PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Slusalice (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=45948)

Renesis 18.10.2021. 16:57

Koštaju koliko i sve ostale (dobre) ANC slušalice. s time da ove imaju i mikrofon kako treba :)

Mommistake 18.10.2021. 18:26

Citiraj:

Autor Renesis (Post 3554536)
Koštaju koliko i sve ostale (dobre) ANC slušalice. s time da ove imaju i mikrofon kako treba :)

A nije baš.

Sony i Bose su oko 2000kn.

Ove su skoro 4000kn.

hash 18.10.2021. 20:58

Koliko vidim na njemackom amazonu su

Sony xm4 266E
Jabra evolve2 85 300E

Renesis 19.10.2021. 06:30

Jabra Evolve2 85 USB-A, dostupne odmah i free dostava. Nisam siguran ako USB-C donose nesto upgradea ili samo USB?

https://shop.b2b-it-gmbh.de/JABRA-Ev...NC-black?ge=99

Bose QC35 = 185€ = 1390kn
Sony XM4 = 260€ = 1950kn
Jabra 85 USBA = 293€ = 2200kn
Bose QC45 = 350€ = 2625kn

Mario92 19.10.2021. 10:32

Ova Jabra je točno ono kaj tražimo, je da je skupa ali kaj mogu kad nemrem naći nikaj slično tome.

Budem videl još opcije, nije da budem prošel nekaj puno jeftinije sa kombama ANC sluški i mikrofona...

Hvala na sugestijama!

Spikeman 25.10.2021. 22:07

Jel netko probao 360 audio od sonya na xm3 il xm4, kakvi su dojmovi u slusanju muzike i filmova?

Also...spatial audio anyone? :) jel netko probao?
Vidim po raznim yt filmicima da je puno veci wow efekt preko ovog koristeci AirPods Pro i Max sluške.

Poslano sa mog LG-H870 koristeći Tapatalk

1v@n 26.10.2021. 08:20

Slusalice

Uzeo sam Deezer 360 account na mjesec dana kad je to izašlo. Fora, ali ništa spektakularno da bi produžio na dulji period. Jako ograničena količina muzike i nakon nekog vremena ti jednostavno dosadi.

mlajo 10.11.2021. 10:37

Samsung galaxy buds pro

Samsung galaxy buds pro

Kupio sam neki dan slušalice Samsung galaxy buds pro kod nas za 1099 kn na akciji , sluške su OK što se tiče zvuka i opcija tu nemam primjedbi ali nešto mi je čudno navečer sam napunio sluške i kutiju za punjenje 100% znači oko 23h i ujutro u 8h aplikacija mi pokazuje sluške napunjene 100% a kućište se ispraznilo na 75%
što znači da su sluške bez upotrebe i veze sa mobitelom pojele 25% , onda sam izvadio sluške iz kutije i odpojio ih od mobitela one troše bateriju 10% na 1h bez korištenja i veze sa BT.
Dakle ne mogu se iskljuciti ako su izvan kutijice za punjenje, vec se moraju vratit natrag u kutiju inace im se baterija trosi u prazno bez obzira jesu li povezane s uredjajem ili nisu,tako da ih stalno punis bez obzira jesu prazne ili ne,pa sigurno utjece i na vijek trajanja baterije.

Čini mi se da to nije normalno imam još 10 dana za povrat unutar onih 14 dana , ima li ih tko i što mislite .

xlr 10.11.2021. 11:37

Slicno me jebu i buds+ sluske. Nekada mi pokazuje da case ima 0% , ali zatvaranje/otvaranje casea to rijesi. Jos mi je najjace kada otvorim sluske i kaze mi slusalice 80%, case 100%. A cijelu noc sjede u caseu, zatvorene. Imam filing da ih zeza ocitanje tog postotka kod uparivanja, ali nemaju drain jer kad su ful pune 100/100% ne primjecujem neke abnormalnosti u trajanju baterije.

