|
![]() |
#1 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Vijesti i novosti o Intel procesorima i čipsetima
Dakle, bus se pumpa na 1333 MHz i modeli bi trebali biti: E6850.........3.00 GHz.........1333 MHz.........4MB L2 E6800.........2.93 GHz.........1066 MHz.........4MB L2 E6750.........2.66 GHz.........1333 MHz.........4MB L2 E6650.........2.33 GHz.........1333 MHz.........4MB L2 http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=4589
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
minorne promjene. buduci da ce u vrijeme njihova izlaska biti dostupni kentsfield procesori, cijene nebi trebale biti pretjerane...vidjet cemo |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Oho, kuha se kuha ![]() Brži bus će definitivno pomoći performansama proca, samo je pitanje kolike će biti cijene (osobito za 6850 ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Izvod iz članka: The upcoming Core 2 Duo E6800 will arrive clocked at 2.93 GHz—similar to Intel’s Core 2 Extreme X6800. The processor is expected to be Intel’s flagship processor for mainstream segments. Aside from the locked multiplier, the Core 2 Duo E6800 is identical to the Core 2 Extreme X6800.
__________________ |
![]() |
#5 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
6650 moj sljedeci proc ![]()
![]() |
#6 |
...carpe diem...
Datum registracije: Jun 2006
|
ma E6300 je meni dovoljan za dug niz godina... možda jedino uzmem jednog dana jedan sa 4mb cache-a ali sve ovisi o cijeni. mislim da je u ovom trenutku E6300 najbolja kupnja... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
edit: puf šta se u intelovim labovima kuhalo zadnjih godina kad sad ovako ispaljuju: stoopid ovo je malo preuranjeno po meni, sadašnja je ponuda za 5+ i ne znam kome treba ovo, no valjda u intelu znaju šta rade (---)
![]() |
#10 |
...carpe diem...
|
ma nek E6300 padne ispod 1000kn i onda deri... : cheers2 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
neznam nekak mi nema smisla sa ddr2 uparivat viši fsb....možda tek kad izađe ddr3 onda će to imat nekog smisla...
![]() |
#13 |
...carpe diem...
|
ak će biti ta finta sa DDR3 onda se definitivno ne isplati to kupovat. uh kak to brzo sve ide.prebrzo... : nuts : |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Game Wizard
Datum registracije: Sep 2006
|
Prebzo i preskupo a mi još po balkan standardu. Srića šta smo vesela nacija pa nas boli pipi i za intel i za amd glavno da je Hrvatska pročistila Engleski rektumusss. Hehehee |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
samo se roka po novim stvarima, nevjerojatno... bas me zanima sto ce biti aktualno za samo 6 mjeseci. prije 6 mjeseci je tek poceo pokoji topic o conroe-u, glavna je bila nova i jeftina DDR2, sad je skupa i zastarjela ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
...carpe diem...
|
ma nije DDR2 zastario... ![]() lijepo onome ko ga je kupio dok je bio onak jeftiniji. ma ko fučka te proizvođače...ja na ovome svojem ostajem min. 5 godina. : DualWiel |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium moderator
|
Neka lijepo Intel štanca nove proceve, sadašnji procevi će biti jeftiniji kada ovi izađu a to nikako ne može smetati krajnjem korisniku zar ne ![]() Bit će neko poboljšanje definitivno, ne spektakularno,ali ne i za odbaciti. Ipak jezgre komuniciraju preko FSB-a ne interno u samom čipu i još ako će biti bržih memorija lijepo će se povećati bandwidth prema procu i sve skupa će još bolje disati.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Ev1LMa5ter
Datum registracije: May 2006
|
Ma samo neka oni rade nove, glavno je da starima padaju cjene... za novu godinu vec ce biti E6300 polovnih za 700-800 kuna, kupis to clocknes na 2.5GHz i vozi :burn:
![]() |
#21 |
Premium
|
Intel opet (pre)rano gura novi ram... tako je bilo i s ddr2 koji tek odnedavno (dolaskom core duo proceva) ima smisla kupovati, a na tržištu se pojavio još prije 2g |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
bolje bi bilo intelu da napravi pošten chipset ali zašto je am2 bolji... ako se smijem ubaciti s OT-om ![]() 1.nema problema s chipsetima 2. am2 ploče će biti s am3 procesorima... i sad kad se malo zapitate u koliko ćete slučajeva taj c2d e6600 ili jači koristiti na 100%(ne računajući prime i superpi i sl.). Sve te poslove će manje-više dobro obaviti i jeftiniji am2 x2 proc, jedino aok je nekome svaka sekunda bitna onda... je c2d bolji |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium moderator
|
Um? Intelovi chipseti jesu bolji što se toga tiče, nemaju problema eventualno ako ciljaš na probleme DS3 i drugih Gigabyte ploča no to nema veze sa chipsetima. Mišljam da AMD ima nestabilnije chipsete od Intela ![]() Što se tiče stavke broj 2. P5B Deluxe podržava Kentsfield tj. Quad Core procesore tako da ti to baš i ne stoji. Ne treba se uzeti E6600 ima i E6300 koji dođe oko 1300 kn i uz njega nema smisla uzimati neki AM2 proc...X2 3800 za AM2 dođe oko 1300 kn kao i C2D koji je osjetno jači. No dosta o ovome, ako hoćeš još pričati o ovoj i sličnim stvarima vezanima uz ovo, otvori novu temu ![]() Citiraj:
![]()
__________________ Zadnje izmijenjeno od: Swarm dude. 18.10.2006. u 20:52. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
ma neka samo dolaze ti novi kvadromilebachi procevi i ddr3 meme - bolje za pametnog kupca koji će onda ubost vrlo povoljno neki conroe ddr2 memu i rokaj! naravno, ključna stvar je za što se kupuje nova konfa...sigurno nitko od nas neće kupiti nešto samo zato što je novo i jako brzo da boli glava (a ne treba nam i još je skupo do jaja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
-------
|
Nadam se da mi začetnik ove teme i moderator ne budu zamerili, ali ovo je jedina tema u kojoj mogu postati sljedeće. Ako smeta, brišite post ili javite da ga obrišem. Citiraj:
![]() Citiraj:
i915 Chipset Izvor: DailyTech i HKEPC |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |