondary machine:
Apple Mac Pro 2,1
2x Quad-Core Intel Xeons X5365@3 GHz
22 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 970 4 GB
Blackmagic Intensity Pro PCI-E HDMI capture/output card
Terratec Cinergy HTC USB XS HD + EyeTV
OWC Mercury Electra 6G SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.10
Hitachi 1000GB 7K1000.B
Seagate 1000GB 7200.11
Hitachi 7K3000 3000GB
Sharkoon QuickPort@USB
Optiarc DVD RW AD-7170A
Samsung DVDRAM GE20LU10@USB@Desk
Mac OS X 10.10.3
Apple Alu Keyboard shared via Teleport
Logitech MX518 shared via Teleport

Work rig:
Apple Mac Pro 1,1@2,1
2x Dual-Core Intel Xeons 5150@2.66 GHz
2x Quad-Core Intel Xeons X5365@3 GHz
13 GB DDR2 FB-DIMM 667 MHz
Geforce GTX 660 2GB
Blackmagic Intensity Pro PCI-E HDMI capture/output card
Corsair Force Series F120 SSD 120GB
Seagate 500GB 7200.12
2xWD Black 1000GB
Hitachi 7K3000 3000GB
2xSeagate 500GB 7200.10@IcyBox
Seagate FreeAgent Xtreme 1500GB@FW 400
WD Elements 2000GB@USB (Time Machine)
2xSharkoon QuickPort@eSATA
2xPioneer DVR-111D (Superdrive)
Mac OS X 10.10.3
2xDell UltraSharp 2405FPW 24" Widescreen TFT@1920x1200
Sony KDL-26U2000 26"@HDMI
Apple Alu Keyboard
Logitech MX518

LAP:
Apple Macbook Pro 3,1
Intel Core 2 Duo 2.53 GHz
4 GB DDR2
Kingson 180 GB SSD
Seagate 320 GB HDD

* Looking in:
2xHP ZR24w 24" Widescreen TFTs@1920x1200
Samsung 243T 24" Widescreen TFT@1920x1200
Hitachi 1024x768 Projector
* Listening to:
iRiver H320 + Sennheiser PX 40
Technics SA-EX320
iPhone 6S 64GB black
iPad 16GB WiFi 4.3.2
* Connected via:
60/20 Mbps Amis VDSL
* "Powered" by:
UPS APC Smart-UPS1500VA
* Playing:
Tama Arstar II
Yamaha DTXPRESS IV Special

Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11
^SuperUnknown^ je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2006., 21:01   #2
Ph03n1x
Premium
Moj komp
 
Ph03n1x's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: Varaždin/Zagreb
Postovi: 1,846
minorne promjene. buduci da ce u vrijeme njihova izlaska biti dostupni kentsfield procesori, cijene nebi trebale biti pretjerane...vidjet cemo
__________________

Ph03n1x je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 17.10.2006., 21:03   #3
Swarm dude
Premium moderator
Moj komp
 
Swarm dude's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,592
Oho, kuha se kuha
Brži bus će definitivno pomoći performansama proca, samo je pitanje kolike će biti cijene (osobito za 6850 )
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2006., 21:47   #4
BrunoZG
Junior Member
 
BrunoZG's Avatar
 
Datum registracije: May 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,205
Izvod iz članka:

The upcoming Core 2 Duo E6800 will arrive clocked at 2.93 GHz—similar to Intel’s Core 2 Extreme X6800. The processor is expected to be Intel’s flagship processor for mainstream segments. Aside from the locked multiplier, the Core 2 Duo E6800 is identical to the Core 2 Extreme X6800.
__________________




AMD 3800+x2@2500, 1,375V
MB-ASROCK DUAL SATA(bios 2.2) 2+ENERMAX485W
2x512 Supertalent CL2
HDD-Hitachi 160GB, WD 800JB
ELSA 7600GT
Leadtek-2000XP expert
DVDROM-LITEON-167T ,DVDRW BENQ 1650,DVDRW NEC ND2500A@2510_fw205C
Monitor: Samsung 997MB (19')
Terratec Sky 5.1,EPSON-C42








BrunoZG je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2006., 22:10   #5
Codiac
bycod
 
Codiac's Avatar
 
Datum registracije: May 2004
Lokacija: Zagreb / Dubrava
Postovi: 6,690
6650 moj sljedeci proc naravno nemislim dati vise od 1300kn za njega :P
__________________

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / VTX-HD6870@ silencer / Audigy SE Xtreme
Mushkin Callisto 60GB / Samsung HD204UI /SamsungSH203b / Nec-4570A
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4


.i.
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2006., 22:16   #6
kalixius
...carpe diem...
 
