![]() |
Citiraj:
|
Oće uzest zub mučki razbojnici, ne rade to amerima i švabama npr:banned:
|
Ona shema s forsiranjem njihove konverzije je kriminal žešći.
Nije mi jasno kako ih EU komisija nije pecnila za to. Ok da po defaultu stavljaš svoju, ali da ne nude opciju "sejvanja" tipa konverzije nego za svako plaćanje vraćaju nazad na njihov lihvarski tečaj nema nigdi... |
Kak vracaju?
U postavkama accounta kad podesis ostaje tak, sve dok sam ne promijenis opet. |
Tražija sam svuda, ali nigdje te opcije nisam naša u account settings.
Tek tražeći po netu sam naletija na neki članak u kojem daju direktni link (kojeg nisam moga naći kroz postavke računa) gdje je napokon to moguće podesiti. Evo linka, morate biti ulogirani na PP naravno ali ovo je najbezbolnije kako riješiti taj problem https://www.paypal.com/us/cgi-bin/we...t-pull-funding |
Hvala za ovo!
|
Koliko vam paypal uzima za povlačenje novaca?
Nedavno mi je uzeo 5,5% odiznosa invoicea, a na linku pišu "the fee is $0.30 USD plus 1.9% - 2.9% of the amount received." |
Imam slučaj da sam platio PayPal Giftom za jedan item "provjerenom" selleru i, naravno, ispalo je da je scammer (i nisam jedini kojeg je scammao za taj item).
Dopisivam se sa PayPalom već danim bez nekog konrektnog rezultata, jer je bio Gift (ne mogu trutove natjerati da sami kontaktiraju sellera i potvrde moje navode, jer im se ovaj sigurno nece javiti). U međuvremenu, jedan prevareni kolega iz Amerike je preko svoje banke, nekim postupkom koji banka naziva "ACH RETURN" , uspio dobiti novac od PayPala natrag. Sad me zanima da li se meni isplati gnjaviti svoga agenta u Zagrebačkoj banci da probam tako vratiti novac, jer trakavica sa PayPalom tko zna kada (i kako) će završiti. Na ovom linku se to zove Bank Reversal. Zanima me ima toga kod nas. Hvala |
Citiraj:
Citiraj:
PP ti neće pomoći jer si slao kao Gift, tj family&friends ,gdje nema buyers protectiona. |
Citiraj:
|
udri po chargebacku- napraviš reklamaciju banka ispita stvar - ako potvrde tvoje navode dobis povrat
|
prvi put u životu sam dobio upit za plaćanje (da meni neko uplati) preko paypala za glupost/sitnicu koju prodajem na njuškalu... u čemu je fora sa tim paypalom? da ja njega ne zajebem? nikada nisam to radio i ne bi volio da dođe do komplikacija zbog tog mizernog iznosa kojeg ni ne želim napisati jer me sram, lik pita koliko je to sve u USD (predmet + tisak), može me nekako zeznut? tipa da mi uplati lovu, ja njemu pošaljem i on se žali paypalu da mu ta glupost nije nikada došla?
|
Govorimo o gradjaninu RH ili nekom strancu? Ako je stranac, posalji ga nazad u tri rodne scamerske Nigerije :D Ako je nas covjek zapitaj se zasto nema HR racun. Lakse je pricekati drugog kupca nego se seksati s tamo nekim paypalima i sumnjivim transakcijama.
|
da, radi se o našem čovjeku koji mi se javio SMS porukom, mislio sam samo da sam malo "fobičan" jer nikada nisam koristio ovaj oblik plaćanja - jer ne znam, ali mi je vrlo čudnovato da za tako neki smiješan iznos, a takav i item zahtjeva plaćanje paypalom, znači odgovor je ne
|
Ma iskreno nemam pojma. Evo iznad tvog posta slucaj covjeka koji ima opciju vracanja para nazad mimo paypala, jer je prevaren. E sad, koliko ljudi idu daleko s tim, ja ne znam. Platiti nekome parsto kn paypalom umjesto pouzecem ili transakcijski mi je tiho zvono za "ne da mi se zaj s tim, sori kompa, nista osobno". Opet kazem, moje osobno misljenje.
|
Citiraj:
i moje je identično takvo, lik je u međuvremenu odustao, nakon šta sam mu rekao da paypal ne dolazi u obzir, još bolje |
Možda čovik ima novaca na pp računu i ne da mu se potezati pare.
