PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   iPhone mobiteli - 2. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=275487)

mamutarka 10.02.2019. 13:15

mogu samo pejstat odgovor iStyle-a kad sam pitao za svoj, nije iz USA ali odgvor je ''gdje god''

Citiraj:

Poštovani,

Možete donijeti uređaj kod nas na servisiranje gdje god da je kupljen, garancija je validna.

Srdačan pozdrav

coconut 10.02.2019. 19:57

Apple već godinama ima worldwide garanciju. Jedina razlika je bila u tome što je iP kupljen u USA imao 2g., a onaj kupljen u EU samo 1g. garancije.

Hrconja 13.02.2019. 13:09

Svi imaju 1g?

mamutarka 13.02.2019. 13:18

a znaš da je to kamen spoticaja

po zakonu 2, oni daju jednu, ovu drugu možeš ganjat, ak je netko uspio nek napiše kak je prošlo

doky 15.02.2019. 09:23

Znaci ja sam uzo xs u t-mo, gledam prvo po svim dobivenim papirima nigdje ne pise nista za jamstvo i trajanje, poslje tek na webu vidio da pise 1 god. Kakva je to strasna prevara, daju uredaj na otplatu kroz dvije god, a garu god.. :hitthewal:

Kakvu i koju zastitu za ekran preporucate, kaljeno neko ili obicni screen protector?

dadoremix 15.02.2019. 09:29

ma kakva zaštita ekrana ?
eto ja imam ip6+ sad, ekran ko nov.. neznam šta vi radite ekranima
a sa mojim mobom se i klinac igra od niti 2g.. u hlačama je, po auto leti

Mommistake 15.02.2019. 09:44

Identično kao i kolega.

Ovo mi je 5. Iphone, nikad nikakve zaštite, uvijek mob kao nov.

doky 16.02.2019. 10:15

Haha djelomicno istina decki, ja za sebe ne brinem, znam da mobitelu necu nis napravit i da cu uvijek mislit na njega i pazit ga ali ne vodimo svi jos miran obiteljski zivot, bolje dijete od 2 god nego pijani mazdrman od 22 i slicno. Jednostavno mi se toliko svida taj mob da ga zelim zastititi od third party sranja, uzeo Spigen maskicu koju stavljam samo od doma kad se ide pa mislio mozda jos neki finiji screen protector pa da ostane to stalno na njemu.

pogi 14.03.2019. 12:55

iPhone 8+ iOS 12.1 (16B92)

Kako AppStoreu zabraniti da sam updejta pojedine aplikacije? Isključio sam automatski update ali vidim da se npr. VLC, Gmail, Viber, FB.... bez obzira na to sami updejtaju.

Problem sa 4G/LTE, povremeno mi se prekine updejt službenog emaila... samo piše conecting i tako stoji, prebacim na 3G sve proradi i tako moram svakih par dana raditi. Mreža je A1.

mamutarka 14.03.2019. 13:01

pod App Store setting ja imam ugašeno automatic downloads (apps, updates, books je unutra) i ne apdejta sam niš

pogi 14.03.2019. 14:13

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3285195)
pod App Store setting ja imam ugašeno automatic downloads (apps, updates, books je unutra) i ne apdejta sam niš

Uups... mislio sam da imam ugašeno! :fiju:

pogi 14.03.2019. 15:51

I još jedna stvar mi je čudna... iPhone mi prilikom korištenja fotoaparata za fotografiranje uvijek snimi i kratki mov video?

Je li to fičur ili što?

mamutarka 14.03.2019. 16:01

hjoj, daj malo opcije pregledaj jebate :D

kad si u kameri, gore na sredini je LIVE photo, stavi off

pogi 14.03.2019. 16:18

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3285268)
hjoj, daj malo opcije pregledaj jebate :D

kad si u kameri, gore na sredini je LIVE photo, stavi off

:beer:

nisam to još nikad vidio. :) Zadnji Apple proizvod mi je bio iPod prije desetak godina.