Siguran si da je drain pravi? Da nije nesto poremeceno oko ocitanja baterije? Spoji ih i na win10 ako mozes pa vidi sto windowsi prijavljuju za bateriju.

Ali sto jest jest, buds+ su dva koplja iza prve generacije budsa. Kuciste im je kvalitetom izrade -1 i to se osjeti pod rukom - skripanje poklopca, mlohav kad se otvori, ma ko kinesko smece. Zvukom su slicne, autonomijom ipak buds+ prednjaci. Ali taj filing kad uzmem buds+ case u ruke i zaskripi, pa bacio bi ih u zid :)

mlajo 10.11.2021. 12:45

Citiraj:

Autor xlr (Post 3559868)
Slicno me jebu i buds+ sluske. Nekada mi pokazuje da case ima 0% , ali zatvaranje/otvaranje casea to rijesi. Jos mi je najjace kada otvorim sluske i kaze mi slusalice 80%, case 100%. A cijelu noc sjede u caseu, zatvorene. Imam filing da ih zeza ocitanje tog postotka kod uparivanja, ali nemaju drain jer kad su ful pune 100/100% ne primjecujem neke abnormalnosti u trajanju baterije.

Siguran si da je drain pravi? Da nije nesto poremeceno oko ocitanja baterije? Spoji ih i na win10 ako mozes pa vidi sto windowsi prijavljuju za bateriju.

Ali sto jest jest, buds+ su dva koplja iza prve generacije budsa. Kuciste im je kvalitetom izrade -1 i to se osjeti pod rukom - skripanje poklopca, mlohav kad se otvori, ma ko kinesko smece. Zvukom su slicne, autonomijom ipak buds+ prednjaci. Ali taj filing kad uzmem buds+ case u ruke i zaskripi, pa bacio bi ih u zid :)

Iskreno zajebo sam se i pao sam na ono što sam znao od ranije da ne smijem pasti na ime Samsung jer ovo je smeće od slušalica koje je koštalo 1700kn a sad u nekoliko trgovina 1100 kn , iskreno ne vrijede više od 300 kn.
Imam dvije godine još manje sluške od ovih Tronsmart Onyx free platio ih 300 kn baterija traje na sluškama cca.7 h na 50 % glasnosti jedina mana im je nikakav bas , tipke su na klik ali vrhunske i svaku slušku mogu razdvojiti na mono i isključiti je da ne cucla bateriju što kod ovog skupog govna ne mogu jer ovako će u godinu dana otići baterije i na kućištu i sluškama jer se troše bez obzira jel ih koristiš ili ne kakav je to kretenizam .
Kod slušanja muzike troše bateriju na 1h vremena cca 15-20% za sada .
Jednostavno sam ljut kakav sam ispao magarac i nasjeo na Samsung iako sam prije kupnje pročitao puno recenzija ali to je ništa dok ne probaš sam i testiraš .
To nije normalno kako su napravili takvu glupost i ova fora izvadiš slušalicu iz uha prestaje svirka ali kad je vratiš u uho ne počinje autom. nego moraš sam uključiti , da ne duljim pošto imam još malo manje od 10 dana za povrat unutar onih 14 vraćam ih samo ne znam što uzeti ili povrat novca a onda ću se načekati .
Testirati ću ih još danas ali sve je jasno skupo precjenjeno smeće .

spawn 10.11.2021. 16:32

Povrat novca i uzmeš airpods classic original. Isytle ih ima sada za 999 a po meni u top 3 slusalica do 2000kn. Ne volim apple telefone, ali airpods classic i ipad su im top proizvodi. Ako bas voliš gumice onda airpods pro

Poslano sa mog SM-G973F koristeći Tapatalk

dadoremix 10.11.2021. 23:29

Slusalice

Da se ukljucim u temu
Imam doma airpods slusalice
Super su
Ali skuzio da lijeva mi se brzo isprazni
Krepa, a desna ima jos 80% napunjenost

Garancije nema, dobio

Jel se tu moze sta napravit? Fix kakav?

https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...29e84ff39b.jpg

spawn 11.11.2021. 00:21

Zamjena baterije na airpods sluškama je umjetnost. :D . Kako misliš dobio? Provjeri si serijski broj pa vidi imaš li garanciju

BoTiA 12.11.2021. 10:22

Upravo sam naručio 1MORE ComfoBuds Pro, oko 550 kn sa Alija, javim dojmove kad stignu.

