![]() |
Manje je gorka od Guinnessa, a gorča od Tomislava. Fino se osjeti aroma hmelja i malo ostaje okus prepečenog ječma. Boja tamnosmeđa, a na svjetlu vuče na tamnocrveno. Pjena gusta, teška i masna. Nakon ispijene čaše pjena se drži po stjenkama. Alkohola od 6% do 7%.
Nemogu vjerovat da mi je uspjelo od prve. :) Još imam u vrenju jednu tamnu malo gorču od ove i jednu svijetlu pivu. :D |
Citiraj:
Pogledaj si NG Megafactories: Heineken da dobiješ još više elana i da vidimo čija je pjena bolja :D Kad je na redu neka desetka? :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
taj nahvaljeni ginis mi je jedna od bljakastijih vodica, ali ovo jako fino zgleda... tomislav-škola ftw ;)
|
Ne znam. Tomislav na svojoj strani IMO ima samo količinu alkohola, a za uživanciju mi tak svejedno za to. Hoću da bude fini pifkan, a ja bum prije hodal na mjesecu nego kaj bu Tomislav bio finiji od guinnessa! :P
Od domaćih moram reći da mi je trenutačni kralj Vukovarsko. Jel ga netko našao možda za kupit negdje? Vrutak? |
Citiraj:
|
Sutra bum si na putu na job fino ubrao jednu ladnu dok čekam. Gorjanska veliš. super! Baš me cijene zanimaju! Tak da više ne moram ići do tomata ili summita u ilici
EDIT: Opa, pa valjda ih ima pet puta više sada nego kaj je bilo kad sam zadnji put gledao http://www.vukovarsko.com/vukovarsko_gdje_popiti.asp još jedna birtija na kraju moje ulice! :) |
nisam ja ni uspoređivao te dve pive direktno... ginis je bljak, tomislav je druga priča.
od svih tih crnih najrađe dernem erdingera, još ako je u gift paketu s čašom eeeee :) |
Suha hrana danas-malo sira, zigorske "sapunjare", raženi, fefači i rajčica:)
|
Veceras tekma, znaci jede se pizza. :D
|
J**i se matori, sad se i meni priŽderala pizza:D
|
Grahče na tavče s dva feferona, dva komada vratine s roštilja i par komada mladog lukeca. Sretan ko pajcek. :D
|
Guinness je fini, al ima odvratnu pjenu, prekremasta je. :/
|
Pizza i Tomislav pivo nepocjenjivo. :)
Što kažete na Pšenično?? |
Točeni Guinness mi je savrsenstvo, a poanta i je u pjeni gustoj kao slag. Onaj flasirani ne valja. Rekao bih da je to piva koju ili volis ili ne volis.
Ožujsko psenicno je vjerojatno nastalo mijesnjem kakvog praska sa ozujskim, u svakom slucaju psenice nije vidjelo. Dobra je kad je mrzla jer nema okusa, a onaj mutni izgled koji ima u boci daje dojam da ne pijes bas pisaku. |
Citiraj:
...omišljam se da odem slozit tijesto |
Ja dogovorio domaću pizzu za sutra:)
|
Stara imala ročkas,ubio se od lazanja....tolko da mi se ni do birtije neda :D
|
Meni je Velebitsko pivo odlichno,svijetlo i tamno:)
|
Citiraj:
|
@Jelc
Ma nema kaj biti pretrpana. Kak voliš tak treba biti! Meni ovo taman zgleda. Ja bi još eventualno pretkraj umjesto ovog vrhnja sa paprikom hitio ajvar! :P Najbolja mi ekipa kaj ima svoje "teorije" na pizzu ide ovo, ne ide ovo itd... Neš ti nauke od ciganskog jela! Ide ono kaj voliš i finito :P |
Ono mi liči ko liptauer gore :)
|
Neznam kako nazvati hranu koju sam radio pa ću opisati postupak. Inspiracija mi je bila pohani luk.
Napravio sam tijesto (gušći tajk) od glatkog brašna, prstohvat soli, mrva ljute paprike, prašak za pecivo, mineralna. U njega sam umočio šnite špeka, šunku za pizzu i sir gaudu i pohao u fritezi u vrućem ulju. Usvinjio sam se i sad degustiram Paulaner Hefe-Weisbier dunkel, po domaći crno pšenično pivo. |
Nisam slikal gotovu pizzu jer sam imal pametnijeg posla:D
Fino je ispala, taman. Ubil sam se ko zadnji sacpra:nuts: |
Čemu ovo "ko" zadnji sacpra? :D
Ja jedem domače kobasice i domaće šunkice. :p Sad si i ja gruntam naručiti pizzu. :D |
Da se razlikujem od ostalih:)
Citiraj:
|
Ne vidi se na slici da li si stavio mučke đubrištarke ili obične gestapovače na pizzu. :D
|
Citiraj:
Nisam imal gljiva-suhe vrganje sam potrošio a šampinjone sam zaroštiljao neki dan... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:53. |