PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Žderonje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5006)

Dragutin 11.02.2005. 20:48

1 privitaka
Ovo s POSTOM može svejedno biti dosta krvoločno :fuming:

Kako je danas petak pa postim:

Picture prije ručka.

Lijepe dražesne životinjice ni neznaju što ih čeka.

Dragutin 11.02.2005. 20:54

Nije likove slabijih živaca

1 privitaka
A ovako su završili svoj bijedan život.

Možete amo zamišljati što se dogodilo između:clap:

Fleks 11.02.2005. 21:52

Re: Nije likove slabijih živaca

Citiraj:

Originally posted by Dragutin

Hardcore. Ja obožavam škampe, al su ovi u ZG kaj se kupe smeče.

gospar 12.02.2005. 03:39

ja nemam strpljenja za skampe. ja ga zgrizem odmah s ljuskom i pokusam ispiti meso iznutra i tako mi uvijek svaki skamp propadne.

jednom sam gledao rodaka kako je prvo ocistio 30 skampi poreda na tanjuru i onda ih jeo s majonezom jednog po jednog. tko ima zivaca za tako nesto ako ja nemogu zgrabit ih zlicom po 10 usta bezveze...

Jelc 12.02.2005. 15:26

Re: Nije likove slabijih živaca

Citiraj:

Kaj ih nisi drmnul na buzaru sa malo više safta?:)

>>>KUKY<<< 12.02.2005. 16:19

Za 5 min je gotova (bubnjevi u pozadini) SARMA (jebacki udarena cinela ):D :D

Dragutin 12.02.2005. 22:01

Re: Re: Nije likove slabijih živaca

Citiraj:

Originally posted by Fleks
Hardcore. Ja obožavam škampe, al su ovi u ZG kaj se kupe smeče.
Došli su u hladnjaći iz Crikvenice i još su poneki migoljili po kašeti...:D
Rekla je bodulka da je to prva ovogodišnja berba :D

Dragutin 12.02.2005. 22:23

Re: Re: Nije likove slabijih živaca

Citiraj:

Originally posted by Jelc
Kaj ih nisi drmnul na buzaru sa malo više safta?:)
Pa i bili su na buzaru ali kako se dinstali (pirjali po domaćem izričaju) u frtalj litre rizlinga po receptu sa

www.iridis.com/igor/Suza/Med/med_recept05.html

pa u kombinaciji sa širokim zelenim rezancima (Barilla Tagliatelle con Spinaci) i blitvom na lešo (prekuhana pa prelivena maslacem s češnjakom) pa sve još sa 3 g starim parmezanom Padano (struganim ne ribanim) od svega je ostala prazna butelja vina i ovo iscicanih ljušturica. I prsti su se lizali..

Upravo sam se vratio s Pohorja a kuhinja još uvijek slatko miriši po mediteranu ;)
BTW Ujutro sam pojeo tri Mercator Hiper Štručke i dva krofa
a na povratku Fajitas Carne u mex restoranu Takos u Europa Centru + 2x0,5 laško premium, mala union, i 2x0,5 Veltins :beer:

Dragutin 12.02.2005. 22:48

Re: Re: Re: Nije likove slabijih živaca

Citiraj:

www.iridis.com/igor/Suza/Med/med_recept05.html

Ispričavam se za link jerbo više nije aktivan, ( ja sam ga prepiso sa printane verzije recepta koji je izvorno iz knjige Hrvatska za stolom)
Recept se sada nalazi na Coolinarki

www.coolinarika.com/recept/skampi_na_buzaru/

s time da vegetu neupotrebljavam ni u bunilu, jučer nisam stavio peršin (jer je pod 18 cm snijega), ide skoro na pol manje vina (ostatak sam i onako popio) a duplo više češnjaka, umjesto paradajza koji je s momentalno bljutav jer je uvozn,i uzeo sam podravkine konzervirane pelate. Još bi i lovora ali ga trenutno nemam, (susjed u Selcu je žbukao fasadu pa je moj domaći bio prašan a poslije sam zaboravio ubrati).

