![]() |
Ja se navukao pa si znam prije nego jedem skuhati šampinjone, blago izmiksati ih i pomješati sa ajvarom :P Auuuuuu! :)
|
Nema šećera ni koncentrata rajčice, samo paprika, patlidžan, ulje, sol i feferonka. Prefino nešto. :)
|
Spremio se za zimu sa 8 litara pinđura i 1,5 litara ljutog umaka od Scotch Boneta, Žutih ljutih fefača, Litle Elfa, Panoramina ljuta paprika ... Pinđur sam zaljutio da se tek na 2 ili 3 žličici osjeti ljutina tj. da puše sa Litle Elfom. Kad hoću ljuće doziram sa ljutim umakom.
Pinđur mi je zakon jer papriku obavezno pečemo, nakon toga se čisti od sjemenki i kožice i tek nakon toga reže na trakice. Paradajz se također čisti od kožica i naravno na svaku kilu 1 glavica češnjaka. Božanstveno. :) |
Uzeh u bili parizera baranjskog kulena i ementalera....sengulaaaaa
|
Danas mesne okruglice u umaku od šampinjona i lisički sa širokim rezancima i njokima, zelena salata. :)
|
Pohana puretina, dinstana riža i umak od šampinjona :)
|
slučajno sam zalutao ovde, nisam ni znao da postoji ovaj podforum....
kad tamo, ana ugarković moderator :) |
|
Došao s čobanca i graševine. Udavio se u nogicama + rep. :)
|
Jebate ovo dobro zgleda. :) Kao i 99% stvari koje spremiš samo šteta kaj to na kraju daješ prascu. :p :D :D
Danas je majka objavila štrajk stoga ima kuvat! :D Pošto je sinoć bilo veselo mislim da će biti neka klopa koja uključuje tjesteninu. :) |
Citiraj:
Kuham sekeli i pečem krumpirove police u rolu. U protvan na sredinu posložim police i zamečem okolo sa sekelijem i uz rub stavim kranjske kobasice i zapečem još 20 minuta u rolu. :p |
Citiraj:
Kaj nebi nakon vesele noći pasalo nekaj kiselog? :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Pol teglice kiselih krastavaca je palo. :p |
Sinoć (22h+) sa ekipom bio u Lovorci (Pehlin/Rijeka)..
Meksički na Trsatu krcat, Pampas na Trsatu krcat.. Ovo je moje: punjena vješalica i 3 ćevapa (pojeo još jedan od frenda), iznad toga je porcija riži, a desno je pogodite što :D ;) Prvi put to jeo (popola sa frendom) http://www.pohrani.com/f/2B/kP/1uRGw...2222127-22.jpg |
|
;) sve si pogodila.. Da, ono je kao neki sir sa crvenom paprikom.. :)
Takve 3 kuglice + domaći kruh zapečen na češnjaku smo dobili prije jela, ono kao kad restorani znaju častit.. I sinoć su stvarno častili.. Ali jednom smo frend i ja biciklirali do Fužina i išli pojest neku goransku platu u hotel Bitoraj. Donijeli su nam također nešto slično, 3 kuglice neke njihove paštete (3x10kn) i domaći kruh.. pojeli smo 4 šnite kruha, sve su računali.. Svaka šnita 2.5kn, znači 10kn.. Sve to skupa je izašlo 40kn, kakva gamad, a mi mislili da je to kao gratis prije jela :D btw, ta goranska plata je bila odlična, 120kn i nažderali smo se.. |
|
Wolv, ponovno sam ogladnio :D
Ammy, obožavam ovakave kolače, sočne, jednostavne a odlične.. Dali radiš moka kocke? To mi je genijalan, mogao bi ga neprestano jest :D Samo da bude mokar, ne volim kad je biskvit suh.. |
Citiraj:
Nisam radila, barem ne pod tim nazivom. Taj je isto s kremom? Može recept? Tu je biskvit bio malo suh, ali sam ga dobro zalila sa mlijekom pomiješano s rumom :D |
Isto je sa kremom, da, kasnije zaliven sa čokoladom..
Da se vratim nekih 13 godina u prošlost, jeo sam ga prvi puta kod frenda nakon škole. Odmah sam pitao njegovu mamu da mi da recept i napisala mi ga je na papir, ili je diktirala dok sam ja pisao, posve nebitno :D Dan danas to moja mama ima doma među svojim receptima, i uvijek kad ga radi ispred nje bude taj papir :) Sutra ti ga skeniram i postam ovdje sliku.. |
Super...hvala :D
|
Citiraj:
|
ja danas idem delat raviole sa tartufima + torteline sa blitvom i preko bešamel, sa strane 3 vratine bez kostiju na naglo i kombinacija kristalke i radića... fino mi je već sad, a još ni doma nisam :D
|
Uzeo dva šnicla od jučer te napravio umak od vrganja i vrhnja....bazingaaaaaaaaaaaa :)
|
Evo recept za Moka kocku. Pustio sam fotku "veliku" da se fino pročita :)
Šalica ti je čaša, to znaš ;) http://www.pohrani.com/f/2P/Kc/3VHtS6XP/moka-kocka.jpg Kada dođe mama sa posla pitati ću ju ako postoje neke tajne ili tako nešto slično.. Ali po ovome receptu kada je radila prvi i zadnji put bilo je isto odlično :) |
|
Omerta hvala ;)
syss ne loše :) |
|
daj to svojima na posao odfuraj da vide kaje klopa :D
|
Budem drugi batch kad ga malo fajn-tjunam i dodatno zaljutim. Ovaj je dosta blag jer Karolina ne voli ljut ajvar. Mada ja više volim delat ajvar old fešn vej -> pečenje paprike i patliđana. No fakat nemam vremena sad se time zajebavat. Možda budem kad složim par slobodnih dana.
|
|
Jučer sam radila faširance u koje sam stavila i svježeg bosiljka i timijana i bili su odlični. Uz njih, grah šalata s bučinim uljem, naravno. :goood:
Danas - poriluk s kuhanim dimljenim rebricama :chears: a od jučer navečer je ostalo i još par palačinki pa će to biti za desert. |
jelly beans, ali jestivi
pojeo sam zadnje đeli binse i hoću novu buksu :D
jel netko zna di se u zg mogu nabaviti (osim američkog tjedna u lidlu di sam ove nabavio)? ebay otpada jer ono šiping za kilu-dve je roflmao and then lol. |
Toga je bilo u Mulleru pa vidi.
|
e bravo, danas baš idem u spar pa ću svratiti i potražiti... thnx!
|
|
|
Češnjak i Sir. Diš bolje :P Još malo ljutog mrvu. Fala na ideji!
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:21. |