kalixius's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Zagreb - okolica
Postovi: 1,357
ma E6300 je meni dovoljan za dug niz godina...

možda jedino uzmem jednog dana jedan sa 4mb cache-a ali sve ovisi o cijeni.

mislim da je u ovom trenutku E6300 najbolja kupnja...
kalixius je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2006., 22:20   #7
Smartguy
Spiderpig
Moj komp
 
Smartguy's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,042
Citiraj:
Autor Codiac- Pregled postova
6650 moj sljedeci proc naravno nemislim dati vise od 1300kn za njega :P
bojim se da će proći 3 godine dok ti kupiš taj procesor

a ovaj 6650 mi se čini dobar. Baš me zanima oće li viši FSB donit bolje prformanse u ovih 50mhz razlike između njega i E6600
__________________
Smartguy je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2006., 22:21   #8
bobe
teta Mraz
 
Datum registracije: Apr 2006
Lokacija: hr
Postovi: 1,595
edit: puf šta se u intelovim labovima kuhalo zadnjih godina kad sad ovako ispaljuju: stoopid
ovo je malo preuranjeno po meni, sadašnja je ponuda za 5+ i ne znam kome treba ovo, no valjda u intelu znaju šta rade (---)
__________________

bobe je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2006., 22:24   #9
SRV
Premium
Moj komp
 
SRV's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2005
Lokacija: n/a
Postovi: 6,001
Visi fsb ce zahtijevat i vrlo, vrlo brzu memoriju. Osobno mi se to ne svidja. Jedino ako proc ima bas velik mnozilac....
SRV je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2006., 22:47   #10
kalixius
...carpe diem...
 
kalixius's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Zagreb - okolica
Postovi: 1,357
ma nek E6300 padne ispod 1000kn i onda deri... : cheers2
kalixius je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 17.10.2006., 22:50   #11
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp
 
Lihto's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2005
Lokacija: Osijek
Postovi: 3,940
neznam nekak mi nema smisla sa ddr2 uparivat viši fsb....možda tek kad izađe ddr3 onda će to imat nekog smisla...
__________________
iMac 27 2.66 QC 12Gb 1066
iPad 5 White 32gb Wifi
iPhone 7 32gb
Synology DS214Play(WD 2x4Tb RED)
Marantz SR5010B receiver+Jamo E680(5.0)+ Nvidia Shield TV Panasonic 42PV80
Lihto je offline   Reply With Quote
Staro 17.10.2006., 23:15   #12
Bruno_Rv
Premium
 
Bruno_Rv's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Rovinj
Postovi: 5,782
Vjerojatno ce to stavit na ddr3. On moze podnijet i fsb 2000 (1000)
__________________

Case: Gigabyte GZ-X4 Black/Red
Mbo: Asrock Z68 Pro3-M
Cpu: Core i3 2100 SB
Ram: 2X4gb Gskill Sniper 1600
Gpu: Intel HD 2000
Hdd1: 1X WD1002FAEX Black 1TB/7200/64mb
Hdd2: 1X WD20EARX Green 2TB/5400/64mb
Drive: Asus DVD-RW DRW24B3ST
Psu: Corsair 620W HX620
Mon: Phillips 24" FullHD
OS: WIN 7 Ultimate x32/x64, Linux Backtrack 5
Ostalo:
-vent Scythe Gentle Typhooon 1150rpm (ispuh)
-tipk.+miš Logitech Desktop Wave Pro
-PLAZMA TV Panasonic 42X10y black



Model: Samsung NP300E5X-A03RS
Cpu: Intel Pentium B940 Sandy Bridge
Ram: 1X4GB Samsung DDR3 1333
Gpu:Intel HD2000
Hdd:1X 500gb Samsung 7200
OS: Windows XP SP3//Windows 7 Ultimate x32



Prisilno privikavanje na ČŠŽĐĆ na tipkovnici u tijeku.....
Bruno_Rv je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2006., 02:18   #13
kalixius
...carpe diem...
 
kalixius's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Zagreb - okolica
Postovi: 1,357
ak će biti ta finta sa DDR3 onda se definitivno ne isplati to kupovat.

uh kak to brzo sve ide.prebrzo... : nuts :
kalixius je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2006., 07:46   #14
Sweeper
Game Wizard
 
Sweeper's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: Makarska
Postovi: 41
Prebzo i preskupo a mi još po balkan standardu.
Srića šta smo vesela nacija pa nas boli pipi i za intel i za amd glavno da je Hrvatska pročistila Engleski rektumusss.