Imam i njihove 1MORE Stylish True Wireless s kojima sam oduševljen kvalitetom izrade, udobnošću i zvukom. Na žalost, mikrofon im nije toliko dobar pa se nadam da će nove biti bolje u tom pogledu.

Poslano sa mog Redmi Note 9 Pro koristeći Tapatalk

spawn 12.11.2021. 12:48

Danas je veliki problem napraviti dobar mikrofon u tws sluškama. Naprave odličan sound za glazbu ali mikrofon je veliki problem. Osim kod boljih i renomiranih proizvođača. U zadnjih 2 mjeseca prošlo je more tws slušalica kroz moje ruke, kopije, airpod like,buds ovo ono. Ako ne uzmeš airpods, samsung buds ili huawei ili jbl ,sony itd dobit ceš šrot mikrofon. Ako se i potrefi da je sve ok s mikrofonom, neće valjat zvuk slušalice tokom razgovora. Naravno,gledamo slušalice do 40,50 eura

BoTiA 12.11.2021. 23:33

Vjerojatno si u pravu, ali ne daje mi se preko 1000 kn za to ... Vjerujem da ce u nekakvom relativno tišem okruženju i ove biti dobre..ako je vjerovati testovima i feedbacku na webu

Spikeman 13.11.2021. 13:16

Jel realno za ocekivat da ce Sony XM3 ic ispod 1599kn za crni petak?

Poslano sa mog LG-H870 koristeći Tapatalk

spawn 13.11.2021. 13:37

Citiraj:

Autor BoTiA (Post 3560678)
Vjerojatno si u pravu, ali ne daje mi se preko 1000 kn za to ... Vjerujem da ce u nekakvom relativno tišem okruženju i ove biti dobre..ako je vjerovati testovima i feedbacku na webu

Javi svakako dojmove ;)

Velikus 14.11.2021. 23:49

Trazim preporuku za BT slusalice s kojima je najudobnije ležati na stranu na jastuku :D

jesu li uopće izmislili takve?

:stoopid:

xlr 15.11.2021. 00:05

Sa galaxy buds/buds+ bez problema znam zakrmiti. Ako ti je jastuk tvrdji mozda te bude malo zuljalo, ovisi kako se namjestis :D

hash 15.11.2021. 00:22

Aliexpress pa trazi "sleeping headphones". Imas bluetooth imas zicne. Imam zicne i onak, ok su. Zvuk je u rangu cijene ali ne krce. Svakako ih treba temeljito oprati jer ova traka s kojom dolaze bas jako pusta boju.

Kinezi su puno toga poceli nuditi po 'zapadnom' standardu ali na zalost ovo nije jedan od tih artikala :D
S obzirom na cijenu i manjak alternative, svejedno ih preporucujem.

Buger 20.11.2021. 13:38

Trebam neke što jeftinije earbuds slušalice. Služile bi za slušanje Youtube predavanja i slično.

Je li ovo ok?
PHILIPS TAT2205WT
https://www.elipso.hr/audio__video/s...-TAT2205WT-00/

Nešto drugo jeftinije, a bolje ili malo skuplje a puno bolje :D ?

Mommistake 20.11.2021. 14:27

Citiraj:

Autor Buger (Post 3562508)
Trebam neke što jeftinije earbuds slušalice. Služile bi za slušanje Youtube predavanja i slično.