Gabre 14.03.2019. 18:15

alaaaaa :D

dok ti otkrijes sve te novosti u iOS-u, mislim da su u zadnjih 10 godina uveli cak 2 novosti :D

zezam, a ima tih sitnica podosta, meni je najzanimiljivije ovo pod zadnje, sto su uveli napokon konkretno screen usage, i to cak po aplikacija, e to mi je spica.

Napokon iphone useri nece zivjeti u zabludi govoreci kako im je screen time po 8-10 sati (referirajuci zapravo na "usage time")

klao sam se tu po forumu tupeci da to nije isto, ali evo sad je i apple napokon popustio pa pokazuje "pravi" screen on time.

Ali i dalje ne mozes podesiti location based zakljucavanje telefona, ili ga ja nisam uspio pronaci nigdje.

Disco 16.03.2019. 09:12

Uzeo jučer XR, moram priznat da mi baš i ne leže geste, puno draže mi je home dugme a za ostalo ćemo vidjet. Mislim više ni mob ne možeš ugasit na tipku na koju ga pališ... :(
Uzeo ga jer sam htio veći ekran i bolju bateriju. Dosada bio na 6s koji i dalje radi ko metak (3,5 godine) i sada ide ženi (dosada je bila na mom starom i5, 7 godina je taj mob u upotrebi, taj se isplatio, a i 6s će :D). Moram priznat da i ne vidim neku razliku u brzini između ta dva. Nego jesam ja lud ili bi ova zadnja serija trebala biti dual SIM?
Kao da sam to negdje pročitao?

I da, evo godinama sam na iosu i nisam primjetio nikakve probleme sa viberom i whatsappom, ostalo ne koristim. Bonbon mob/HT net doma i na poslu. Eh da i 5 i 6s konstantno na low power modu, a i ovaj novi će :)

Dok npr na službenom A3 2017 znaju baš masu kasnit poruke a znaju i radit normalno, ali to pripisujem nižoj klasi uređaja, inače meni odličan mob, ima super bateriju :D
A kad smo kod baterije i kašnjenja poruka, skužio sam da samsung koristi preagresivnu uštedu iste pa vj i to pravi probleme sa porukama. Ne koristim nikakav low power mod i slično, a on sam trpa aplikacije za koje zaključuje da troše previše u neku uštedu baterije...not cool.

pogi 16.03.2019. 17:31

na iphoneu se personal hotspot aktivira na nekakav poseban apple način? već pola sata ga pokušavam spojiti sa laptopom.... nula bodova

Disco 16.03.2019. 18:32

Citiraj:

Autor pogi (Post 3285685)
na iphoneu se personal hotspot aktivira na nekakav poseban apple način? već pola sata ga pokušavam spojiti sa laptopom.... nula bodova

Možda ti fali ovo u postavkama:

https://i.imgur.com/HIK9eYu.jpg

Iskreno ga nikad nisam koristio.

pogi 16.03.2019. 19:21

problem jenu tome što uopće ne vidim iphone na popisu bežičnih mreža

dadoremix 16.03.2019. 19:30

doslovno ides postavke ikona
i vidiš osobni hot spot
ispod mobilnih podataka
https://support.apple.com/hr-hr/HT204023

SRV 16.03.2019. 19:34

Citiraj:

Autor Disco (Post 3285590)
Eh da i 5 i 6s konstantno na low power modu, a i ovaj novi će :)

I ja ne vidim da mi bilo sta fali kad upalim low power mod, pa je uglavnom i upaljen.

Dottore 16.03.2019. 20:55

iPhone mobiteli - 2. dio

Citiraj:

Eh da i 5 i 6s konstantno na low power modu, a i ovaj novi će :)
.

Ne vidim potrebu za low power modu ako znaš podesiti permissione lokacije po appovima.

Отправлено через iPhone

aloalo 16.03.2019. 23:56

Citiraj:

Uzeo jučer XR, moram priznat da mi baš i ne leže geste, puno draže mi je home dugme a za ostalo ćemo vidjet. Mislim više ni mob ne možeš ugasit na tipku na koju ga pališ... :(
Uzeo ga jer sam htio veći ekran i bolju bateriju. Dosada bio na 6s koji i dalje radi ko metak (3,5 godine) i sada ide ženi (dosada je bila na mom starom i5, 7 godina je taj mob u upotrebi, taj se isplatio, a i 6s će :D). Moram priznat da i ne vidim neku razliku u brzini između ta dva. Nego jesam ja lud ili bi ova zadnja serija trebala biti dual SIM?
Kao da sam to negdje pročitao?