Hehehee
Sweeper je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2006., 10:50   #15
mat
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: zg
Postovi: 2,105
samo se roka po novim stvarima, nevjerojatno... bas me zanima sto ce biti aktualno za samo 6 mjeseci. prije 6 mjeseci je tek poceo pokoji topic o conroe-u, glavna je bila nova i jeftina DDR2, sad je skupa i zastarjela
mat je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2006., 11:15   #16
kalixius
...carpe diem...
 
kalixius's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2006
Lokacija: Zagreb - okolica
Postovi: 1,357
ma nije DDR2 zastario...

lijepo onome ko ga je kupio dok je bio onak jeftiniji.

ma ko fučka te proizvođače...ja na ovome svojem ostajem min. 5 godina. : DualWiel
kalixius je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2006., 13:27   #17
Swarm dude
Premium moderator
Moj komp
 
Swarm dude's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,592
Neka lijepo Intel štanca nove proceve, sadašnji procevi će biti jeftiniji kada ovi izađu a to nikako ne može smetati krajnjem korisniku zar ne

Citiraj:
Autor Smartguy Pregled postova
Baš me zanima oće li viši FSB donit bolje prformanse u ovih 50mhz razlike između njega i E6600
Bit će neko poboljšanje definitivno, ne spektakularno,ali ne i za odbaciti. Ipak jezgre komuniciraju preko FSB-a ne interno u samom čipu i još ako će biti bržih memorija lijepo će se povećati bandwidth prema procu i sve skupa će još bolje disati.
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2006., 14:46   #18
Smartguy
Spiderpig
Moj komp
 
Smartguy's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,042
pa da vjerovatno su i povećali FSB radi DDR3 memorija
__________________
Smartguy je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2006., 14:56   #19
nicko
Guest
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 4,188
Citiraj:
Autor Smartguy Pregled postova
pa da vjerovatno su i povećali FSB radi DDR3 memorija
Ne vjerojatno nego sigurno!!!
Vec poslije 800mhz propusnost fsb-a nije dovoljna (1066mhz fsb) i gusi ram...
nicko je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2006., 17:49   #20
EvilM@ster
Ev1LMa5ter
Moj komp
 
EvilM@ster's Avatar
 
Datum registracije: May 2006
Lokacija: Koprivnica
Postovi: 675
Ma samo neka oni rade nove, glavno je da starima padaju cjene... za novu godinu vec ce biti E6300 polovnih za 700-800 kuna, kupis to clocknes na 2.5GHz i vozi :burn:
__________________
androidhrvatska.com
EvilM@ster je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2006., 17:53   #21
The Satara
Premium
 
The Satara's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2005
Lokacija: ZG
Postovi: 417
Intel opet (pre)rano gura novi ram... tako je bilo i s ddr2 koji tek odnedavno (dolaskom core duo proceva) ima smisla kupovati, a na tržištu se pojavio još prije 2g
The Satara je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2006., 18:33   #22
Buger
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Osijek
Postovi: 3,946
bolje bi bilo intelu da napravi pošten chipset
ali zašto je am2 bolji... ako se smijem ubaciti s OT-om
1.nema problema s chipsetima
2. am2 ploče će biti s am3 procesorima...
i sad kad se malo zapitate u koliko ćete slučajeva taj c2d e6600 ili jači koristiti na 100%(ne računajući prime i superpi i sl.). Sve te poslove će manje-više dobro obaviti i jeftiniji am2 x2 proc, jedino aok je nekome svaka sekunda bitna onda... je c2d bolji
Buger je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2006., 18:38   #23
Swarm dude
Premium moderator
Moj komp
 
Swarm dude's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 4,592
Um?
Intelovi chipseti jesu bolji što se toga tiče, nemaju problema eventualno ako ciljaš na probleme DS3 i drugih Gigabyte ploča no to nema veze sa chipsetima.
Mišljam da AMD ima nestabilnije chipsete od Intela

Što se tiče stavke broj 2. P5B Deluxe podržava Kentsfield tj. Quad Core procesore tako da ti to baš i ne stoji.

Ne treba se uzeti E6600 ima i E6300 koji dođe oko 1300 kn i uz njega nema smisla uzimati neki AM2 proc...X2 3800 za AM2 dođe oko 1300 kn kao i C2D koji je osjetno jači.