Je li ovo ok?
PHILIPS TAT2205WT

Uzeo sam sestri nedugo https://www.wowshop.hr/xiaomi-mi-tru...lice-crne.html

Rade bez greške, ona zadovoljna.

vlatko27 21.11.2021. 19:03

Imaju koje sluške da su;

- open (ovo je pod mus, jer sa zatvorenima se derem ko budala dok igram)
- wireless za PC i PS4 (nije mus, može i 3.5mm)
- imaju mikrofon

Budget cca 100 Eura

Trenutno koristim svoje Sennheiser HD598 CS ali zaista mi trebaju otvorene, da po noći mogu čuti sebe dok govorim da se ne derem.

myroman 22.11.2021. 21:48

S obzirom da je vec vise od godine i pol kako radim od kuce (IT sektor) i kako su mi dojadile žične slušalice (nema dana da se ne spetljam sa žicom) odlučio sam kupiti neke bežične sluške.
Kako puno "visim" po teams sastancima, ne bi bilo loše da budem mobilan i aktivno sudjelujem na sastancima.
Upao mi je u oko Logitech G435 headset.
Nesto mu bas ne hvale mikrofon pa me zanima da li netko ima iskustva sa tim sluškama?
Ili ima neki drugi prijedlog u tome price rangeu.
Unaprijed se zahvaljujem na mišljenjima i prijedlozima.

Elven 23.11.2021. 08:59

Nemam ti savjet oko G435 bas, ali izbjegavaj te koje zaklope cijelo uho.

Imam Strix Wireless, jer sam gledao da bude top zvuk, top mikrofon, ali mi se usi skuhaju u njima. Ljeti nakon sastanka mi se cijedi znoj iz slusalica, a usi mi budi zagrijane do boli.

On ear radje nego over the ear. Ili ako si preko laptopa, oni imaju BT, pa neke in ear sluske koje ces moc koristiti i za mobitel.

Sent from my SM-G996B using Tapatalk

myroman 23.11.2021. 15:01

Meni, iskreno, ne smetaju te koje poklope uho. Ionak imam velika ušesa pa nije sve poklopljeno! :D
Našao sam i neke philips i sony modele koji imaju mikrofon. Samo, svi ti mikrofoni su integrirani/skriveni u slusalicama.
Kak to izgleda u praksi kod office callova na zoom/teams i sl.?

spawn 24.11.2021. 20:29

Trenutno je akcija

Hyper X Cloud II - 54,44 EUR

Budu otprilike svakih pola godine po toj cijeni

Logitech G Pro X sluske - 76,63 EUR

Koje bolje? Ili je alpha bolja da piknem njih? Do 500-600kn

Mommistake 24.11.2021. 21:23

Nemoj Alphu.

Ove dvoje, generalno oboje odlične, biraj.

Osobno, probao bi Logitech, čisto jer ih nikada nisam probao. A i mikrofon je nešto bolji navodno.

XyperX standardno odlične.

Integrity 25.11.2021. 06:41

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 3563588)
Trenutno je akcija

Hyper X Cloud II - 54,44 EUR

Budu otprilike svakih pola godine po toj cijeni

Logitech G Pro X sluske - 76,63 EUR

Mislim da za tu cijenu bolje od Hyper X Cloud II ne ide :)
Imam ih i fenomenalne su!