I da, evo godinama sam na iosu i nisam primjetio nikakve probleme sa viberom i whatsappom, ostalo ne koristim. Bonbon mob/HT net doma i na poslu. Eh da i 5 i 6s konstantno na low power modu, a i ovaj novi će :)
.

Na geste se malo trebas priviknut, al zato privikivanje na FaceID ide ekspresno:)
Jesu dual sim, al na Apple/Google nacin - ima jedan fizicki Nano SIM slot a drugi sim ti ide kao eSim sto mislim samo T-Mobile kod nas podrzava.
Jedini dual sim sa dva sima su modeli za Kinu.

jurica_m 27.03.2019. 14:28

Trenutno imam iPhone 6s i jedino što mi smeta kod iPhonea je baterija koja mi na telefonu ne izdrži dugo. Prije pola godine sam promijenio i zdravlje baterije je ok, ali za moje potrebe ne izdrži. Pomišljao sam prijeći na neki Android telefon koji ima ili brže punjenje ili izdržljiviju bateriju, ali poznavajući sebe, Android mi neće odgovarati. U prošlosti sam imao puno Android telefona, ali jednom kad sam prešao na iPhone, to je bilo to. Inače, 6s radi odlično i ništa ne bih mijenjao jedino bateriju. Mislio sam prijeći na neki Plus model. Novca nemam za Max-a pa sam mislio možda 8 Plus. Koliko je to danas dobar mobitel i prvenstveno me zanima, hoću li dobiti na izdržljivosti baterije?

mamutarka 27.03.2019. 14:30

8+ je odličan danas, baterija će trajat duže

Mommistake 27.03.2019. 14:45

Imam 7+, 2 godine star, 88% baterije, ne postoji jedan razlog da ga zamjenim.

Ne mogu bateriju potrošiti u jednom danu, nikako. Na kraju dana uvijek preko 20% baterije imam, više puta i 30%.

A što se tiče je li 8+ dobar u 2019 godini. Ne vidim ni jedan razlog zašto to ne bi bio, ne dobar, već vrhunski mobitel u 2019. godini.

Štoviše, čak je i 6s dobar u 2019., kamoli ovo novo.

jurica_m 27.03.2019. 16:16

Ekipa, puno hvala na brzim odgovorima!

coconut 02.04.2019. 15:12

Novi iP-ovi dolaze slijedeće godine
https://www.digitimes.com/news/a20190402PD200.html

Mommistake 02.04.2019. 15:31

Navodno su već leakovi vani (hint: Unbox Therapy).

JuiceBox 02.04.2019. 15:32

Oni su toliko popusili ove g s ovim poluproizvodima da se iduce g stvarno moraju yebacki potruditi. A s obzirom da iOS 13 izgleda isto kao i ios 9 iz 2015, trebat ce im cudo da sve "obrnu". Plus, leak sa unboxing therapy o kojem mamina greska prica izgleda malo rec ocajno :/

Gabre 02.04.2019. 17:20

Citiraj:

Autor coconut (Post 3290406)
Novi iP-ovi dolaze slijedeće godine
https://www.digitimes.com/news/a20190402PD200.html

Pa uvijek izlaze u 9om mjesecu. Tako da za 6 mjeseci hi vec trebali imati nove vani.

Uvijek takve vijesti o nekim blesavim datumima, a na kraju uvijek standardni datumi.