Mogao si mu reći da plati kao friends jer je onda mala provizija i tebi je sigurnije. |
uplata kao friends and family i adio, brzo i jednostavno, nema mogućnosti reklamacije paypalu još ako su sitne pare ne znam zašto bi se zamarao raznim scenarijima.
|
Citiraj:
Sent from my SM-G930F using Tapatalk |
Citiraj:
ako je riječ o većoj svoti, isplati se promijeniti lozinku na paypalu i prijaviti da niste vi obavili transakciju već da je netko upao na account. Proces traje duže dok ne vrate lovu, ali radi. Sa scammerima treba igrati prljavo i bez milosti. |
1. ne kužim te tko je koga i kako
2. i.p. adrese za početak i kazneno djelo za nastavak |
Kod prodaje bitno je znati da ako ti netko plati paypalom nema na ruke, nikakve "in person" dostave i primopredaje. Paypal placanje samo saljite track postom i bok bok, nemoze te nitko sjebat tako. Paypal nema zastitu prodavaca za primopredaje.
|
Imam sljedeću situaciju.
Trebao bih naručiti kabel od napajanja za autoradio. Nema ga nigdje za kupiti nego direktno od proizvođača. Dobio sam od njih adresu na koju da im uplatim iznos za taj kabel preko PayPala. Imam PayPal račun koji je povezan sa Visa Electron karticom od žiro računa preko kojeg sam ranije kupovao razne stvari na ebayu i slično bez problema. Odem na Pay or send payments i kada upišem tu adresu što su mi poslali i iznos koji želim poslati dobijem poruku: Please add funding source. Kliknem na to i upišem podatke od kartice žiro računa i opet mi izbaci isto. Na žiro računu imam dovoljno novaca sa uračunatom konverzijom. Je li netko imao sličan problem? Naplaćuje li se to više kada tako šaljem ili je isto kao da nešto plaćam primjerice na Steamu? Hvala. |
Citiraj:
In summary, fine novce.:stoopid: |
Pitanje - otkazao sam narudžbu, novci vraćeni na paypal account - kolko vremena treba proći dok se opet vrate na moj račun?
|
Mislim da se više ne vraćaju automatski, nego ih je potrebno povući, uz naknadu naravno(~5%). Ispravite me ako griješim.
|
U detaljima transakcije na paypalu piše refunded to VISA....
|
Citiraj:
Da li znate koliko uzimaju provizije za prebacit novce s balancea na račun? Prije je bilo nešto tipa 5€...
|
Mislim da je 5$, možda i eura ako ti je račun u eurima.
|
Ja kad na kunski povlacim mi bas pise 30kn
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Evo prvi problem sa paypalom, bar mislim da je do njih. U subotu naručio sa bike24 neke sitnice, platio kao i do sada paypalom da bi danas dobio mail sa bike24 da isplata sa paypala nije obavljena. Gledam na paypal i uopće nema te transakcije dok su druge dvije tog istog dana uredno prošle. Iznos računa u banci je umanjen za taj iznosi i vodi se kao rezervacija pos plaćanje paypal bike24. Da prvo kontaktiram paypal ili? Nisam do sada bio u takvoj situaciji pa ako je netko to već prošao molio bi savjet što učiniti.
|
Citiraj:
Meni recimo u ZABAi dnevni limit za karticu koja je vezana na PayPal je 5000 kn |
Ma nije do toga, išlo je ukupno oko 800kn a kažem, ove dvije transakcije se vide na paypalu dok ova za bike ne, s tim da je ta bila ujutro a ove koje su prošle navečer.
|
Citiraj:
|
Zvanjem banke teško, ja sam kod ZABA-e morao ići u poslovnicu.
Sada, kako kažeš, radim to preko m-novčanika. Ima limite na ukupan iznos i transakcije za običan bankomat, plaćanja u inozemstvo i slično. Dobro su to sredili fala bogu... |
nesto su ti zakazali u tvom slučaju-bez ikakvih problema u više navrata zvao podrsku- mislim da su me u pravilu ili prespojili ili uputili na odjel karticnog poslovanja ali bas uvijek odradjeno telefonski kada sam trebao i dok nije bilo m-novčanika
|
To je istina. Prvih par operatera nije niti znalo što je paypal.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:13. |