Velikus 25.11.2021. 09:26

hvala na prijedlozima za slusalice za spavanje, ali mislim da cu pricekati s tim

zadnje sam gledao sennheiser 458 (450) pa me zanimaju vaša iskustva i prijedlozi za over ear slusalice u tom 100€ cjenovnom rangu

hvala :chears:

myroman 25.11.2021. 18:32

Ja danas upazario Logitech H820e slusalice. Nove, iz Njemacke (bez garancije), za 500 kn.
Sluske podrzavaju samo DECT 6.0, a bluetooth ne podrzavaju.
S obzirom da cu ih koristiti na sluzbenom laptopu od firme (sa masom security ogranicenja) bijah malo skeptican da li ce sve raditi ok.
Zastekao sve, windowsi prepoznali, teamsi takodjer. Zvuk odlican, mikrofon radi ok.
Sad navecer vise nisam imao koga zvati na teamse, samo test call, tako da cu sutra provjeriti da li mute tipka takodjer radi u teamsima.
Uglavnom, ja zadovoljan za sad (s obzirom i na cijenu koju sam platio).
Jedino jos trebam vidjeti, koji standard, DECT ili Bluetooth je "zdraviji" za koristenje (citaj: manje zraci i sl.)

NTN 25.11.2021. 19:05

Sony WH-1000XM3 podrzavaju "apple music" formate bez problema? Ili ako ne podrzava, jel se može namjestit da rade na nekom "manje kvalitetnom" formatu unutar apple music (nemam iphone, tako da ne mogu sam proucit moguću problematiku)?

1v@n 25.11.2021. 19:14

Slušalicama je apsolutno svejedno u kojem je muzika formatu, dok god ide na zvučnik telefona, ić će i na slušalice preko Bluetootha/kabela.

Mommistake 25.11.2021. 19:22

Citiraj:

Autor NTN (Post 3563946)
Sony WH-1000XM3 podrzavaju "apple music" formate bez problema? Ili ako ne podrzava, jel se može namjestit da rade na nekom "manje kvalitetnom" formatu unutar apple music (nemam iphone, tako da ne mogu sam proucit moguću problematiku)?

Ti slušalice spajaš na mobitel ne na Apple music.

Po defaultu Apple music streama na 256kbps, što je slabije od Spotify npr.

Ali se može povećati u settigs.

1v@n 25.11.2021. 19:41

Slušalice komotno vuku i FLAC s TIDAL-a/Deezera, tako da nema problema štogod da odluči pustiti na mobitelu.

The_Void 25.11.2021. 19:55

Citiraj:

Autor Buger (Post 3562508)

Je li ovo ok?
PHILIPS TAT2205WT

Samo napomena ako netko cita poslije, ne kupujte u elipsu za ovu pljacku od cijene jer je u drugim trgovinama oko 300kn (na imaginarnim akcijama koje traju godinu dana). Kupio sam ove slusalice za gym i cisto su ok za tu cijenu (300kn)

fanATIk 25.11.2021. 19:57

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 3563588)

Imam alphu.
Prezadovoljan.

kasper_sky 25.11.2021. 21:14

može pomoć i savjeti
ne znam o earbuds ništa. ovdje sam u shopu kupio mobitel i ostalo. ponuda i cijene ok?
dali može iz shopa preporuka minimum cijena sluške koje moraju biti crne ili tamne da nemaju led svijetla. služe samo za muziku s moba ili jutube. i dizajn je u primjeru linkova.
ove jeftine gledam.
https://neutrinomobile.hr/joyroom-jr...ice-black.html
https://neutrinomobile.hr/trevi-hmp-...lice-crne.html
https://neutrinomobile.hr/joyroom-jr...ice-black.html

kužim da moraju biti u novom standardu. da imaju što veću bateriju i charge box isto.
gumica da ne ispadnu iz uha.
btw moj mob je xiaomi poco fone f2

NTN 26.11.2021. 12:55

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3563949)
Slušalicama je apsolutno svejedno u kojem je muzika formatu, dok god ide na zvučnik telefona, ić će i na slušalice preko Bluetootha/kabela.

U redu. Malo je zbunjujuće jer u tehničkim specifikacijama pod "supported audio formats su navedeni SBC, AAC, aptX, aptX HD, LDAC dok s druge strane čitam o ALAC-u odnosno Apple verziji AAC, plus taj njihov "spatial audio". Pa da ne bi bilo nisam znao. :)

Hvala na pomoći.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:40.