PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

Amdejac 06.11.2013. 10:09

Ti vjerojatno kuhaš na maslinovom ulju pa stavljaš u sve.
Ja stavljam maslinovo ulje, ali na jela mediteranskog tipa.
Dinstanje luka za čobanac, vinski gulaš, fiš, grah varivo i dr. suncokretovo ulje ili svinjska mast. Fiš sa maslinovim uljem ala Ana Ugarković. :D
Bučino ulje u jela sa bučom, grah salatu i sl.
Štrudla, bučnica i sl. svinjska mast jer se od ulja nikad ne napravi hrskava korica.
Kineska kuhinja i sl. sezamovo ulje. Ima specifičan miris za ta jela.

Mad_Duke 06.11.2013. 10:11

A zašto stavljaš maslinovo? Koja je poanta osim što je maslinovo. Naravno, ako je nekome dobro peči pohance od svinje na maslinovom, slobodno. Ali svako ulje ima drugačiji okus (ne samo sadržaj).

Bundeva baš i maslinovo. Ne vidim :D

Mitsuoka 06.11.2013. 10:17

Nemam pojma, ja i pomfrit radim na maslinovom hahah
Bucinog imam jednu bocicu i stoji godinama.
Doduse 90% toga sto radim i je iz podneblja u kojem zivim, pa je vjerojatno navika da zalijem sve maslinovim uljem, bio to rostilj, pecenje ili nesto slicno. :D

Ammy 06.11.2013. 19:57

Jučer mahune, danas srneći (as iz škrinje :D )

A danas sam radila kruh..... kiflice s marmeladom i buhtlice s nutellom :D

Brijem da će mi biti zlo jer sam se najela vrućih kiflica :roller:

Amdejac 07.11.2013. 00:25

Citiraj:

Autor Ammy (Post 2490515)
Jučer mahune, danas srneći (as iz škrinje :D )

A danas sam radila kruh..... kiflice s marmeladom i buhtlice s nutellom :D

Brijem da će mi biti zlo jer sam se najela vrućih kiflica :roller:

I Kako da budem mršav? :stoopid:
Došao maloprije s posla i udri po domaćoj salami i fričkom mlačnom kruhu, a onda sam nastavio po kiflicama i butlicama sa hladnim mlijekom iz frižidera.

P.S.
Buhtlica sa nutelom više nema. :D

listerstorm 07.11.2013. 23:11

Citiraj:

Autor Amdejac (Post 2490232)
Fiš sa maslinovim uljem ala Ana Ugarković. :D

Nemoj, jel još bi neko mogao isprobat pa završit na antidepresivima. :D

Ladybug 08.11.2013. 18:28

Dobila batate.

Kaj da radim sa batatima?

Nekaj kaj ide u rolu...

Hvala :)

trouble 08.11.2013. 18:34

kesten pireeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :D

Amdejac 09.11.2013. 00:22

Citiraj:

Autor Ladybug (Post 2491534)
Dobila batate.

Kaj da radim sa batatima?

Nekaj kaj ide u rolu...

Hvala :)

Molim bez prostota na žderonjama. :D

syss 09.11.2013. 14:18

i nakon ovoliko godina ćemo morat starim članovima/icama sankcije lupat :D

idem sad skoro u nabavu veće količine mrtve krave i napravit goveđu juhu pa malo juhice, pa malo lešade sa hrenom, sa strane će biti umak od kopra i graška te bošpor

potonje je jedno od rijetkih okusa kojih se sjećam iz daaaaleke mladosti koje mi je sparvljala prabaka i svakako probajte, ključ je u domaćem paradajz sosu pod obavezno, ali eto ja ću sa kupovnim :D

Mad_Duke 09.11.2013. 14:27

Koliko to dugo nisam jeo :) Meni to od mame teta znala :) Mljac!

syss 09.11.2013. 15:00

domaća mast, domaći paradajz i domaći komadići špeka na šparhetu starom 100 godina na drva... ko jučer da je bilo.

inače u familiji kruži priča tko dragoj/dragom bošpor napravi, tom ne gine brak/udaja :D

Roberto 10.11.2013. 17:01

Citiraj:

Autor Amdejac (Post 2491659)
Molim bez prostota na žderonjama. :D

Kajgod :D

U petak se ubio u piletini i batatu.
Žena premazala domaće pile s pacom od tadnoori mješavine začina i mljevenim čilijem, uz to pol kilu krumpira, kilu batata, jedna luk prerezan na pola za okus i sočnost, malo masti i ulja, i sve skupa u pekač i u pećnicu.