No dosta o ovome, ako hoćeš još pričati o ovoj i sličnim stvarima vezanima uz ovo, otvori novu temu


Citiraj:
Autor The Satara Pregled postova
hoćeš reći amd nema chipsete ali kupnjom ati-ja stvari bi se mogle promijeniti...
zna se da mislim na chipsete nVidije 'n other chipsete za AM2

Zadnje izmijenjeno od: Swarm dude. 18.10.2006. u 18:52.
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2006., 18:46   #24
The Satara
Premium
 
The Satara's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2005
Lokacija: ZG
Postovi: 417
Citiraj:
Autor Swarm dude Pregled postova
Mišljam da AMD ima nestabilnije chipsete od Intela
hoćeš reći amd nema chipsete ali kupnjom ati-ja stvari bi se mogle promijeniti...
uh, odoh u ot : bonker2
The Satara je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2006., 18:55   #25
Buger
Premium
Moj komp
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: Osijek
Postovi: 3,946
dobro ajd nećemo spamat više, al mislio sam na probleme 965P chipseta i RAM-a
Buger je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2006., 19:20   #26
nicko
Guest
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 4,188
Citiraj:
Autor blablu Pregled postova
dobro ajd nećemo spamat više, al mislio sam na probleme 965P chipseta i RAM-a
Nema problem 965 chipset, nego gigabyeove maticne!!!! Kako Asus radi lijepo sa svim memorijama!!

I Intel ima bolje chipsete nego AMD...
nicko je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2006., 20:05   #27
stef
Premium
 
stef's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2004
Lokacija: Zabok
Postovi: 1,981
Citiraj:
Autor nicko Pregled postova
I Intel ima bolje chipsete nego AMD...
U ovo sam počeo ozbiljno sumnjati ... nforce2, nf3 250 i nf4 su izvlačili AMD kad nije bio tako dobar u doba Northwooda i proslavili ga u doba K8. Nf5 je bio definitivno kiks, ali nf6 samo što nije izašao ... ovaj put prvo za Intela
stef je offline   Reply With Quote
Staro 18.10.2006., 20:08   #28
nicko
Guest
 
Datum registracije: Feb 2005
Lokacija: Zg
Postovi: 4,188
Citiraj:
Autor stef Pregled postova
U ovo sam počeo ozbiljno sumnjati ... nforce2, nf3 250 i nf4 su izvlačili AMD kad nije bio tako dobar u doba Northwooda i proslavili ga u doba K8. Nf5 je bio definitivno kiks, ali nf6 samo što nije izašao ... ovaj put prvo za Intela
Sve to stoji Ali jos od dobrog starog 440-BX-a, Intel radi prilicno dobre chipsete...jest da ih je dosta izbacio, neki su bili i promaseni, ali svi su bili rock stable...
nicko je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2006., 09:53   #29
gnomisa
Registered User
Moj komp
 
gnomisa's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2003
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,556
ma neka samo dolaze ti novi kvadromilebachi procevi i ddr3 meme - bolje za pametnog kupca koji će onda ubost vrlo povoljno neki conroe ddr2 memu i rokaj! naravno, ključna stvar je za što se kupuje nova konfa...sigurno nitko od nas neće kupiti nešto samo zato što je novo i jako brzo da boli glava (a ne treba nam i još je skupo do jaja )
gnomisa je offline   Reply With Quote
Staro 22.10.2006., 09:07   #30
McG
-------
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: -
Postovi: 7,566
Nadam se da mi začetnik ove teme i moderator ne budu zamerili, ali ovo je jedina tema u kojoj mogu postati sljedeće. Ako smeta, brišite post ili javite da ga obrišem.

Citiraj:
In order to lower the cost to against AMD, Intel announced to release native 2MB L2 Conroe in Feb 2007. Similarly, Merom will also get native 2MB L2 cache version at the time of Santa Rosa release. The existing Intel Core 2 Duo and Xeon 3000 in the market, actually, are native 4MB L2 processors. Although they have 2MB L2 and 4MB L2 versions, the 2MB one is made by only disabling half of the L2 Cache.

Its stepping would improved from B2 to L2. They have new SSPEC and MM, and CPUID would changed from 6F6 to 6F2. However, the change would not affect those manufacturers as well as end users. As 4MB L2 Cache shared almost 60% of the transistors in Conroe, a cut to native 2MB L2 Cache may help in lower 20% of the cost. In fact, the L2 stepping samples have been sent to mainboard manufacturers in order to update the microcode for BIOS.

Besides Quad Core Intel Core 2 Extreme QX6700 upcoming in Nov 2006, there is a cheaper version of Quad Core coming in Jan 2007. This would be Intel Core 2 Duo Q6600 (2.4GHz/4MB x 2/1066MHz FSB).



Citiraj:
Intel recently announced to manufacturer that the upcoming 1333MHz FSB Conroe now belongs to new Core 2 Duo 6050 family, releasing at the same time as X38 (Bearlake X). 1333MHz FSB Conroe is also manufactured by 65nm process and using LGA775 interface. So, everything is the same besides the FSB and a new function added. In addition, when Intel Core 2 Extreme QX6700 has been launched, the original Core 2 Extreme X6800 would be renamed to Core 2 Duo E6800. Nothing is changed, but the clock multiplier is now locked. This change would be found in 1H 2007.

i915 Chipset

Izvor: DailyTech i HKEPC
McG je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na