...jesam picajzla...:smoke:

Trek 13.02.2005. 00:26

kome se trebam javit da postanem clan kluba žderonja :) ako treba neki test, jel moze divljac sa njokama :)

gospar 13.02.2005. 00:38

dobar! divlji ovan odnosno muflon sa njokama. vrlo vrlo mekano meso i vrlo ukusan toc koji poprimi malo snazan miris po nasem ovnu ali zato je to takav specijalitet : goood :

Jelc 13.02.2005. 13:01

Re: Re: Re: Re: Nije likove slabijih živaca

Citiraj:

Ispričavam se za link jerbo više nije aktivan, ( ja sam ga prepiso sa printane verzije recepta koji je izvorno iz knjige Hrvatska za stolom)
Recept se sada nalazi na Coolinarki

www.coolinarika.com/recept/skampi_na_buzaru/

s time da vegetu neupotrebljavam ni u bunilu, jučer nisam stavio peršin (jer je pod 18 cm snijega), ide skoro na pol manje vina (ostatak sam i onako popio) a duplo više češnjaka, umjesto paradajza koji je s momentalno bljutav jer je uvozn,i uzeo sam podravkine konzervirane pelate. Još bi i lovora ali ga trenutno nemam, (susjed u Selcu je žbukao fasadu pa je moj domaći bio prašan a poslije sam zaboravio ubrati).

...jesam picajzla...:smoke:

Joj, ja sam jučer kupil nekaj paradajza...bljak:(
Kora prst debela, ni mirisa ni okusa.

Dragutin 13.02.2005. 16:42

Nikad nisam kupovao paradajz na tržnici. To je bio doma veliki grijeh.
Moja baka je sama uzgajala.
Najljepše plodove je odabirala u jesen, pa ih spremala u staklenke, zimi sušila sjeme pa ih sadila u čašice jogurta, kada bi proklijali, u rano proljeće, presađivala u nispete (to je niski staklenik) pa je to svakodnevno trebalo prekrivati noću radi mraza a danju provjetravati da se ne upare pod suncem i stalno zalijevati. Kada bi narasli desetak centimetara prorjeđivali su se i presađivali uz kolce. Plodovi bi sazrjeli tek u kolovozu, mnogo muke ali taj miris i okus domaćih paradajza je nešto savršeno.

U rano jutro rosom okupan paradajz, friški bijeli kruh i jaja na oko, čaša mlijeka ... Sretno djetinjstvo.

Trek 13.02.2005. 16:53

Citiraj:

Originally posted by gospar
dobar! divlji ovan odnosno muflon sa njokama. vrlo vrlo mekano meso i vrlo ukusan toc koji poprimi malo snazan miris po nasem ovnu ali zato je to takav specijalitet : goood :
hmmm khm, da ok kad ti kazes :)

da probam :)
well danas sam za rucak imo finu juhu od gljiva, vecinom šampinjoni, onako gusta fino, jedno 2 puna tanjura, onda je dosla divlja, mlada srna, neki dan je mrknuta, onako skroz mekano, a opet ima okus divljine :) to sa njokama punjenima sirom :) e nakon toga fina štrudla od sira, a sve zalio sa 1 l jucya od naranče :)
inace voli žderat, vidi se na meni :) mogu pojes i popit puno al nesto sam oslabio u zadnje vrjeme :) ljen sam :D:beer:

Njusskallo 13.02.2005. 19:38

Kod mene se šunkica osušila (kao). Još se treba sušit 1-2 mjeseca .. ali pola je nema (zašto :rolleyes: :o ) . Jooj šta če mi starci napravit kad to vide :eek:

marac 13.02.2005. 19:46

Re: Re: Re: Re: Re: Nije likove slabijih živaca

Citiraj:

Joj, ja sam jučer kupil nekaj paradajza...bljak:(
Kora prst debela, ni mirisa ni okusa.

welcome to Fan Club of Spanish tomato :fuming:

Jelc 14.02.2005. 22:30

Citiraj:

Nikad nisam kupovao paradajz na tržnici. To je bio doma veliki grijeh.
Moja baka je sama uzgajala.
Najljepše plodove je odabirala u jesen, pa ih spremala u staklenke, zimi sušila sjeme pa ih sadila u čašice jogurta, kada bi proklijali, u rano proljeće, presađivala u nispete (to je niski staklenik) pa je to svakodnevno trebalo prekrivati noću radi mraza a danju provjetravati da se ne upare pod suncem i stalno zalijevati. Kada bi narasli desetak centimetara prorjeđivali su se i presađivali uz kolce. Plodovi bi sazrjeli tek u kolovozu, mnogo muke ali taj miris i okus domaćih paradajza je nešto savršeno.

U rano jutro rosom okupan paradajz, friški bijeli kruh i jaja na oko, čaša mlijeka ... Sretno djetinjstvo.