Prste smo polizali, a batat je bio prefin, pasao mi je bolje od krumpira :)

Inače, batat se može jesti i sirov, fin je i podsjeća na mrkvu.
Juha od batata isto prefina, ima recepata na internetu kolko hoćete.

flare 10.11.2013. 19:52

Citiraj:

Autor Amdejac (Post 2490219)
Nisi razumio pitanje. Radi se jelo u kojem imaš buču - bundevu i na to stavit maslinovo ulje je grijeh. Radiš krem juhu od buče i u nju staviš par maslina i pokapaš maslinovim uljem. :stoopid:
Pa kad se radi nešto sa bučom staviš bučino ulje.

A svemu tome je kriva ona kvazi kuharica Ana Ugarković koja je fascinirana maslinovim uljem i stavlja ga svako jelo.

Koliko znam (možda sam u krivu) bučino ulje se ne može termički obrađivati pa stoga pokapam s maslinovim. I jako je fino. Ja tako pečem i krumpire, batatte, mrkvu...narežem na tanke ploške, začinim (sol, začinske trave, crvena paprika, štoveć) i onda pokapam maslinovim uljem. Sve dobro promiješam rukama i stavim u pleh na pek papir u jednom sloju tako da se fino zahrskavi i nije masno. :goood:

Upravo pečem mafine s jabukama i cimetom i pizza mafine. :chears:

Amdejac 10.11.2013. 21:58

Pa nije baš ni maslinovo za termičku obradu. Ali na buču stavit maslinovo, OK.

Ammy 11.11.2013. 08:40

Citiraj:

Autor flare (Post 2492423)
Upravo pečem mafine s jabukama i cimetom i pizza mafine. :chears:

Naribaš jabuke u tijesto ili ih režeš na komade?

Ja sam jučer napravila marmeladu od jabuka i cimeta :D

U subotu smo bili kod mojih na ručku (tata imao rođendan :D) pa je bila goveđa juha, kuhana govedina, pečena svinjetina, pohani krmići i pohani picek, pomfi, zelena salata i grah salata. Desert torta, mojih ruku dijelo ;)

A u nedjelju smo bili kod njegovih (tata njegov ima rođendan) pa je bila picekova juha, pohana krilca i bijelo meso, pečena svinjska rebrica, pečeni krumpir, matovilac/zelena salata. Desert je šogorica napravila podravske kocke.

Sve u svemu, jako dobar vikend :D

Roberto 11.11.2013. 09:02

To s maslinovim uljem i termičkom obradom je pomalo mit.

Termičkom obradom maslinovo ulje gubi ponešto na kvaliteti ali ostaje jednako zdravo kao i suncokretovo ili neko drugo biljno ulje. Ako je riječ o laganoj vatri onda gotvo da i ništa ne gubi.
Jedino što je znatno skuplje pa i nema previše logike da ga se koristi za takve stvari :D

Bučino ulje - najbolje ulje koje postoji, većinu salata nemrem ni zamislit bez njega :)

flare 13.11.2013. 13:25

@Ammy - naribala sam ih no drugi puta ću ih narezati na kockice jer volim osjetiti komade jabuke a ovako se to izgubi

Jučer - pečeni picek i cikla na salatu
Danas - kubanska riža

Ammy 13.11.2013. 20:09

Flare hvala.

Mi danas filanu papriku i pire. Za desert palačinke. Obične i američke :D

flare 14.11.2013. 11:46

Oh, daj recept za te američke :), izgledaju super :)

Danas: juhica od povrća s domaćim noklicama + mesna štruca i hrpa salate :)

Ammy 14.11.2013. 12:54

Evo, radila sam po ovom osnovnom....sad ima varijacija na temu, ali nisam htjela eksperimentirat :D
http://www.marthastewart.com/338185/basic-pancakes

Omerta 14.11.2013. 16:52

Kad sam sinoć vidio ove Američke i u pozadini Nutelju, ajmeeee, svrš :D

Danas sam na poslu zamišljao iste, i dođem doma kad ono, dočekaju me, ali ne Američke već naše ;)

I primjetio sam na fotki neku dlaku na gornjoj američkoj, ali vjerojatno je riječ o "najlonskoj" dlaci od neke majice ili tako nešto ;)

Ammy 14.11.2013. 17:17

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2494899)
Kad sam sinoć vidio ove Američke i u pozadini Nutelju, ajmeeee, svrš :D

Danas sam na poslu zamišljao iste, i dođem doma kad ono, dočekaju me, ali ne Američke već naše ;)

I primjetio sam na fotki neku dlaku na gornjoj američkoj, ali vjerojatno je riječ o "najlonskoj" dlaci od neke majice ili tako nešto ;)

