![]() |
Ja danas bio primoran sekeli pojest,natrpal sam ga s gro črvene paprike pa je ispal ljuto-ukusan :D
|
Danas hrpa ćiknšit krilaca na naglo, pire-krumpač i paradajz/krastavci šalata:)
T-bone i komad ramsteka su u pacu, za vikend-Žderačina:D |
Citiraj:
Danas bilo bezmesno. Vanjkuši ili ti štrukle. Baš mi pasalo:goood: |
Citiraj:
Niš ne fali običnom i maslinovom, suhom korjenu peršina, celera i mrkve+mrvicu vegete i dvije vrste papra+malo piva:) Samo kaj bu sad duže stajalo... |
da to ne bude malo neslano s obzirom na mrvicu vegete?
kaj piva učini svježem mesu? mislim znam kaj odojku na ražnju radi, ali ovo još nisam probao :D |
Citiraj:
Budući da je bilo super-ostajem na tome. Pivčuge staviš samo malo da se otopi vegeta, može i crna-ništa ne bude mesu. |
Danas, govedji gulash sa pennette rigate by barilla + mijesana salatica (zelena, riga, rotkvice, pomidori). Bomba bus pukla, buuuumm .....
Prezivam uz Union Radler grapefruit, ah :D |
taj grejp radler je brutalno dobra ljetna cugica... jako fino.
|
Citiraj:
|
ono francusko-talijansko tjesto,unutra uz šunkicu i malo slavonske za aromu,gro vrhnja i blago-ljuti fefači :) foot loose!
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Zato je bitno da je ulje preko cijelog mesa... U mesnoj industriji imaju vakumske komore u kojima meso sazrijeva na 4c, mi se doma moramo drugačije snalazit:D http://www.gastro.hr/Content/Article.aspx?id=2379 |
danas sam u menzi konacno dosel na svoje...
przena jetra ko glavno jelo i desert :D |
Ekipa! Jeste možda za kojih par tjedana (ne baš na sam Uskrs ipak) za neke "roštilj žderonje" ?
Kad se već prića toliko o ovom/onom pacu, marinadi... :P (bez ribe) :P - - - - Anyway nevezano. Došao ja prošlu subotu kod frendova na rođendan na jarun i vele. Našli smo kućicu kod skate park-a. Ja rekao ajde, klasika a kad ono zauzeli to jutro veliku kućicu iza bivšeg som jure (samo temelji ostali), a u kućici dva mrcinska zidana roštača, a sa druge strane po dužini veliki stol sa radnom pločom za pripremu. To je valjda od nekog restača ostalo jer se vidi di su bile instlacije za struju! Jebenica da samo velim! Citiraj:
Tako dakle. A meni se moji čudili kada bih dofurao meso kompletno zaronjeno u ulju u kontekstu (kaj će ti toliko ulja, nisi normalan itd). Jest da nisam znao zašto, ali rekao. Tako mi rekao stari kad sam bio mali i tak mi je bolje :P hihi |
zato na svinju nabijem pol pikse senfa i ulja pa nek si misli :)
inače prvi diy radler sam ovo ljeto derao... žena dodavala pol-pol sprite u moje staropramene i to je isto fenomenalno za ljeto, tu i tam sam kojeg maznuo onako sa nogu za žeđ - mrak. e da... uzeo sam jednom ovaj maturo brijem ramstek i laganini par minuta sa svake strane i umak od pečenja, stvarno da bi riječ reko. |
Citiraj:
|
kak te buljo majketi mogao asocirat na žderonje? :D :D :D
|
mljackam neku tunu ala portugalski,cool je :)
|
Citiraj:
|
znači potajno grickaš tehno vjevericu :D :D
|
Citiraj:
|
pečenice i pire!
|
Supa sos bre govedo:D
Puno grincajga i domaća taranica, nakon toga za desert meso, hren i raženi:) |
Citiraj:
matori, puknut ces :D |
kupovni ili ribani hren? :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Domaći delam sam, već je bio recept na Žderama... Citiraj:
|
daj recept majka mu stara, nisam uhvatio, a uskrs kuca na vrata... ja naribam, par kapi limuna i u zube dok ne počnem plakat.
|
Danasnji gablec na poslu - rostiljada
Krmici, pecenice, piletina, cevapi, carsko meso, sampinjoni, luk i paradajz, a za desert zg kremsnita. Kad sam zavrsio nisam se mogao od stola dignuti. Sve je to ispeceno u radno vrijeme i unutar kruga firme :D Hajcanje vatre Ovo kablovinje sto viri ispod ploce su ustvari grijaci za toplinsku obradu. Zezali smo kolegu da moze dobiti i dijagram rostiljana, ako zatreba. Prva tura Zadnja tura |
Tu sve sami gurmani. :D
Kod mene su bila jetrica za ručak. Fuj to. :D Srećom, taman sam za vrijeme ručka u gradu bila, pa sam nabrzinu skuhala tjesteninu s bijelim umakom i sirom kad sam došla doma. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:23. |