![]() |
Citiraj:
|
Daj malo objasni to pšenično. Kakve pahuljice? Koji sastojci?
Meni je danas 7 dan prve fermentacije od extrakta sa muntos kvascem, aurora hmeljem i zadnjih 15 minuta na 20 litara sam ubacio 10 dkg melase i 5 dkg knaippa. Bumo vidli kak bu ispalo. :) |
Citiraj:
ima sad tam na remizi i psenisnog slada u zrnu.. 8,70kn je kila.. tak su negdje i pahuljice pa je definitivno bolje pravi slad imati.. |
Gledal sam neki dan, ali još nije bilo ničega na cijeniku iako je roba stigla prije tjedan dana.
Di nabaviti mlinček za mak. Nemam s čime kvalitetno samljeti slad. |
Citiraj:
Da probaš u mlincu za kavu? A baš za mak, najbolje da pitaš neku baku u kvartu |
Citiraj:
Leifheit mlinac (Plodine, Merkur) Ima i u sveisvašta, 145 ćuna, metalni. |
Citiraj:
ja meljem u onom mlinu za kuruzu... prije dok ga nisam imao sam razbijao slad sa batom za snicle, samo kaj to traje cijelu vjecnost :) |
Citiraj:
Citiraj:
Nakon kuhanja se nije moglo procjediti. :( Bilo je nešto poput rijetko skuhanog grisa. |
Citiraj:
@ AMD : pšenične pahuljice iz Kauflanda, za pšenično pivo otprilike 45 % žitnih pahuljica a 55 % ječmeni slad. Kvasac gornjeg vrenja. |
Jel se može kombinirati sa back extraktom?
|
Danas bude kasni ručak ali se isplati čekat-musaka i kristalka:nuts:
|
Krvavice, restani krumpir i kiselo zelje. :) Za desert kremšnite. :)
|
Mmmmmm kremšnite :-)
Za ručak je bila pljeskavica punjena sirom i kobasice, a za desert neka nova slastica, kiselkasto-slatkog okusa....ma fantazija http://www.pohrani.com/f/3D/aF/2EpjoCxC/limun1.jpg http://www.pohrani.com/f/1o/jl/4cO7bJLa/limun5.jpg |
Citiraj:
|
Upravo pala šunka, špek, kobasice te kruh ispod peke.
Zalio s dva gemišta i sad se čeka boks. |
Malo za promjenu-žuljba i kiselo zelje (tranu kobase, špek i ostatak vratine)
|
da si vi pivari otvorite temu za to? :D
ugl, danas pečena govedina i restani :) |
Danas je pao zeko na saft. :p
|
Danas za ručak a najbolji je kada ima punoooo sira
Isprobavanje novog recepta za peciva s jogurtom :goood: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Zagrebački sa pomfačem i domaćim tartarom su bili odlični. Prežderao sam se svinjski. A popodne sam preživao jučerašnju roladu od svinjske potrbušine, suhe vratine i sira, pečene u rolu. Eeeee, danas smo probali pivo nakon prvih tjedan dana vrenja. Dobio sam pohvale od žene, staroga, tasta i susjeda. :) Naravno i punice. :) |
Ti kak si krenul-nebu to pivo doživjelo flaširanje:D
|
Citiraj:
Kad su Panorama i dr. pričali kak nemogu dočekat da pivo odkipi do kraja nisam im vjeroval, ali teško je čekat 5 do 6 tjedana za potpuni užitak. :) Jedino se žale da je malo preveč alkohola u njemu. :D |
A ništa, delaj drugu rundu polako:D
Danas brza hrana-domaći ćiknšit u tavici, pomfač i kristalka. Zalil bum sa gembačem (graševina):D:chears: |
Danas krumir salata i faširanci. :) Taman da smrdim cijeli dan. :D
|
Danas brzinski, al ukusno ...
Krumpir pole obogacene domacom slaninom i kobasom. Lagano posoljene uz crvenu papriku ... domaca stara delicija!!! |
danas lasagne :zdero2:
|
Doma faširanci, tostirani kruh, ajvar i tri gemišta. Odo u horizontalu. :D
|
Žena jučer ispekla KRUHČINU od 1.30 kg brašna (kukuruzno sa malo crnog i bijelog)
Danas sam kupio u Intersparu pačju paštetu+onu sa zelenim paprom, samo bum narezal malo mini-rajčica, namazal paštete na kuružnjak i udri:) |
Jelc, a malo sapunjare? :p
Ja sam danas špinat, krumpač (kuhani) i pohani oslić. :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:04. |