Nije dlaka, nego komadić smjese koja se zapekla, pa kad sam trgala ostao je takav komadić, odlomio se i pao ili je ono zapečeno ulje s tavice...uglavnom nije dlaka :D, vidla sam kad sam postala sliku, ali mi se nije išlo ponovno slikat :D

A nisi vidio u pozadini i hrpicu običnih palačinki :D

Omerta 14.11.2013. 17:20

:D vidi stvarno, nešto je :)

Čuj, ove američke su stvarno zasjenile sve ostalo, tako da sam samo njih vidio i ovu hrpetinu Nutelje u njima :D njammmmmm

flare 16.11.2013. 12:33

Hvala :), probat ću ih sutra raditi za doručak :)

Danas - juha od povrća s noklicama + pečeni krumpir, batat i buča sa sezamom i ostaci one mesne štruce. I salata.

Ammy 17.11.2013. 14:37

@Flare jesi radila palačinke?

Danas goveđa juha, kuhana govedina s hrenom, pečeno carsko i krumpiri, zapečene tortilje i zelena salata. Za desert pita od čokolade sa šlagom :D

Fatal 17.11.2013. 18:49

tim bilding u vidu hladne plate s domacim kozjim i ovcjim sirom i prsutom, te janjetinom i krumpirom ispod peke. Uf :D

c-shadow 17.11.2013. 19:04

Ulov je tu, slijedi čišćenje plijena i sutra se kuha nešto fino, a jedan dio ide i na sušenje:
http://www.pohrani.com/f/3v/zR/3uVpC...16181326cr.jpg

syss 17.11.2013. 22:14

ejmi, organ ništa od hvalospjeva kineskog i slavonskog fusiona? :D

no dobro...

:D

danas opet po kineski... na masnoći debele svinje isprženi odkošteni zabataci pileta i krmići na kockice koji su bili marinirani jedno sat vremena u soji, ulju i wok začinu kotanyja, nakon toga trakice poriluka i onda trakice šitaki gljiva, prženo pa kuhano sa vodom sa malo intervencije soja sosa, papra i chinese 5spice i kiseliom ovime što slijedi - azijski ukiseljeni mix mini kuruza, normalna kuruza, mrkva, razne klice i gljive i wok rezanci (kad je sve već gotovo staviti nutra)... poslužiti samo sebi jer je prefino :D

Pohrani.com

Ammy 17.11.2013. 22:33

Paaaa cekala sam da ti napises pa da ja pohvalim odlicnu veceru...pa ipak sam ja rezala meso, krumpire i kobasice :-D
Uglavnom slavonski lonac je bio odlican...syss je kuhar i pol ;-)

syss 17.11.2013. 22:35

der.

sad sam na miru :D

šteta što slike nismo opalili... ili jesmo? :)

Amdejac 17.11.2013. 22:43

Ja nisam stigo probat, mislio sam ali sam morao poć...

syss 17.11.2013. 22:44

a jebiga... ja isto moro poć :D

flare 18.11.2013. 18:07

@Ammy - jesam, radila sam i bile su mi mrvicu preslane ali inače super tako da ću idući puta staviti malo manje soli

Upravo sam skuhala kelj za sutra i zamijesila faširance koje bum sutra pekla.

Fatal 18.11.2013. 19:00

nakon ubijanja u janku jucer, danas jedan od onih dana kad sam stalno gladan.

Tako da je za rucak nastradao vrhunski "odrezak slavonske lole", kiseli kupus i grasak, prije sat vremena brokula sa par jaja i feferonima, uz to patlidzan, argeta zdenka - trebalo je napravit malo mjesta u frizeru pa sam se uhvatio te misije :D:D

Wolverine 19.11.2013. 06:14

Nabrzaka složili pizzu, a onda napali pite od višanja i borovnice koje smo kupili u obližnjoj trgovini. 1kg = 6 baksa :D

WP 20131118 20 17 39 Pro
WP 20131118 20 25 08 Pro
WP 20131118 20 40 27 Pro

Wolverine 19.11.2013. 23:39

Nema do finog toplog domaćeg kruha :p :nuts:

WP 20131119 13 35 54 Pro
WP 20131119 13 37 35 Pro

Hamm 19.11.2013. 23:44

Vrnul buš se ti iz Kanade ko pravi muž od 100kg. :D :D :D

Danas ubio dva tanjura bolonjeza. :) Divnotica. :p

nino 19.11.2013. 23:50

U, jasam veceras cjelu tepsiju pizze smazao. Dobio sam dimljeni prsut iz švarcvalda. Prefin je, topi se u ustima. :D

Wolverine 19.11.2013. 23:55

Citiraj:

Autor Hamm (Post 2497710)
Vrnul buš se ti iz Kanade ko pravi muž od 100kg. :D :D :D

Never!!! :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:21.