Disco 05.04.2019. 15:47

Evo da se javim nakon što cca tjedan dana koristim XR (nije išao odmah u upotrebu jer sam čekao maskicu). Ovaj mob se može sumirat u jednu izjavu BATERIJA!
Razvalili su, baterija ubija, jede malu djecu.
Neko moje korištenje sa starog 6s (baterija na 82% healtha po samom iosu) gdje bi je ubio za cca 1 ili maks 2 dana, ovog sam napunio u noći sa pon na uto(dakle danas četvrti dan!), trenutno je na 32%. Eh da, na 6s mi je uvijek bio uključen Low Power, ovdje nije. Mob mi pretežno služi za gledanje yt (zakačim BT sluške), nešto sitno facebook ali ne preko original app-a nego koristim puno bolji friendly, viber whatsapp i tu i tamo ali jako jako rijetko neka 3d igra. Face ID radi savršeno, neusporedivo bolja fora od često neresponzivnog touch id-a.
True Tone, odlična stvar, pogotovo za ljude kao što sam ja jer me užasno smeta plavkasta bijela i jaki brightness (monitor mi je npr na 10-20% max, osim kad igram igre).
Nikakve, ali nikakve probleme sa ekranom ne vidim, 326 PPI je 326 PPI i tu zrnatosti i aliasinga nema, sve je oštro i savršeno. OLED ekrani očito imaju veće rezolucije zbog svojih pentile matrica.

Ugl, jako sam zadovoljan mobitelom, jedino je pretežak, ali nemore jare i pare...

EDIT: Eh da, zaboravio sam dodat. Stavio sam 6S i XR jedan do drugo i krenuo pokretat iste aplikacije igre i u njima nešto klikat, kao da vidim razliku u brzini jer je chipset na XR prema geekbenchu jedno 4 puta jači...ma kakvi, ako je i bilo neke razlike, 6s je bio za 1sekundu ili manje sporiji, da ih nisam stavio jedan kraj drugog ne bi se ni skužilo(OK, XR vjerojatno bolje vrti igre, ali one ionako same biraju grafičke postavke ovisno o uređaju, a i za igre me više-manje BK). Eto, da ih ne gimpaju preko update-a tko zna koliko bi ti mobovi bili zapravo upotrebljivi...ali onda niko ne bi kupovao nove.

EDIT2: Ispravio grešku, nije bilo 5 dana, nego 4, al evo jutros 5-i dan i imam još 18%. Svejedno nevjerojatan rezultat.

doky 08.04.2019. 10:52

12.2 updejt mi je malo poremetio bateriju na Xs. Battery health mi je pao na 98% nakon samo mjesec dana od kupovine tj. vjerovatno odmah nakon tog azuriranja i sot je nesto manji. Iskalibrirao bateriju ali nikakve pomoci. Ako nije do updejta jel to za garanciju?

Mommistake 08.04.2019. 10:58

Pa jel ti u praksi ikakva promjena?

Ne znam hoće li ti priznati reklamaciju, ali nekako mislim da neće.

doky 08.04.2019. 11:05

Pa je, sot mi je manji ovako okvirno za 20%, nisam imao prije ukljucen screen time pa ne znam tocne brojke ali je primjetan pad. Ma gledam nesto na redditu, nisam jedini s battery drainom nakon tog updejta ali nitko nije mao ovaj pad battery healtha makar je i to poznat problem ko novi mob krene samo fast chargom punit no ja to nisam ni jedno napravio pa mi malo sumljivo da ipak nije neka hardwerska greska.

mamutarka 08.04.2019. 11:05

ma nema to veze s praksom i radom moba na toj brojci, tek na 79% ja mislim da je degradirana baterija po njima, meni je nakon par mjeseci na 96%

običan zbugirani broj

imaš pun reddit/forume sa takvim čudnim brojkama

Disco 09.04.2019. 09:57

6S koji sam koristio prije je u healthu pokazivao 82%, nakon reseta pokazuje 83%...očito taj vrag i nije baš precizan.

robee 09.04.2019. 18:15

Frend ima XS max i njemu pokazuje 100% a posto znam kako koristi mob jednostavno ne vjerujem u to njihovo health :)

thuNdeR 09.04.2019. 18:22

Ja sam nedavno promjenio bateriju i palo je sa 100% na 96% poslije zadnjeg updejta.

kvaju 11.04.2019. 14:18

Da hoće izbrisati tu opciju gledanja zdravlja baterije po meni bi bilo extra. Samo opterećuju korisnike s tim.

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:55.