E stari moj...pravi Žderonja si sam dela flance:)
Ja obavezno, barem paradajz i papriku.
U stvari-najčešće samo popikam sjeme i onda mučki ostavim ženi posao oko zaljevanja i luftanja:D :D :D

Fleks 14.02.2005. 22:30

Stigla domača rebrica. :p . Uništavam se. Več 5 za redom jedem. Zubi bu mi otpali. I lukeca finog. MLjAC. :beer:

Dragutin 15.02.2005. 21:13

1 privitaka
Citiraj:

E stari moj...pravi Žderonja si sam dela flance:)
Ja obavezno, barem paradajz i papriku.
U stvari-najčešće samo popikam sjeme i onda mučki ostavim ženi posao oko zaljevanja i luftanja:D :D :D

:D

Jelc 16.02.2005. 13:31

Citiraj:

:D
Vidiš, vidiš...dobro si me podsjetio...
Pa već bi se moglo polako počet sa paprikom:)

>>>KUKY<<< 16.02.2005. 14:13

Uuu kako sam se zgazio u paprikašu sad. uffff jedva disem co'ece.
Jos su bili domaci rezanci (sam sam ih pravio :D ). ma milina.:beer: :beer: :beer:

Nemam cigara jedino mi to kvari dozivljaj.

Dragutin 16.02.2005. 20:24

Ove iz tegle nisu baš za filanje (sarma bez zelja), ali daju aromu varivima (čušpajz, cušpajz).

Kupio sam danas jutarnji sa prvim djelom Panianovog riječnika informatičkog pa sam sav u prijevodima.
Bačena lova jer ga je vrijeme pregazilo a zašmrkan Zewina maramica je još uvijek kvalitetnija nego ovih 336 stranica.

IceFisherman 16.02.2005. 20:27

khmmm ... možda ste primetili

da vam tak tuj nema mitzeka , te vam je zate ke je mitzek zapel vu nanosu snjega dok je pokušaval opljendrati moje kobase s potkrovlja vikendice , zdej moramo čekati prolječe da se snjeg otopi i mitzek oslobodi :D :D

:beer:

Amdejac 16.02.2005. 22:23

Lahko je vama z bedaka norca delat kad ga nema.
Bum vas ja pital za zdravlje kad se vrne.:D
Evo čim sam si pojel komad suhoga jezika sam mam dobil dar govora.:beer:

mitzek 16.02.2005. 22:32

a ne,ne....

same me je napal nekakof Jeti dok sem se probijal prema tvojoj Vukojebini.....pa sem da se odbranim potrošil preveč špeksija i klobasof pa sam sad vu kazni....:rolleyes: :eek:

Jelc 16.02.2005. 22:38

Citiraj:

Originally posted by AMD
Evo čim sam si pojel komad suhoga jezika sam mam dobil dar govora.:beer:
Ja sam zadnji put kad sam bil u Zaprasiću riješio one jadnike u mesnici SVIH suhih jezika kaj su imali...da ne vise bez veze:D :D :D
Nemam više niti jednoga:(

gospar 17.02.2005. 06:31

nakon 12h igranja wowa cujte dorucak kralja koji sam spremao cijelu noc :D , skuhao sam pastu, isprigao 2 snicla. dodao pastu i snicle na komadice u jednu tecu. stavio dosta kajmaka i nasjeckani feferon, onda sve to opet uzavreo i izmijesao da se rastopi. vrlo sam zadovoljan blagim doruckom :p

Dragutin 17.02.2005. 09:47

Pravi gosparski gablec za u pol sedam. :beer:

Jasa u to vrijeme mljacko čokolino da smirim kiselinu :fuming:

flare 18.02.2005. 09:15

...jucer sam igrala kanter , tj dva sata sam se pokusavala spojit na server <_< i na kraju opet nisam mogla....:fuming:

...i onda sam od jada isla jesti kekse s kokosom:cool:

... a sad evo doruckujem tost s medom i pijem bijelu kavu i svrljam po forumu....:)

e....decki..kak' vama nije muka od toga sto jedete....:confused: :D

Beren 18.02.2005. 10:51

Citiraj:

Originally posted by flare
...jucer sam igrala kanter , tj dva sata sam se pokusavala spojit na server <_< i na kraju opet nisam mogla....:fuming:

...i onda sam od jada isla jesti kekse s kokosom:cool:

... a sad evo doruckujem tost s medom i pijem bijelu kavu i svrljam po forumu....:)

e....decki..kak' vama nije muka od toga sto jedete....:confused: :D

Moram priznat da sam medove, džemove i slične stvarčice uvijek više volio jest sa finim svježim kruhom...i margarinom ili maslacom. :D

Nego žemskinjo, na kojem ti to serveru igraš? Da vidim kako ti ide (zapravo da vidim kako meni ide budući da CS Source nisam igrao eonima).

Ček...igraš valjda CS Source, a ne originalni CS?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:38.